torsdag 10 juni 2010

Pazza DSK ”Off Topic” – VM - del 3

Marknadschefen gillar att vara dryg, det är hans specialitet.

Eftersom han ändå är inne och hånar tyskar och speciellt den mest framgångsrika tyska eran, är det är dags att dra upp en anekdot om den tyska arrogansen under storhetstiden. Något som tyvärr saknas i dagens ”sympatiska” Tyskland och det är nog därför de inte är lika framgångsrika som deras föregångare. Detta är mer eller mindre saxat från en betydelselös blogg.

Inför VM-finalen mot Argentina 1986 hade Rudi Völler tillsammans med några andra tyskar varit ute och festat, en match som vi alla vet, slutade med vinst för Argentina.

När det sedan var dags för semifinal i VM90 kände Völler att det var dags för en ny öl. Dagen innan Tysklands semifinal mot England, spelade Argentina mot Italien, en match som Argentina vann på straffar.

Völler:

”Jag kommer ihåg att vi dagen före semifinalen mot England träffades i hotellbaren. Italien hade precis blivit utslagna av Argentina och åt det drack vi en öl, eller två.”

Varför?

”Därför att det då stod klart för oss: Slår vi England blir vi världsmästare.”

Hurså?

”Mot Argentina kunde vi inte förlora. Det säger jag inte för att verka överlägsen, men de var det svagare laget i alla deras matcher 1990. Ärligt talat kan man ju inte kolla på finalen idag. Under 90 minuter hade Argentina inte en enda målchans.”

Så boys, drick gärna en eller två öl på söndag, dagen innan Djursholmsmatchen och fira lite. Vi vinner ju ändå den matchen.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar