onsdag 30 juni 2010

Gästinlägg - Hasse Ball

Hasse mailade pazzadsk@gmail.com och bad oss lägga upp några rader. Ni andra får gärna också göra det om ni känner för det.

Hasse går bl.a. in och försvarar Frosten och ger sin version av vad som hände en kylig eftermiddag i mars 2010 på Stockhagen när DSK spelade mot Marieberg.

"Ett inlägg för Pazza DSK

Det är dags att försvara dom svaga på planen. Om vi börjar med Frosten som jag har haft förmånen av att följa från dom första stapplande stegen i DSK’s tröja till dags dato, så vill jag bara påminna om dom 2 heroiska räddningarna på mållinjen mot Viggan. Utan dom så hade vi haft en poäng mindre och ett ännu sämre tabelläge! Naturligtvis tillhör jag Frostens fanclub, men tror inte att jag är färgad av det när det gäller insatsen mot just Viggan. När det gäller det olyckliga domslutet vid Benji’s första och enda ramträff i år? Så vill jag bara påpeka att en jämförelse med TV-matchen är något orättvis. Huvuddomaren hade exakt samma placering som jag hade i matchen mot Marieberg, men inte heller han såg att bollen var över linjen. Hade jag haft en linjeman i den matchen, så hade han naturligtvis varit nykter och sett Benji’s snedträff smita över mållinjen. Tack vare den massiva kritiken som riktades mot mig som domare efter den matchen, så har jag varit tvungen att fejka skada och hålla mig borta från domarjobbet på grund av detta. Hoppas att censuren inte slår till mot detta inlägg, utan att sanningen äntligen får lite svängrum även på Pazza DSK.

Hasse Ball (f.d. Domare)"

Pazza avslöjar - DSK skakas av en ny fylleskandal!

Det har hänt igen, men denna gång är inte Bergstaca inblandad. En ny fylleskandal skakar klubben. DSK-spelarna Eskola och Sunken togs på bar gärning för bara någon timme sedan.

"Drunkningstillbud i Danderyd
Ett drunkningstillbud orsakade pådrag i Sätraäng.

Folk på platsen har larmat om att en person simmar i vattnet och ropar efter någon. Larmet kom klockan 14.12.
Efter att räddningstjänsten kommit till platsen upptäckte de att det var berusade människor som hade ropat till varandra i vattnet, vilket folk uppfattade som att de letade efter någon."

Expressen


Pazza DSK

Bild av Nille i Mörbylund



Pazza DSK

Marknadschefen " vi planerar samma bild av Nille i Mörbylund"


I ett av Roms mindre fina kvarter (jag bara spekulerar) så pryds en av fasaderna med denna oerhört vackra bild på Totti. Att en vespa står där säger väl en del om Italien också.

Marknadschefen har därför bestämt sig. Vi ska pryda en liknande bild med lagets store stilikon Nille i ett av Danderyds farliga områden, närmare bestämt Mörbylund.

Kommunen är som sagt uppdelad i två läger, Djursholm och Danderyd. Danderyd får anses lite som Roma, vi är enormt stora i de "röda" kvarteren. Talar man om Danderyd så är det nog ingen i delarna Mörbylund, Mörbydalen, Mörbyhöjden och Lilla Rinkeby som inte håller på DSK, ställen där arbetslösheten är stor och ungarna tigger mat på gatorna.

"Fotbollen betyder allt, det är en väg ut från misären och en förebild för dom unga grabbarna i Rom är Totti, vi vill skapa en förebild för grabbarna i Danderyd, och vi kan inte se någon bättre representant än Nille. Han har själv en tuff uppväxt i Salem men har tagit sig ut det och är idag en av DSKs största namn", säger Marknadschefen till Pazza DSK.

Jag bor själv där, jag har sett det med mina egna ögon, det är ingen vacker syn.


(Kan någon av Benjis kollegor redigera denna bild med Nille istället?)


Marknadschefen
PAZZA DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 20

Portugal är ute, men Paraguay lever och Cristiano Ronaldos insats igår var pinsam. Jag tror att det sammanfattar gårdagen ganska väl.

Det var till slut fem deltagare som fick med sig 6 lag till kvartsfinal. Grattis Stor-Thelin, Sidled, Kvasten, Sunken och Storsunken. Rätt lag till semifinal ger sju poäng och endast Hasse Ball kan få med sig fyra lag till semifinal. Han har Uruguay, Brasilien, Argentina och Spanien vidare från kvartsfinalerna. De flesta hade matchat Spanien och Portugal i åttondelen och Spanien vidare från den matchen, så tabellen är ganska oförändrad.

Inför kvartsfinalerna:

Placering Deltagare Poäng
1 Frost 108
2 Benji 100
3 Sunken 100
4 Trifon Ivanov 99
5 Kvasten 97
6 Lill-Wise 95
7 Rolf 95
8 Hatten 95
9 Oom 95
10 Kennie 93
11 Hasse Ball 91
12 Stor-Thelin 90
13 Gisle 90
14 Rawling 89
15 Eskola 89
16 Storsunken 88
17 Nille 87
18 Fille 86
19 ex Coach C 86
20 Lillpastan 85
21 Saman 85
22 Sidled 84
23 Falcao 83
24 Tomcay Birkentürk 83
25 Rune 83
26 Storstorpastan 81
27 Paani 80
28 Eli 80
29 Giganten 78
30 Gratis Coach 75
31 Lill-Thelin 74
32 Pärlan 72
33 Hannes 69
34 Lill-Nicke 68

Frost:
Sydkorea
Brasilien
Tyskland
Paraguay

Benji:
Serbien
Brasilien
Tyskland
Paraguay

Sunken:
England
Brasilien
Tyskland
Spanien

Pazza DSK

Reflektioner dagen efter

Benjis tårar i gårdagens inlägg var väldigt vackert, men ack så jobbigt att läsa. Efter det att redaktören höjt lönen på nuvarande jobbet så är det klart att det skulle svida att inte vinna lite mer snabba cash och dryga ut Gigantens barnaskulder ännu mer.

"NEEEEEEEJ, det var ju offsiiiiiiiiiiiide".

Ja det var faktiskt offside, med någon decimeter, t.o.m. jag erkänner det. Stort.
Men nog har vi sett större domartabbar.

Att betta vinst för Portugal är som att be om straffar, för under ordinarie tid kan dom aldrig göra mål, trots denne livsfarlige Hugo Almeida (som spelar för, trumvirvel*** WERDER BREMEN!!).

Nu ska jag inte överdriva, för faktum var att med Almeida på planen så var Portugal snäppet bättre än Spanien, när sedan Queiroz får för sig att byta ut honom mot Danny (eller Pasthy, lika osynliga båda två) så förlorar Portugal ett alternativ att slå långt på.
Samtidigt måste jag flagga för att mitt val av skyttekung verkligen har betalat av sig. Torres blev utbytt, han var fan sämre än Hatten men lika bra som Pasthy. Han såg en betongvägg framför sig i varje situation, "där ska jag ta mig igenom" tänkte han, precis som Phille Runsiö när han är i toppform.
Llorente kom in och rörde om och det var tillräckligt för att Spanien skulle ta över matchen.

Ikväll är det alltså spelfritt. Ingen match. Allvarligt! Vad ska man göra då?
Jag är verkligen patetisk, jag har inget liv förutom fotboll. Nu börjar jag snart gråta.

Allvarligt Benji!! Skriv något!!

Oh Sverige Sverige, vart är du på väg...

Ok, jag hade vunnit £100 om Portugal hade gått vidare (VM-tipset som vi har på jobbet) och ok jag hade gått upp i ledning i Pazzas VM-tips om Portugal hade vunnit, så det är en del frustration...men allvarligt, ska detta Spanien som tråkar sönder mig just nu, gå och vinna den här matchen på ett offside-mål?

Och för att ge er ett smakprov på hur objektiv svensk fotbollsjournalistik är i dag:

Bank och Niva (Sveriges bästa fotbollskrönikörer) efter Tyskland-England:

"Och jag hoppas verkligen att ingen människa kommer med det här: ”Det var ju i alla fall tur att Tyskland gjorde ytterligare två mål, så att inte misstaget blev avgörande”-tramset. Vad som hade hänt ifall det nu blivit 2-2 fem minuter paus har vare sig ni eller jag en aning om – jag misstänker att Tyskland vunnit oavsett – men det jag kan garantera är att tyskarna inte fått fullt så bisarrt enkla kontringsmål."

Bank och Niva (Sveriges bästa fotbollskrönikörer) efter Spanien-Portugal:

"I 60 minuter var det här en kontrollerad, livrädd, kanske fartfylld men ändå steril krampkamp. Sen vände allt med ett byte. Villa sköt utanför efter 62 minuter, och en minut därefter visade Iniesta precis vad Henrik Larsson menar när han säger att ”Iniesta och Xavi, dom har inga höfter”, vred in bollen till Villa som ribbvallar in 1–0....Sista halvtimman var, sett till motstånd och krav, Spaniens bästa hittills i VM (och Portugals värsta, även utan den där frustrationsarmbågen från Ricardo Costa). Det ska bli väldigt intressant att se vilken startelva de går ut med i kvartsfinalen."

Öh, inte ett ord om att det var ett offside-mål. Ett ord om utvisningen som kanske inte var en utvisning. Inte ett ord om att det kanske var minst lika avgörande som Englands icke-godkända mål mot Tyskland.
Nej, men anfallet var så fint, så det vore en skam för fotbollen om de inte godkänt målet...typ.

Och för att spinna vidare på det här med svensk fotbollsjournalistik som håller sån fantastisk nivå just nu:

Gus Hiddink (som är tränare för det turkiska landslaget), sa för någon dag sedan följande till en tysk tidning:

"Es ist Schade das Özil den falschen Pass hat. Ich hätte ihn gerne in meiner Mannschaft gesehen."


Översatt:

"Det är synd att Özil har "fel" pass. Jag hade gärna sett honom i mitt lag."
Eftersom han hade kunnat välja att spela för det turkiska landslaget.

Vilket av någon anledning blev till:

"Hiddink anklagar Özil för att ha falskt pass. Enligt norska nettavisen kommer FIFA att starta en utredning."

Fotbollskanalen och Aftonbladet hakade på och publicerade... Det är fanimej magiskt! Plötsligt framstår Pazza DSKs avslöjanden som rena rama sanningar...

Jag är inte alls bitter...

Paraguay måste vinna mot Spanien, Tyskland måste vinna mot Brasilien i VM-finalen, Paraguay måste vinna bronsmatchen och Higuain måste vinna skytteligan, då, då minsann vinner jag Pazzas VM-tips och det är ju jävligt troligt.

ALLVARLIGT Marknadschefen, agera, säg något.

Tack för mig!

Benji
Pazza DSK

tisdag 29 juni 2010

Pazza DSK - VM-tipset - dag 19 - del 2

Och så var det två tyskar i topp...

Inför Spanien-Portugal:

Placering Deltagare Poäng

1 Frost 103
2 Benji 100
3 Trifon Ivanov 99
4 Sunken 95
5 Kvasten 92
6 Lill-Wise 90
7 Gisle 90
8 Rolf 90
9 Hatten 90
10 Oom 90
11 Kennie 88
12 Hasse Ball 86
13 Stor-Thelin 85
14 Rawling 84
15 Eskola 84
16 Storsunken 83
17 Nille 82
18 Fille 81
19 ex Coach C 81
20 Lillpastan 80
21 Saman 80
22 Sidled 79
23 Falcao 78
24 Tomcay Birkentürk 78
25 Rune 78
26 Storstorpastan 76
27 Paani 75
28 Eli 75
29 Giganten 73
30 Gratis Coach 70
31 Hannes 69
32 Lill-Thelin 69
33 Pärlan 67
34 Lill-Nicke 63

Pazza DSK

Pazza Exclusive – Intervju med Frost

”Inte mitt fel att det gick så dåligt för DSK de första matcherna”

Det har sagts, ”att få göra en intervju med Frosten är lika svårt som att röra sig fritt i Nordkorea.” Pazza DSK har gjort det igen, lyckats med det omöjliga. Efter många telefonsamtal och månader av väntan har vi äntligen fått göra en intervju med spelaren som har gjort flest A-lagsmatcher för DSK. Vi träffade Frosten i hans lägenhet. En lägenhet, där persiennerna och gardinerna alltid är fördragna och som påminner mer om en grotta än en bostad. Anledningen till att Frosten till slut tackade ja, är att hans bror Benji nyligen nämnt en teori om att hans skada skulle vara anledningen till DSKs uppryckning på slutet av vårsäsongen.

Hur kommer det sig att du valt att ställa upp på en intervju efter att ha tackat nej så många gånger?
Efter Benjis Äntligen midsommar, där han redogjorde för en teori om att min skada var orsaken till DSKs uppryckning på slutet, kände jag att det fick vara nog. Alltid detta, Frost presterar aldrig, oh han spelar skitdåligt. Sånt jävla skitsnack. Någon gång får det vara nog. Fortfarande skiljer man mellan många miljonärer i DSK och Matthias Frost. Varför? Varför? Det sägs alltid att Matthias Frost är den som inte gör något, den som aldrig presterar. När vi var i Järfälla och spelade mot Bele. Där spelade vi fantastiskt bra, men jag var fortfarande skitdålig? Vad vill ni med det? Jag har inget problem med att bli kritiserad. Det hör till. Men när man vecka efter vecka får höra samma skit, då måste man säga ifrån.

Hur ser din och Benjis relation ut i dagsläget, ni är ju ändå bröder?
Vi pratar inte med varandra och jag vet inte om vi någonsin kommer att prata mer med varandra. Han om någon ska försvara mig mot allt som skrivs. Istället går han ut och hittar på en teori om att jag skulle vara orsaken till att det gick så dåligt i början av säsongen. Han har valt en annan väg.

Fast det är inte han som har hittat på dessa teorier, utan han har endast citerat det som har sagts i och utanför DSKs omklädningsrum.
Aha, är det så. Hur kommer det sig då att jag inte har läst eller hört det från någon annan än honom. Läs hans krönika, där har du allt du behöver veta.

Kommer du att spela vidare i DSK, jag menar du har ju precis sagt att du inte kommer att prata med honom något mer och Benji lär ju vara kvar?
Ja det kommer jag. Vi behöver inte prata med varandra. Har han något problem med det, kan han ju byta klubb. Jag kommer definitivt inte att lämna DSK.

När kommer vi att få se dig i DSKs tröja igen?
Första matchen efter sommaruppehållet. Det är mitt mål. Jag kan inte låta den där skitungen gå om mig i antal matcher. Vad fan har han gjort för den här klubben egentligen?

Det ryktas om att du förvärrade din skada under helgen, stämmer det?
Ah, jag var tvungen att visa några tyskar var man kunde bada i Stockholm. Klockan var halv fyra på morgonen och jag var lite full…hmmm…trött. Man var tvungen att klättra över ett stängsel för att komma ner till vattnet och när jag gjorde det högg det till lite extra i ljumsken.

Kommer du att rehabträna något under sommaruppehållet?

Jag ska vara ute på Tomcay Birkentürks landställe en del och köra en del ölhävning, sol och bad. Lite Halmstad på det också. Det räcker så. Min kropp mår bäst av den typen av ”träning”.

Många säger att du fick en gratisplats när Viktor Håkansson blev skadad och att du aldrig hade vart ordinarie annars. Hur ser du på det? Kommer du kriga om din HB-plats eller kommer du satsa på att bli mittback istället? (om nu inte Giganten gör comeback för 10e gången)
Alla som påstår det, kan dra åt helvete. Jag vet vad jag kan och det räcker så. Hela tiden detta ältande. Frosten hade inte tagit en plats om inte, Frosten presterar inte. Allvarligt! Lägg ner det där snacket, annars avslutar jag den här intervjun här och nu.

OK, vad tror du om DSKs chanser att klara sig kvar i norrfyran?
De är goda, så länge min skada inte drar ut allt för mycket på tiden. Det är viktigt att jag är tillbaka till första matchen mot Sumpan. De viktiga matcherna kommer direkt efter sommaruppehållet. Hade jag varit med de fyra sista matcherna innan sommaruppehållet hade vi tagit minst nio poäng.

Och en sista fråga. Du ser ut att ha goda chanser att ta hem Pazza DSKs VM-tips. Vilka tror du vinner VM?
Brasilien vinner mot Tyskland i final och Luis Fabiano vinner skytteligan. Jag har hört att Trifon har Holland som världsmästare. Om det stämmer kan jag casha in redan nu. Holland har aldrig vunnit och kommer aldrig att vinna VM. Den mannen är patetisk.

Pazza DSK

Wise bjuder Martin och Robban på pärlor från Halmstad

Pazza DSK bjuder idag på en nostalgisk krönika från 2004. Wise sprang nämligen på DSKs lagkapten Martin Persson, och ännu roligare var att Wise i samma ögonblick gick och pratade med Robban som var i Halmstad. Martin såg hursomhelst liten sliten ut, tagen av the "Inner City Pressure" som drabbar nästan varje man som inte kommer från 08-området.

Det fick Wise att börja tänka tillbaka på den krönika som Lasse Anrell skrev en gång i tiden, "På Örjans Vall applåderar man åt motståndarna och buar ut hemmalaget". Jag har inte mycket till övers för Lasse Anrell men den här krönikan fick mig att vrida mig i skrattkramper, när jag sedan fick det bekräftat av Martin och Robban så var min dag gjord.
"ja men det är sant, man gillar inte HBK i Halmstad, man går hellre och ser på bortalagets spelare som är betydligt mycket bättre. Det är nästan så att man förnekar det egna guldet man tog för ett par år sedan i Halmstad"

"En spelare som Markus Rosenberg skulle aldrig välja att spela i Halmstad igen. Varför det? Varför skulle någon vilja spela för oss?"

Ja ni fattar vad jag menar.

Och jag kan heller inte låta bli att publicera Per "Texas" Johanssons krönikor från tidningen Offside, det är så tragiskt läsning att man vrider sig i skratt.

Vi börjar med Lasse Anrells krönika:

Inget triggar motståndarna på Örjans vall

Jag vet verkligen inte om vi kan ha kvar Halmstads BK i allsvenskan.


Ni har säkert själva märkt det. Det finns en skriande orättvisa i detta med Halmstad och med Örjans vall. HBK gynnas på ett otillbörligt sätt, motståndarlagen missgynnas. Det kan inte få fortsätta så. Vi kan inte ha lag som har ett eller tre poäng klara redan när de kliver in på plan. Det säger allt sunt förnuft.

Lagrell bör vakna innan det är för sent.

Lagrell bör vakna ur sin törnrosasömn i residenset i Växjö innan det är för sent.

Undrar ni hur jag menar? Jag ska försöka förklara.


När allsvenska lag spelar hemmamatch är det normalt en öppen affär. När Malmö tar emot sina motståndare sker det i den gryta som kallas Malmö stadion. Där är tiotusentals besatta skåningar som är taggade och stöttar sitt lag och avskyr motståndarna. Det skriks och gapas. Tjoas och tjimmas. Klart motståndarnas reagerar, adrenalinet sprutar.

Att slå ett köpelag är ju den totala utmaningen. Alla vill slå en klubb som har råd med Patrik Andersson, Grahn, Sypniewski och Borg. Alla vill slå en klubb som trodde att det gick att köpa kärlek och ära för pengar.

Klart Malmö får problem. Motståndarna är taggade till tänderna över lyckan att få en chans att visa att kejsaren – med kejsaren menas förmodligen Patrik ”Der Kajser” Andersson – i Malmö är naken.

Likadant är det för andra lag.


Kaxiga storstadsbor
När motståndare kliver in på Söderstadion eller Råsunda så är de ännu mera taggade. Stöddiga noll8:or. Kokande grytor. Nationalarenor. Killar som tror de äger världen. Ingen är skönare än att få uppleva den där märkliga tystnaden som uppstår på Söderstadion när motståndarna gör mål.

Och bara man ser AIK tänker man ju This is fucking allsvenskan, this is nästan jättefucking Champions League.

Likadant är det i Göteborg. Kaxiga storstadsbor. Noll31:or. Tajt arena. Stor gapig klack. Stöddiga gubbar som anser att de är rikets fotbollshuvudstad. Svensk fotboll ÄR ju IFK Göteborg. Allsvenskan är bara ett tidsfördriv i väntan på Champions League som är årets huvudmål... snart.

Likadant är det i Helsingborg. San Siro-Sven kommer snart tillbaka och tar klubben in i Le League igen. Under tiden kan HIF retas genom att räkna skulder och gör miljonförvärv, klart motståndarna blir taggade.

För att inte tala om Trelleborg. Tjongavallen blir man hysteriskt taggad av. Tänk tanken att få slå ner gröten i halsen på dessa tjongande danskar. Stort.
Kalmar? En massa svindyra brassar och en coach som heter Nanne. Klart man blir lack.

Sundsvall? Patronerna och en gräsmatta som förstörts av Ledin och Elton John – klart man blir förbannad.

Örebro – värvar en massa överlägsna norrmän när man borde sitta och skämmas hos kronofogden.

Landskrona Bois – stöddig klack och en massa unga spelare som tycker att de är lite bättre och lite mer lovande än alla andra.

Elfsborg? En förbannad massa hårband. Piska upp dem bara.


Applåderar bortalaget
Har jag glömt nån? Jag tror inte det. Återstår Halmstad. Återstår HBK. När man kommer dit är det bara trevligt.

Riktigt jävla fucking jättetrevligt. Man får kaffe och mazarin, Hemmapubliken sluter upp i tunna led. Solen skiner, gräset är grönt, den kokta korven smakar lagerblad och hela pepparkorn och på läktarna sitter fotbollskunniga människor i kepsar OCH APPLÅDERAR NÄR BORTALAGET GÖR EN FIN OCH TEKNISK SAK.

Huh, jag ryser. Ska det vara så här? Är det här fotboll. Inte en människa som skriker hata eller sopa. Bara trevliga artiga applåder och visst är han duktig den där Afonso eller Bergersen. Klart motståndarna blir förvirrade, klart de tappar fokus och tändning, klart de blir förlamade av apati.
Klart HBK vinner.
Möjligen skulle Turbo kunna trigga motståndarna lite. Men Turbo 2004 är ju en tekniker, en finlirare som smeker fram millimeterpassningar, höger yttersida fram till Rosenberg. Herregud, motståndarna blir ju helt förvirrade. Träsk-Turbo har blivit Teknik-Turbo. Det är fusk. Klart HBK seglar ifrån.


Det här kan inte få fortsätta.

Så här kan vi inte ha det.

Vakna Lagrell. Vakna innan det är för sent
.



Och så ett utdrag ur Per "Texas" Johanssons senaste krönika i Offside:

Det var tio minusgrader och en av de sista dagarna i januari när vi slog oss ner i vår läckra buss för att åka på träningsläger i Växjö. Vi rullade ut på den snöfyllda vägen och lämnade Halmstad bakom oss. Plötsligt, efter några mil, bromsade bussen in vid en busshållsplats. Michael Görlitz, vår egen lille tysk, drog på sig en mössa och klev av bussen. Han sade inte ett ord. Jag såg genom rutan hur han ställde sig med armarna i kors. Sedan åkte bussen vidare.- Jaha, sa jag uppgivet till Tommy Jönsson. Då var han klar.
Snacket hade pågått ett tag och jag hade förstått att det bara var en tidsfråga innan han skulle lämna för en bättre liga. Jag blev ändå ledsen. På gränsen till deprimerad.
Det finns två anledningar till detta. Den första är att det alltid är känslomässigt jobbigt med separationer. En relation försvinner. När "Turbo" drog försvanne n kille som brukade komma hem till mig och fixa med det elektroniska. När Martin Fribrock lämnade hade jag ingen att ringa när min dator krånglade. Och när Peter Larsson drog till Köpenhamn kunde jag inte längre köpa billig mjölk från hans föräldrars bondgård.
Den andra anledningen till varför jag blir så ledsen när en spelare lämnar mig och HBK (det har hänt 37 gånger de senaste sex åren) är att jag inser att jag är för dålig för dem. De säger aldrig det högt, men de måste tänka:

- Nu drar jag, ni är för kassa för mig. Men lycka till i framtiden!
Därför kan jag aldrig slappna av innan transferfönstret stänger. Dagarna innan skiten är över känns det som att jag är en passagerare på ett fartyg i dåligt väder. Ska vi köra in i ett isberg den sista dagen på transferfönstret?
Tasppar vi vår bäste spelare nu? Ofta blir det så. Vi som blir kvar känner oss som orkestern som fortsatte att spela när Titanic sjönk. När jag blir som mest ledsen försöker jag intala mig själv att jag åtminstone
är jävligt lojal. Jag sviker inte HBK! De kan köpa sina bilar och sina hus.

- Provspelare, berättade Tommy.
- Hoppas han är lika bra som "Mischi", sade jag surt.
Någon tittade fram bakom ett säte.
- Vad snackar du om? Han stannar. Det blev inget med Hannover. Det är därför han är så besviken.
Jag lutade mig tillbaka och slöt ögonen. Det spred sig en värme genom min kropp. Jag började fantisera om hur jag lyfte Lennart Johanssons pokal rätt upp i luften. På mina axlar satt vår lille tysk och vrålade "Ich liebe Halmstad, Ich liebe Halmstad". Kanske blir 2010 vårt år.



Marknadschefen
PAZZA DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 19

Det är väldigt väldigt jämnt uppe i toppen. Det finns en hel drös som har chansen att vinna tipset. Skulle Spanien och David Villa åka ut idag, är det dock många tips som ryker.
Jag är en av de som kommer att fira lite extra. Inte för att jag inte gillar Spanien, för det gör jag, men mitt VM-tips skulle bli magiskt.

Det finns ingen som kommer att få fler än 6 lag med sig till kvartsfinal. Sunken och Sidled har hittills fem lag vidare.

Inför Paraguay - Japan:


Placering Deltagare Poäng
1 Trifon Ivanov 99
2 Frost 98
3 Benji 95
4 Sunken 95
5 Lill-Wise 90
6 Gisle 90
7 Rolf 90
8 Hatten 90
9 Oom 90
10 Kennie 88
11 Kvasten 87
12 Hasse Ball 86
13 Rawling 84
14 Eskola 84
15 Nille 82
16 Fille 81
17 ex Coach C 81
18 Lillpastan 80
19 Stor-Thelin 80
20 Saman 80
21 Sidled 79
22 Falcao 78
23 Tomcay Birkentürk 78
24 Storsunken 78
25 Rune 78
26 Storpastan 76
27 Paani 75
28 Eli 75
29 Giganten 73
30 Gratis Coach 70
31 Hannes 69
32 Lill-Thelin 69
33 Pärlan 67
34 Lill-Nicke 63

Trifon Ivanov:


Holland
Portugal
Frankrike
England
Mexiko

Tyskland
Italien
Brasilien

Frost:

Italien
Brasilien
Sydkorea
England
Argentina
Tyskland

Paraguay
Spanien

Benji:

Holland
Brasilien

Frankrike
Serbien

Argentina
Tyskland

Paraguay
Portugal

Sunken:

Holland
Brasilien
Uruguay

England
Argentina
Tyskland

Danmark
Spanien

Pazza DSK

måndag 28 juni 2010

Kameror förstör sporten "det blir Karjala Cup av alltihop"

Marknadschefen riktar i dagens Pazza DSK skarp kritik mot FIFA presidenten Sepp Blatter och menar att denne har haft lång tid att förbereda sig inför detta mästerskap.

Och visst började allting väldigt bra för domarkåren, inte många misstag gjordes, men o andra sidan så var ju de första matcherna väldigt målsnåla och därav kunde inte mycket hängas över domarna.
Nu har det alltså hänt, ett solklart mål för England har skakat en hel värld och i synnerhet för den lille skallige Sepp som får bekänna färg. Men kameror vill han inte ha. Någon sa en gång "hellre göra ett felbeslut än inget alls", och lite så känner jag i detta fall. Han har inte gjort ett skit för att förhindra att sådana situationer uppstår som det gjorde igår.

Målkameror tycker vissa är det enda som går för att jämna ut de kostsamma misstagen, men marknadschefen är skeptisk:

"I Europa League har man bevisat att det går att ha ett rättvist system genom att placera en extradomare vid vardera mål, denne skall enbart fokusera på spelet kring mållinjen och direkt uppfatta saker som huvudomaren och linjedomarna inte kan se. Det kostar antagligen inte lika mycket som att ha målkameror, och med risk för att detta kan bli en verklighet i framtiden är jag rädd för att det blir en Karjala Cup av alltihopa. Ska vi ha en "alarmklocka" när det är mål också? Ska man behöva höra "Rock the night" med Europe ur högtalarna varje gång någon gör mål? "

Marknadschefen menar också att målkamerorna kommer göra att spelet stannar av och att det mer och mer blir likt hockeyn.

"Säg att motståndarlaget gör mål i sekvensen efter det att det ena laget "kanske" haft en boll inne. Hur gör vi då? Vem ska få målet?"



Marknadschefen
PAZZA DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 18

Spänningen stiger och slutligen, som sig bör, har en tysk smugit sig upp på första plats. Än så länge har endast Sunken, Sidled och Hatten prickat in tre kvartsfinallag. Men det finns många poäng kvar att hämta. Jag kan tänka mig att många hoppas på att David Villa gör ett par mål imorgon.

Inför Holland - Slovakien:

Placering Deltagare Poäng
1 Frost 93
2 Trifon Ivanov 89
3 Benji 85
4 Hatten 85
5 Sunken 85
6 Lill-Wise 80
7 Gisle 80
8 Rolf 80
9 Oom 80
10 Kennie 78
11 Kvasten 77
12 Hasse Ball 76
13 Rawling 74
14 Eskola 74
15 Rune 73
16 Nille 72
17 Fille 71
18 ex Coach C 71
19 Lillpastan 70
20 Stor-Thelin 70
21 Paani 70
22 Saman 70
23 Sidled 69
24 Falcao 68
25 Tomcay Birkentürk 68
26 Storsunken 68
27 Giganten 68
28 Storstorpastan 66
29 Gratis Coach 65
30 Eli 65
31 Pärlan 62
32 Hannes 59
33 Lill-Thelin 59
34 Lill-Nicke 53

Frost:
Italien
Brasilien
Sydkorea
England
Argentina
Tyskland

Paraguay
Spanien

Trifon Ivanov:
Holland
Portugal
Frankrike
England
Mexiko

Tyskland
Italien
Brasilien

Benji:

Holland
Brasilien
Frankrike
Serbien

Argentina
Tyskland

Paraguay
Portugal

Hatten:

Slovakien
Brasilien
Uruguay
Serbien
Argentina
Tyskland

Italien
Spanien

Sunken:
Holland
Brasilien
Uruguay
England
Argentina
Tyskland

Danmark
Spanien

Pazza DSK

Dags att införa målkameror?

Glädjeruset har lagt sig och jag har reflekterat lite kring det som hände mellan Tyskland och England igår. Marknadschefens inlägg om domaren och Hasse Ball påminde mig om hur vi/jag själv blev bestulen på ett mål i år.

Det var försäsong och vi spelade mot Marieberg och Hasse Ball var den ende som inte såg att bollen var inne när jag läckert chippade bollen över målvakten. Bollen tog i ribban och damp ner en halvmeter innanför mållinjen och studsade sedan ut igen.
Hasse Ball som stod bra placerad lät spelet fortgå.

När Hasse Ball efter matchen fick veta av Mariebergs målvakt att bollen var inne, sa han bara:

"Oh my god!"

Jag tror inte Hasse har dömt något mer efter den matchen.

Så ja, jag kan också förstå den vrede som alla anglofiler känner idag.

Det är dock en väsentlig skillnad mellan det som hände oss och England. Vi hade i alla fall haft en chans att vinna den matchen.

Benji
Pazza DSK

Marknadschefen ligger lågt

3 veckor kvar till semester, 3 veckor kvar med Pazza DSK.
Redaktören tyckte att Marknadschefen fått för mycket beröm den senaste tiden, och gårdagens match mellan Tyskland-England var förstås revanschen för många tyskar. Och ja, jag erkänner att jag faktiskt satt vid tangentbordet i halvtid, beredd på att skriva en 2 sidor lång avhandling om hur jävla dåliga domare är och varför jag skulle gjort det 20 gånger bättre. Tänkte ringa upp Hasse Ball och såga honom vid fotknölarna "det där måste även du ha sett Hasse?!"
Men precis som redaktören påpekat så är Italien redan ute. Varför diskutera? Di Natale fick för lite speltid och De Rossi är helt enkelt ingen Pirlo, då går det som det går.

Grattis Polen, ni vinner VM.

Nu är det full fokus på Kantarellernas turnering i september i Borås, och det ska bli otroligt kul att återförenas med spelgeniet Robban (eller Stojkovic som han även kallas, ni minns väl jugoslaven med nr 10 på mitten i VM 90?).

söndag 27 juni 2010

Den var aldrig inne...

Och så var det dags att kalla en match där Tyskland helt rättvist vinner mot England för en skandal. Pinsamt! Marknadschefen har gått under jorden efter Italiens misslyckande, så jag kan skriva precis vad jag vill. Härligt!

"Målet" som England påstås ha gjort påminner väldigt mycket om Viggans påstådda mål mot DSK 2009. Kameravinkeln är ungefär densamma:



Passande att England spelade i Viggan-rött, så ni som tyckte att bollen var inne kanske ska se er om efter en annan klubb, t ex Viggan.

Glädjeruset börjar lägga sig nu, men jag väntar tills imorgon bitti med att uppdatera VM-tipset.

Benji
Pazza DSK

Orakel?

Idag smäller det på riktigt och "mitt VM" kanske slutar idag. Ryker Tyskland är det slut, då tänker jag fan inte kolla på mer fotboll den här sommaren. Beckenbauer tycker det var klumpigt och slarvigt att England inte vann sin grupp. Inget konstigt med det tyckte jag, eftersom jag tippade England som tvåa i gruppen.
Tyskarna använder sig av en bläckfisk när de ska förutse utgången av Tysklands matcher. Men varför har de inte frågat mig?
Är jag ett orakel? Det lär visa sig de närmsta dagarna. Bortse gärna från att jag har Serbien i semifinal. Å andra sidan, hade Serbien fått sin straff mot Australien, hade Serbien varit i kvartsfinal nu och inte Ghana. Det här skrev jag innan VM började.

"För att ge er andra som inte har lämnat in än lite inspiration och så att ingen tror att jag fuskar när alla mina resultat stämmer, kommer här mitt VM-tips.

Hur slutar det då? Ja, England och Spanien ryker redan i åttondelen. Fiasko? Nej, standard.

Antingen Brasilien eller Argentina står i final när VM spelas utanför Europa, också standard. Skillnaden är att Dunga vet vad han gör. Två skrällar, Paraguay och Serbien går till semifinal. Italien floppar fullständigt och åker redan i gruppspelet.

Holland gör en hel del mål under gruppspelet och Robin Van Persie vinner skytteligan. Det blir en repris på 2002 final, men Tyskland vinner, också standard. 1954, 1974, 1990 och 2010, ser ni inte mönstret? ALLVARLIGT!"


Klockan 16 börjar Tyskland - England. Missa inte det!



Benji
Pazza DSK

lördag 26 juni 2010

Pazza DSK - VM-tipset - dag 16 - del 2

Falken tyckte att det var dags att jag uppdaterade Pazza. Och ja, Falken jag var lite bakis idag...men jag hade ingen uppkoppling här ute (på landet) förens på eftermiddagen.
Nu är mitt mobilbatteri slut, så jag kan inte svara på ditt sms. Jag hoppas att du förstår.

Två spännande matcher idag! Och 6 vinnare och en förlorare.
Vinnarna är Kvasten, Sunken, Storsunken, Hasse Ball, Sidled och Hatten som har Uruguay i kvartsfinal. Förloraren är Frosten som har Sydkorea i kvartsfinal. Ingen har USA eller Ghana i kvartsfinal.

Detta ger oss följande ställning inför morgondagens drabbningar:

Placering Deltagare Poäng
1 Trifon Ivanov 84
2 Frost 83
3 Benji 75
4 Hatten 75
5 Sunken 75
6 Kvasten 72
7 Hasse Ball 71
8 Lill-Wise 70
9 Gisle 70
10 Rolf 70
11 Oom 70
12 Kennie 68
13 Saman 65
14 Rawling 64
15 Eskola 64
16 Storsunken 63
17 Rune 63
18 Nille 62
19 Fille 61
20 ex Coach C 61
21 Lillpastan 60
22 Stor-Thelin 60
23 Paani 60
24 Eli 60
25 Sidled 59
26 Falcao 58
27 Tomcay Birkentürk 58
28 Giganten 58
29 Pärlan 57
30 Storstorpastan 56
31 Gratis Coach 55
32 Hannes 54
33 Lill-Thelin 49
34 Lill-Nicke 48

Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 16

Äntligen dags för slutspel och här kommer den aktuella ställningen inför åttondelsfinalerna. Förutom att hela gruppspelet har uppdaterats, har alla tilldelats tre poäng per lag som man har tippat till åttondelsfinal. Frost och Benji har flest lag till åttondelsfinal, hela 13 stycken.

Poängfördelning:


Gruppspel:
1p för rätt tecken
3p för rätt resultat

Slutspel:
Åttondelsfinal
3p per lag

Kvartsfinal
5p per lag

Semifinal
7p per lag

Final
10p per lag

Brons
10p

Silver
15p

Världsmästare

20p

Skyttekung

27p för rätt skyttekung

Inför första åttondelen, Uruguay-Sydkorea:


Placering Deltagare Poäng
1 Trifon Ivanov 84
2 Frost 83
3 Benji 75
4 Lill-Wise 70
5 Gisle 70
6 Rolf 70
7 Hatten 70
8 Sunken 70
9 Oom 70
10 Kennie 68
11 Kvasten 67
12 Hasse Ball 66
13 Saman 65
14 Rawling 64
15 Eskola 64
16 Rune 63
17 Nille 62
18 Fille 61
19 ex Coach C 61
20 Lillpastan 60
21 Stor-Thelin 60
22 Paani 60
23 Eli 60
24 Falcao 58
25 Tomcay Birkentürk 58
26 Storsunken 58
27 Giganten 58
28 Pärlan 57
29 Storstorpastan 56
30 Gratis Coach 55
31 Hannes 54
32 Sidled 54
33 Lill-Thelin 49
34 Lill-Nicke 48

Varken Trifon, Frost eller Benji har David Villa som skyttekung eller Spanien som världsmästare, så det kan fortfarande hända en hel del under slutspelet.

Trifon Ivanov har följande lag vidare till kvartsfinal:
Holland
Frankrike
Mexiko
Italien
Portugal
England
Tyskland
Brasilien

Frost har följande lag vidare till kvartsfinal:
Italien
Sydkorea
Argentina
Paraguay
Brasilien
England
Tyskland
Spanien

Benji har följande lag vidare till kvartsfinal:
Holland
Frankrike
Argentina
Paraguay
Brasilien
Serbien
Tyskland
Portugal

Pazza DSK

torsdag 24 juni 2010

ÄNTLIGEN MIDSOMMAR MED BENJI FROST

Det är midsommar imorgon och därmed är det dags att summera första halvan av detta händelserika Pazza-år.

Det började som en dröm, en vision. Målet var att sätta Pazza DSK på världskartan, att bli en viktig del av DSK, att lyfta upp DSK från träsket. Få DSK att bli det ”gamla” Italien eller Tyskland, laget som är arrogant, rent utsagt en grupp skitstövlar, laget som spelar pissdåligt, tråkigt, men som aldrig viker ner sig och framförallt, laget som aldrig förlorar. Vi är inte där än, men vi har kommit en bra bit på vägen.

Det började på säsongsavslutningen förra året.

Svenskafans var passé, det hörde gårdagen till, påstod Lill-Wise. Och så rätt han senare skulle få.
Den briljante mannen spillde ingen dyrbar tid. Det krävdes något nytt, något innovativt. Han hade allt klart för sig redan innan DSKs svenskafans-hemsida var nerlagd. Pazza DSK skulle bli DET NYA.


Den 17:e oktober 2009 startades den bästa och största Division 4 bloggen i Sverige.
Vi har följt DSK i vått och torrt, på och utanför plan.

Om man ska försöka hitta någon typ av röd tråd från första inlägget till dags dato är väl Bergstaca det första man kommer att tänka på.

Det började redan på avslutningen förra året när Bergstaca anlände och Coach Lindström fällde den eminenta kommentaren: "aah, Bergsvacka, välkommen"
Spelaren som har lättare för att sänka sig själv än att bli sänkt av någon annan stod alltså omgående för de stora rubrikerna på Pazza DSK. Han är med avstånd den mest intressanta personen i DSKs A-lag och det har varit ett händelserikt år för honom. Fylle”skandalerna” har avlöst varandra.
Han var praktiskt taget klar för ett lag i Varberg, men som så många gånger förr ändrade han sig i sista stund och valde att stanna. Som brukligt, skickade han ett kort och drygt sms. ”Jag stannar!”. Men vi vet hur den mannen fungerar vid det här laget och det kan vi endast tacka våra hängivna reportrar för, som efter månader av research kunde berätta sanningen om Bergstaca. Brasilianaren som egentligen är bulgar.


En annan spelare som det har skrivits mycket om på Pazza är Nille. Killen som har axlat Strömbergrollen bäst. För er som inte vet, var Daniel Strömberg spelaren som spelade 10 matcher för DSK och blev utvisad två gånger och utöver det samlade på sig några gula kort.
Nille är känd för att få psykbryt till och från och i år har han väl hunnit med i alla fall tre:

1. Under träningslägret i Höganäs började Paani och Nille bråka under träningsmatchen mot Falköping. Något som slutade med att Nille bytte ut sig själv. Det gick knappast att prata med honom något mer under den kvällen.

2. Viggan borta. Nille sparkar helt oprovocerat till Viggans målvakt.



3. Utvisningen mot Storskogen. En Storskogenspelare är ensam mot tre DSK:are (om än relativt oorganiserade) och Nille som redan har ett gult kort väljer att slänga sig framför Storskogenspelaren som faller över honom. Hans andra gula den matchen var ett faktum.

Vad har hänt mer? Marknadschefen på Pazza DSK har varit inblandad i en del debakel den här säsongen. Det hela slutade med att han gjorde en Anelka och blev hemskickad. Eller det kanske var Anelka som gjorde en Lill-Wise? Lill-Wise var ju trots allt först.

Många har spekulerat kring DSKs uppryckning på slutet. I dagsläget finns det två teorier. Den ena är att Frostens skada, den andra är att Pazza DSKs omstrukturering, där den förre Redaktören, tillika nuvarande Marknadschefen tillsatte mig som ny Redaktör bäddade för framgång. Vi tror på den senare, men ni kan ju själva få dra er slutsats:

Innan Frost skada:
Vinster 0
Oavgjorda 1
Förluster 7
Målskillnad: 6-18

Efter Frost skada:

Vinster 1
Oavgjorda 2
Förluster 1
Målskillnad: 5-5

Innan Pazzas omstrukturering:
Vinster 0
Oavgjorda 1
Förluster 6
Målskillnad: 5-16

Efter Pazzas omstrukturering:
Vinster 1
Oavgjorda 2
Förluster 2
Målskillnad: 6-7

Pazza DSK har inte endast haft inverkan och skrivit om det som skett på fotbollsplanen, utan man har även jobbat en hel del utanför.
Pazza DSK har utvecklat ett nära samarbete med Lemon Bar de senaste månaderna och har därigenom kunnat slussa in de yngre DSK-spelarna. Framförallt är DSKs 90-talister de första 90-talisterna någonsin att sätta sin fot på detta beryktade ställe.

Vi har även lyckats donera hela 300 SEK till DSKs A-lag genom intensivt arbete med VM-tipset.

Hur ser då framtiden ut? Visst, vi slog rekord igår och hade sammanlagt 75 unika läsare. Jag undrar om vi inte har fler läsare än www.danderydssk.se nu, men vi vill ju bli ännu större. Om man kollar på de största bloggarna i Sverige, handlar alla mer eller mindre om mode. "Hej jag heter Isabella....Hej jag heter Kissie...osv"
"Idag har jag shoppat för 200000...jag köpte två Gucci-väskor osv." (Jag menar vilken 20-årig tjej som helst shoppar ju loss för 200 lakan, så det är ju väldigt lätt för alla 20-åriga tjejer att känna igen sig i dessa bloggar)

För att stärka Pazza DSKs varumärke och locka fler nya läsare och därigenom även sprida den glöd som finns inom DSK, kommer vi troligtvis även att ha några inlägg om mode i framtiden. Ansvarig för dessa inlägg blir vår egna modeguru Nille. Pazza DSKs stab har därmed på ett år gått från en person till drygt tio. En imponerande utveckling.

Jag vill avrunda med att önska er alla en riktigt trevlig midsommar. Ni kommer inte att bli av med oss under sommaruppehållet. VM-tipset kommer att uppdateras som vanligt. Pazza DSKs frontfigurer kommer att bege sig ut i Sverige under sommaren för att marknadsföra Pazza och vi kommer även att ge er några inlägg från våra äventyr.
DSK omges ständigt av diverse rykten och skandaler, så vi kommer att kunna bjuda er på en hel del intressant läsning under sommaren.

Väl mött!

Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 14

Tyskland - England i åttondelen, precis som jag förutspådde i mitt VM-tips.

Det börjar bli oerhört jämnt i toppen och jag både tror och hoppas att VM-tipset först avgörs i finalen. Kul!

Lill-Wise var den ende som hade tippat 2-1 till Australien, medan det var ett antal som hade 0-1 i matchen mellan Ghana och Tyskland. Raketen Rolf (får bli hans smeknamn) har från att ha varit helt uträknad blivit en guldkandidat. Han prickade in rätt resultat i fyra matcher på raken.

Inför avgörandet i grupp E:

Placering Deltagare Poäng

1 Hatten 40
2 Trifon Ivanov 40
3 Lill-Wise 37
4 Frost 36
5 Kvasten 36
6 Benji 34
7 Raketen Rolf 34
8 Tomcay Birkentürk 31
9 Sunken 31
10 Rawling 30
11 Kennie 30
12 Gisle 30
13 Eli 30
14 Stor-Thelin 29
15 Nille 29
16 Saman 29
17 Eskola 28
18 Oom 28
19 Hasse Ball 27
20 Giganten 25
21 Lillpastan 24
22 Paani 24
23 Fille 23
24 ex Coach C 22
25 Falcao 22
26 Sidled 22
27 Storsunken 22
28 Storstorpastan 22
29 Gratis Coach 21
30 Lill-Nicke 21
31 Rune 21
32 Hannes 20
33 Lill-Thelin 19
34 Pärlan 19

Hatten:
41 Danmark-Japan E X 1-1
42 Kamerun-Holland E 2 0-1
43 Slovakien-Italien F 2 0-1
44 Paraguay-Nya Zeeland F 1 3-0

Trifon Ivanov:
41 Danmark-Japan E 2 1-2
42 Kamerun-Holland E 2 1-3
43 Slovakien-Italien F 2 0-2
44 Paraguay-Nya Zeeland F X 1-1

Lill-Wise:
41 Danmark-Japan E 1 3-1
42 Kamerun-Holland E 2 2-3
43 Slovakien-Italien F 2 0-2
44 Paraguay-Nya Zeeland F 1 2-0

Pazza DSK

Marknadschefen flaggar för "Halvtid med Benji Frost"

Pazzas redaktör har jobbat heltid med Pazza DSK i drygt 2 månader, resultatet har varit inastående bra, det märks framför allt på de antal unika besökare vi har varje månad.

Idag är det tänkt att vi ska knyta ihop säcken och summera den första halvan av säsongen med Benjis halvtidssnack. Marknadschefen har dock inte fått tag på redaktören, han kanske har gått och tjuvat på "midsommar-wursten" i förtid.

Wise
Pazza DSK

onsdag 23 juni 2010

En karaktärslös och meningslös person...

...kommenterar på avsparkstockholm. Fast det var inget nytt. En forumråtta helt enkelt.

"Två profillösa lag möttes i går och resultatet blev som sig bör...."

/Surret


Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 13 - del 2

Vilken avslutning! Guld värt för mitt VM-tips eftersom jag tillsammans med Rolf är den ende som har USA som etta och England som tvåa i Grupp C. Både Rolf och Sunken har dessutom plockat full pott idag. Sunken, om du fortsätter att pricka in rätt resultat, kommer snart dina tips att läggas upp inför varje omgång.

Det börjar bli extremt nervöst inför Tysklands match för min del. Jag har ju visserligen Tyskland-England i åttondelen, men då måste Tyskland vinna mot Ghana och jag är inte säker på att de gör det.

Trifon Ivanov har till slut tagit över ledningen från Hatten.

Inför slutomgången i Grupp D:

Placering Deltagare Poäng
1 Trifon Ivanov 40
2 Hatten 39
3 Frost 35
4 Lill-Wise 32
5 Kvasten 32
6 Benji 30
7 Tomcay Birkentürk 30
8 Sunken 30
9 Rawling 29
10 Kennie 29
11 Gisle 29
12 Rolf 29
13 Stor-Thelin 28
14 Nille 28
15 Saman 28
16 Hasse Ball 27
17 Oom 27
18 Eskola 26
19 Eli 26
20 Giganten 24
21 Lillpastan 23
22 Paani 23
23 Fille 22
24 Falcao 22
25 ex Coach C 21
26 Sidled 21
27 Storsunken 21
28 Storstorpastan 21
29 Gratis Coach 20
30 Lill-Nicke 20
31 Rune 20
32 Hannes 18
33 Lill-Thelin 18
34 Pärlan 18

Pazza DSK

Matchrapport: IFK Täby – DSK 0-0

Planen: Ärvinge gånger två skrev jag förut. Vad menar jag med det? Konstgräs anno 1900. Matchen började kl. 20.00, men det var två lag som tränade på samma plan fram till kl. 20.10. Spelar man på Ärvinge får man i alla fall tillträde till plan en kvart innan, på Täby Sportcenters konstgräsplan får man tydligen först beträda planen 10 minuter efter matchstart. Det var bara grillen som saknades, annars hade vi kunnat haft grillparty. Den först Täbyledaren syntes först till kl. 19.30. ALLVARLIGT Täby!!! Ni har spelat Division 4 fotboll tidigare, dessutom har ni haft 11 matcher på er att lära er hur saker och ting funkar i Division 4. Jonas var t.o.m. tvungen att ringa en Täbyspelare 40 minuter innan matchstart och fråga vad fan de höll på med.

Vädret: Soligt, 20-25 grader. Solen stod så lågt i första, så det gick inte att skilja på motståndare och konstgräsplanen.

Publik: Måste ha varit 50 kanske. Lagen som tränade innan fattade ju inte att det var match.

VIP-läktarn: Rune fick inte sitta där. Skandal!

Många felpass slogs i början av matchen och första kvarten var DSK det bättre laget. Därefter kom Täby allt mer in i matchen och var stundtals något bättre. De skapade precis som i första matchen de farligaste lägena på fasta situationer. Jag kommer inte exakt ihåg våra lägen, mer än att Jonas fick på ett par skott som Täbymålvakten hade problem med. Jag får skylla på syrebrist i hjärnan. Jag har nog sällan sprungit så mycket under en match som denna och samtidigt känt mig så otroligt värdelös.
Jag spelade ut bollen när en Täbyspelare låg skadad efter att jag hade glidtacklat honom. Vi hade chans att kontra, men jag kände själv att tacklingen tog illa och tog beslutet att lägga ut bollen. Visst, Fairplay vinner man inga poäng på, men man kan lämna arenan med hedern i behåll.
I slutet på andra var vi än en gång bättre än Täby och det var synd att slutsignalen kom, för hade vi fått pumpa på ett tag, kanske vi hade fått utdelning.

Andra halvlek, är en enda bläcka för min del. Där kan vi verkligen snacka om syrebrist. Första kvarten hände inte allt för mycket, tror jag. Vi lät Täby rulla runt bollen, tror jag. Vi hade en nick i ribban på en hörna och returen höll så när att leta sig in, tror jag.
Med 25 minuter tog Täby totalt över matchen, tror jag. Många trötta ben i DSK, mycket berodde på det snabbare underlaget och den större planen än den vi är vana vid. Några halvlägen för Täby hade kunnat resultera i ett mål för Täby, men Martin gjorde en del fina räddningar, tror jag. Med 15 minuter rivs det och slits det strax utanför vårt straffområde. Fille som från första början är den som blir fasthållen får till slut frisparken emot sig och sitt andra gula. Helt felaktigt tycker jag, tror jag. Sista 15 minuter får vi således inrikta oss på att försvara oss. Täby Sportcenters vaktmästare satt på ishallens tak? och var tvungen att slänga ur sig en massa onödiga kommentarer, varpå både Kennie och jag bad honom att hålla käften. Det kommer jag minsann ihåg.

0-0 slutade matchen och vi får till skillnad från förra matchen vara nöjda med en pinne. Fortfarande ligger vi tre poäng under sträcket, men jag tror att alla matcher vi har på hösten kommer att vara lika jämna som våra 6-7 senaste och då handlar det om väldigt små marginaler. Vi har varit i den här situationen förr, det har varken Djursholm eller dagens Täby. Jag är övertygad om att vi klarar nytt kontrakt.

Benjibetyg:

B B B B B
Martin och vår backlinje. De hade en hel del snabba spelare emot sig. De få gångerna de lyckades komma förbi blev de kapade eller så stod Martin i vägen. Vi är gamla målsnåla DSK. Love it!

B B B B
Täby hade en del offensiva spelare som säkert var med i första matchen, men som var av en helt annan kaliber denna dag.

B B B
Vi kommer att klara kontraktet och det med hedern i behåll.

B B
Kul med lite publik för en gång skull och positivt att vi slipper att spela på den planen något mer i år.

B
2 pinnar av 6. Vi förlorade i alla fall inte.

B-
Jag har absolut inga problem med att hylla andra lag och Täby som fotbollslag är det definitivt inget fel på, men det är dags att styra upp saker och ting runt match Täby.

Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 13

För de som är intresserade, kryssade DSK mot Täby igår igen. Vi lägger upp en matchrapport lite senare idag. Här kommer några korta bara:

-Benji tar hem fair-play priset.
-Det gör definitivt inte Täby (Vi spelade på Ärvinge gånger två). Ni som fattar fattar...
-Fille höll sig i skinnet, men blev ändå utvisad.

Så till VM-tipset.

Först en kvalificerad gissning. Jag är ganska säker på att Frost kommer att ta över ledningen snart. Inte bara har han fått med sig alla lag till slutspel hittills, d.v.s. Uruguay, Mexiko, Argentina och Sydkorea, han har dessutom alla lag i rätt ordning och hans sluttabell i Grupp A såg ut så här:

1. Uruguay
2. Mexiko
3. Sydafrika
4. Frankrike

SJUKT!

Än sålänge är allt som vanligt, en pessimistisk finne ligger kvar på första plats tätt följt av en ettrig bulgar.

Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 39
2 Trifon Ivanov 38
3 Frost 33
4 Kvasten 31
5 Lill-Wise 30
6 Benji 29
7 Rawling 27
8 Kennie 27
9 Nille 27
10 Saman 27
11 Hasse Ball 26
12 Tomcay Birkentürk 25
13 Oom 25
14 Eskola 24
15 Gisle 24
16 Eli 24
17 Stor-Thelin 23
18 Fille 22
19 Falcao 22
20 Sunken 22
21 Sidled 21
22 Paani 21
23 Rolf 21
24 ex Coach C 20
25 Storsunken 20
26 Storstorpastan 20
27 Giganten 20
28 Rune 19
29 Lillpastan 18
30 Gratis Coach 18
31 Lill-Nicke 18
32 Lill-Thelin 17
33 Pärlan 17
34 Hannes 16

Hatten:
37 Slovenien-England C X 1-1
38 USA-Algeriet C X 2-2
39 Ghana-Tyskland D 2 1-2
40 Australien-Serbien D 2 0-1

Trifon Ivanov:
37 Slovenien-England C 2 0-2
38 USA-Algeriet C 1 2-1
39 Ghana-Tyskland D X 1-1
40 Australien-Serbien D 2 0-2

Frost:
37 Slovenien-England C 2 0-3
38 USA-Algeriet C 1 2-1
39 Ghana-Tyskland D 2 0-3
40 Australien-Serbien D X 2-2

Pazza DSK

tisdag 22 juni 2010

Stämningen trissas upp på avsparkstockholm

Att följa kommentarfältet på avsparkstockholm kan vara lika roligt som en kväll på Lemon Bar.

