fredag 18 juni 2010

ÄNTLIGEN FREDAG MED BENJI FROST

Ett nostalgimöte väntas härnäst när DSK lirar ett s.k. derby mot IFK Täby.

Gratis Coach minns säkert matchen väl på Danderydsvallen 2006, och enligt många var det "The Special One", Coach Carlson, som löste alla nervknutar då han i den 75e minuten bytte in Wise, Hatten och Falcao samtidigt. 5 minuter senare kunde Wise således göra 1-0 bakom en bedrövad Zenga i Täbys mål.
Falcao drog en Falkenlöpning på kanten och slog ett inlägg till Hatten som skarvade bak till Wise som kom "ångande" och med två försök fick han tillslut in bolljäveln i mål. (Pasthy kan nog associera målet med det jag gjorde i Turebergs-cupen för 3 år sen. In med skiten bara!)

Matchen som för övrigt innehöll årets miss, alternativt årets räddning av Zenga, och det var allas våran Frost som bara skulle lägga in bollen från 2 meter, men Zenga gör en drömräddning (även om många anser att det var just här som Frostens karriär som anfallare tog sitt definitiva slut)

Benji har talat med Viggan och försökt få några användbara tips inför matchen, (dom visste inte vilket lag Benji spelade i, eller så var det så att dom bara undrade "Vem fan är han?")


Dags för ett "ehhh derby" igen...och det två gånger om. Senast vi spelade mot IFK Täby var Gratis Coach tränare för IFK Täby och hade vi varit i Tyskland hade vi sjungit:

"Ihr seit nur ein Punktelieferant!"

"Ni är endast en poängleverantör." - Om man nu ska försöka sig på en direkt översättning. Det var när vi båda spelade i Division 5 och det slutade med av vi avancerade till Division 4 och IFK Täby höll sig kvar med nöd och näppe. Och lite är de det fortfarande, även om vi också är det för tillfället.

Skillnaden mellan täbylagen IFK Täby och Viggan är att våra spelare väljer att gå till IFK Täby när de är slut som fotbollsspelare, men till Viggan när de är som bäst. Detsamma gäller coacherna.

Från IFK Täby går man till Brottby och därifrån till korplaget Kantarellerna och när man tar fullständigt slut återvänder man DSK. OBS: Det finns ett fåtal spelare som har skippat IFK Täby och Brottby och gått till Kantarellerna direkt.

Matchen imorgon (och den på tisdag) kommer nog att avgöra båda lagens öde.
Det kommer att vara kamp om varje boll och varje gräsplätt (och det är inte många på Vallen). Det kommer att vara en massa felstudsar, det kommer att vara fullständig frustration och matchen kommer antagligen att anses vara den sämsta matchen som någonsin har spelats. Men laget som tar alla tre poängen kommer att befinna sig på säker mark. Om vi vinner kommer vi att få göra det till åtminstone tisdag. Om Täby vinner kommer de att få göra det över sommaruppehållet.

Det vore en seger för fotbollen om DSK åkte ur Division 4, hävdar vissa.
Kanske, om det hade spelats "värsta fotbollen" på den här nivån. Jag kanske börjar låta en aning bitter och det kanske även låter som jag upprepar mig själv hela tiden. Men ibland känner jag bara att det vore en seger för internet om avsparkstockholm valde att stänga ner kommentarfältet.

Avslutningsvis, när jag växlade några ord med Viggan, för att få lite tips på hur vi skulle agera för att vinna mot IFK Täby, så sa de:

"Ja, hur ska man göra? De var så jävla dåliga, så det löser sig."

Jag undrar om de hade någon aning om vilket lag jag tillhörde?

En sista grej bara. Om vi vinner, låt Rune skriva resultat och målskyttar på avsparkstockholm. Det räcker så, vi behöver inte skriva något mer. Silencio Stampa...

Benji Frost
Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar