måndag 2 augusti 2010

ÄNTLIGEN HÖST

Länge har man väntat på ”omstarten” och nu är det äntligen dags. Idag är sista träningen inför första höstmatchen och säkerligen den första träningen för en del efter sommaruppehållet.

För DSK börjar på onsdag de ”engelska veckorna” (självfallet ett tyskt uttryck), dvs fyra matcher inom loppet av tio dagar. Och hur fan ska detta sluta? Uppladdningen har minst sagt varit bedrövlig.

Det enda positiva är väl att det just ÄNTLIGEN är höst, för höstlaget DSK. Men vänta nu, stämmer det verkligen att DSK är ett höstlag? Och hur är det med Sumpan egentligen?

2008, 12 omgångar:
DSK: 12 p
Sumpan: 20 p

2008, 22 omgångar:

DSK: 24 p
Sumpan: 29 p

2009, 12 omgångar:
DSK: 11 p
Sumpan: 16 p

2009, 22 omgångar:
DSK: 22 p
Sumpan: 29 p

Utgår vi ifrån detta lilla urval är det lätt att konstatera att DSK inte är bättre på hösten än på våren. Sumpan däremot, verkar vara något sämre.

Vi behöver ett Hertha!

Man brukar säga att det krävs 22 poäng under en säsong för att klara sig kvar i norrfyran. Det innebär att vi behöver plocka 16 poäng på 10 matcher. Omöjligt? Svar nja…
Vi kommer att gå in i varje match med kniven mot strupen och det kommer att krävas ett jävla jobb från samtliga för att vi ska lyckas hålla kvar DSK där de hör hemma.
Som tur är, är vi inte ensamma nere i träsket. Djursholm är jag beredd att haka av redan nu. De har gjort sitt i fyran och får bygga upp något nytt i norrfemman nästa år. De har trots allt en väldigt ung trupp, med… varierande talang.

IFK Täby har nio poäng och det är väl de vi först och främst kommer att få kämpa emot. Samma spelschema, samma förutsättningar. Och Sumpan är väl det laget som kan dras ner i kampen om överlevnad. Låt Sumpan bli norrfyrans Hertha. Laget som är tillräckligt bra för att slåss på övre halvan, spelar bra fotboll, men förlorar match efter match.

Otur i oturen är att 22 poängregeln i praktiken alltid är applicerbar. Även om man kollar på tidigare säsonger, då botten har samma poängskörd som vi har nu.

Men, Spanien hade inte vunnit VM tidigare och inget europeiskt lag hade vunnit VM utanför Europa, så någon gång ska vara den första, eller hur?

Eller så blir vi ett höstlag och plockar 16 poäng på 10 matcher.

Sumpan har en match i benen redan och detta mot minst sagt kvalificerat motstånd. Bele-Barkarby som som vanligt inte gjorde någon större match, vann med 3-0 hemma på Veddestavallen.
Det tog dock 63 minuter för Bele att få hål på Sumpan, som enligt Beles matchrapport var väldigt trötta i andra halvlek. Det kanske är flera som inte har skött sin sommarträning?

På onsdag smäller det igen… ÄNTLIGEN!

Och för din skull Fille, kör vi en favorit i repris:



Benji
Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar