torsdag 1 juli 2010

Pazza DSK rankar: 5 fotbollsfilmer

Fotbollsfilmer finns det gott om, och när detta skrivs så planerar faktiskt Pazza DSK att inför nästa säsong göra en film om Danderyds SKs A-lag (Återkomsten eller Kampen om överlevnad, det är upp till oss vad den ska heta). Mer om detta framtida projekt under hösten.

Pazza DSK har rört runt i filmhyllorna och letat efter fotbollsfilmer det kan vara värt att ögna sig igenom, åtminstone en halvtimme (Sanningen och säga är alla totalt värdelösa)


5. Offside
Svensk film där Jonas Karlsson spelar huvudrollen som den spelande tränaren för ortens stora stolthet, fotbollslaget. Tragiskt nog är dom totalt värdelösa och blir t.o.m. omsprungna av damlaget. För att råda bot på detta tar man in en engelsk alkis som ska försöka råda bot på laget.

Pazza rankar: Typisk svensk film, har sina stunder av humor och juggen med överstegaren är riktigt underhållande att se. ("Its a fucking skate" - svensk översättning för skata)
3/5

4. Green Street Hooligans
Blue Ultrazzzz jublar! Eller? Elijah Wood, a.k.a. Frodo Baggins i huvudrollen säger det mesta. Ska spela hård, allt blir bara fel. Filmen handlar i alla fall om slagsmål och gängfighter och kärleken till ett lag. Pinsamt! Några scener är dock värda att se, inget att rekommendera för Blue Ultrazzzz i alla fall (dom skulle bli galna av det patetiska försöket att filmatisera verkligheten).
1.5/5

3. Skruva den som Beckham
Jag vet, jag vet. Men Kiera Knightley är värd åtminstone en kvart. Filmen är totalt tragisk, och när hela filmen bygger på en viss "Becks" så förväntar man sig att han åtminstone dyker upp i någon scen tillslut. Och det gör han...2 sekunder i slutet, filmat av nån dålig paparazzifotograf. Tränaren påminner förvisso lite om Kyhlengren, väldigt taktiskt duktig, hetsar inte upp sig (även om tränaren i filmen har svårt att hålla fingrarna i styr).
1/5

2. Fever Pitch
Faktiskt inte så dålig, om det inte vore för "Miss England". Vem fan scoutade fram henne? Gräsligt ful, kan inget om fotboll, tror sig kunna fotboll och Arsenal i slutet, blir med barn, hotar om skilsmässa etc. Men det värsta av allt är att hon säger de 6 förbjudna orden: "Det är ju bara en lek" . Någonstans där förlorade jag hoppet, som tur är så läxar huvudrollsinnehavaren Colin Firth upp henne ordentligt med dom orden.
Bergstacas favoritfilm må hända efter Arsenals bragd då man vann den avgörande matchen mot oövervinnerliga Liverpool på Anfield Road och vann ligan.
Skönt dock att filmen fokuserar på den riktige supporten och inte nån pinsam jänkare som fått för sig att fotboll är lika med huliganism (återigen, sorry Blue Ultrazzzz)
3/5

1. Fimpen

Svensk klassiker ända ut i fingerspetsarna där en liten knatte som knappt har gått ur grundskolan blir landslagsspelare (tillsammans med storheter som Magnus Härenstam bl.a.)
Filmen är egentligen skit men en klassiker är svår att rubba och Härenstams överstegare (bättre än Benjis) är värd hela filmen.

3.5/5

Bubblare:
Åshöjdens BK blev förvisso ingen film, men alla som har sett tv-serien från 1985 vet vad jag snackar om. Det här är en klassiker! Har ni inte sett den så är det bara att snacka med mig så får ni låna den. Jag köpte den på DVD för 2 år sedan, men man har trots detta inte gjort om ett skit från VHS-versionen. Suddig bild, ingen snabbspolning, ingen redigering. Och skiten kostade 200 kr.
6 avsnitt med kultförklarade karaktärer som Bagarn Olsson, Edward Engmark (och sin finske bror), Kniven Jönsson och den fasansfulle tattaren Ruben Svarte.

5/5


Marknadschefen
PAZZA DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar