måndag 5 juli 2010

Viggan tar död på övergångsryktena: Det gamla inte längre gångbart


Under juni försvann Viggan-spelarna en efter en. Antingen skadade de sig eller åkte dit på avstängningar. Speciellt var det ett orutinerat och oprövat innermittfält Viggan var tvungna att ställa upp med. Därför riktades blickar mot en korthårig, tatuerad veteran i DSK. Men Viggans tränare Jocke Olausson ringde aldrig.

Det är möjligt att det finns personliga skäl till att 31-åringen inte är aktuell, men huvudorsaken är att Daniel Niklasson är en utgången modell. Han representerar den gamla kraftfotbollen Viggan brukade spela för några år sedan.

"Niklasson är en sådan spelare som är bättre när motståndarna har bollen, men som är sämre på att sätta i gång spelet. I nödfall kommer den långa bollen i midjehöjd som är svår att ta emot för den som är omringad av ettriga motståndare. Och det är man för det mesta i dagens täta fotboll." - säger Uffe Johnson.

Olausson vill ha konstruktiva, distinkta uppspel längs marken både från backlinjen och de defensiva mittfältarna och helst inte heller något duttande i sidled.

DSK-fansen älskar Niklasson för att han spelar med ett sådant hjärta, men inte heller Niklassons defensiva kvaliteter är helt i Olaussons smak.

"Niklasson är ofta opolerad och drar på sig många frisparkar. Frisparkar på den egna planhalvan är livsfarliga i dagens fotboll."


Den ofta kritiserade mittbacken/anfallaren Jimmy Everum är ett exempel på motsatsen. Hans brytningar är nästan alltid kliniska. Everum har under fem matcher som mittback dragit på sig två frisparkar, då har han ändå spelat mot storheter som Rikard Malm, Acke, Lillpastan och Janosz.

Niklasson har annars alltid kopplats ihop med sin moderklubb Viggan, men vi i DSK kan vara glada att vi får behålla denna kämpe för gott.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar