Planen: Bättre än i tisdags, men det säger precis ingenting.
Publik: 20 med bollkallar
VIP-läktarn: Rune, Kurre, Börje, Thelin, Hasse och Ex Coach Carlson med familj

Då var det äntligen dags att skriva en matchrapport. I DSKs bästa och Sumpans sämsta match för i år, var det DSK som med lite tur i slutändan tog hem alla tre poängen.

Det brukar låta så, men jag har ingen aning om hur Sumpan har spelat i år, förutom i andra halvlek mot Vaxholm. Då spelade de faktiskt helt ok. Om de gjorde sin sämsta match i år eller inte vet de nog bäst själva.

Hur var vår match då? Ja, jag kan inte hävda att Sumpan-matchen var vår bästa hittills. Vår bästa match är fortfarande bortamatchen mot Bele och vår sämsta "hemmamatchen" mot Athletic, men eftersom det var vår första trepoängare i år, hamnar Sumpanmatchen bland de bättre.

Vi inledde matchen ganska bra och vi skapade några halvchanser, även fast spelet fortfarande är onödigt panikartat i vissa lägen. Jag har själv spelat på mittfältet i år och vet hur förbannat jobbigt det är när man inte kan hålla bollen inom laget mer än två passningar. Det är lite vår säsong i ett nötskal tyvärr, bristen på självförtroende. Sumpan rullade runt i backlinjen och försökte i den mån det gick hitta anfallarna via markbollar. Och de kom väldigt ofta fram till strax utanför straffområdet där det tog stopp. Till slut hade vi ett uppspel via högerkanten till Hatten, som fint skarvade ner bollen till Jonas som i sin tur blev fälld bakifrån i straffområdet. Domaren tvekade inte utan blåste och pekade på straffpunkten. Vi tyskar i laget har lärt oss att man aldrig tar en straff om man själv har blivit fälld och det är konstigt att Frosten som assisterande assisterande coach inte reagerade när Jonas stegade upp för att ta den. Som tur var satte han den i målvaktens vänstra hörn, även om målvakten var där. 1-0 till DSK.

Därefter hamnade DSK i samma paniktillstånd som vanligt, när man tar ledningen och det matades in bollar i DSKs straffområde. Slutligen damp en överlång boll ner i bortre delen av straffområdet på DSKs vänsterkant. Och eftersom jag var inblandad i situationen, kan jag endast ge en subjektiv version av det som hände. Sumpanspelaren tar emot bollen felvänd och vänder slutligen om för att slå ett inlägg. Jag slänger mig för att täcka, varpå bollen glider för långt ifrån Sumpanspelaren och han slänger sig. Jag ska tillägga att det fanns en viss kontakt, men inte tillräckligt för att han ska ramla. Domaren blåser och det kan endast vara straff han blåser för, eller filmning. Det är straff. Men efter påtryckningar? springer domaren ut till assisterande och rådfrågar honom. Den assisterande domaren tycker att jag var på bollen och domaren ändrar sitt beslut till hörna. Även om det också var ett felbeslut kände jag att det inte var läge att påpeka det för domaren utan lät det vara. Någon annan som vill ge sin version?
Spelet fortsätter vara något panikartat fram till paus utan att Sumpan skapar de riktigt farliga chanserna.

Andra halvlek börjar ungefär som första slutade, något panikartat och Sumpan var i andra halvlek det klart bättre laget. Precis som mot Vaxholm hamnade vi i backlinjen nästan i knät på Martin och nästan logiskt kom till slut 1-1 målet. Däremot får det som föranledde 1-1 målet inte hända, inte ens på Div-4-nivå. Vi missar markering på TVÅ Sumpanspelare vid ett inkast vid vår hörnflaggan och inlägget som slås hamnar på Jonathan Fres panna som sedan dimper ner i backen och Martin har inte chans att nå bollen. I det här läget (det var runt 20 min kvar) och ända till sista fem ska vi vara nöjda med att vi höll 1-1, eftersom Sumpans halvchanser avlöste varandra, då vi stod nästan parkerade runt eget straffområde. Sumpan lyfte upp än mer spelare för att få till ett avgörande.

Med drygt fem minuter kvar, plockar Babak upp bollen på mitten och slår en boll över Sumpans backlinje, som i det här skedet av matchen stod på mittplan och Hatten kom helt fri mot Sumpans målvakt. Istället för att gå höger, väljer Hatten att gå vänster och hamnar nästan ur vinkel, men får på en fösare, som sakta sakta går i stolpen. Hatten hinner först på returen och lägger den högt upp i nättaket. 2-1 till DSK. Med bara några få minuter kvar gör vi allt för att endast spela av matchen. Sumpan får som tur är inga fler chanser utan 2-1 står sig. DSKs första trepoängare är säkrad. En stor eloge till alla som deltog i dagens drabbning.

Mackan som beger sig hemåt till Jönköping under sommaren fick helt välförtjänt DSKs pris som matchens lirare, medan Jonathan Fre fick det i Sumpan.

PS Det blir inget livebloggande från Hotellet ikväll. Jag har redan druckit tre öl och om två öl kommer jag inte vara kapabel att skriva något överhuvudtaget.