måndag 3 maj 2010

Minibragd säkrade första pinnen "jag var aldrig orolig"


En fin söndag på Hägernäs IP men ett oroväckande senario för DSK med många spelare borta, Paananen, Babak, Wistedt m.fl. gjorde att Benji inför matchen fick kliva ned på vänsterbacksplats och Fille kom in i startelvan igen.

Men vad gjorde detta när vi förmodligen gör den bästa kollektiva försvarsinsatsen på väldigt länge. När Frosten gör ett kattsprång och räddar en boll på mållinjen, ja då insåg nog även Viggan att det inte kunde gå vägen idag. Hade det inte vart för en gammal Judas på topp hade DSK förmodligen gått segrande från Il derby della kommunale, men Jonas, påtagligt tagen av situationen och hetsen från Blue Ultrazzzz sektion vid ena långsidan (Teden, Hasse, Wistedt, Rawling och självaste Eskola) kunde inte göra mål. Likaså inhopparna Phille och inte minst Falken hade några fina lägen att sätta bollen, även kunde vi fått hjälp av en Vigganspelare när denne nickade i egen stolpe. Men 0-0 var på något sätt signifikativt med matchen där inget av lagen kunde göra mål på sina chanser. För detta var det säkerligen ett jättesteg bakåt för Viggan men ett kraftigt kliv framåt för DSK, nu kan vi gå rakryggade till första matchen hemma på Danderydsvallen. Det kommer säkert smälla ordentligt på träningarna den närmaste veckan, ingen vill väl missa hemmapremiären där det bl.a. kommer vara DJ Hasse och Rune med eventuella priser till duktiga spelare.

Ett orosmoln är dock att det ska vara fotbollens dag på lördag, hoppas inte mattan har trampats upp av stövelbärande småungar och hockeyfarsor med snowjoggings innan.

Matchens 3 bästa:

Martin +++
lagkapten och styrde sin backlinje på ett föredömligt sätt. Utboxningarna blir bättre och bättre Martin, varför ta upp bollen i famnen liksom?

Jonas ++
Gjorde inget mål vilket naturligtvis inte tvättar ut Judasstämpeln riktigt än, men var väldigt farlig i slutet av matchen och trots att han väger 1/5 av Jimmy så kunde han tillsynes väldigt enkelt hålla ifrån Vigganbackarna.

Fille +
Gör med laget sin bästa match för säsongen, fina flera tjongbollar i tomma intet och en del med rätt adressat. Smäller på som i fornstora dagar.

Frosten får en fin stjärna han med för räddningen på Zaccos skott på mållinjen, otroligt!! Påminner mig nästan om när han stod i vägen för mitt skott för 4 år sedan i Bilagan 1 1/2 meter från mål sopar jag på ett kalasskott rakt i njuren på Frosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar