Matchrapport: Danderyds SK - Djursholm United 2-1 (0-0)

Efter förlusten mot Vaxholm är vi tillbaka på rätt spår igen.

Planen: Helt ok, förutom några gropar på mitten och den vattensjuka delen runt hörnflaggan närmast omklädningsrummen.
Publik: Svårbedömt. Men 40 kanske.
Startelvan: Kvasten - Frosten, Fille, Kennie, Hannes - Jakob, Pinky, Lillpastan (Judas i matchprogrammet), Benji, Saman - Hatten Haatajisco
Bänken: Thelin, Oliver, Sam, Phille, Oomen
Läktaren: Eli, Lillnicke, Nille, Börje, Fotbollsstyrelsen, Jakobs föräldrar, Viktor Håkansson, Christian, Hattens kärlek, Minipastan (som numera är Nilz III enligt Viggans hemsida) och jag har säkert glömt någon.

Matchen började som ett riktigt bottenmöte. Lågt tempo, chansfattig och inget vidare spel. Lite derbykänslor fanns det dock och då tänker jag framförallt på Kennies Vinnie Jones-tackling, som hade fått Vinnie själv att ställa sig upp och applådera om han hade sett matchen och Djursans eviga tröjdragningar i anfallslinjen.

Det verkade som om DSK verkade lite för nervösa och Djursan lite mer taggade i första halvlek. Det skapades dock ingen riktigt het målchans under första 45. Djursan spelade sig fram till tre, fyra riktigt bra lägen, men avsluten var allt annat än bra. DSK skapade några halvlägen, men den avgörande passningen var hela tiden något för lång. Det slarvades något otroligt från båda håll, men ställningen i halvtid förblev 0-0.

Inför andra halvlek hade DSK bestämt sig. Vi kom ut betydligt mer taggade och den första anspänningen verkade ha släppt. Vi vann betydligt fler närkamper på mitten och kunde därför starta våra kontringar högre upp i plan. Så 10-15 minuter in i andra halvlek, plockar Lillpastan upp bollen på mitten och spelar ut bollen till en djupledsspringande Hatten på kanten. Hatten tar emot bollen och gör som han brukar göra. Axel mot axel går Djursans högerback i backen och Hatten kan löpa in fri mot mål. Jag vet inte om det är alla spekulationer om Zaccobytet och Viggan som gjorde det, men jag har aldrig sett Hatten vara så kylig i ett friläge, inte ens på träning. 1-0 DSK!

Efter målet började Djursan lyfta upp mer folk i banan, men vi spelade kanske vår bästa fotboll under hela matchen strax efter 1-0 målet. De enda farligheterna som Djursan skapade kom på fasta situationer och det var även efter en fast situation som en omdiskuterad situation uppstod. Djursan hade en kantfrispark som studsade snett strax innanför målvaktsområdet, vilket fick Martin att fumla lite med bollen. Han hann först på andra bollen, men en Djursanspelare petade in bollen i mål. Vi var nog många som trodde att domaren blåste för mål, men han viftade avvärjande. Helt rätt enligt Martin, som menar att han hade greppat bollen innan Djursanspelaren hann fram. Är det någon annan som vill uttala sig?

Med 20 minuter kvar fick vi en hörna som Hannes nickskarvade på ett DSK-ben och Pinky (Pippo Inzaghi) förlängde bollen in i mål. 2-0 och DSK bör kunna andas ut och spela av matchen. Men icke! DSK som inte har haft en tvåmålsledning i en match på nästan ett år (Sollentuna borta 2009 senast) började stressa, istället för att lugna ner spelet när man fick tag i bollen. Som tur var, skapade inte Djursan några direkta farligheter fram tills att det återstod tre minuter. Djursans Andrew Svensson tog tag i det på egen hand och dribblade bort tre DSK:are innan han placerade bollen i mål. Även om man är väldigt partisk i en sådan här match, är det bara att lyfta på hatten för ett underbart fotbollsmål, även om DSKs försvarsspel såg något passivt ut i den situationen. Som tur var hände det ingenting mer de sista tre minuterna och DSK kunde bärga tre viktiga poäng.

B B B B B

Jag vill lyfta fram fyra DSK-spelare:

Kennie - Blev utsedd till matchens lirare i DSK. Gjorde en bra match, men jag har sett honom göra bättre. Dock har han definitivt jobbat ihop till matchens lirare-priset nu efter hans fantastiska höstinledning. Har du haft kvartssamtal med farsan under sommaren?

Hannes - Var inte med mot Vaxholm och det märktes i den matchen. Ikväll var han tillbaka på vänsterbacken och han lyckas än en gång fylla hålet efter Benji.

Hatten - Ett riktigt klassmål och bra med i spelet. Jag tror nästan Viggan måste hosta upp pengar nu, om bytet mellan Hatten och Zacco ska bli verklighet.

Kvasten - Förutom det gedigna målvaktsspelet, hans maskningsknep i världsklass. Så fort spelet var på Djursans planhalva drog han iväg bollen som låg vid stolpen åt helvete.

Dessutom måste jag nämna Djursans mål. En av de bästa individuella prestationerna jag sett i år.

B B B B

Med risk för upprepning: Försvarsspelet, med framförallt Kvasten i mål och backlinjen. Martin visade att han är en av norrfyrans (om inte norrfyrans) bästa målvakter och backlinjen fick efter vissa problem i första halvlek kontroll på Djursans anfall.