lördag 17 juli 2010

Das Träningsläger in Südeuropa

Nu är man äntligen nere i Halmstadt (Halmstad på svenska). Alla förutom Marknadschefen är på plats, som är fast på en perrong i Ljungby. Övriga är inne i dimman och kan därav inte hämta honom.

"Vi plockar dig på vägen hem till Stockholm." - Övriga

En sextimmarsresa, där vi bland annat passerade Nilles hemkommun Rönninge/Salem, Frasses i Mantorp och Paanis hemvist Hestra.


På något sätt lyckades jag sabba minneskortet och var tvungen att formatera det, för att kunna använda det igen.

Vi ringde Paani på vägen och undrade om han ville följa med ner.

"Nej, Hestra är guld på sommaren. Jag stannar här. Det finns så mycket att göra här."

Tillåt mig fnissa...

När vi väl kom ner möttes vi av välkomstkommittén Persson. Fantastiskt fint mottagande och gästvänligheten är oslagbar.

Robban plockades upp på vägen och det är minsann något speciellt med DSK. Lill-Wise och jag satt och diskuterade det häromdagen. Vad är det som händer med spelarna som hamnar i DSK? Vad är det för jävla vrak vi får till klubben och varför lyckas de ta sig upp ur "träsket" när de lämnar DSK?

Vet ni?

Kolla bara in den här bilden (Obs! Oredigerade bilder)!


Robban har gått ner 16 kilo sedan han lämnade DSK. ALLVARLIGT!!!! Det ryktas om att Viggan-Göran är på väg till DSK nu också. Det är en sjukt kompetent spelare, men har tydligen inte tränat på två månader. Behöver jag säga mer?

Utan någon fördröjning bar det av till Bulls uteservering. Några öl intogs och Kvasten velade lite fram och tillbaka.

"Kan vi inte åka hem nu. Det är imorgon vi ska till Mårtenssons. Det är då det händer."

Och det slutade med att vi alla hamnade på Bond och Kvasten blev full och han var uppe längst av alla för att han var tvungen att vänta på Kennie, som hoppades på bortamatch. Det var tydligen Robbans argument...

"Nej men Kvasten, det är inte som förut. Det är yngre där nu."


...som fick honom att följa med.

Och Robban hade rätt. Snittåldern var förra året 43 och i år ligger den på 42.

Väl på Bond var vi alla inne i dimman, men höjdpunkten var (och detta är nog höjdpunkten på året) att vi stötte på den gamle värmlänningen och tillika DSK-legenden Daniel Lindwall.


Underbart! Han är dessutom tillbaka på heltid i Stockholm och vi lyckades övertala honom att han ska komma tillbaka till DSK. Björne, allting hänger på dig nu. En hälsning till Lindwall: "Ett löfte är alltid ett löfte, även om man inte är vid sina sinnens fulla bruk."

Efter Bond skulle Sunken (vem annars) och Redaktören prompt käka på Fredrik Ljungbergs favoritkebabställe. Problemet var bara att de inte tog kort och varken Sunken eller jag hade kontanter. En rush senare hann vi trots allt med "taxin" (Kvastens brorsa Mange) hem. I detta skede är Kick-off-Robban (KOR) på väg hem med en "gris" och Kennie har fått napp med en ung (född 1985) förmåga som har kompis som cock-blockade nattens bravader. Detta ledde till att Kennie missade den obligatoriska taxin hem till Getinge som i sin tur ledde till att han fick ta en vit taxi hem till Getinge. Martin var inte den glade Kvast (som han annars är) när han fick vänta in Kennie för att natta honom.

På lördag förmiddag ringer KOR Redaktören för att pussla ihop nattens kalas, då får KOR en konstig hosta som låter som när en gris grymtar (va?! "Grisen" kvar hos Robban?).

"Host host! Ah fan, man blir aldrig av med den här hostan."

Red.anm. vad Robban menar med hostan förstår väl alla?

Detta ledde till ett gott skratt hos grabbarna i Getinge. Och visst var "Grisen" kvar hos KOR.

Lite senare hämtar grabbarna Robban i Snöstorp för att sedan plocka upp Pinky (för 08:orna är han mer känd som "Sidled", Daniel Niklasson. Vi landade till slut i Getinge efter en sväng på MAX (Sunken var hungrig igen???), det köptes groggvirke och vi fick även ihop ett gemensamt stryktips som går sådär.

När vi kommer hem till "Casa Persson" blir det IFK Göteborg-Halmstad på TV samt en och en annan gris (Hattens variant, "semestergris", i trädgården. Maten serverades 18.15 där det delades ut svarta och vita kameler samt Frosten höll ett rörande tal där han tackar familjen Persson för tak över huvudet och mat på tallriken, helt underbart.)

Just nu spelas det FIFA -09 och dricks groggar med ett leende på alla läppar.......hur kommer denna kväll/natt sluta??? Det är olidligt spännande!!!

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar