måndag 24 maj 2010

ARTIKELSERIE TOPP 5 - VECKA 21

Tanken var att Pazza DSK skulle påbörja denna artikelserie redan vecka 18, men p.g.a. manfall har artikelserien blivit försenad. Vi tänkte de närmsta veckorna presentera några topp-5 listor. Ni får gärna skriva i kommentarfältet vad som kan tänkas vara intressant att ta upp. Här kommer den första listan. Nedan har vi listat de största ”Besserwissers” i laget, eftersom det är något som är synonymt med DSK. (Egentligen är vi ju alla det.) Nedan ser ni Wikipedias definition av en "Besserwisser".

”Besserwisser (tyska besser, bättre och Wisser, vetare; "en som vet bättre") är en pejorativ term för en person som upplevs anse sig veta bättre än andra, då en besserwisser tenderar att ofta och gärna upplysa världen om sina (eventuella) kunskaper. Ordet viktigpetter är en ungefärlig svensk synonym.

Efter Berlinmurens fall och i än större utsträckning efter den tyska återföreningen har en förvrängd form av ordet fått stor spridning, nämligen Besserwessi. Ordet uttrycker uppfattningen att de forna västtyskarna (Wessi) uppträdde på ett överlägset sätt och låtsades veta och kunna allt bättre än de medborgare med rötter i Östtyskland.”
– (anm: Lite som DSK kontra världen utanför.)

"Besserwissers" i laget topp-5:

5. Falk - Falken ger alltid svar på tal. Det räcker så.

4. Halmstad - Martin kommer med, eftersom han är ny kapten och kapten har en självklar plats på denna lista. Skillnaden mot övriga i listan är: När Martin talar, då lyssnar man.

3. Farre - Han har varit kapten i många år och någonstans är han det fortfarande. När vi skulle ligga lågt i försvarsspelet mot Viggan, då ville Farre lyfta upp laget. Varför då? Jo, Farre vet bäst. Fast när Farre talar, lyssnar man ändå ibland.

2. Pastan - Kommer man från Viggan, då vet man mer, kan man mer, är mer. Har man dessutom Täby IS som moderklubb, då är man gud.

1. Capitano di cui all'allegato – Också kapten, därför är han självklar. Vet allt om allt. Han vet vilka de bästa målvaktshandskarna är, han vet vilken den mest pålitliga väderlekstjänsten är och hör och häpna: Han har en tränarutbildning till skillnad från oss andra.

Bubblare: Tobbe (Han har tillrättavisat Frings! under träning), Nille (Nille är Nille) och Saman (Inte så mycket egentligen, men man tröttnar på att höra Inter i var och varannan mening)

Skrivet av
Anonym (känsligt ämne),
Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar