Chrille-Wiman,Moberg,Hybbe,Zäta-Mohamed,Jansson,Micke,Adella-Nisse,Pahlis-Matte,Pelle,Gustaf,Alban&lillBark

Referat:
Usch fy och tvi ! (mer utförlig rapport kommer senare i veckan)

Ska vi försöka oss på en utförlig "Österåker"-rapport och sedan jämföra den med den som kommer senare i veckan? Jag gör ett försök...

DSK kom på besök denna ovanligt varma augustidag. Först att anlända var DSKs lagledare som undrade varför de inte hade fått några bollar. Jag sa vad jag tyckte och undrade vad de skulle med bollar till, när de ändå inte spelar någon fotboll. De kommer ju endast hit för att skada våra spelare. Men jag som är så snäll, gav de till slut fem matchbollar. Men ändå verkade de vara irriterade. Det är något fel på det där laget.

Österåker drev upp ett rasande tempo redan från början och under hela första halvlek fanns det endast ett lag på plan. Efter flertalet briljanta anfall borde vi ha haft en 5-0 ledning efter 15 minuter. DSK spelade som vanligt sin antifotboll och flertalet gånger åkte våra spelare på fula kapningar. T.o.m. deras målvakt åkte på ett gult för en otroligt ful kapning på Nisse strax utanför deras straffområde. Jag såg inte ett enda vettigt anfall från DSKs sida under första halvlek.

Trots total Österåker-dominans dröjde det ända till den 22:a minuten och det krävdes en straff, innan vi fick utdelning. En solklarare straff får man leta efter. Ett inlägg från höger och DSK-backen sliter ner Nisse i straffområdet som var på väg att nicka in bollen. Micke förvaltar straffen på bästa sätt. 1-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek kommer vi ut lite för avslappnade och DSKs antifotboll renderar i några halvchanser. Vi skapar några jättelägen på fasta och vid två tillfällen lyckades vi nicka bollen över öppet mål. Konstgräsbollarna studsade ovanligt mycket idag. Det beror nog på värmen.

Vi har full kontroll på matchen och DSK fortsätter att dunka långt i hopp om att en flipperboll ska leta sig in i mål. Tyvärr så lyckas de med det också. Med fyra minuter kvar rensar vi en boll på en DSK-spelare som går i en båge in i straffområdet och en DSK-spelare är först på bollen. En rejäl felträff, vilket ställer Chrille i målet. 1-1, suck! Tyvärr återstår det för lite av matchen för att vi ska få till ett avgörande.

En match som vi borde ha vunnit med 10-0 slutar 1-1. Så är det ibland.