Vaxholm, laget som i deras egenproducerade inmarschlåt (en cover på Cant del Barça) sjunger,

”…vi kommer aldrig att komma etta.”


känner ett uppriktigt hat mot Bele just nu. Egentligen känner de nog ett hat mot alla, men eftersom det endast är Bele och Vaxholm som är aktiva i det forumet, får Bele ta smällen. Här kommer en sammanställning:

"HAHAHA ifk vaxholm nu kommer ni att klaga på allt, eftersom ni spelar dåligt!!!!!!!!!"
/domare


Kommentar: Oh, det börjar bra…

"Ja vad tusan, klart Vaxholmarna klagar... det gör dom ju jämt ! Vg Bele-FCD så ligger det ju nära till hands att tro att de blir en klaaar hemmaseger..."
/Mr Mr


Kommentar: Nu kommer det…

"sug din k-- du vet inte vad du snaqckar om vaxholm har många på skade listan. Hoppas att alla e friska när i möter bela och dom andra tomte lgen Kolla in vaxholms hemsida så får du se var dom har spelat killarna Malm har vunnut allt som man kan vinna winzerling snäppet under kenta samma där mm Finns nog rutin i laget men tyvär har dom inte fått spela tillsamans pga skador mm"
/IFK V


Kommentar: Där kom det…Skön där, Malm har vunnit allt som man kan vinna.

"Att ha folk skadade och avstängda tillhör vardagen för de allra flesta men att inte klaga över tingens ordning verkar det tydligen vara värre med...det brukar vara de som har en bra, intresserad och jämn 22-mannatrupp som får till det i slutet av säsongen. Men det kanske inte du förstod ?"
/Mr Mr


Kommentar: Ett nyanserat svar.

"IFK V: Snälla ta dig en språkkurs innan du uttalar dig nästa gång... Blir bara jobbigt och svårläst när man inte kan tyda ditt budskap."
/Bele Janne


Kommentar: Det kan komma mer tror jag…

"till dig som skriver att malm har vunnit massor jag säger såhär om det är den malm som är född 88 o spelade med bp så har han inte vunnit ett skit för han spelede i däras andra lag inte i första om de inte e han så ber jag om ursäkt"
/ssk


Kommentar: Det är t.o.m. någon som har gjort lite research?

"Till ssk Malm är född 89 och spela i Första laget i BP. Han spela med Albin ekdal som numera apelar i Juventus. malm har vunnit SM för juniorer .pojkalsvenska gothtia cup inomhus SM mmm så det är nog inte samma malm som du tänker på"
/IFK V


Kommentar: Där kom det minsann mer. Ok, det var det han menade med vunnit allt man kan vinna. Nu är jag med.

"Och nu spelar denne malm på samma nivå som han som blev vald sist på rasten. Så de kan gå"
/Tomten


Kommentar: Det är inte slut än…

"Du vet inte ett skit tomten varför malm spelar i vaxholm nu. Han var borta ett år p.g.a att hans korsband gick av, Han valde att komma igen i en lågre div. Han har fått erbjudande från flera klubbar som spelar i högre div. Som 1an och 2an."
/IFK V


Kommentar: "Klassespieler" med andra ord…

"IFK V:Malm var bra för ett par år sedan,men det var då de.Tror näpperligen han har fått erbjudande högre upp med det spel han presterar idag."
/kiff


Kommentar: Den här konversationen tar aldrig slut.

"Om Malm kan spela i 1:an kan Acke Längqvist i Bele lira Premier League!"
/CK


Kommentar: Det är det här jag älskar med norrfyran. Jag tycker vi skickar iväg Hatten till något Championship-lag i England.

"Skall Acke till Premier League, gratulerar."
/Jag är bäst.....


Kommentar: Bra kommentar.

"Malm är idiot!"
/coach


Kommentar: Det kommer definitivt att komma mer nu…

Nu kanske alla förstår att de inte ska skriva några kommentarer på avsparkstockholm.
Vaxholmspelaren, för det antar jag att han är, har alltså kommenterat under namnet IFK V. Det är ungefär som om någon i vårt lag skulle gå in och kommentera på samma sätt och skriva under med namnet DSK. Det skulle aldrig hända. Sjukt…

Rune är den ende som får kommentera under namnet DSK i fortsättningen. Om ni trots allt känner att det kliar i fingrarna och ni absolut måste skriva något. Skriv sakligt och trampa in på någons tår.

Tänk er bara:

Fan du snackar skit. Bergstaca har vunnit allt. Han har vunnit VM, spelat för både Brasilien och Bulgarien och vunnit alla skytteligor man kan vinna. Han spelade med Stoichkov på 90-talet...

Nej jag vet, även om det är sant, är det bara löjligt…

Pazza DSK

Vad vill ni ha för tryck på tröjorna?

Pazza DSK har sedan länge kunnat avslöja att ett samarbete med den populära krogen Lemon Bar har varit aktuellt. Till sin hjälp ska Pazza nu vända sig till den gamle legendaren och numera stjärnsäljaren Tony Barouta, a.k.a. Tony Barfota.

Tony Barfota har gjort sig ett namn i DSK genom att vara Danderyds SKs förste playboy med en säljteknik utöver denna värld. Hans teknik på planen var skrämmande bra, men pga en schism med den förra lagledningen valde denne att avsluta sin karriär för 2 år sedan.

Pazza ska i dagarna sätta sig ned och föreslå på ett extrainsatt möte om att Tony Barouta blir Pazzas nye säljchef, ytterligare ett steg i rätt riktning med andra ord.

Vad vill då spelarna ha för tryck på tröjorna egentligen?
Trots klubbens fina samarbete med Pazza så är det oklart om styrelsen vill att DSK ska associeras med en bar, så ett första steg blir helt enkelt att trycka någonting på ett par nya uppvärmningströjor.

I gengäld så vill Pazza att Lemon Bar ska ha pazzadsk.blogspot.com uppe på deras teve-skärmar under fredagar och lördagar, samt ett stort tryck nere på dansgolvet vid baren "pazzadsk.blogspot.com - We are Danderyd world wide"
Marknadschefen
Pazza DSK

Pazza avslöjar - DSK vinst bäst för alla

Saint-Tropez och Tylösand invaderas av turister. Både den blågula ekonomin och världsekonomin mår bäst av att DSK vinner ikväll.

En Täby-seger vore en mardröm.

- Övriga Sverige och Europa skulle få besök av en massa turister från Danderyd och de skulle handla nya Bentleys och Ferraris för fullt, säger Hein Schotsman, ekonom på holländska banken ABN Amro och författare av rapporten Soccernomics 2010, till Pazza DSK.

Fotboll är förvisso skön konst och ingen exakt vetenskap, men effekter av de senaste decenniernas stora matcher har ändå sporrat makroekonomer att ta fram räknedosorna. Redan 2006 konstaterade ABM Amro att det finns ett statistiskt belagt samband mellan en DSK-seger och ökad tillväxt.

Mycket kan tillskrivas glädjeyran och de psykologiska effekter som en seger ger: Delar av befolkningen får glädjefnatt och vill resa och spendera mer, börsen går upp och guldlagets bolag (om DSK vinner, Pazza DSK) får lättare att knyta kontakter utomlands.

Drömscenario
I år, med den senaste tidens lågkonjunktur och ekonomiska härdsmälta i bagaget, har Schotsman sökt svaret på vilket lags seger som skulle balansera och därmed gynna världsekonomin mest. Följande kriterier togs fram: Segraren måste vara en stor aktör på den världsekonomiska arenan och laget måste gagnas av en seger (det vill säga inte ha en redan överhettad ekonomi). Och enligt rapporten borde DSKs kapten Martin Persson bli den som hurrar i omklädningsrummet efter matchen.

- Om DSK segrar kommer Danderydarna att spendera och importera mer. Det gör att andra orters skulder minskar, vilket är drömscenariot, säger Schotsman.

Vad vore värst?

- En Täby-seger. Det är en ort där man redan lånar för mycket. De ska inte frestas att konsumera mer — de behöver lugnande medel.

Säger Schotsman och kliar sig i huvudet.

- De gick upp från norrfemman förra året — och se vad som hänt.

Pazza DSK

måndag 21 juni 2010

Pazza DSK - VM-tipset - dag 11 - del 3

Vi slänger in en VM-tipset del 3 för att runda av denna fartfyllda dag. Imorgon spelar DSK en ny ödesmatch mot IFK Täby och jag hoppas att alla som spelar laddar ordentligt och alla som inte spelar håller tummarna lite extra. Kom ner och titta på matchen vettja. Den börjar kl.20 på Täby Sportcenters konstgräs. Det är ändå bara en massa "skitmatcher" på TV, så varför inte titta på en högkvalitativ match i norrfyran istället?

Trifon Ivanov har tagit upp kampen med Hatten på riktigt och en hel del har kommit ikapp de som har legat strax bakom. Med tanke på hur jämna de flesta grupperna är, tror jag att mycket av VM-tipset avgörs de närmsta dagarna. Alla hoppas på att få med sig rätt lag till slutspel, samt att rätt lag vinner gruppen. Det ska bli väldigt intressant att följa. Alla David Villa-tippare är nog överlyckliga efter Spaniens match mot Honduras och visst ser det väldigt bra ut, förutsatt att Spanien slår Chile.

Inför tisdagens matcher:

Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 37
2 Trifon Ivanov 36
3 Frost 31
4 Lill-Wise 28
5 Kvasten 28
6 Benji 27
7 Nille 26
8 Saman 25
9 Hasse Ball 24
10 Tomcay Birkentürk 24
11 Rawling 23
12 Kennie 23
13 Eskola 23
14 Stor-Thelin 22
15 Fille 21
16 Sunken 21
17 Sidled 20
18 Paani 19
19 Eli 19
20 Giganten 19
21 Falcao 18
22 Lill-Nicke 18
23 Rune 18
24 Lillpastan 17
25 Gratis Coach 17
26 Rolf 17
27 Oom 17
28 ex Coach C 16
29 Lill-Thelin 16
30 Hannes 15
31 Gisle 15
32 Storsunken 15
33 Storstorpastan 15
34 Pärlan 12

Vi har inte fått pengar av:
Lill-Wise (Lemon är viktigare)
Frost (bag-in-boxen är viktigare)
Hannes (betalar idag)
Tomcay Birkentürk (drar av från BIBK-betalningen)
Paani (dispens)
Eskola (Lill-Wise ansvar)
Lill-Nicke (Frost ansvar)
Saman (fotbollsskola=cash=betala)
Giganten (dispens)

Osäker på (och jag ber om ursäkt om ni har betalat):

Falcao
Nille
Trifon Ivanov
Oom
Pärlan

En spelskuld är en hedersskuld, så ALLVARLIGT!!!

Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 11 - del 2

Ah det blir f-- en del 2 idag. 7-0 till Portugal och ingen har prickat in resultatet men alla har rätt tecken...trodde jag. Några få hade kryss i matchen...och...en hade minsann tippat 7-0 till Portugal.

Gratis Coach bevisar med sin bristande fotbollskunskap, att han prickar och kommer att pricka in några enstaka sjuka matcher.

Inför Chile-Schweiz:

Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 36
2 Trifon Ivanov 31
3 Frost 30
4 Lill-Wise 27
5 Kvasten 27
6 Benji 26
7 Tomcay Birkentürk 23
8 Hasse Ball 22
9 Kennie 22
10 Nille 22
11 Stor-Thelin 21
12 Eskola 21
13 Fille 20
14 Saman 20
15 Sunken 19
16 Rawling 18
17 Sidled 18
18 Eli 18
19 Falcao 17
20 Paani 17
21 Rune 17
22 Lillpastan 16
23 Gratis Coach 16
24 Rolf 16
25 ex Coach C 15
26 Lill-Thelin 15
27 Giganten 15
28 Gisle 14
29 Lill-Nicke 14
30 Storsunken 14
31 Storpastan 14
32 Oom 12
33 Pärlan 11
34 Hannes 10

Pazza DSK

Norrfyran Omgång 12 - vecka 25

IFK Täby FK - Danderyds SK 1.60 4.70 3.30

Täby är inte helt oväntat favoriter, men det är nästan så att jag tror att vi tjänar på ett bättre underlag. Framförallt lär Hatten få kontroll på sina ben och fötter och det kommer att vara väldigt viktigt för oss. Jag tror och hoppas att vi vinner den här matchen.

FC Djursholm - Bele Barkarby FF 9.25 8.25 1.10

Pissodds, men det måste ändå vara en säker tvåa. Eller som Täby sa efter matchen mot oss.
”Och de här förlorade mot Djursholm?”
Dunka in 1000 kr och du har råd med en beapizza med extra allt på Klingsta-grillen.

IFK Österåker FK - Sundbybergs IK 1.25 6.00 5.75

Jag lockas av ett bra odds i en match mellan två jämna lag som ogillar att kryssa.

Viggbyholms IK - IFK Viksjö 1.35 5.50 4.60

Viggan jubilerade igår och ”festligheterna” sitter kvar i benen. Skrällseger för Viksjö, vilket även är ett måste om de vill haka på i kampen om andra platsen.

Blue Hill KF - IFK Vaxholm 1.75 4.45 2.90

Jag går på oddset. Vaxholm spyr galla på allt och alla på avsparkstockholm just nu, ”Quality reading”, medan Bele är lika lugna som vanligt, precis som vilket annat lag som skulle leda norrfyran överlägset. Nästa norrfyran-svep:

”Svepet omgång 12: Vaxholm vs Bele”?

Vi sätter en hundring på alla matcher.

Pazza DSK

Rawling 31 år

Rawling är en av många DSK-spelare som har spelat i DSK under hela sin fotbollskarriär och visst märks det att han inte riktigt har fått den optimala fotbollsskolningen, som t ex Benji. Nej, skämt åsido… Rawling är en viktig pjäs i DSK. Han tar hand om DSKs framtida målvaktslöften, som förhoppningsvis kan slussas in till A-laget inom en snar framtid. Han kan och vet mycket och är en trevlig prick. Stort grattis på födelsedagen Rawling!

Rawling har själv valt ut sitt klipp och eftersom vi gillar att vara lite taskiga mot Rawling har vi valt ut ett åt honom också. Det påminner lite om Rawlings agerande i B-lags matchen mot Viksjö, något förvirrat. Först Rawlings klipp.





Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 11

OBS: Löpande uppdateringar längst ned.

Jag ber om ursäkt för att vi inte har uppdaterat tipset under helgen.
VM börjar tända till på allvar nu. Flera stora nationer riskerar att åka ut i gruppspelet. Frankrike har redan åkt ut (Om Mexiko - Uruguay inte slutar oavgjort, lär spelbolagen vara väldigt nöjda). Tyskland, England och Italien måste i princip vinna sista matchen för att gå vidare från gruppen och Spanien måste vinna båda sina matcher.

Hatten är kvar uppe i topp. Övriga såg ut att komma i kapp och det skilde endast två poäng mellan Trifon och Hatten inför Brasilien-Elfenbenskusten. Men som vanligt...booom. Hatten hade tippat 3-1 till Brasilien och så var avståndet fem poäng igen. Lill-Wise hade också tippat 3-1 och var så nöjd att han sms:a mig igår kväll. Sålänge han har samma tips som Hatten, kommer han dock inte komma i kapp.

Inför Portugal-Nordkorea:


Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 35
2 Trifon Ivanov 30
3 Frost 29
4 Lill-Wise 26
5 Kvasten 26
6 Benji 25
7 Tomcay Birkentürk 22
8 Stor-Thelin 21
9 Hasse Ball 21
10 Kennie 21
11 Nille 21
12 Eskola 20
13 Fille 19
14 Sunken 19
15 Saman 19
16 Rawling 17
17 Sidled 17
18 Eli 17
19 Falcao 16
20 Paani 16
21 Rolf 16
22 Rune 16
23 Lillpastan 15
24 ex Coach C 14
25 Lill-Thelin 14
26 Giganten 14
27 Gisle 13
28 Lill-Nicke 13
29 Storsunken 13
30 Storpastan 13
31 Gratis Coach 12
32 Oom 11
33 Hannes 10
34 Pärlan 10

Hatten:
30 Portugal-Nordkorea G 1 2-1
31 Chile-Schweiz H 2 0-2
32 Spanien-Honduras H 1 4-0

Trifon Ivanov:
30 Portugal-Nordkorea G 1 2-0
31 Chile-Schweiz H 1 1-0
32 Spanien-Honduras H 1 4-0

Frost:
30 Portugal-Nordkorea G 1 5-0
31 Chile-Schweiz H 2 0-1
32 Spanien-Honduras H 1 3-1

Hatten har lyckats pricka in 7 resultat av 29, imponerande.. och detta när han endast har haft rätt tecken i 14 av 29 matcher. Frost har haft rätt tecken hela 17 gånger, Trifon och Hasse 15 gånger. När väl gruppspelet är avklarat ligger man nog rätt bra till inför slutspelet om man har haft rätt tecken flest gånger. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.

Fortsättning följer...

Pazza DSK

söndag 20 juni 2010

Matchrapport: DSK - IFK Täby

Dåså! En pinne i det första mötet mot IFK Täby. Ska man göra ett första konstaterande är det att IFK Täby inte var så där "jävla dåliga" som ett visst lag hävdade.

Första halvlek började helt ok för oss och redan efter 5 minuter kunde vi ta ledningen efter en kantfrispark. Snyggt placerat av Jakob i målvaktens högra hörn.
Därefter tappade vi lite och Täby var under långa stunder det bättre laget i första halvlek. De lyckades skapa ett visst tryck mot oss, mycket p.g.a. att vi låg för långt ifrån deras spelare på mitten. Slutligen kom även deras kvittering efter ett antal misslyckade rensningar. Ett långt inspel dimper ner i vårt straffområde och en IFK Täbyspelare är först på bollen.
Efter IFK:s mål fortsätter de mala på och skapa ett visst tryck mot vårt mål, utan att egentligen skapa några jättechanser.
Sista 10 minuterna börjar vi jämna ut spelet och med ett fåtal minuter kvar chippar Pinky bollen över IFKs backlinje och Jonas dunkar in 2-1... men linjedomaren hade tyvärr vinkat av för offside. Rätt eller fel?
Sista målchansen under första halvlek är även den DSKs. Benji bryter ett uppspel på offensiv planhalva, spelar ut till Hannes som förlänger till Jonas. Benji pekar mot första stolpen och Jonas slår ett inlägg som Benji knäar mot mål. Tyvärr är det för lite kraft bakom och målvakten kan tämligen enkelt plocka ner avslutet.

Andra halvlek börjar med ett lättare övertag för IFK Täby, där de får en hel del hörnor och frisparkar i farliga lägen. Det är även en frispark som IFK slutligen gör mål på. En engelsk variant, där IFK ställer upp med en höger- och en vänsterskytt.
1-2 och i det här läget såg det lite mörkt ut för oss. Sedan kom uppryckningen. Vi började ta över allt mer och vi började tända till rejält. Benji tog ett nödvändigt gult kort, när han sa ett par väl valda ord till domaren. Pinky fick en hand i ansiktet och röt till. Det brann till i hans ögon och jag tror inte han förlorade en närkamp efter det. Med 15-20 minuter kvar, slår Jonas en av många fina hörnor. Hatten möter perfekt med skallen och 2-2 är ett faktum. Efter 2-2 målet hade inte IFK mycket att sätta emot längre. Visst, de fick en eller två farliga frisparkslägen, men annars var det inte så mycket mer. Vi hade i alla fall tre, fyra lägen, där åtminstone ett borde ha resulterat i ett mål. Oliver sparkade i luften, Jonas försökte spela in bollen till Oliver två gånger om i ett 2 mot 1 läge etc.
En dag som denna ville det sig helt enkelt inte för vår del. Nya tag nu på tisdag då serien vänder och vi pånytt möter IFK Täby. Denna gång på konstgräs, så det kommer nog att bli en helt annan typ av match.

Pazza DSK

fredag 18 juni 2010

Pazza DSK - VM-tipset - dag 8

Tyskland har siktet inställt på världsmästartiteln igen! Härligt! Jag blev nästan orolig efter att de fullständigt hade kört över Australien. Den här förlusten behövde de, precis som i EM då de förlorade mot Kroatien i gruppspelet. Skillnaden den här gången är att de slipper Spanien som åker ut i åttondelen. I VM-tipset har det inte varit någon större poängskörd för någon de senaste dagarna.

Inför Slovenien-USA:

Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 30
2 Kvasten 23
3 Frost 22
4 Lill-Wise 20
5 Trifon Ivanov 20
6 Hasse Ball 18
7 Tomcay Birkentürk 18
8 Nille 18
9 Benji 17
10 Fille 15
11 Kennie 15
12 Sunken 15
13 Stor-Thelin 14
14 Lillpastan 13
15 Paani 13
16 Eskola 13
17 Saman 13
18 ex Coach C 12
19 Sidled 12
20 Rawling 11
21 Eli 11
22 Giganten 11
23 Falcao 10
24 Gratis Coach 10
25 Gisle 10
26 Storsunken 10
27 Storstorpastan 10
28 Rune 10
29 Rolf 9
30 Oom 9
31 Hannes 8
32 Lill-Thelin 8
33 Pärlan 8
34 Lill-Nicke 7

Hatten:
21 Slovenien-USA C X 1-1
22 England-Algeriet C 1 2-0

Frost:
21 Slovenien-USA C 2 1-2
22 England-Algeriet C 1 2-0

Kvasten:
21 Slovenien-USA C X 1-1
22 England-Algeriet C 1 3-0

Lill-Wise och Fille hade tippat 2-2 i matchen mellan Slovenien och USA (kan ha varit någon mer) och de avancerade några snäpp. Det ska bli kul att följa kvällsmatchen. Förhoppningsvis tar Algeriet en pinne ikväll. Inte för att jag tror det, men det skulle verkligen hålla liv i den gruppen.

Pazza DSK

ÄNTLIGEN FREDAG MED BENJI FROST

Ett nostalgimöte väntas härnäst när DSK lirar ett s.k. derby mot IFK Täby.

Gratis Coach minns säkert matchen väl på Danderydsvallen 2006, och enligt många var det "The Special One", Coach Carlson, som löste alla nervknutar då han i den 75e minuten bytte in Wise, Hatten och Falcao samtidigt. 5 minuter senare kunde Wise således göra 1-0 bakom en bedrövad Zenga i Täbys mål.
Falcao drog en Falkenlöpning på kanten och slog ett inlägg till Hatten som skarvade bak till Wise som kom "ångande" och med två försök fick han tillslut in bolljäveln i mål. (Pasthy kan nog associera målet med det jag gjorde i Turebergs-cupen för 3 år sen. In med skiten bara!)

Matchen som för övrigt innehöll årets miss, alternativt årets räddning av Zenga, och det var allas våran Frost som bara skulle lägga in bollen från 2 meter, men Zenga gör en drömräddning (även om många anser att det var just här som Frostens karriär som anfallare tog sitt definitiva slut)

Benji har talat med Viggan och försökt få några användbara tips inför matchen, (dom visste inte vilket lag Benji spelade i, eller så var det så att dom bara undrade "Vem fan är han?")


Dags för ett "ehhh derby" igen...och det två gånger om. Senast vi spelade mot IFK Täby var Gratis Coach tränare för IFK Täby och hade vi varit i Tyskland hade vi sjungit:

"Ihr seit nur ein Punktelieferant!"

"Ni är endast en poängleverantör." - Om man nu ska försöka sig på en direkt översättning. Det var när vi båda spelade i Division 5 och det slutade med av vi avancerade till Division 4 och IFK Täby höll sig kvar med nöd och näppe. Och lite är de det fortfarande, även om vi också är det för tillfället.

Skillnaden mellan täbylagen IFK Täby och Viggan är att våra spelare väljer att gå till IFK Täby när de är slut som fotbollsspelare, men till Viggan när de är som bäst. Detsamma gäller coacherna.

Från IFK Täby går man till Brottby och därifrån till korplaget Kantarellerna och när man tar fullständigt slut återvänder man DSK. OBS: Det finns ett fåtal spelare som har skippat IFK Täby och Brottby och gått till Kantarellerna direkt.

Matchen imorgon (och den på tisdag) kommer nog att avgöra båda lagens öde.
Det kommer att vara kamp om varje boll och varje gräsplätt (och det är inte många på Vallen). Det kommer att vara en massa felstudsar, det kommer att vara fullständig frustration och matchen kommer antagligen att anses vara den sämsta matchen som någonsin har spelats. Men laget som tar alla tre poängen kommer att befinna sig på säker mark. Om vi vinner kommer vi att få göra det till åtminstone tisdag. Om Täby vinner kommer de att få göra det över sommaruppehållet.

Det vore en seger för fotbollen om DSK åkte ur Division 4, hävdar vissa.
Kanske, om det hade spelats "värsta fotbollen" på den här nivån. Jag kanske börjar låta en aning bitter och det kanske även låter som jag upprepar mig själv hela tiden. Men ibland känner jag bara att det vore en seger för internet om avsparkstockholm valde att stänga ner kommentarfältet.

Avslutningsvis, när jag växlade några ord med Viggan, för att få lite tips på hur vi skulle agera för att vinna mot IFK Täby, så sa de:

"Ja, hur ska man göra? De var så jävla dåliga, så det löser sig."

Jag undrar om de hade någon aning om vilket lag jag tillhörde?

En sista grej bara. Om vi vinner, låt Rune skriva resultat och målskyttar på avsparkstockholm. Det räcker så, vi behöver inte skriva något mer. Silencio Stampa...

Benji Frost
Pazza DSK

torsdag 17 juni 2010

Pazza avslöjar - Pinky stannar i DSK

Pinky och hans sambo hade tittat på lägenheter i Årsta en längre tid och det satte naturligtvis igång spekulationer om Pinkys vara eller icke-vara i DSK. Enskedekamraterna FF var väldigt intresserade att knyta till sig DSKs mittfältsterrier och övergången ansågs i praktiken klar när herr och miss Pinky började buda på lägenheter ute i Årsta.

Nu har de dock köpt en lägenhet i Täby istället och Pinky har själv bekräftat, att han inte kommer att gå till någon annan klubb, även om han kommer att få leva med Viggan-ryktet för evigt. Framförallt när han envisas med att springa runt i röda shorts på träningarna.

”Jag är helt klart lättad över deras beslut. Jag trodde allt redan var klart med Enskedekamraterna FF.”
Martin

”Rätt beslut! Ända sedan han kom till DSK, har han känt sig som hemma här. Det finns ingen anledning att lämna DSK.”

Benji

Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag 7

OBS: Löpande uppdateringar längst ned.

Äntligen fick vi se lite roliga matcher. Ett Chile som spelade överraskande bra, visserligen var det mot Honduras. Schweiz som visade att fotboll är mer än att bara rulla runt bollen i 90 minuter, man ska göra mål också och slutligen en dramatisk avslutning av Sydafrika-Uruguay, där först Sunken (han hade tippat 0-1) och i slutet Lillpastan (han hade tippat 0-2) skrek ut sin besvikelse. Många andra hade tippat 0-1 eller 0-2, men ingen hade tippat 0-3. Dessutom kunde ingen förutse Schweiz seger och därför har det knappt hänt något i tabellen sedan igår.

Inför Frankrike-Mexiko:


Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 28
2 Kvasten 22
3 Frost 21
4 Trifon Ivanov 20
5 Hasse Ball 18
6 Tomcay Birkentürk 18
7 Nille 18
8 Benji 17
9 Lill-Wise 16
10 Kennie 15
11 Sunken 15
12 Stor-Thelin 14
13 Lillpastan 13
14 Paani 13
15 Eskola 13
16 Saman 13
17 ex Coach C 12
18 Fille 11
19 Rawling 11
20 Sidled 11
21 Eli 11
22 Giganten 11
23 Falcao 10
24 Gratis Coach 10
25 Storsunken 10
26 Rune 10
27 Gisle 9
28 Rolf 9
29 Oom 9
30 Storstorpastan 9
31 Lill-Thelin 8
32 Hannes 7
33 Lill-Nicke 7
34 Pärlan 5

Hatten:
18 Frankrike-Mexiko A 2 1-2
19 Grekland-Nigeria B X 0-0
20 Argentina-Sydkorea B 1 3-2

Kvasten:
18 Frankrike-Mexiko A 1 2-0
19 Grekland-Nigeria B 2 1-2
20 Argentina-Sydkorea B 1 2-0

Frost:
18 Frankrike-Mexiko A 2 1-2
19 Grekland-Nigeria B X 2-2
20 Argentina-Sydkorea B 1 2-0

Kul! Någonting kommer att hända i toppen idag.

Jag har gått igenom alla VM-tips och enligt er blir...

...följande landslag världsmästare:

1. Spanien 16
2. Brasilien 6
3. England 3
4. Tyskland 3
5. Argentina 3
6. Holland 2
7. Italien 1

...följande spelare skyttekung:

1. David Villa 9
2. Messi 4
3. Luis Fabiano 4
4. Torres 3
5. Van Persie 3
6. Rooney 3
7. Drogba 2
8. Robinho 2
9. C.Ronaldo 1
10. Kuyt 1
11. Gerrard 1
12. Klose 1

Ingen hade tippat 4-1 till Argentina och eftersom alla utom en, trodde på Argentinsk seger har egentligen ingenting förändrats inför Grekland-Nigeria.

Fortsättning följer...


Pazza DSK

onsdag 16 juni 2010

Pazza DSKs nya organisation en succé "Analytics har gett oss rätt"

Det var många som tvekade när Pazza DSK för ca 2 månader gick ut med den nya organisationen. Många läsare hörde av sig och var bestörta att Wise skulle avgå som ansvarig redaktör för bloggen och tillträdas av den orutinerade Benji Frost.
Wise, som var med och startade upp succésidan på Svenskafans.com, blev utsedd av styrelsen som Pazza DSKs Marknadschef med rätt att skriva. Resultatet av detta ser vi nu:

SUCCÉ!

Benji visade sig ha en oanad talang för att skriva och hitta häpnadsväckande rykten och nyheter. Marknadschefen har satt Pazza på kartan och numera drar vi alltså i snitt runt 60-70 unika besökare varje dag. Att vi går hem i utlandet får vi tacka våra utrikesreportrar Frost och Bergstaca.
Tänk den dagen det står en stor banderoll på Lemon Bar:

www.pazzadsk.com
vi kommer få ha våra egna bord och Robban kommer få ha sin egen "bur".
Just det, vi ska förhoppningsvis launcha den nya sidan, det kommer med största sannolikhet bli klart till säsongsstarten 2011.

Marknadschefen
Pazza DS
K

Pazza DSK - VM-tipset - dag 6

OBS: Löpande uppdateringar längst ned.

Hatten ligger kvar i topp, men eftersom han endast plockade en poäng igår har övriga knappat in. Kvasten är endast tre poäng bakom nu, tätt följt av Frost och Trifon Ivanov.

Inför Spanien-Schweiz:

Placering Deltagare Poäng
1 Hatten 27
2 Kvasten 21
3 Frost 20
4 Trifon Ivanov 19
5 Tomcay Birkentürk 17
6 Benji 16
7 Hasse Ball 16
8 Nille 16
9 Lill-Wise 15
10 Stor-Thelin 13
11 Kennie 13
12 Sunken 13
13 Paani 12
14 Eskola 12
15 Lillpastan 11
16 Saman 11
17 ex Coach C 10
18 Rawling 10
19 Sidled 10
20 Eli 10
21 Falcao 9
22 Giganten 9
23 Fille 8
24 Gratis Coach 8
25 Gisle 8
26 Rolf 8
27 Oom 8
28 Storsunken 8
29 Rune 8
30 Lill-Thelin 7
31 Storstorpastan 7
32 Hannes 6
33 Lill-Nicke 6
34 Pärlan 4

Hatten:
15 Honduras-Chile H 2 0-1
16 Spanien-Schweiz H 1 3-0
17 Sydafrika-Uruguay A X 1-1

Kvasten:
15 Honduras-Chile H 2 1-2
16 Spanien-Schweiz H 1 3-1
17 Sydafrika-Uruguay A X 1-1

Frost:
15 Honduras-Chile H 2 0-2
16 Spanien-Schweiz H 1 3-1
17 Sydafrika-Uruguay A X 1-1

Fem minuter kvar i matchen Honduras-Chile. En riktig nagelbitare för Hatten och Frosten...

...och allt verkar gå Hattens väg. Jag får väl glädja mig åt att både Stor-Thelin och jag också hade tippat 0-1.

Fortsättning följer...

Pazza DSK

Pazza DSK goes international

Vi har börjat använda oss av Google Analytics för att kunna se antalet besökare på sajten och se vad som framförallt intresserar våra läsare. Intressantast hittills verkar vara vår matchrapport efter Djursanmatchen, vilken mer eller mindre var intetsägande, eftersom vi inte skriver någon matchrapport efter förlust.

Intressant är att folk utanför Storstockholms gränser börjar få upp ögonen för sajten.



Vi har besökare från Helsingborg i söder till Piteå uppe i norr.

Utanför Sveriges gränser har vi än sålänge ganska få besökare, om man bortser från Bergstacas trogna fans i brasilien.



Antalet unika besökare har stadigt ökat och igår hade vi över 60 unika besökare. Om det fortsätter i den här takten, är vi uppe över 100 innan veckan är slut.

Pazza DSK

Falcao XXXVIII år

Spelaren som har varit en del av A-truppen längre än någon annan i dagens DSK fyller XXXVIII år idag. Stort grattis önskar vi på Pazza DSK. För att hylla denna bolltrollare har vi letat fram ett klipp där han briljerar.



Pazza DSK