torsdag 26 augusti 2010

ÄNTLIGEN: Intervju med Bele Janne


Det finns ett antal minnesvärda ögonblick i DSKs moderna historia.

Vi har det minnesvärda ögonblicket, då vi spelade mot Assyriska Rinkeby 2003
på Ärvinge IP och en 10-årig grabb på 100 pannor satte sig på en soptunna bakom vårat mål och började stämma in:

"Rinkeby är en h**a... nej, nej, jag sa fel...Danderyd är en h**a...Danderyd, jag k*****r din mamma...Danderyd, suger k*k"

Efter en stund jagade Assyriska Rinkebys ledare bort honom, men bara några minuter senare var den skönsjungande spjuvern tillbaka på sin soptunna och stämde upp i nya toner.

Hösten 2006 spelade vi sista seriematchen för säsongen med chans att gå upp i division 4. Vi förlorar borta mot Kungsängen med 2-3 och samtliga spelare och ledare i omklädningsrummet är helt knäckta efter matchen. När tystnaden i omklädningsrummet är som mest påtaglig, hörs plötsligt ett ljud som inte går att ta fel på; psssst…klick… Hatten (Haataja) som hade värmt bänk större delen av matchen ser rätt så nöjd ut när han knäcker en starköl i omklädningsrummet. Alla tittar upp och undrar vad han håller på med. Ex coach Carlsson (DSK:s ”mentala coach” som hade en tendens att ”brusa upp” lite lätt) får röda ögat och säger lugnt men bestämt ”Hatten! För i helvete”. Hatten visste väl vid detta tillfälle något som vi övriga inte visste eftersom det en vecka senare stod klart att vi gick upp i Division 4 ändå.

Vi har det minnesvärda ögonblicket, då vi kryssade mot "omöjliga" (ungefär som Bele i årets norrfyra) Rotebro på bortaplan och ex coach Carlsson började bråka, i praktiken slåss med en av Rotebros spelare efter matchen. I efterföljande matchrapport skrev Rotebro att de skulle skicka in en anmälan till Stockholms fotbollsförbund, med anledning av bråket. Hur slutade det hela? Jo, DSK blev tilldelade tre poäng för att Rotebro hade använt sig av en icke-registrerad spelare.

Och så nu, det minnesvärda ögonblicket, då vi får en intervju med Beleprofilen, tillika Beles mentala coach Bele Janne.

En intervju som inte skulle ha varit möjlig för några år sedan, då det inte fanns ett forum som avsparkstockholm där alla lagen kunde "samtala" och få kontakt med varandra utanför planen. Ett forum där Bele Janne har satt sina avtryck och gjort sig ett namn.

Vi är otroligt glada över att vi fick göra denna intervju, då Bele mot DSK har blivit något av ett klassiskt möte. Kanske inte så mycket för dagens spelartrupper, men för de äldre på sidan om, såsom Rune och Bele Janne och kanske även några fåtal spelare, som har varit med ett tag och sett och fått uppleva DSK och Beles A-lag tampas mot varandra hela elva gånger under 2000-talet.

Och mycket har hänt sedan ”ohyran och bananflugorna” DSK var Beles mardrömsmotståndare.

Utdrag ur Beles matchrapporter 2003:


Men Danderyd som är ett mycket bollskickligt och passningsäkert lag jobbar sig in i fighten och när halvleken är slut så är oavgjort ett rättvist resultat.
Man skulle kunna kalla Danderyd en mardrömsmotståndare. På de fyra tidigare mötena har vi torskat alla fyra och med en målskillnad 1 - 18.
Sett över hela matchen så är vi det bättre laget och det har vi inte kunnat säga efter en match mot Danderyd förut!!
Så var det äntligen besegrat - Danderydsspöket med 1-18 och noll poäng sedan sammanslagningen.


Utdrag ur Beles matchrapporter 2010:

Danderyds SK var inget stort hinder för BBFF även om matchen inte direkt går till historien.
I andra halvlek var det BBFF till 90% och målen kom också programenligt. En säker seger idag trots att vi var långt ifrån urladdningen i Tyresömatchen.


Och det är även Beles "förvandling" som står i fokus i Pazza DSKs intervju med Bele Janne. Enjoy!

Hej, Bele-Janne. Avsparks läsare känner igen signaturen Bele-Janne, men vem är du egentligen?

- Tjena! Ja du, har alltid förundrats över denna fråga oavsett forum eller miljö. Vem är du? Ja, jag är en man (uppenbarligen) i och med namnet på 43 år. Jobbar med diverse ströjobb runt om i Sthlm. Mestadels sysslar jag med konsultverksamhet i olika branscher. Man kan säga att jag är allround, allt ifrån tränare till att klippa eran gräsmatta som tydligen behövs enligt rapporter. Är en inbiten Bele-fanatiker sen barnsben och därefter en väldigt frispråkig supporter.

Du har bl.a. beskrivit dig själv som mental coach. Vad innebär det att jobba som mental coach?

- Jag kan intyga att jobba som mental coach för detta lag är inte det allra lättaste, det är inte som att jobba med vuxna människor direkt. Man kan dra paralleller till Micke Stahres arbete med AIK anno 2009. Det är ungefär samma stuk, väldiga starka karaktärer och psykfall som man måste få pli på för att få ut maximalt av kapaciteten. Tycker jag lyckats bra sedan jag blev anlitad till detta uppdrag! Lägsta varnings- och utvisningssnittet genom tiderna! Men min huvudsakliga uppgift är att få folk att brinna i rätt lägen samt att "pusha" spelare till att bli vansinniga någon gång ibland, kan tycka att det är okej att Fredrik Falk #23 tar en vansinnig kapning någon gång sådär ibland för att det skall "kylas av i skallen".

För några år sedan var Bele Barkarby ett lag som pendlade mellan Division 4 och 5. Vad har ni gjort under dina år i Bele för att ändra på det? Det har tydligen gett resultat.

- Det började en vinter tror det var 2007. Bele hade åkt ner i Div.5 återigen, man anställde Conny Billefors som tränare och till sin hjälp skulle han få Fredrik Råssmo. Försäsongen gick med blandade resultat, ett läger i Båstad blev av. Redan där kände man att med alla dessa skandaler som lägret erbjöd så kan detta bli något riktigt stort. Säsongen gick och resultatet blev inte vad alla räknat med. Vi blev 3a efter Kungsängen och Roslagskulla - säsongen var en besvikelse och föreningen insåg att något måste göras. En ny sportchef kom in vid namn Peter Sjöblom sitter även kvar idag. Han sonderade terrängen efter tränare och eftersom Jocke Ramberg (son till Putte Ramberg) fanns i laget var det naturligt att frågan gick till honom som tackade ja! 2008 säsong skulle bli avstampet för dagens Bele. Man värvade Stefan Högberg och Johan Englund från Konyaspor som fick nyckelroller denna säsong. Vi gick igenom Div.5 norra obesegrade Anton Tollerup och Niklas Jonevret fick sitt genombrott med 16 mål vardera endast 21 år gamla och framtiden såg ljus ut... På hösten deltog vi i Nordicbet supercup som avsparkstockholm arrangerade, som bekant körde vi över allt motstånd där och släppte endast in ett mål. Folk hade fått upp ögonen för Beles framfart, försäsongen rullade på där vi presterade mycket bra resultat mot Div.3 motstånd. Från alla håll och kanter diskuterades nu om Bele, Bele var favoriter att ta steget upp i 3an direkt... Vi började som bekant med att slå DSK med 7-2 i premiären och som kryddan på moset hade alla "experter" fått rätt trodde man. MEN Bele följde upp premiärsegern med bedrövligt spel och förlorade match på match och tappade poäng. Då lyckades Christian Blomberg aka Surret få tag på sin gamla lagkamrat Micke Hjelmström som skulle visa sig vara guldvärd för Bele under våren och hösten... Med honom i laget vann Bele 13 raka matcher tror jag. Bele hamnade till slut på en 2a plats endast 3 poäng bakom seriesuveränerna Kungsängen. Inför säsongen 2010 fanns bara ett mål det var att gå upp i Div.3. Man gjorde makalösa värvningar under vintern i Rodrigo Duran och Acke Längqvist från Järfälla, Gusten Dahlin och Jesper Andersson från Spånga samt Alexander Dahlström från Ängby. Nu hade man ett lag som man omöjligt kunde misslyckas med. Nu står vi här två matcher ifrån Div.3, två segrar, sex poäng. Och en jävla uppflyttningsfest nästa Lördag.

DSK torskar med 1-4 mot Bele och försvaret läcker som ett såll. Varför är ni intresserade av vår mittback Kennie Johnsson (DSK #4)?

- Haha, vi som var på sidan ansåg att det fanns något speciellt i denne Kennie. Han verkade vara en perfekt spelarprofil för Bele, vansinnig och riktigt mental. Bollarna skulle bara bort gärna över staketet till nybygget på gamla grusplanen. Pannbandet var världsklass i kombination med spelstilen... Kennie Johnson är en hjälte i Bele-ögon från och med nu.

En av era supportrar vill ha Hatten till Bele. Vad är din åsikt om Hatten? Passar han in i Bele, eller är han "för mycket DSK"?

- Om jag ska vara ärlig vet jag inte vem Hatten är? Men jag tror det är Haataja?! Alla i DSK är för mycket DSK, kanske inte Pasthy han verkar vara en riktig lycksökare haha!

Vem är norrfyrans bästa spelare?

- Micke Hjelmström utan konkurrens

Vilket lag i norrfyran är mest sympatiskt (förutom Bele)?


- Blue Hill

Vilket lag i norrfyran är mest osympatiskt?

- Vaxholm

Vilket lag som idag ligger i division 3 eller 5 saknar du i norrfyran?

- Hässelby SK eller FC Järfälla (där dom hör hemma). Både spelar i norrfyran nästa år!

Vem vore i dina ögon en realistisk drömvärvning till Bele?

- Isak Dahlin från Hammarby (bror till Gusten Dahlin) sitter på ett kontrakt med 1 år kvar. Han är aktuell inför 2012.

Vilken bortamatch i årets norrfyran är roligast och varför?

- Viggan, eftersom vi kan säkra avancemanget och har planerat in en supporterbuss till denna match.

Vilken bortamatch i årets norrfyran är minst rolig och varför?

- Vaxholm, eftersom deras publik tror att dom sitter på Nou Camp och är totalt okunniga...

Vilket lag i norrfyran har snyggast matchställ (förutom Beles)?

- Blue Hill

Vad tycker du att andra lag framförallt kan lära sig av Bele?

- Kontinuitet, ge unga spelare chansen i några år. Vi har en bra stomme på spelare födda 1987 eller senare som har varit med sedan 2006 då vi åkte ur Div.4. Och framförallt lagmoralen, mycket lagaktiviteter har gjort Bele starkare än något annat lag vid sidan av planen.

Jonas Pasthy (Även kallad Judas och Lillpastan) har gått från Viggan till DSK, tillbaka till Viggan och tillbaka till DSK igen. Dessutom är Täby IS hans moderklubb och han har gjort 10 av DSKs 18 mål i år. Varför är ni inte intresserade av honom, han skulle inte tveka en sekund?

- Är det så pass? Kanske ska bjuda ner honom på ett provspel i vinter då. Han är klart intressant, men frågan är hur länge man får behålla honom? I Bele är det dödsstraff att lämna för en annan förening...

Ni får Kennie och Lillpastan och vi får Acke. Vad säger du om det bytet?
Han skulle få bilda drömanfall med Zacco från Viggan (I skrivandets stund förhandlar vi med Viggan om det "omöjliga" bytet, Hatten mot Zacco).


- Acke är ovärderlig för tillfället då han har personlig sponsor Cafe Boulevard i Sundbyberg (han bjuder på bullar innan varje träning).

Du nämnde på Avspark att ni har som målsättning att ta er ända upp till Superettan. Varför bara Superettan och inte Allsvenskan?

- Vi har inte läktarkapacitet för mera, men Cafét lirade ju superettan på Djursholms IP under en kortare tid. Så varför skulle inte Bele kunna bli en klubb i Superettan med Veddesta som hemmaplan.

Vet du vem Bergstaca i DSK är?

- Oj, inte en aning. Kanske Stefan Lindström ?

Vi leker med tanken och säger att Bele går upp i Division 3. Vilka tror du, från dagens norrfyra, går upp i Division 3 nästa år?

- Blue Hill om man vill och tränar, annars Vaxholm.

Tror du att DSK klarar kontraktet i år?

- Ja, utan tvekan. Täby är helt urusla och Djursholm har inget att komma med.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar