onsdag 19 maj 2010

ÄNTLIGEN "FREDAG" MED BENJI FROST

Äntligen Onsdag. Eller? Benji ser farhågorna iom dagens match mot Bele Barkarby.
I och med en match mitt i veckan kommer ÄNTLIGEN FREDAG redan idag.

Katastroflördag!

Det är ”tyvärr” nog ingen, inklusive vi själva, som tror att vi kommer att ha en tillstymmelse till chans mot serieledarna Bele-Barkarby. Men det är dags att påminna oss själva och alla andra om att detta är Division 4…Sverige. Det är ingen speciellt hög nivå. Och det finns inga ”bra spelare” på denna nivå.

Efter 2-4 förlusten mot Blue Hill och den sämsta säsongsinledningen av DSK under min tid/någonsin?, bar det hem mot TV-soffan och tyska cupfinalen, Werder mot Bayern.
Och nästa förlust. Det var rena utskåpningen. Under matchen kände jag bara hat. Jag ville själv gå in och sparka ner den där arroganta fransmannen, filmande holländaren och önskade att Frings tackling på Schweinsteiger hade tagit värre.

Och det är väl lite det som krävs kommande matcher. Lite hat! Känna adrenalinet pumpa redan på uppvärmningen. Att alla är på tå. Inte känna oss som förlorare innan matchen har börjat. För lite så är det just nu.

Faktum är att vi faktiskt inlett de två senaste matcherna riktigt bra. Första kvarten har vår taktik fungerat alldeles utmärkt. Men när motståndarförsvaret börjar inse hur vi spelar och börjar falla med backlinjen, krävs det en plan B. Plötsligt blir vårt spel helt värdelöst och vi tvingas jaga boll konstant. Vi blir av med bollen hela tiden och vi orkar inte lyfta laget längre när vi hela tiden måste springa utan boll. Vi har även gjort två helt ok andra halvlekar. Om man sammanfattar, förlorar vi båda dessa matcher mellan minut 15 och 45.
Juni kommer att bli den viktigaste månaden för oss. Vi har fyra måste-matcher i juni och framförallt ett dubbelmöte mot IFK Täby. Men varför inte börja redan nu?

Matcherna mot Bele-Barkarby är på sitt sätt klassiska möten, eftersom vi har mött de ett antal gånger det senaste decenniet. Man kan lugnt säga att det har hänt en hel del under årens lopp.

2003: Danderyd – Bele-Barkarby 3-0
Bele-Barkarby – Danderyd 1-8

Utdrag från Beles matchrapporter: Danderyd ett spöke för BBIF. En orsak till vårt skrala bortafacit är i min mening att vi har mött de tre bästa lagen. Låter nog kaxigt eftersom jag inte sett alla lagen än, men jag tror att när serien är slut är trion Danderyd, Viggbyholm och Rinkeby med i toppen.
Danderyd som är ett mycket bollskickligt och passningssäkert lag jobbar sig in i fighten och när halvleken är slut är oavgjort ett rättvist resultat. Danderyd var de laget som följde med oss ner från Div 4. De tre matcherna vi spelat mot dem är ingen rolig läsning, 0-3, 0-4 och nu 0-3 igen.
Hemmamatch mot Danderyd på Veddesta där vi vart riktigt starka i år, bara en förlust. Tills nu. 1-8 slutade matchen efter att legat under med 1-5 redan i paus.

2004: Danderyd – Bele-Barkarby: 2-1
Bele-Barkarby – Danderyd: 4-1

Utdrag från Beles matchanalyser: Man skulle kunna kalla Danderyd en mardrömsmotståndare. På de fyra tidigare mötena har vi torskat alla fyra och med en målskillnad 1 - 18. Sett över hela matchen så är vi det bättre laget och det har vi inte kunnat säga efter en match mot Danderyd förut!!
Så var det äntligen besegrat - Danderydsspöket med 1-18 och noll poäng sedan sammanslagningen.

2005: Bele-Barkarby spelade i Division 4, medan Danderyd kämpade på i femman.

2006: Samma sak här. Dock spelade Danderyd mot Bele-Barkarby i Stockholm Cup. Danderyd – Bele-Barkarby 3-1

Utdrag från Beles matchanalys: Sista matchen för året slutade med förlust. Inget remakabelt med detta men det kanske var säsongen i ett nötskal.

2007: Ombytta roller. Bele-Barkarby var tillbaka i Division 5 och Danderyd spelade än en gång i Division 4.

2008: Bele-Barkarby vinner Division 5 och Danderyd lyckas med två omgångar kvar säkra Division 4 kontraktet.

2009: Bele-Barkarby – Danderyd 7-2
Danderyd – Bele-Barkarby 1-5

Utdrag från Beles Matchanalyser: BBFF gjorde en kanonmatch mot ett till början hårt motstretande DSK. Laget startade friskt och kunde mycket elegant ta ledningen med 0-1 på ett drömmål. Första 30 min var relativt jämnt och Danderyd skapade också chanser.
I dagens match var det inget snack om vem skulle vinna, det blev 5-1 till slut många missade chanser till trots. När BBFF satte upp tempot var det klasskillnad och i början fick vi se några underbara prestationeer av bl.a. Micke Hjelmström.

Det räcker så. Sammanfattar vi alla möten vi haft mot Bele under 2000-talet får vi följande bilans:

Vinster
Oavgjorda
Förluster
Målskillnad

Danderyd
6
0
3
27-19


Hur man än vänder och vrider på det och hur mycket än Bele vinner mot oss i år, kommer vi fortfarande att leda i inbördesmöten

1 kommentar:

  1. Vad krävs för att vi ska "klara" oss mot Bele ikväll? Jag citerar Stuttgarts coach inför dubbelmötet mot Barcelona: "We must be perfect"

    http://www.tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1523740

    SvaraRadera