måndag 30 augusti 2010

Djursholm - IFK Täby 1-3

Och så ligger vi under strecket igen. Tanken var att Marknadschefen och jag skulle bege oss ut till Djursholms IP idag och kolla på matchen mellan Djursholm United och IFK Täby, men eftersom han kände sig lite krasslig, blev det aldrig av.

Vad ska man säga? Det är inte ett oväntat resultat direkt och detta innebär antagligen att Djursholm är klara för Division 5 norra nästa år. Trenden för Djursholm håller i sig, allt sedan succésäsongerna 2006 och 2007. 2006 tog Djursholm United över Stocksunds plats i Division 5 norra och vann serien redan första året. 2007 kom de på tredje plats i Division 4 norra, endast en poäng efter vinnarna Assyriska Rinkeby. 2008 hamnade de till slut på en meriterande sjätte plats och 2009 klarade de med nöd och näppe nytt kontrakt (slutade 10:a).

Vad innebär detta för oss?

Egentligen gör det ingen skillnad. Med optimala resultat hade 13 poäng innan omgång 18 räckt för att klara 10:e platsen i serien, men det var endast önsketänkande. Dessutom hade det endast varit pinsamt.
Det lär krävas 19 poäng för att klara sig, d.v.s. vi behöver ta två segrar i de fyra återstående matcherna för att klara oss (förutsatt att plats tio inte innebär tvångsnedflyttning).

Täby har kvar att möta Sumpan, Österåker, Vaxholm och Bele och jag tror att de max tar fyra poäng till. En vinst mot seriens mest sympatiska lag Sumpan är inte omöjlig och inte heller en poäng mot antingen Österåker, Vaxholm och Bele.
Både Vaxholm och Österåker kämpar om den åtråvärda andra platsen och bör vara tillräckligt motiverade för att knipa en trepoängare. Däremot kan ett Bele som redan har avgjort serien få problem mot ett övertaggat Täby i sista omgången.

Vi "bör" vinna mot Storskogen i nästa omgång och behöver göra en bragdmatch mot antingen Viggan eller Viksjö. Athletic blir antagligen för svåra.

Men, vi har varit i samma sits förut, så det är dags att ta fram överlevnadsrutinen.

En snabb titt på Division 5 norra:

Roslagskulla (Antagligen klara för Division 4)
Sollentuna U (Edsbergs Sportfält)
Rissne (Rissne IP)
Turkiska (Spånga IP)
Sollentuna FIF (Norrvikens IP)
Bromma (Stora Mossen)
Enebyberg (Enebybergs IP)
Rydbo (Åkersberga IP)
Huvudsta (Skytteholms IP)
Kista SC (Ärvinge BP)
Västerort (Spånga IP)

Nej, jag spelar nog hellre i Division 4 norra nästa år. Inte för att det är något fel på lagen i Division 5, men det är en enorm brist på klassiska möten. Möten som man verkligen brinner för. Förutsatt att Djursan åker ut, är det endast Berget och Djursan som man ser fram emot, eftersom Roslagskulla lär gå upp i norrfyran.

Redaktören
Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar