onsdag 4 augusti 2010

ÄNTLIGEN MATCH...

Då var det dags att inleda de "engelska veckorna". Sumpan är först ut, tätt följt av Vaxholm, Djursholm och Österåker.

Vad behöver vi? Jag vill påstå att vi behöver plocka 6 poäng på dessa fyra matcher.
Nyckelmatcherna är Sumpan och Djursan, bonusmatcherna är Vaxholm och Österåker.

Premier League brukar avgöras under de "engelska veckorna", d.v.s. när övriga ligor gör ett uppehåll över jul och nyår, då man i England klämmer in så många matcher som möjligt. Vårt öde avgörs nog också under dessa s.k. veckor.

Jag vet inte hur de övriga i laget har laddat inför kvällens match, men jag gjorde det på tyskt vis. Jag tryckte i mig en Flammkuchen, lite grönsallad och avnjöt en fin halv flaska rött till.
Perfekt uppladdning med andra ord.

Lite det här med att man firar dagen innan match. VIKTIGT!

Lite info inför kvällens match:

Sumpan:


Styrkor: Anfallsspelet och framförallt Fre på topp. Hamnar de i underläge kan de utan problem ställa om från 4-4-2 till 4-3-3 och de skapar allt som oftast tryck mot motståndarmålet. Dessutom har deras vänsterback ett fint tillslag, som han gärna utnyttjar med långa krossar på höger yttermittfält.

Svagheter: Defensiven. Sumpan är väl det enda laget i serien som kan klappa ihop totalt mot DSK. Deras defensiv känns stabilare än förra året, men ändå har Sumpan skrapat ihop färre poäng i år än de två tidigare säsongerna efter 12 omgångar.

Nyckelspelare: Jonathan Fre. Har vi Fre under kontroll, har vi Sumpan under kontroll.

Joker: Det får bli inkasten på offensiv planhalva. De kan kasta långt, ända till straffpunkten eller ställa oss med ett kort inkast och inlägg på det som de gör mål på. Här måste vi se upp.

Legenden: Ragnar Blom. Han har varit två vändor i Hammarby, en i AIK och någonstans däremellan spelade han för Sundybergs IK.

Idolen:
Antagligen Jonathan Fre.

Värvningen: Ingen info på avsparkstockholm.

Kaptenen: Jonathan Fre? Har han bindeln för att han är deras bäste spelare?

Talangen: Martin Limpar. Har man samma efternamn som en av Sveriges största tekniker genom tiderna, då måste man vara en stor talang.

DSK:

Styrkor: Försvarsspelet. Insläppta spelmål är något som sällan förekommer i DSK nuförtiden och det kan vi tacka vår backlinje och målvakt för.

Svagheter: Fotbollen i sig, det har alltid varit DSKs stora svaghet. Men ska man vara lite mer specifik är det väl anfallsspelet och de fasta situationerna mot oss som är de enskilt största svagheterna vi har. Målsnåla matcher, men vi släpper fortfarande in fler mål än vad vi gör och nästan samtliga baklängesmål är på hörnor, frisparkar eller straffsparkar. Kan vi bara vara lite kyligare i omställningarna, kan vi nog göra lite fler mål också.

Nyckelspelare: Det tar emot att säga det, men Lillpastan. Han gör målen.

Joker: Philip Runsiö. I vilket slag är han? Klarar han fortfarande av att skära in från mittlinjen och avlossa ett meningslöst skott? Det vet vi inte och det är det som gör hans medverkan i dagens match så spännande.

Legenden: Det finns ett antal, men först ut är Rune (Eldsjälen nr 1).

Idolerna: Prettyboy Nille och Bergstaca. Den senare må vara en idol för många, men han har på senare år fått en hel del supportrar emot sig.

Värvningen: Även här finns det ett antal. Först ut är Babak. Har Elfsborgvistelsen gjort honom gott? Det ska bli spännande att se.

Kaptenen: Kvasten! En principfast herre, som älskar disciplin och lojalitet. Går taxin 02:45, då går taxin 02:45 och inte 02:46. Tar man inte hemjobbet ordentligt, då får man höra det.

Talangen: Jakob. 15-åringen som kanske gör landslagsdebut samma dag som Sverige spelar sin första landskamp på nya nationalarenan.

Vi ses 19:00 på Sundbybergs IP ikväll!

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar