söndag 20 juni 2010

Matchrapport: DSK - IFK Täby

Dåså! En pinne i det första mötet mot IFK Täby. Ska man göra ett första konstaterande är det att IFK Täby inte var så där "jävla dåliga" som ett visst lag hävdade.

Första halvlek började helt ok för oss och redan efter 5 minuter kunde vi ta ledningen efter en kantfrispark. Snyggt placerat av Jakob i målvaktens högra hörn.
Därefter tappade vi lite och Täby var under långa stunder det bättre laget i första halvlek. De lyckades skapa ett visst tryck mot oss, mycket p.g.a. att vi låg för långt ifrån deras spelare på mitten. Slutligen kom även deras kvittering efter ett antal misslyckade rensningar. Ett långt inspel dimper ner i vårt straffområde och en IFK Täbyspelare är först på bollen.
Efter IFK:s mål fortsätter de mala på och skapa ett visst tryck mot vårt mål, utan att egentligen skapa några jättechanser.
Sista 10 minuterna börjar vi jämna ut spelet och med ett fåtal minuter kvar chippar Pinky bollen över IFKs backlinje och Jonas dunkar in 2-1... men linjedomaren hade tyvärr vinkat av för offside. Rätt eller fel?
Sista målchansen under första halvlek är även den DSKs. Benji bryter ett uppspel på offensiv planhalva, spelar ut till Hannes som förlänger till Jonas. Benji pekar mot första stolpen och Jonas slår ett inlägg som Benji knäar mot mål. Tyvärr är det för lite kraft bakom och målvakten kan tämligen enkelt plocka ner avslutet.

Andra halvlek börjar med ett lättare övertag för IFK Täby, där de får en hel del hörnor och frisparkar i farliga lägen. Det är även en frispark som IFK slutligen gör mål på. En engelsk variant, där IFK ställer upp med en höger- och en vänsterskytt.
1-2 och i det här läget såg det lite mörkt ut för oss. Sedan kom uppryckningen. Vi började ta över allt mer och vi började tända till rejält. Benji tog ett nödvändigt gult kort, när han sa ett par väl valda ord till domaren. Pinky fick en hand i ansiktet och röt till. Det brann till i hans ögon och jag tror inte han förlorade en närkamp efter det. Med 15-20 minuter kvar, slår Jonas en av många fina hörnor. Hatten möter perfekt med skallen och 2-2 är ett faktum. Efter 2-2 målet hade inte IFK mycket att sätta emot längre. Visst, de fick en eller två farliga frisparkslägen, men annars var det inte så mycket mer. Vi hade i alla fall tre, fyra lägen, där åtminstone ett borde ha resulterat i ett mål. Oliver sparkade i luften, Jonas försökte spela in bollen till Oliver två gånger om i ett 2 mot 1 läge etc.
En dag som denna ville det sig helt enkelt inte för vår del. Nya tag nu på tisdag då serien vänder och vi pånytt möter IFK Täby. Denna gång på konstgräs, så det kommer nog att bli en helt annan typ av match.