torsdag 1 juli 2010

Benji kontrar: 5 fotbollsfilmer

Ett mycket bra initiativ (som vanligt) av Marknadschefen (han är ju Mr Pazza DSK). Dags för mig att lista fem fotbollsfilmer. Ni får gärna också delta och skicka in era listor. Maila pazzadsk@gmail.com.

5. Goal 2 - Living the Dream!

Santiago Munez (som är ungefär lika stabbig som Hatten) hamnar i Real Madrid såklart. Ingen bra uppföljare, en riktig besvikelse.



Betyg: B

4. Goal - The dream begins!

Inget mästerverk kanske, men ändå en rätt skön film, där det är svårt att missa att Adidas har gått in med lite cash. Vi får följa Santiago Munez osannolika resa från Los Angeles fattiga kvarter till Newcastle United.
En hel del sköna fotbollsscener och drama. Storheter som Zidane, Raul, Ronaldo och David Beckham gästspelar. Det gillar jag. Jag brukar kolla på den här filmen dagen innan match.



Betyg: B B B B

3. The Football Factory

Även om Blue Ultrazzzz inte gillar GSH, lär de i alla fall tycka att den här filmen är helt ok. Vi slipper jänkaren och hobbiten. Vi följer bara ett par typiska britter. Fantastisk svart humor/brittisk humor till och från.



Betyg: B B B B

2. Deutschland: Ein Sommermärchen

En dokumentär om det tyska landslaget under VM 2006. Ett måste för alla tyskspråkiga fotbollsälskare. Jag bara ryser när jag ser den. Detta är även Tomcay Birkentürks favoritfilm. Kommer det en uppföljare efter VM? Inte omöjligt. Vinner Tyskland mot Argentina på lördag lär vi få det.



Betyg: B B B B B

1. Das Wunder von Bern (The miracle of Bern)

1954, nio år efter andra världskrigets slut vinner det tyska landslaget mot alla odds sitt första VM-guld. I finalen möter de de omöjliga ungrarna, som med framförallt Puskas i laget, inte hade förlorat en match på fyra och ett halvt år. Ungern spelade mot Tyskland redan i gruppspelet och vann den matchen med hela 8-3. Tyskland låg under med 2-0 efter 10 minuter i finalen och allt verkade i praktiken kört, men sedan kom vändningen. Undret i Bern. Påminner väldigt mycket om DSKs vändning mot Storskogen förra året.



Betyg: B B B B B

Benji
Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar