lördag 31 juli 2010

Lika som bär? - del 4

Inskickat av Lillpastan:

Diskplockaren på Tegel - Nihat?


Pazza DSK

fredag 30 juli 2010

Pazza DSK bjuder på fredagsunderhållning...

...för alla som tar sin fotboll seriöst och stannar hemma under helgen, istället för att gå på Tegel eller Lemon.

The Football Factory



Pazza DSK

Pazza tittar på höstsäsongen

Snart börjar höstsäsongen och för DSK ett ovisst äventyr. Persson borde vara riktigt rädd nu, ingen lagkapten har på sin första säsong fört ned DSK en serie. Men Pazza tror sig veta vilka matcher som är nycklarna till nytt kontrakt.

Sumpan - DSK. Vi tror på ett kryss här, 1-1 med ett ramtajt försvarsspel och snabba omställningar.

Danderyds SK - Vaxholm. Så länge Vaxholm har en teoretisk chans att gå upp en serie är dom alltid motiverade. Skulle vi slå dom här så slänger dom antagligen i vanlig ordning in handduken och börjar skitspela. Ett Vaxholm i form är ett svårt lag, men efter bortamatchen så fick vi en hel del svar. Pazza tror på 3 poäng, samtidigt som IFK Täby förlorar borta mot Athletic och i derbyt mot Viggan. DSK är nu förbi.

Danderyds SK - Djursan. Nu är det dags att skaka av sig Djursan för gott. Här är det inget annat än 3 poäng som gäller. Pazza tippar en 3-1 seger.
Samtidigt spelar IFK Täby mot Viksjö, alltid jobbigt. Dom tar max en poäng där. Nu har DSK 13 poäng samtidigt som Täbban slirar på 10 poäng.

IFK Österåker - Danderyds SK. Österåker, i många sätt väldigt likt Vaxholm. Kan rivstarta en säsong på bästa sätt, för att sedan ge upp hoppet. Väldigt oklart än så länge, men en pinne borta känns inte alls omöjligt.

Danderyds SK - Bele/Barkarby. Alla vet att DSK stormtrivs mot de bästa lagen på Vallen, det är oftast då vi tar fram spelet vi är kända för, kött. Bele är dock ett svårt lag, här krävs det disciplin i 90 minuter och ta vara på de lägen som ges. Kan vi ta en pinne här? Det tror Pazza.

Blue Hill - Danderyds SK. Slaget om läktaren. Blue Ultrazzzz har redan nu börjat storsatsa inför denna bortamatch, minst en bil är redan fullbokad. Det är ett otäckt motstånd DSK möter, kan spela riktigt bra fotboll, samtidigt som man kan ligga på Berget-nivå. 0-3 poäng.

Storskogen - Danderyds SK. En drömmatch för DSK. Vi älskar Storskogen i utsatta lägen. Antagligen för att Storskogen redan spelat klar säsongen här och möter just Danderyds SK. Torsk i våras och Nille är nog väldigt revanschsugen. Pazza tror på vinst.

Danderyds SK - Viggbyholms IK. Krysset känns givet. Något av lagen kommer att kvittera i den 90e minuten.

Athletic - Danderyds SK. Det blev ingen uppflyttning för Aspire-laget. I matchen på Enebybergs IP gjorde vi kanske säsongens sämsta insats på länge. Här gäller det att vara kall och ligga på rätt sida hela tiden, annars blir det åka av. Pazza vågar inte tippa något, 0-3 poäng.

Danderyds SK - IFK Viksjö. Sista matchen för säsongen, och vi får avsluta på Danderydsvallen, förhoppningsvis är kontraktet redan fixat om Pazza har rätt, annars blir det en nagelbitare utan dess like. Blåst, 9 grader och regn. Det är bara att gilla läget. Vi vinner!

Summering:

Pazza-tipset ger totalt 16 poäng. Vår erfarenhet av kniven-mot-strupen matcher blir den avgörande faktorn. Pazza tror sig veta att IFK vaggar in sig i en falsk säkerhet där man tittar uppåt istället för nedåt i tabellen, det blir ert fall. Pazza DSK närmar sig!!

torsdag 29 juli 2010

VM-tipset

Det är en del av er som har bett om att få slutställningen i VM-tipset. Antagligen för att ni vill håna alla andra som slutade på en sämre placering.

Här har ni den!

Placering Deltagare Poäng
1 Falcao 179
2 Storsunken 171
3 Sunken 166
4 Kennie 157
5 Rawling 153
6 Fille 150
7 Lillpastan 149
8 Rolf 149
9 Tomcay Birkentürk 147
10 Rune 137
11 Trifon Ivanov 133
12 Hatten 132
13 Oom 132
14 Sidled 130
15 Paani 128
16 Kvasten 121
17 Lill-Wise 119
18 Eli 117
19 Pärlan 116
20 Frost 115
21 Storstorpastan 115
22 Gratis Coach 112
23 Lill-Thelin 108
24 Benji 107
25 Hannes 106
26 Hasse Ball 105
27 ex Coach C 103
28 Saman 102
29 Lill-Nicke 100
30 Stor-Thelin 97
31 Eskola 96
32 Nille 94
33 Giganten 92
34 Gisle 90

Folk som fortfarande inte har betalat (jag är inte helt 100):

Lill-Wise (ALLVARLIGT)
Eskola (ALLVARLIGT)
Giganten (Dispens...alltid)
Paani (Dispens...sitter fast i rusningstrafiken i Hestra)
Saman (ALLVARLIGT!)
Frost (Löser vi internt)
Lill-Nicke (Löser vi internt)

Osäker på:
Pärlan?
Oom?
Trifon?

Jag ber om ursäkt om jag hänger ut någon som inte förtjänar det.

Pazza DSK

Lika som bär? - del 3

Inskickat av Lillpastan:

Vem är Sunken?


Pazza DSK

tisdag 27 juli 2010

Vaxholms nya målgest

Fiskhuvudenas nya målgest...Förhoppningsvis slipper vi se den när Vaxholm gästar Danderydsvallen.



Pazza DSK

fredag 23 juli 2010

Sanningen om Halmstadt - del 2 - KOR



Pazza DSK

Sanningen om Halmstadt - del 1 - Intro

Vi har tyvärr inget material kvar från fredagen, lördagen och söndagen, eftersom vi var tvungna att formatera minneskortet en gång per dag.

Det är väldigt synd, då vi går miste om Frostens tal, där han sågar alla en efter en. Judas kross på äventyrsgolfen. Kvastens "fusk" på fotbollsgolfen och lagbilden som togs inför fotbollsgolfen.

Halmstadfilmen är uppdelad i tre klipp och vi kommer att lägga upp de allteftersom.

Vi får mycket KOR och det är väl ändå inte helt fel, eller hur?

OBS: Känsliga tittare varnas för starka bilder.



Pazza DSK

onsdag 21 juli 2010

Aptitretare. Das träningsläger in Südeuropa



Tyvärr så verkar inte redigeringen riktigt hänga med, lite synd, men jag tror nog ni förstår ändå.

tisdag 20 juli 2010

PAZZA FIRAR 1 ÅR I OKTOBER

Redaktören och Marknadschefen inbjuder härmed samtliga spelare och ledare i DSK till en storslagen fest i klubbrummet på Danderydsvallen i höst. Vi firar att Pazza DSK har funnits i ett år, en pigg och glad ettåring helt enkelt.

Det låter konstigt, men har man bara i juni månad publicerat 93 (!!!??#¤```) artiklar så har man fasen gjort ett bra jobb. Sug på den BlondinKossan. 93 artiklar!! Det är helt sjukt.

Mer info om denna fest kommer att dyka upp efter sommaren.

Redaktionen
Pazza DSK

Pazza T-shirt


Pazza har skaffat en ny samarbetspartner, den webbaserade sidan Spreadshirt.se som nu håller på och trycker Pazzas första t-shirt som marknadschefen skall testa. Vi hoppas att Nille poserar i höst i denna t-shirt m.m. på www.pazzadsk.com/calendar.

Det går nu alltså att beställa denna t-shirt hos marknadschefen, kostnad 177 kr.

OBS!
Vi spelare är representanter för Pazza. Att beställa en t-shirt själv utan Marknadschefen eller Redaktörens tillstånd är strikt förbjudet! Vi måste få godkänna t-shirten först om ni inte går via oss. Tanken är naturligtvis att vi skall ha samma t-shirt och på så sätt marknadsföra Pazza och bli igenkända.

"Det ska vara ledigt och enkelt, snyggt. Jag har haft kontakt med vår modebloggare Nille och han har kommit med några förslag" säger Marknadschefen till Pazza DSK.


Har ni funderingar eller förslag på förbättringar så är ni välkomna att maila oss på pazzadsk@gmail.com

Dit mailar ni även om ni vill att vi skall beställa en tröja åt er. 177 riksdaler kostar det med trycket och tröja. Ett pris som Pazzas nye säljare Kennie har förhandlat fram. Mer info om vårt senaste tillskott kommer senare.


För er som väntar på rapporten från träningslägret i Südeuropa får hålla sig lite till. En film och lite kort kommer inom kort läggas upp på PazzaDSK.

Tröjan på bilden är bakifrån där trycket ska sitta. Ni kanske undrar, borde inte trycket sitta på framsidan? Nej säger marknadschefen, alla rörelser med armar hit och dit gör att fokus riktas mot något annat än tröjan, därav tryck på baksidan. Det kommer bli så fett!!!

MARKNADSCHEFEN
Pazza DSK

måndag 19 juli 2010

Das Träningsläger in Südeuropa *uppdatering*

Det är måndag, och hemma sitter folk med slipsen knuten och svettas med snuskiga rapporter. Vad gör man? Man drar naturligtvis till Halmstad med trevliga vänner och har det alldeles underbart mysigt. Det är ändå en strimma av paradiset.

Dagen började med uppvaknande på 2 olika platser. Det gör ont om hjärtat att bekänna att The Playboy Mansion hos Robban inte är tillräckligt för samtliga pazzarianer förutom jag och KOR. Inte mig emot.
Efter en lång sovmorgon och lite "puss puss hejdå älskling" så samlades vi alla och åkte gemensamt till Vilshärads Fotbollsgolf. Sunken var onykter, gick ut och satte sig i Martins bil. Det han glömde var sina fyra öl på biltaket, varav en var öppen, men Wise & Co i andra bilen hann precis säga till innan en ytterligare fylleskandal hade briserat på Pazza DSK.

Vi delade upp oss i två grupper. Grupp Kvasten bestod av....(Robban avbryter just nu och skriker "BENJI BLIR PIPPAD...i FIFA turneringen. Werder går blytungt)..
Grupp Kvasten bestod av Kvasten, Benji, Judas, Pinky och Sunken. Grupp KOR bestod av KOR, Wise, Kennie och Frosten. Jag kan för närvarande bara tala för grupp KOR. Resultatet såhär i efterhand..njaaa. Kennie vann tillslut och tog också hem den totala segern i fotbollsgolfen på fina 87 poäng, 10 över par. Kvalité!
För Frosten gick det blytungt, i synnerhet hål nummer 17 med det beryktade amerikanska fotbollsmålet. Precis som en kicker i NFL, sköt han den 30 meter åt höger för att sedan på fem slag ta sig tillbaka till banan. När han väl ligger i position för att chippa bollen över ribban/hindret, drar han den klockrent i ribban och bollen hamnar bakom utslagsplatsen. Weltklasse!
Frosten kom sist och i ren besvikelse tog han första bästa flyget hem till Fjollträsk.

Vad har hänt mer? Det har gjorts ett hattrick och någon har dött i helgen.
Enligt uppgift var det andra målet det snyggaste och bästa, trots att ingen minns det och det saknades ett lik. Hmmm...vad fan betyder det, tänker ni? Det stannar här...Fortsättning följer....

Pazza DSK

marknadschefen bloggar från halmstad - måndag

kl är runt nio, samtliga pazzarianer ligger och sover, samtliga hos Martin, förutom jag som får kinesa hos KOR. Robban ligger nedsövd med sin donna just nu. Marknadschefen har just avslutat ett morgonpass med armhävningar och situps (se på fan Lindström). Men inbilla er inget, detta är för Vasaloppet 2011 som Wise ska utföra, Pazza kommer naturligtvis vara där. Härligt att vara i Halmstad med grabbarna, tack för eget sovrum och prisa han som kom på öronpropparna. Man blir som en ny människa, även om jag för tillfället sitter på Robbans altan som mer påminner om en dålig dag i Kabul.

söndag 18 juli 2010

Just nu sitter vi hemma hos KOR och har tjejerna (som skulle komma i bikini) med vinterkläderna på. Vi har lyckats spela en semester-gris och det grymtas en hel del. Om en timme ska det bli bikini och det ska hämtas mer öl. Wise är på väg från Ljungby efter ha sänkt ett par starka på stadshotellet och han kommer till Fylleån för att ta del av "julbordet".


"Julbordet"

Tjejerna är nere i Halmstad för att säsonga och vara med i den nya serien "Stek" (som visas på kanal 5 i höst). Das fnütterfitter hälsar med grymt!

Grisandert fortsätter!!!

lördag 17 juli 2010

Das Träningsläger in Südeuropa

Nu är man äntligen nere i Halmstadt (Halmstad på svenska). Alla förutom Marknadschefen är på plats, som är fast på en perrong i Ljungby. Övriga är inne i dimman och kan därav inte hämta honom.

"Vi plockar dig på vägen hem till Stockholm." - Övriga

En sextimmarsresa, där vi bland annat passerade Nilles hemkommun Rönninge/Salem, Frasses i Mantorp och Paanis hemvist Hestra.


På något sätt lyckades jag sabba minneskortet och var tvungen att formatera det, för att kunna använda det igen.

Vi ringde Paani på vägen och undrade om han ville följa med ner.

"Nej, Hestra är guld på sommaren. Jag stannar här. Det finns så mycket att göra här."

Tillåt mig fnissa...

När vi väl kom ner möttes vi av välkomstkommittén Persson. Fantastiskt fint mottagande och gästvänligheten är oslagbar.

Robban plockades upp på vägen och det är minsann något speciellt med DSK. Lill-Wise och jag satt och diskuterade det häromdagen. Vad är det som händer med spelarna som hamnar i DSK? Vad är det för jävla vrak vi får till klubben och varför lyckas de ta sig upp ur "träsket" när de lämnar DSK?

Vet ni?

Kolla bara in den här bilden (Obs! Oredigerade bilder)!


Robban har gått ner 16 kilo sedan han lämnade DSK. ALLVARLIGT!!!! Det ryktas om att Viggan-Göran är på väg till DSK nu också. Det är en sjukt kompetent spelare, men har tydligen inte tränat på två månader. Behöver jag säga mer?

Utan någon fördröjning bar det av till Bulls uteservering. Några öl intogs och Kvasten velade lite fram och tillbaka.

"Kan vi inte åka hem nu. Det är imorgon vi ska till Mårtenssons. Det är då det händer."

Och det slutade med att vi alla hamnade på Bond och Kvasten blev full och han var uppe längst av alla för att han var tvungen att vänta på Kennie, som hoppades på bortamatch. Det var tydligen Robbans argument...

"Nej men Kvasten, det är inte som förut. Det är yngre där nu."


...som fick honom att följa med.

Och Robban hade rätt. Snittåldern var förra året 43 och i år ligger den på 42.

Väl på Bond var vi alla inne i dimman, men höjdpunkten var (och detta är nog höjdpunkten på året) att vi stötte på den gamle värmlänningen och tillika DSK-legenden Daniel Lindwall.


Underbart! Han är dessutom tillbaka på heltid i Stockholm och vi lyckades övertala honom att han ska komma tillbaka till DSK. Björne, allting hänger på dig nu. En hälsning till Lindwall: "Ett löfte är alltid ett löfte, även om man inte är vid sina sinnens fulla bruk."

Efter Bond skulle Sunken (vem annars) och Redaktören prompt käka på Fredrik Ljungbergs favoritkebabställe. Problemet var bara att de inte tog kort och varken Sunken eller jag hade kontanter. En rush senare hann vi trots allt med "taxin" (Kvastens brorsa Mange) hem. I detta skede är Kick-off-Robban (KOR) på väg hem med en "gris" och Kennie har fått napp med en ung (född 1985) förmåga som har kompis som cock-blockade nattens bravader. Detta ledde till att Kennie missade den obligatoriska taxin hem till Getinge som i sin tur ledde till att han fick ta en vit taxi hem till Getinge. Martin var inte den glade Kvast (som han annars är) när han fick vänta in Kennie för att natta honom.

På lördag förmiddag ringer KOR Redaktören för att pussla ihop nattens kalas, då får KOR en konstig hosta som låter som när en gris grymtar (va?! "Grisen" kvar hos Robban?).

"Host host! Ah fan, man blir aldrig av med den här hostan."

Red.anm. vad Robban menar med hostan förstår väl alla?

Detta ledde till ett gott skratt hos grabbarna i Getinge. Och visst var "Grisen" kvar hos KOR.

Lite senare hämtar grabbarna Robban i Snöstorp för att sedan plocka upp Pinky (för 08:orna är han mer känd som "Sidled", Daniel Niklasson. Vi landade till slut i Getinge efter en sväng på MAX (Sunken var hungrig igen???), det köptes groggvirke och vi fick även ihop ett gemensamt stryktips som går sådär.

När vi kommer hem till "Casa Persson" blir det IFK Göteborg-Halmstad på TV samt en och en annan gris (Hattens variant, "semestergris", i trädgården. Maten serverades 18.15 där det delades ut svarta och vita kameler samt Frosten höll ett rörande tal där han tackar familjen Persson för tak över huvudet och mat på tallriken, helt underbart.)

Just nu spelas det FIFA -09 och dricks groggar med ett leende på alla läppar.......hur kommer denna kväll/natt sluta??? Det är olidligt spännande!!!

Pazza DSK

fredag 16 juli 2010

Äntligen Semester med MARKNADSCHEFEN

Redaktören har börjat packa wursten i bagaget, och med tanke på att jag gör sådär halvlite på jobbet just nu så antar jag mig uppgiften att skriva Äntligen Fredag, fast i dessa tider så får den heta Äntligen Semester.

Denna krönika ska handla om Ångest. Semesterångest, VM-ångest, Kvalångest. Det finns många saker vi får ångest av.

Själv har jag ångest inför Halmstad, tänk om dom skiter i mig? Lämnar mig på en perrong i Ljungby. "Där fick du Wise, du är så jävla patetisk. Pinsamma människa som gnäller så fort det går emot".

Usch!

Pisse!

VM är över, och jag är nog inte ensam om att känna tomhet. Benjis dagliga VM-tips, bläckfisken Paul (som jag starkt ifrågasätter, det är ju så riggat. En låda kattskit i den ena lådan, och i den andra lådan den finaste tonfisken man kan hitta). Det är sjukt jobbigt.

Anders Svensson måste ha sjuk ångest för att Zlatan är tillbaka i landslaget. Ola Toivonen applåderar Taco för det goda försöket att spela fram denne. Zlatan säger "män passa dåu foör ij hälväjtä". Anders siktar, passar, och bollen far åt helvete. Zlatan spänner ögonen i Anders "din miserabla sopa".

Samma fenomen i DSK kan vi utläsa när Pinky får bollen rättvänd. Pasthy, vår evighetsmaskin skriker "MEN SLÅ BOLLEN DÅ H**A!!". Pinky försöker slå bollen med sidledsskruv runt högerbacken, men träffar bara linjedomaren.
"Faaaaan!" skriker Jonas. Pinky får ångest.

Jag skrev kvalångest. Kvalspel är för många lag fotbollens hasardspel, det kan sluta hur som helst. Jag kan egentligen bara komma på ett enda lag som trivs mer än någonsin när det är dags för matcher med kniven mot strupen: Danderyds SK.
Vi älskar kvalmatcher!
Vi går igenom en hel säsong där egentligen inget är roligt. Jätteskoj är det att möta Bele, dessa internationella storstjärnor. Man åker på stryk och blir utspelade.
Nej, det är naturligtvis inte roligt. Den roligaste tiden på året är ju överången mellan September-Oktober. Ångesten smyger sig på.
Men inte i Danderyd. Där passar man på att njuta av ångest. Det finns verkligen inget bättre än att spela med kniven mot strupen. Att ett sådant nedsnackat lag som Danderyds SK kan vända en match, från 0-2 till seger 3-2 mot ett etablerat lag som Storskogen är en bragd.

IFK Vaxholm hemma 2005 är ett annat exempel. Vi låg 2a i serien inför omstarten. Sedan torskade vi 10 raka matcher och låg sedan trea från slutet. Vi hade spelat skit under hela hösten och var alltså på vippen att åka ned i Division 6. I sista matchen skulle det avgöras. Vaxholm var antagonisterna från landet, dom "omöjliga" sas det. Laget som inte någon kunde rå på. Storstjärnor som Lundmark (tror han livnär sig genom att spela poker nuförtiden) och Winzerling. DSK med avdankade storspelare som Tony "Barfota" Barouta, Bergstaca (spelade mittfält, hahaha!!, gör vad ingen trodde var möjligt. Vi klarade kontraktet i sista matchen!.

Ångest är ett underbart ord. Stackars lag som måste möta DSK i en avgörande match på Vallen. Det är ingen barnlek!
Inte är det kul att som motståndarlag som slutar i mitten av tabellen och som inte har något att spela för, komma ut på Danderydsvallen och spela i regn och rusk. Inse att man har en galen kille med tuppkam och tatueringar efter sig: "nu klipper jag dig ditt jävla Romasvin!!"
(Daniel Niklasson till Wise varenda träning).

Ångest är förmodligen det enda ordet som inte existerar i en DSKare, och det kanske är därför vi spelar som bäst när det väl gäller.

MARKNADSCHEFEN
PAZZA DSK

Nattsudd med Benji Frost - Arrogans Lektion 2

Ett nattsudd innebär att inlägget kommer att vara ovanligt ostrukturerat, men skitsamma... Eller ovanligt och ovanligt...

Och ja, jag vet att vi har släppt det här med VM nu, men jag kan inte hjälpa det. När klockan är halv två på natten får man spåna loss om allt möjligt.

Alla kommer vi ihåg när Zlatan jonglerade med ett tuggummi. Och "by the way", tack som fan för att han har bestämt sig för att spela för svenska landslaget igen. För mig kommer han nog aldrig bli den bäste svenske fotbollsspelaren genom tiderna, men jag är ändock 27 år nu och är man så gammal har man redan bestämt sig för en favorit och håller fast vid det. Min favorit är för övrigt Tomze Brolin. Men Zlatan är en världsspelare, en av världens bästa och en motiverad Zlatan kommer definitivt att lyfta landslaget.



Nu har en blivande världsstjärna gjort det igen och framförallt är det min nya favorit.



Och visst kan man hävda att Zlatan var först och att han joxxa några gånger innan han la upp tuggummit och fånga det med munnen, men det finns en skillnad. Skit i allt som Kåmark säger i originalklippet, om att han såg honom göra exakt samma sak inför en match. Det är en del av reklamfilmen!

Zlatan gjorde det i en reklamfilm, där man kan klippa och klistra lite hur man vill. Kolla hur spänd och koncentrerad Zlatan ser ut i jämförelse med Özil. Özil personifierar det här inlägget. Han spottar ut tuggummit, sparkar upp det i luften och fångar det med munnen. Och han gör det på ett så avslappnat sätt, som om han gör det i sömnen. Det påminner väldigt mycket om Cantonas målgest.



Världsklass!

Sedan älskar jag dock Zlatans avslutande "jogga bånito". Det är också magiskt...men poängen är att Özil är 21, spelar sitt första stora mästerskap någonsin och värmer upp inför en viktig VM-MATCH. Det är fantastiskt.

Arrogansen mina vänner, där har vi den... dock en sak är viktig... Var ödmjuk inom laget, arrogant utåt.

---------------------------------------------

För att komma in lite på DSK i alla fall.

Fuad Hammouni (en gammal DSK:are), gick loss på hela DSK när vi hade förlorat med 4-1 mot Bele och han tyckte att hans DIV-7-lag minsann var bättre än DSK. Framförallt gick han loss på Tolga. Inget ont om Fuad, jag gillar honom som fan, men man går definitivt inte loss på Tolgish (Han sa och gjorde som han tyckte). Fuad kritiserade Tolga för att han tog med sig vänner till träningarna som i Fuads tycke inte bidrog med någonting. Efter att Fuad hade sagt det, trodde jag att Tolga bokstavligen skulle nita Fuad...Jag älskar Tolgish, för att han är en karaktär som dagens DSK skulle behöva. Lojal, sympatisk, rolig, brutal, principfast och till viss del jävligt arrogant. För er som inte vet vem han är, så här såg/ser han ut:


Och för inte så länge sedan var Tolga med i förkväll. Det är också världsklass. Snälla Tolgish, kom tillbaka. Jag saknar dig!



Om du läser detta. Hör av dig!

Benji
Pazza DSK

torsdag 15 juli 2010

Läsarstorm mot Pazza

Det var tydligen ingen som gillade "lika som bär"-bilden på Frosten.
Fast detta känns väldigt taskigt mot Hanna.

Frosten - Hanna Marklund?



Pazza DSK

Pazza avslöjar - "Rawling är utlånad till en isländsk klubb"

Rawling har laddat ordentligt inför omstarten. Istället för att ta en välbehövlig semester som alla andra DSK:are har han valt att åka till Island och träna och spela med Valur från Reykjavik. Enligt DSKs sportchef Björne Axelsson, skulle hans utlåning hemlighållas, men en amatörfotograf la upp ett videoklipp på nätet.

"Det har blivit en hit på youtube tyvärr" - Björne



Pazza DSK

Pazza DSK - Lika som bär? - del 2

Finnar är sig lika!


Kommentar: Vem är vem?

Strachan - Lill-Wise?


Kommentar: Lill-Wise skäms!

Ali Daei - Kennie?


Kommentar: Det känns så otroligt bra att äntligen få publicera en bild på Ali Daei.

Frosten - Christian Bale?


Kommentar: Rent spontant känns jämförelsen jävligt fel, men båda är ju rätt bra skådisar. Så varför inte?

Fille - Edward Scissorhands?


Kommentar: Taskigt? Ja, men prioriterar man annat framför Tegel blir det såhär. Hade du kommit förbi igår Fille, hade vi jämfört dig med Johnny Depp istället.

Jan Tauer - Benji?


Kommentar: Ganska given. Båda är tyskar, båda är eller har varit vänsterbackar och båda har två vänsterdojjor.

Pazza DSK

Pazza DSK - Rättelse

Vi publicerade några "lika som bär" bilder i gårdagens Pazza DSK. Arga läsare har hört av sig till oss och menar att bilden på Sunken i DSK är alldeles för gammal. Såpass gammal att man inte känner igen honom på bilderna. Därmed är inte heller likheten mellan Sunken i DSK och kopian i Viggan så slående som tidigare, men det får ni avgöra själva. Efter mycket om och men har vi nämligen fått tag i några nytagna bilder.

Bilderna till vänster, Sunken i DSK. Bilden till höger, Sunkens kopia i Viggan?



Pazza DSK

onsdag 14 juli 2010

Pazza DSK - Lika som bär?

Skicka gärna in fler till pazzadsk@gmail.com.

Judas - Jimmy?


Kommentar: Nu vet vi inte hur Judas såg ut egentligen, men visst är de lika på den här bilden?

Sunken i DSK - Sunkens dubbelgångare i Viggan?



Kommentar: Sunkens betydligt snyggare dubbelgångare i Viggan?

Psycho - Nille?


Kommentar: Kommer Nille att se ut som Psycho om några år? Både likheter till utseende och spelstil finns där.

Kiessling - Trifon Ivanov/Bergstaca?


Kommentar: Trifon som bytte utseende för att bli Bergstaca, liknar Kiessling mer än originalet. Kiessling gör dock en hel del mål tillskillnad från Bergstaca.

Guti - Phille?


Kommentar: Lika till utseendet. Guti slår dock lite bättre passningar än Phille. En viktig likhet finns det, när Guti spelar för Real förlorar Real, när Phille spelar för DSK förlorar DSK.

Torsten Frings - Pinky?


Kommentar: Pinky är en korthårig variant av Frings. Ungefär likadan spelstil, dvs mycket sidledspassningar och många bollar i knähöjd.

Ballack - Farre?


Kommentar: Ungefär lika gamla och de liknar varandra mer till utseendet än på planen. Ballack släpper bollen på två tillslag. Farre släpper bollen på 20 tillslag.

Pazza DSK

Jag kommer!

Ikväll...

Ses vi där?


Pazza DSK

tisdag 13 juli 2010

Om helgen i Berlin etc.

Att kommunicera med er via bloggen är som att prata med en vägg. Ber vi er att skicka in någon lista eller förslag på diverse ämnen och artiklar, ska vi vara väldigt glada om vi får in i alla fall ett mail. Allvarligt!!!

Innan jag går in på något annat...

Här har ni min VM-drömelva:

Neuer (väldigt jämnt mellan Neuer och Casillas)

Lahm-Lucio-Lugano-Ramos

Schweinsteiger-Snijder (hur man nu skriver ett holländskt namn)-Xavi (orutinerat att lista drömelvan innan finalen. Xavi var helt briljant)

Müller-Forlan-Villa

Frostens drömelva (den ende som orkade maila in):

Benaglio

Lahm-Lucio-Friedrich-Coentrao

Müller-Snijder-van Bommel-Schweinsteiger

Forlan-Villa

Resan till Berlin gjordes med representanter från Marieberg. Ni vet laget vi mötte på försäsongen, där Hasse varken hade målkamera eller linjedomare till hjälp. Men Hasse Ball kanske uppfattade situationen såhär:


Vad vet jag? Men nog om det.

Hursomhelst var det ju världsmästarlandet och det tyska undret vi skulle till, för att lära oss ett och annat om fotboll, som vi kunde ta med oss till respektive lag, trodde jag. Nu blev det inte riktigt så. Spanien slog ut Tyskland i semifinalen och det gick inte att boka om resan och åka till Madrid istället. Amsterdam fanns inte ens i våra tankar.

Men Wise som bokade resan åt mig menade att resan hade ett helt annat syfte.

"Du märker det när du kommer ner."


Resan hade ingenting med att Tyskland var nära att gå till final och spelade så fin fotboll att göra, menade Wise. "Den här resan bokade jag åt dig redan i mars."

När jag väl kom ner och insåg i vilket område Wise hade placerat mig i, förstod jag att syftet med resan var att samla inspiration och material till DSK-filmen och Nilles bild i Mörbylund. Marknadschefen vet vad han gör...

Hotellet låg beläget precis bredvid Berlins konstnärsområde "Tacheles".
Och även om jag inte fick med mig någon "flummgubbe" hem, som kan hjälpa oss med filmen eller Nilles bild, blev jag minst sagt inspirerad.
Denna fantastiska bild fanns att beskåda precis bakom vårat hotell.


Nille och Mörbylund, "here we come".


Till Marknadschefen: "Tack för resan. Jag tror att jag är på samma nivå som du nu. Filmen kommer att bli magisk. Vi måste sätta oss ner under semestern. Jag har en del material med mig hem."

PS Det kan säkert misstolkas.

Annars finns det inte mycket mer att rapportera om från Berlin. Det var en rätt avslagen stämning efter bronsmatchen och några enstaka tutande bilar efter Spaniens vinst i finalen, för de som undrar.

Det var kul fram till semifinalerna, men nu är det dags att släppa VM 2010, VM-tipset och börja fokusera på DSK och norrfyran fullt ut. Vi kanske kanske kör ett norrfyran tips för de som är intresserade.

Semestern från fotbollen slutar på fredag, då träningslägret i Sydeuropa inleds.
Vi kommer att liverapportera därifrån.

Det blev ett konstigt inlägg det här, vilket antagligen beror på att jag är ringrostig efter några dagars ledighet. Vi hörs!

Benji
Pazza DSK

måndag 12 juli 2010

Pazza DSK - VM-tipset - Slutställning

Det kan ha varit värmeslag som gjorde det eller helt enkelt en ren chansning från min sida, men jag skrev förra gången följande: "Jag har inte räknat på det, men jag är ganska säker på att Storsunken har avgjort VM-tipset i.o.m. Spaniens vinst igår. Enda möjligheten att bräcka Storsunken är om Holland vinner och David Villa inte vinner skytteligan."

Nu visade det sig att Storsunken hade Holland och inte Spanien som slutsegrare, vilket gjorde att tipset fick en annan vinnare. Förlåt Storsunken! Jag ska även tillägga, eftersom jag antar att ni alla vet om att Müller vann guldskon, att David Villa räknas som skyttekung i vårt tips. Hade vi på förhand vetat om att FIFA endast väljer att dela ut priset till en spelare, hade vi nog ändrat det.

Vinnaren av Pazza DSK:s VM-tips 2010 är...killen som absolut inte behöver pengarna...killen som antagligen kommer att fylla på sin vinkyl med flaska 78, 79, 80 och 81 för vinstpengarna...killen som sms:a mig imorse klockan åtta och undrade varför jag inte hade uppdaterat VM-tipset än, samtidigt som jag tryckte i mig en Whoppermeny på Berlins flygplats...killen som är den äldste spelaren i laget...

Vinnaren är ingen mindre än FALCAO.

Silvret går till Storsunken och det lilla silvret går till Sunken.

Placering Deltagare Vinst
1 Falcao 1700
2 Storsunken 800
3 Sunken 500

Maila in era kontouppgifter till pazzadsk@gmail.com, så ser jag till att tömma Pazza-kontot.

Jag hoppas att ni tyckte att det var ett bra upplägg.

Dessutom förväntar jag mig att ni som inte har betalat än, gör så när vi ses nästa gång. Ni behöver inte oroa er, jag vet vilka ni är.

Jag kommer att lägga till slutställningen nedanför...

Pazza DSK

Pazza Vecka 27-28 och snacket om dokumentären

1 vecka kvar tills det att Marknadschefen får kasta in handduken och ta en välbehövlig semster. Det har varit mycket Pazza på senare tid, man måste få ladda batterierna.

Under helgen så samlades några Pazzarianer hemma hos Markus Haataja för en sedvanlig utgång. Gissa vart vi gick!?

Jonas visade sina bästa "moves" på Lemons dancefloor och självklart kunde inte det blonda bombnedslaget motstå dennes charm och viftande med femhundringar. Som tur var hade Kvasten och Wise redan dragit hem. Hatten kom dit, gick på toa, började tjafsa med en snubbe och lämnade stället i vanlig ordning efter 36.47 minuter.

När vi intog det sedvanliga Pazzabordet på övervåningen (det är märkligt hur vi alltid lyckas sno till oss det bordet) gick snacket mycket om Pazzas eventuella dokumentär nästa år.
Man såg bilder framför sig. Avgörande matchen på Vallen i oktober hur DSK klarar kontraktet, spelare gråter (någon trallvänlig låt i bakgrunden), Nille faller ned på knä, utpumpad och går direkt till omklädningsrummet utan att prata med pressen (Pazza) på vägen dit. Frosten gör ärevarv runt Vallen och Pasthy signerar autografer till småkids. Rune gråter en liten tår på läktaren men säger att det är regn, CC gestikulerar och är missnöjd med lagets spel, Fille snor med sin lite gräs hem, Rawling snor med sig matchbollen men stoppas av Björne. Kvasten, Farre och Paani ställer upp på bild i Lokaltidningen: "Äkta Danderydshjältar" (EEEEH???!)
Efterfesten på Lemon, alla är där. Thellan bjuder på champagne och Falken köper hela baren. Fantastiskt! Benji köper alldeles för mycket öl och delar broderligt ut dessa, kommer på att några inte har fått någon öl, köper några till. Frosten kastar kavajen och knyter slipsen runt huvudet. Robban glider runt och är bara så där charmig som bara han kan vara.

Får rysningar helt enkelt.

Vi kom dock överens om att ska detta projekt realiseras krävs en rejäl budget och ett bra kunnande. Trots att jag gärna skulle vilja stå och redigera material så har jag helt enkelt inte kunskapen om detta (jag kan inte ens lägga upp ett youtube-klipp på Pazza). Så, känner ni någon, eller vet ni med er att ni kan sånt där med filmredigering så får ni mer än gärna komma med tips etc.

Vi väntar spänt på Redaktör Benjis rapport från dennes resa till Berlin under helgen.
Till helgen som kommer så åker några spelare ned till Halmstad på stenhårt träningsläger (fotbollsgolf, cykelstölder etc), därpå är det höghöjdsträning i Ammarnäs som gäller för en del andra.

Marknadschefen
PAZZA DSK

fredag 9 juli 2010

Marknadschefens drömelva "Den påminner om DSK"

Snart är VM över, lagom till det att semestern tar över. 4 veckor, så många veckor har jag Kvasten, hur många har du? Hö hö! Nää, det var dumt sagt.

Det har varit ett halvhyfsat VM, tyskarna har givetvis imponerat men både holländare och spanjacker har väntat med det goda till sist. Holland får dock nöja sig med ett silver i slutändan, sorry Trifon.

Marknadschefen bjuder här på sin Drömelva. Skicka gärna in era egna drömelvor till pazzadsk@gmail.com så får ni dom upplagda på bloggen. Väntar med spänning på Benjis drömelva.

4-4-2 (inget jävla tjafs)

Målvakt: Casillas (Spanien)

Högerback: Lahm (Tyskland)

MB: Diego Lugano (Uruguay)

MB: Lucio (Brasilien)

Vänsterback: GIO (Holland)

Högermittfältare: Dirk Kuyt (Holland)

Mitt-mitt: Schweinsteiger (Tyskland)

Mitt-mitt: Prince Boateng (Ghana)

Vänstermittfältare: Iniesta (Spanien)

Forward: David Villa (Spanien)

Forward
: Forlán (Uruguay)

Förbundskapten: Domenech.

Lägg märke till att jag har hela 5 lagkaptener och en reservkapten i form av Forlán. Gillar helt enkelt Nille-style, mycket köttande blandat med finess.


Marknadschefen
PAZZA DSK

torsdag 8 juli 2010

Pazza DSK - VM-tipset - Dagen efter...

Jag har inte räknat på det, men jag är ganska säker på att Storsunken har avgjort VM-tipset i.o.m. Spaniens vinst igår. Enda möjligheten att bräcka Storsunken är om Holland vinner och David Villa inte vinner skytteligan.

Underbart att se familjen Sunk i topp!

Placering Deltagare Poäng
1 Storsunken 129
2 Sunken 124
3 Trifon Ivanov 123
4 Kvasten 121
5 Lill-Wise 119
6 Rolf 119
7 Falcao 117
8 Frost 115
9 Sidled 115
10 Hatten 112
11 Oom 112
12 Kennie 110
13 Benji 107
14 Rune 107
15 Rawling 106
16 Hasse Ball 105
17 Storstorpastan 105
18 Fille 103
19 ex Coach C 103
20 Lillpastan 102
21 Saman 102
22 Paani 101
23 Tomcay Birkentürk 100
24 Lill-Thelin 98
25 Stor-Thelin 97
26 Eli 97
27 Eskola 96
28 Pärlan 96
29 Nille 94
30 Gratis Coach 92
31 Giganten 92
32 Gisle 90
33 Hannes 86
34 Lill-Nicke 85

Pazza DSK

Marknadschefen är upprörd


Pazza ska inte vara en blog som följer landslagsfotboll, men i dessa VM-tider, och när DSKare går och tjockar upp sig, så finns det helt enkelt inget att annat att skriva om.

Jag blev rörd av Benjis inlägg. Fotboll betyder allt för tyskarna (trots att man var upp emot 90 000 på en hockeymatch. Kanske gillar dom bandy också, vem vet), och ett guld betyder ännu mer.

Ska jag berätta hur verkligheten ser ut för oss svenskar?
I Tyskland så märks det knappt att Ballack har varit borta under VM. Det är nästan så att tyskarna jublade över att han blev skadad. Nu går inte alla anfall via Ballack, och faktum är att han mer och mer börjar likna Farre på planen. Tyskland blir mer oförutsägbara och fler spelare kan kliva fram och ta ansvar. Att man sedan inte når hela vägen och eventuellt "bara" tar ett ynka brons, ja det är ju naturligtvis ett tillfälle att hissa flaggan på halvstång och larma om landssorg. (hur många tyskar lider av feber, halsont, ryggproblem idag? Hur många av den tyska befolkningen, förutom Benji som har Pazza som jobb, har faktiskt gått till jobbet idag?)

För 10 år sedan så ville man inte se Linderoth på planen, 2 år senare fick man skrämselhicka när spelaren från den då gigantiskt stora klubben FC Köpenhamn var skadad.

Idag, IDAG mina vänner så är det något allvarligt fel om man går runt och skiter på sig av rädsla om Anders Svensson går skadad. Anita liksom, Elfsborg. Pisse unt scheisse!! Sluta gnäll tyskar!

"Åhh, hoppas att Dusan Djuric blir någonting bra".
"Wernbloom kan verkligen bli en ny Frings".
"Ola Toivonen är verkligen superhet".

Nej, ni fattar ju. Det är fan inte lätt att vara svensk. Idag är vi tacksamma om vi vinner mot Ungern borta med 2-1, skitsamma om vi då tar oss till VM eller EM.
Vår störste spelare genom alla tider vill inte spela i "Camp Sweden" längre.
Fattar ni hur vi mår?!!

Så, synd för er tyskar att ni bara tar ett brons. Uj uj uj. Jambalaja-bollen, usch då så synd.

Sverige lever fortfarande i hopp om att Kneten gör comeback så vi får uppleva en magisk VM-94 sommar igen. Men det kommer aldrig hända.

Jag kommer aldrig få uppleva att stå på Rålis (jag följde nämligen bronsmatchen 10 år gammal i en gammal Flipper 850 någonstans i Huvudskär när farsan försökte fixa teven som vi hade lånat på morsans jobb, knappt någon bild var det) viftandes med den svenska flaggan i tonerna till Basshunters VM-låt, "Jag känner ett lag, dom heter Sverige, Sverige heter dom, och dom kan banna, banna er så håådt". Jag kommer aldrig få slå mig själv om bröstet och säga "Fan vad gott med ett brons".

I Tyskland har man landssorg. Benji krökade ned sig inatt. Man torskade mot världens bästa lag. Stackars tyskar.

Jag hoppas att bronset inte smakar allt för illa.

Avsikten är inte att gnälla på Tyskland återigen. Är man så bra så är det klart att man suktar efter ett guld igen, det var ju såååååå längesen. Jag vill bara försöka få er att förstå hur vi svenskar har det ibland, och att ett brons inte alltid smakar så dåligt.

MOT BRONSET 2042!!!

En förbannad Marknadschef
PAZZA DSK

Dagen efter...

Först och främst. Grattis Italien...nej, förlåt...Katalonien.

Världens bästa landslag förlorade mot världens bästa klubblag igår. Inte mycket att göra åt. Matchen påminde väldigt mycket om Danderyd mot...eh.. nästan samtliga lag i norrfyran. Så nära (bara 1-0), men ändå så långt borta.
Men få inte för er någonting. "Nu ska vi spela som Barca". Gå och kolla på Vaxholms och Beles matcher då eller så kan ni söka er en ny förening och spela "värsta anfallsfotbollen". Hur kul är det egentligen med ett lag som är så överlägsna att de kan rulla runt bollen i 90 minuter och tvinga motståndarna att ställa sig som en mur framför eget straffområde. Är man neutral, går det inte ens att kolla på dessa matcher. Det är helt enkelt pisstråkigt.

Visst, det var klasskillnad, men att sätta in Gomez i slutet av matchen, är ungefär som att sätta in Bergstaca. Killen som förlorar varenda nickduell, trots att han är två huvuden längre än alla andra.

Och har man två spelare från Hamburg på plan samtidigt, går det åt helvete, så enkelt är det.

Nu är det bara att se fram emot finalen på lördag.

Ja, det är två världsmästare som möts då. Uruguay, två gånger mot Tyskland tre gånger. Och vi får se Tyskland plocka sin elfte! VM-medalj.

Men 2014 kommer en ny chans. Medan katalaner och holländare tittar på, spelar Tyskland sin sjunde semifinal under de senaste nio världsmästerskapen. Antagligen mot det riktiga Italien. Det är så fotbollen funkar.

Tack för mig, för evigt och för alltid!

Benji
Pazza DSK

Tysk baksmälla

Jag har inte vågat skicka något mail till Benji idag, bara en kommentar på Tomcays inlägg. Frost kan vi nog glömma för resten av säsongen, skadad och numera med all säkerhet riktigt förbannad.

Men tyskarna gjorde det bra igår, fram tills sista 25 minutrarna av matchen. Då var Spanien överlägset, och man har liksom bara gått och väntat på att det någon gång ska explodera. Igår exploderade det inte riktigt, men man gjorde det som krävdes för att få hål på detta Tyskland som jag hånat i snart 1 månad.

Familjen Wistedt satt igår och kollade på matchen. Ena sekunden säger Lill-Wise: "Alltså, Alonso är som Sidled. Borrar ned blicken, ofarlig, slår aldrig mackor framåt". En sekund senare slår han en pärla till Villa som så när gör mål.

I andra halvlek utbrister Giganten: "Puyol och Pique, det är minsann enklare att spela i Barca, men på den här nivån håller dom inte". 3 minuter senare gör Puyol mål, och tillsammans med Iniesta och Pique var han bäst på planen".

Stor-Wise, den numera avdankade DSK-tränaren Lasse Wistedt har inte sett en enda Premier League match i hela sitt liv, och jag tvivlar att han sett så mycket VM-fotboll också (tippar man Elfenbenskusten i final så) men han var inte sen med att sänka Torres som enligt honom var en spelare som inte "håller måttet".

WISTEDTARNA KAN!

Synd för tyskarna, och komiskt nog har jag tippat dom på fjärdeplats, något säger mig att jag kommer att få rätt.

Hade Italien spelat igår hade det aldrig hänt..


Marknadschefen
PAZZA DSK

onsdag 7 juli 2010

Gästinlägg på Pazza DSK - Tomcay Birkentürk

Inför semifinalen ikväll, har aftonbladet än en gång publicerat en briljant krönika. Denna gång på kultur!-sidorna. Självklart skickade jag krönikan till en legendar inom föreningen DSK och vår gästtyckare i kvällens match, Tomcay Birkentürk.

Här kan ni läsa krönikan i sin helhet. PS Det är nog första och sista gången jag länkar till den där blaskan.

Det framförallt Tomcay Birkentürk reagerar på i krönikan är följande:

"Sen är det, de facto, så att vissa ligor har spelat med jabulani i ett halvår. Till exempel Bundesliga. Där alltså de sevärda och absolut talangfulla tyska landslagsspelarna huserar. Die Mannschaft är det enda lag som spelat riktigt bra offensivt, de sätter sina passningar, skjuter inte (och försvarar sig inte heller mot) långskott. Merparten av spelarna kunde ses spela lovande vid förra årets U-21 (alltså mot Wernbloom, Molins, Bajrami), men har under säsongen som gått inte gjort så hemskt mycket väsen av sig. Särskilt inte när det har spelats med icke-jabulani-boll. Nu krossar man England och Argentina?! Om vi pratat om friidrott så hade en sådan rask talangutveckling föranlett misstankar om dopning.

Nu är detta ingen konspiration, alla berörda ligor har fått möjligheten att spela med den tyska Adidasbollen. Det är bara det att de andra ligorna är strikt bundna av sponsorkontrakt med Nike och Umbro och andra. Så har det varit länge, men tidigare har inte bollarna skiljt sig åt i så hög grad att det blivit ett så gravt problem."


Innan vi låter Tomcay säga sitt, måste jag bara säga att det är fantastiskt att man kan påstå att Neuer, Özil, Khedira och Boateng (de tyska startspelarna som var med i U21-EM), Müller och Badstuber (startspelare i CL-finalen) inte ska ha gjort så hemskt mycket väsen av sig under den gångna säsongen. Hur kan en kulturskribent överhuvudtaget få yttra sig?

"Jag är förargad över den svenska presskårens hantering av detta icke-ämne! En bitter, ytterst tragisk, brittisk gestalt går i början av turneringen ut och menar att tyskarna minsann spelat och tränat med vm-bollen under ett års tid. Efter spelarens, vill minnas att det var Jamie Carragher, presskonferens har svensk media i vanlig ordning valt att blåsa upp denna skandal och som alltid då kritiken riktas mot tysk fotboll, i fullständig avsaknad av nyansering. Tydligen har ju tyskarna hela tiden vetat att det inte går att skjuta med Jabulanin… Det är ju för fasen så att tyska fotbollsklubbar fram till kommande säsong är precis lika bundna som alla andra europeiska klubbar till sponsoravtal med diverse utrustningsföretag (den första gemensamma bollen för hela Bundesliga kommer till hösten). Vissa samarbetar med Adidas och har därför både tränat och spelat med bollen. Även andra lag världen över fick tillgång till bollen för att bekanta sig med skapelsen. I England exempelvis Liverpool (Jamie kanske inte håller Frostens träningsnärvaro...) och Chelsea. Hela diskussionen är egentligen för absurd för att jag ska ägna tid åt den. På min storhetstid var det aldrig nåt snack om bollen. Den var rund, punkt slut. Ibland hårdare pumpad och ibland mindre pumpad (som vid mitt drömmål från 20 meter mot Erikslund på fotbollens dag 1998). Oavsett var det alltid lika enkelt att runda och tunnla konerna Benji och Wistedt (red anm. Giganten), leverera smörpass till klubbens egna Marc Arnold (kortväxt tysk anfallare på 90-talet, red anm. Christian Hanson), skaka av sig balternas svar på David Odonkor (red anm. vi tror att Tomcay syftar på en bröderna Frost) med boll eller kraftfullt rensa bollen ut på Noragårdsvägen. Men jag kanske hade fördelen av att ha varit en boll i mitt tidigare liv. Vad vet jag...

Tomcay Birkentürk"

Pazza DSK

Pazza DSK - VM-tipset - semifinal två

Hade Uruguay vunnit igår hade VM-tipset blivit än mer invecklat. Nu lutar det ändå åt att Sidled, Storsunken eller möjligtvis Trifon Ivanov tar hem det här. Mycket hänger på skyttekungen. Storsunken hoppas på David Villa, Sidled på Klose och Trifon på öh...Thomas Müller? kanske. Nej, Trifon var lika övertygad som ex Coach C och jag att RvP skulle vinna skytteligan. Hahahaha... Fy fan vad dåliga vi är Trifon och ex Coach C. Sidled och Storsunken som inte ens var bland topp 15 inför kvartsfinalerna!

Hur slutar kvällens match? Slutar den såhär?


Eller såhär?



Inför matchernas match Tyskland - Spanien:

Placering Deltagare Poäng
1 Trifon Ivanov 123
2 Storsunken 119
3 Frost 115
4 Sidled 115
5 Sunken 114
6 Kvasten 111
7 Lill-Wise 109
8 Rolf 109
9 Benji 107
10 Falcao 107
11 Hasse Ball 105
12 Hatten 102
13 Oom 102
14 Paani 101
15 Kennie 100
16 Stor-Thelin 97
17 Rune 97
18 Rawling 96
19 Eskola 96
20 Storstorpastan 95
21 Nille 94
22 Fille 93
23 ex Coach C 93
24 Lillpastan 92
25 Saman 92
26 Giganten 92
27 Tomcay Birkentürk 90
28 Gisle 90
29 Lill-Thelin 88
30 Eli 87
31 Pärlan 86
32 Lill-Nicke 85
33 Gratis Coach 82
34 Hannes 76

Pazza DSK

Pazza DSK: Lektion 1 - Arrogans

Arrogansen som saknas i DSK finns det i överflöd andra lag och det vill vi ju självklart ändra på. Det är dags att lära sig ett och annat. Denna bild och text har Tysklands största kvällstidning Bild-Zeitung på hemsidan, efter kvällens match Uruguay - Holland:


"Vi ses på Söndag"

Nu är själva landslaget Tyskland väldigt ödmjukt, men då spelar de ju faktiskt en betydligt roligare fotboll än det gamla arroganta tyska landslaget också. En Rudi Völler, en Effenberg (som visserligen blev utslängd) eller en Matthäus hade i just detta nu, suttit i hotell-lobbyn, druckit varsin öl och skålat med några holländare och önskat varandra "lycka till" inför finalen.
Skitsamma om man möter världens bästa landslag imorgon. Halva matchen är ju redan vunnen om man går in med denna inställning eller hur?

Pazza DSK

tisdag 6 juli 2010

Var är Pazzaredaktionen i sommar?

Sommaren är äntligen här, dags att tänja lite på arslet och ta en stor stark i solskenet. Men bara för att det är sommar och sol så innebär det inte att Pazza ligger på latsidan. Pazza har fullt upp i sommar med uppdateringar från bl.a. Berlin, Halmstad och Ammarnäs.

Pazza skickar alltså en utsänd reporter till Berlin till helgen för att kolla pulsen på folket inför en eventuell final i VM.

I mitten av juli åker stora delar av truppen på träningsläger till Halmstad. Pazza är naturligtvis med på resan och bloggar från dag ett.

I Augusti kommer några från truppen åka på höghöjdsträning i lappländska Ammarnäs. Pazza DSK är där.

I September, även om det är sensommar, åker några av lagets spelare ned till Borås för att medverka i Borås Arena Korpcup. Pazza skickar den här gången hela två utsända för att blogga om händelsen och ge status på spelarna från DSK.

Full fart med andra ord i sommar.

Pazza kommer att lägga ut en intervju så småningom med vår vikarierande fystränare Robert Medjed som kommer ansvara för träningen i Tylö Sun. Mr Medjed kommer berätta om träningsupplägget m.m.

Redaktionen
PAZZA DSK

måndag 5 juli 2010

Pazza avslöjar - Giganten tillbaka till 2011? SILLY SEASON JULI


RYKTEN: PÅVÄG IN:

Mats "Giganten" Wistedt
Lill-Wise bror, den äldre, visare (VIS!!) och framför allt mer den mer uppskattade av dom två Wistedtarna av Blue Ultrazzzz, har länge ryktats vara på väg tillbaka till blåstället. Hasse Ball ryker ivrigt i den 30årige trebarnspappan som troligtvis är Danderyds mest funktionelle spelare (han var ju bländnade som släpande forward i CCs galanta 4-2-3-1 system, gjorde 0 mål, 3 mindre än sin lillebror som satt fastfrusen på bänken halva säsongen). Efter det att Ballen ville värva Matte till C-laget så har ryktena satt fart på en kometcomeback. Det står enligt rykte mellan Sollentuna United och Danderyds SK efter att Mats flyttar till kommunen som han enligt egen utsago har sagt är "Den bästa kommunen i Sverige".

Sanningshalt: 50%

Pazza kommenterar: En drömvärvning för vilken klubb som helst. Giganten besitter en unik ledarskapsförmåga och är en tekniker av guds nåde. DSK rinner i blodet på den snart 31-årige mångsysslaren (hjälper farsan på landet med husbyggandet, Enskede på dagarna och farsa om nätterna). Dock ska han ha sagt att "jag hjälper bara DSK upp i fyran en gång", apropå om klubben eventuellt skulle åka ned till femman.


RYKTEN: PÅVÄG UT

Niclas Rysjö
Lagkaptenen och mittbacken har länge varit förknippad med storlag som Bele/Barkarby och nu när "Giganten" eventuellt är på väg in så har flyttryktena knappast minskat. Säger sig ha "fått nog" av lagets oförmåga att kötta mer på planen, men då kan man samtidigt ställa sig frågan: Vad ska han till Bele att göra?
Ska i sommar på provspel för Bele, vi väntar oss Nille tillbaka lagom till höststarten.

Sanningshalt:
30%


Pazza kommenterar: Nille har länge varit en kugge i DSK, på senare år har han även varit en av ledarna i laget, har en fantastisk ledarförmåga, men en usel teknik. Bollarna far hit och dit och allt är skit. Nille och Giganten är två färgstarka personer som lätt skulle råka i luven på varandra (det sägs att dom inte drog jämnt senast dom spelade tillsammans). Pazza hoppas ändå Nille överväger det sportsliga framför ekonomi (vad vi nu menar med det sportsliga) och välfärd (vad vi nu menar med välfärd).

Stefan "Bergstaca" Bergsten
Ett Silly utan Trifon går inte ihop. Bergstaca var för bara 4 år sedan Division 5s störste spelare. På nästan egen hand förde han, tillsammans med Giganten, upp DSK i Division 4. Han var läskig i straffområdet och gjorde mål på i princip allting.
Vad hände sen?
Hur gick det som det gick?
DSKs i särklass mest svårlösta fall. På något sätt ruskigt likt det fallet Djurgårdens IF hade med holländaren Geert den Ouden för några år sedan. Magisk när han kom, bedrövlig säsongen efter. Men det ska inte ha förekommit några rapporter om att Bergstaca ska ha haft problem med tränarna (något den Ouden minst sagt hade). Pazza tror sig veta att Bergstaca har haft en "bergsvacka" utan dess like. Han är 31 år och blir knappast yngre, därför är en flytt knappast intressant. Å andra sidan så ska han skriva på nytt kontrakt för DSK också, något som ledningen i dagsläget "överväger".

Sanningshalt: 5 %

Pazza kommenterar: Pazza och DSK hoppas fortfarande på "en ny vår" för lagets brasse. Om han istället fokuserade på att prata sig in i laget istället för ut och får lite spring i benen så kan han definitivt konkurrera om en startplats. DSK har på senare tid dock övergett 2-forwardssystemet och satsat på en renodlad lat jävel högst upp (ni vet vem det är) som har haft lite tur med avsluten. Hatten har tagit över min gamla glansposition (karln får verkligen känna på hur det är att jobba som en jo-jo).
Bergstaca har inte noterats för ett enda mål på snart 2 år. Snart väntar en höstturné med Kantarellerna i Borås, vänder det då?


REDAKTIONEN
PAZZA DSK

Viggan tar död på övergångsryktena: Det gamla inte längre gångbart


Under juni försvann Viggan-spelarna en efter en. Antingen skadade de sig eller åkte dit på avstängningar. Speciellt var det ett orutinerat och oprövat innermittfält Viggan var tvungna att ställa upp med. Därför riktades blickar mot en korthårig, tatuerad veteran i DSK. Men Viggans tränare Jocke Olausson ringde aldrig.

Det är möjligt att det finns personliga skäl till att 31-åringen inte är aktuell, men huvudorsaken är att Daniel Niklasson är en utgången modell. Han representerar den gamla kraftfotbollen Viggan brukade spela för några år sedan.

"Niklasson är en sådan spelare som är bättre när motståndarna har bollen, men som är sämre på att sätta i gång spelet. I nödfall kommer den långa bollen i midjehöjd som är svår att ta emot för den som är omringad av ettriga motståndare. Och det är man för det mesta i dagens täta fotboll." - säger Uffe Johnson.

Olausson vill ha konstruktiva, distinkta uppspel längs marken både från backlinjen och de defensiva mittfältarna och helst inte heller något duttande i sidled.

DSK-fansen älskar Niklasson för att han spelar med ett sådant hjärta, men inte heller Niklassons defensiva kvaliteter är helt i Olaussons smak.

"Niklasson är ofta opolerad och drar på sig många frisparkar. Frisparkar på den egna planhalvan är livsfarliga i dagens fotboll."


Den ofta kritiserade mittbacken/anfallaren Jimmy Everum är ett exempel på motsatsen. Hans brytningar är nästan alltid kliniska. Everum har under fem matcher som mittback dragit på sig två frisparkar, då har han ändå spelat mot storheter som Rikard Malm, Acke, Lillpastan och Janosz.

Niklasson har annars alltid kopplats ihop med sin moderklubb Viggan, men vi i DSK kan vara glada att vi får behålla denna kämpe för gott.

Pazza DSK

söndag 4 juli 2010

Pazza DSK - VM-tipset - dag ? + 1 + 1 + 1

Jag har gått igenom alla VM-tips för att kunna ge er en bild av vad som kan hända i slutspurten. Det finns sammanlagt 92 poäng kvar att hämta, dvs nästan en fjärdedel av totalpoängen. 20 poäng om man har båda finallagen, 10 poäng för bronslaget, 15 poäng för silvermedaljören, 20 poäng för världsmästarna, samt 27 poäng för skyttekungen.
Två av er kan inte plocka några poäng mer och två av er kan med lite flyt plocka 92 poäng på de fyra matcher som återstår. För Eskola och Gisle är denna VM-upplaga slut och för Storsunken och Sidled har den bara börjat. Jag har utgått ifrån att det endast finns 6 spelare som har en chans att vinna skytteligan och dessa är David Villa (5), Klose (4), Thomas Müller (4), Sneijder (4), Forlan (3) och Suarez (3). Ni får gärna rätta mig om jag har fel.
Om två spelare gör lika många mål, räknas båda som skytteliga-vinnare.

Jag har lagt in en extra kolumn i tabellen, så att ni kan se hur många poäng varje enskild deltagare fortfarande kan få.

Placering Deltagare Poäng (Poäng)

1 Frost 115 25
2 Sunken 114 57
3 Trifon Ivanov 113 40
4 Kvasten 111 25
5 Lill-Wise 109 25
6 Rolf 109 40
7 Storsunken 109 92
8 Benji 107 30
9 Hasse Ball 105 10
10 Sidled 105 92
11 Hatten 102 30
12 Oom 102 30
13 Paani 101 67
14 Kennie 100 57
15 Falcao 97 82
16 Stor-Thelin 97 10
17 Rune 97 40
18 Rawling 96 57
19 Eskola 96 0
20 Storstorpastan 95 35
21 Nille 94 10
22 Fille 93 57
23 ex Coach C 93 25
24 Lillpastan 92 57
25 Saman 92 25
26 Giganten 92 35
27 Tomcay Birkentürk 90 57
28 Gisle 90 0
29 Lill-Thelin 88 35
30 Eli 87 30
31 Pärlan 86 30
32 Gratis Coach 82 30
33 Hannes 76 30
34 Lill-Nicke 75 25

Pazza DSK

DSK 2010




Pazza bjuder på filmen från Februari. Nostalgi.


Marknadschefen
PAZZA DSK

Marknadschefen pratar om den kommande filmen

"Den kommer bli magisk!"

"Cannes 2012?"

"Det här är något av det bästa på duken just nu"

Ja, ni fattar själva. Pazza DSK fick sig en pratstund med Marknadschefen, och var givetvis nyfikna på den kommande storfilmen som ska spelas in nästa år.

Först och främst, varför?

"Vet inte. Man lägger ner så jävla mycket tid och pengar på Danderyds SK, och det är i skrivande stund 2,5 år sedan jag var ordinarie i laget. Så mycket bryr jag mig om mitt älskade DSK".

Är det en dokumentär ni spelar in?

"Jag gillar inte ordet "dokumentär". Hade vi velat göra en dokumentär hade vi följt Nille med kamera en vanlig dag, efter 2 timmar hade publiken antingen somnat eller gått hem."

Fine. Hur kommer arbetet gå till?

"Ja, alltså vi hoppas ju såklart att samtliga spelare kan lägga in lite stålar i projektet. Att hålla på och filma med en mobil är såååå mycket Viggan 2010. Här är det rejäla saker, 2 filmkameror och redigeringsverktyg".

Det ryktas om att ni redan nu har bestämt soundtrack till filmen.

"Korrekt, jag har allt klart för mig. Första scenen kommer bli episk"

Oj, berätta.

"Jag kan avslöja så mycket som så att första scenen kommer innehålla låten "Flying Home" av Marius Vries från filmen Kick Ass. Grym musik och jävligt storslagen."

Det ryktas också om att ni ska ha med "I rise, You Fall" från filmen Transformers, låten som ni hade i Wise hyllningsfilm från mars och som fick "Sidled" att börja gråta.

"Det är självklart, den låten symboliserar oss"

När är det premiär för filmen?

"Förhoppningen är att allt är klart till avslutningsfesten nästa år".


ETT AXPLOCK FRÅN MUSIKEN I FILMEN:


Marius Vries - Flying Home. http://www.youtube.com/watch?v=6W4qo_7z_9M

Airborne - Runnin Wild. http://www.youtube.com/watch?v=DRiFiPqD-_E

Transformers - I Rise, You Fall. http://www.youtube.com/watch?v=DSFGq-xJxVM


(Kan Redaktören redigera och lägga upp klippen tack). ALLVARLIGT!!


Marknadschefen
PAZZA DSK

Pazza DSK - VM-tipset - dag ? + 1 + 1

Paraguay - Spanien... Vad ska man säga? Det är nog första gången någonsin jag kan förstå de som ogillar eller har ogillat "det gamla" Tyskland i alla år. Precis det laget vi vill att DSK ska bli. Laget som spelar pissdåligt, men som aldrig förlorar. Men det finns en klar och viktig skillnad. Denna upplaga av Spanien kryllar av världsstjärnor och de har en bänk som skulle kunna gå in och dominera också. Denna upplaga av Spanien är som Eskola skulle uttryckt det "patetisk". Jag vill tillägga att jag alltid har gillat spansk fotboll, men sättet de spelar på just nu...nej. Spanien lyckas alltid skicka en av världens bästa elvor, men de har aldrig lyckats vinna VM. Farsan satt och somnade under matchen och sa kort och gott efter matchen. "Die Spanier werden nicht Weltmeister." Spanien blir inte världsmästare.

Samma farsa som inte rörde en min innan, under eller efter Tysklands match mot Argentina. "Wir Deutschen feiern erst nach dem Finale." Vi tyskar firar först efter finalen. Brorsan och jag som ändå har en del "svenskhet" (vilket ord) i oss jublade och firade såklart.

Lika dramatisk som matchen Paraguay-Spanien var, lika dramatisk har VM-tipset blivit. Klose har kommit från ingenstans och har chans att vinna skytteligan (Sidled njuter). David Villa leder och eftersom Spanien nu får två matcher till, är sannolikheten relativt stor att han i alla fall blir delad skytteliga-vinnare.
Vi gillar att hylla oss själva på Pazza och jag måste få göra det nu också. Vilket fantastiskt VM-tips! Det här kommer att avgöras i finalen.

Inför VM-semifinalerna:

Placering Deltagare Poäng
1 Frost 115
2 Sunken 114
3 Trifon Ivanov 113
4 Kvasten 111
5 Lill-Wise 109
6 Rolf 109
7 Storsunken 109
8 Benji 107
9 Hasse Ball 105
10 Sidled 105
11 Hatten 102
12 Oom 102
13 Paani 101
14 Kennie 100
15 Falcao 97
16 Stor-Thelin 97
17 Rune 97
18 Rawling 96
19 Eskola 96
20 Storstorpastan 95
21 Nille 94
22 Fille 93
23 ex Coach C 93
24 Lillpastan 92
25 Saman 92
26 Giganten 92
27 Tomcay Birkentürk 90
28 Gisle 90
29 Lill-Thelin 88
30 Eli 87
31 Pärlan 86
32 Gratis Coach 82
33 Hannes 76
34 Lill-Nicke 75

Pazza DSK

lördag 3 juli 2010

D.E.U.T.S.C.H.L.A.N.D, m.m.

För att slippa diska efter middagen här ute på landet lovade jag brorsan att skriva ett gästinlägg här på pazza (brorsan diskar med andra ord = lättlurad).

Ja, vad ska man säga efter att ha sett ett magiskt Tyskland slå ett ganska blekt Argentina? Inte bara att man nollade det som allmänt kallats VM:s bästa offensiv, utan tyskarna fortsatte med sina äckligt effektiva omställningar. Som halvtysk känns det just nu ungefär lika kul som man kände som halvsvensk sommaren 1994.

Efter dagens match kan väl ingen som har någon form av normalintelligens vidhålla en uppfattning om att "England nog skulle ha vunnit mot Tyskland om Lampards mål hade godkänts". Precis som mot England bestämde tyskarna fullständigt tempot i matchen mot Argentina. Tyskarna började i ett rasande tempo för att sedan lägga sig på rätt sida om bollen en stund och hämta andan. Skillnaden mot Englandsmatchen var att man nu var lite mer uppmärksam i sista tredjedelen och inte släppte in något enkelt mål. Så fort Tyskland känner för det skruvar man upp tempot, slår 3-4 snabba väggpassningar och så ligger plötsligt bollen i mål. Om Lampards mål hade godkänts hoppas jag nu att alla ni skeptiker inser att Tyskland hade skruvat upp tempot, slagit 3-4 väggpassningar och så hade bollen plötsligt legat bakom James eller Green eller vilket stolpskott till målvakt som än hade stått i Englands kasse. Min gissning är att Tyskland hade vunnit med 4-2 eller 5-2 om nu England fått kvitteringen godkänd.
Ska bli spännande att se vad tyskarna nu kan hitta på mot Paraguay i semin (har tippat Paraguay i semin och eftersom det strider mot naturens lagar att Hasse Ball vinner VM-tipset kommer Paraguay slå Spanien ikväll).

Avslutningsvis vill jag uppdatera fansen (läs Hasse Ball) om min ljumskskada. Var hos en ortoped i torsdags och besöket gav upphov till fler frågetecken än vad det gav svar....benbitar som trycker mot höftkulan? Öh? Har hur som helst fortfarande ont (till och med när jag simmar!?), men hoppas bli bättre snart. Definitivt svar får jag efter magnetröntgen som lär bli av nästa vecka.

Hade egentligen även tänkt bemöta brorsans patetiska försök att argumentera för att min skada blev ett lyft för DSK men eftersom han har diskat klart nu är det dags att sluta skriva och njuta av solen istället. Lovar att återkomma med ytterligare ett inlägg där jag kommer att bemöta brorsans löjliga "teori" och även ge min ärliga syn på vad jag egentligen tycker om några av er (ni vet vilka ni är...).

Auf wiedersehen!

/#13

Pazza DSK - VM-tipset - dag ? + 1

Vilken avslutning på Uruguay - Ghana. Det måste vara en av de mest dramatiska VM-matcherna någonsin. Uruguay var ju ute, men ändå är de vidare till semifinal. Fantastiskt och fantastiskt för Hasse Ball, som är den ende som har tippat Uruguay till semifinal.

Drygt en timme kvar till matchernas match, i alla fall för bröderna Frost.
Hur slutar det då? Det kan sluta precis hursomhelst. Det kan bli en massa mål, men det kan lika gärna bli en målsnål tillställning. Müller, Schweinsteiger och Özil måste vara på topp för att det ska gå vägen för Tyskland och Messi, Tevez och Higuain måste vara på topp för att det ska gå vägen för Argentina. Hoppas nu inte domaren börjar vifta med en massa kort och ser till att Tyskland eller Argentina får en massa avstängningar. Det vore så tråkigt om Spanien fick en gågata till finalen.

Kalla mig fördomsfull, men förlorar Argentina den här matchen, kommer det att bli box efter matchen. De är ungefär lika dåliga förlorare som jag är.

Inför Argentina - Tyskland:

Placering Deltagare Poäng

1 Frost 108
2 Trifon Ivanov 106
3 Benji 100
4 Sunken 100
5 Hasse Ball 98
6 Kvasten 97
7 Lill-Wise 95
8 Rolf 95
9 Hatten 95
10 Oom 95
11 Storsunken 95
12 Kennie 93
13 Sidled 91
14 Falcao 90
15 Stor-Thelin 90
16 Gisle 90
17 Rawling 89
18 Eskola 89
19 Paani 87
20 Nille 87
21 Fille 86
22 ex Coach C 86
23 Lillpastan 85
24 Saman 85
25 Tomcay Birkentürk 83
26 Rune 83
27 Storstorpastan 81
28 Eli 80
29 Pärlan 79
30 Giganten 78
31 Gratis Coach 75
32 Lill-Nicke 75
33 Lill-Thelin 74
34 Hannes 69

Pazza DSK

fredag 2 juli 2010

Pazza DSK - VM-tipset - dag ?

Dra på trissor! Holland vann mot Brasilien och för att fortsätta dra trafik från Holland till Pazza DSK, får jag ta och gratulera Holland till semifinalplatsen. Nu ska det mycket till för att Holland inte ska vara ett av finallagen. Ska världens bästa lag som aldrig har vunnit VM t.o.m. gå och vinna det här?

Vi kan glädja oss åt en dans efter VM. Trifon Ivanov kommer bjuda på lite "jumpstyle" tillsammans med Falcao, Sidled, Paani, Lill-Nicke, Storsunken och Pärlan efter sommaren. Underbart! Dags att snacka ihop er kanske, ni har drygt en månad på er.

Inför Uruguay - Ghana:


Placering Deltagare Poäng

1 Frost 108
2 Trifon Ivanov 106
3 Benji 100
4 Sunken 100
5 Kvasten 97
6 Lill-Wise 95
7 Rolf 95
8 Hatten 95
9 Oom 95
10 Storsunken 95
11 Kennie 93
12 Hasse Ball 91
13 Sidled 91
14 Falcao 90
15 Stor-Thelin 90
16 Gisle 90
17 Rawling 89
18 Eskola 89
19 Paani 87
20 Nille 87
21 Fille 86
22 ex Coach C 86
23 Lillpastan 85
24 Saman 85
25 Tomcay Birkentürk 83
26 Rune 83
27 Storstorpastan 81
28 Eli 80
29 Pärlan 79
30 Giganten 78
31 Gratis Coach 75
32 Lill-Nicke 75
33 Lill-Thelin 74
34 Hannes 69

Pazza DSK