torsdag 27 december 2012

Panchina vs Magath 2013




Magath har utmatat Panchina. På en träning för några veckor sedan slog de vad om vem som kan gå ner mest i vikt under en försäsong i DSK. Invägning kommer att ske i mitten på januari. Sedan handlar det om vem som lyckas få den största procentuella viktnedgången fram till träningslägret i vår. Då kommer resultatet att presenteras och straffet utföras. Straff: 30/30/30 inför hela laget.  

Magath: ”Det var ett lätt val att utmana Panchina. Han psyke är lika starkt som hans sätt att spela fotboll. Jag kan inte se hur jag skulle kunna förlora det här. För att vara på den säkra sidan dricker jag dessutom 1,5 liter julmust om dagen nu. Då blir det lite att ta av i januari.

Panchina: ”Jag har fått en nytändning i DSK. Äntligen har vi en tränare som jag respekterar. Jag ser fram emot utmaningen. 1,5 liter julmust om dagen säger du? Har han redan börjat banta eller? Jag dricker två.

Pazza DSK

måndag 24 december 2012

GOD JUL!

Önskar Pazza DSK alla sina läsare.

Pazza DSK

onsdag 28 november 2012

SKANDALFILMEN

Vi har tidigare hört rykten om en blöt utekväll i Halmstad som ska ha avslutats med att halva redaktionen badade nakna på stranden utanför Hotell Tylösand. Enligt obekräftade uppgifter ska vissa även försökt sig på att dyka och varit nära att skada sig allvarligt, i folkmun benämnt som de ”Tyska-hoppen”. Dessa envisa rykten har förföljt personerna ifråga under en lång tid. Men personerna har ständigt dementerat händelsen. Nu har vi äntligen fått svaret på vad som EGENTLIGEN hände.
En tidigare okänd amatörfilm som visar händelsen har läckt ut på internet. Det spekuleras till varför filmen lagts ut just nu, och vem som ligger bakom filmen? Är det interna stridigheter på redaktionen? Är det någon som vill komma åt Redaktörens plats i startelvan genom att smutskasta honom? Är det Twitterchefen som är besviken över att han får för lite uppmärksamhet? Tids nog lär vi få veta.



Pazza DSK

fredag 9 november 2012

fredag 19 oktober 2012

Bilden som aldrig skulle publiceras


Fascinista på väg bort från DSK:
”Jag spelar fortfarande på onsdag för DSK, sedan får vi se vad som händer”.

Han har gjort det förbjudna bytet två gånger, och nu kan han återigen vara på väg tillbaka till Viggan.
Efter DSKs misslyckade försök till uppflyttning till Division 4, och i och med Viggans succésäsong där man i sista omgången blev klara för Division 4, så har snacket runt omkring mestadels handlat om en ny tränare inför nästa säsong.
Idag kan Pazza DSK publicera en färsk bild på anfallsstjärnan Jonas Pasthy, där han glatt ställer upp på bild, i Viggans egen turnering!!!

Det är inte första gången Pasthy höjer transfertempen, men efter att ha kommit efter Hatten i skytteligan så gick han ut i media och anklagade sina medspelare i DSK för att vara för dåliga.

På en träning inför Europa League-kvalet mot Tudors Arms FC slår Daniel Niklasson en passning en meter till vänster om Jonas, som inte rör sig ur fläcken. Bollen rinner ut över sidlinjen.

- Vad håller du på med?
- Behöver man inte röra på sig i Viggbyholm, eller, ropar Niklasson.

Pasthys replik är lika snabb som dräpande:
 - Där får man bollen på fötterna.

På onsdag spelas första omgången i Europa league-kvalet, där DSK fick en mardrömslottning i första omgången. På pappret, Championship-laget Tudors Arms FC. DSK, som i media fått det smekfulla omnämnandet ”anglosaxiska sambalirare”, kommer med ett starkt lag på onsdag, och man har stor rutin av Europa Cup-spel. I år gick man till kvartsfinal men slogs ut mot Andrea Doria, till nästa år är tanken att det ska gå hela vägen..med eller utan Jonas Pasthy.


Pazza DSK

Lika som bär?






Pazza DSK

Panchinas drömelva 2012


Panchina delar med sig av sin fotbollsfilosofi

Jag har alltid förespråkat att bra fotboll ska spelas längs marken. Det är därför mina klubbval har fallit på lag som MOIF, Viggan och DSK. Mina favoritspelare har alltid varit korta spelare, eftersom det är lättare att spela fotboll längst marken om man är nära den. När jag var ung brukade min gamla tränare kalla mig för ”den lille Miccoli”. Det bästa med att titta på korta spelare är när de gång på gång trillar omkull, då brukar jag skratta hemma i tv-soffan. Sedan bara njuter jag när de avgör matchen med ett konstmål. Nu har jag satt ihop en drömelva bestående av mina absoluta favoritspelare 2012.

Drömelvan 2012

Målvakt
Iker Casillas, Real Madrid, 182 cm

Försvar
Phillipp Lahm, Bayern München, 170 cm
Paul Scholes, Manchester United, 170 cm
Santi Cazorla, Arsenal, 168 cm

Mittfällt
Xherdan Shaqiri, Bayern München, 169 cm
Shaun Wright-Phillips, QPR, 166 cm
Marco Verratti, PSG, 165 cm
Aaron Lennon, Tottenham, 165 cm

Anfall
Sebastian Giovinco, Juventus, 164 cm
Fabrizio Miccoli (C), Palermo, 168 cm
Ludovic Giuly, Lorient, 164 cm

Coach
Diego Maradona, 165 cm

Pazza DSK

söndag 7 oktober 2012

Falkens avslutning, Magaths dusch och rövaren som blivit en klassiker

Del 1. Ett falköga för mål

En 15-årig epok är över, vad det verkar. Mange Falks sista match i klubben kunde inte ha slutat bättre.
För att börja artikeln baklänges så satte Falken idag punkt för sin karriär i DSK genom att göra årets sista mål, 3-1. Målet innebar att tredjeplatsen i serien definitivt säkrades och räddade Felix Magaths jobb till nästa säsong. Samtidigt som man glädjes med lagets enorma framgång, gick det inte att låta bli att fälla en liten tår över att Falken enligt sig själv i och med matchen tar farväl av sin karriär i DSK.
Men, utan att bli för sentimental så var det ett klassmål han bjöd på, och jag tror det var tack vare en hederlig tjongrensning från BK i backlinjen. Fri med målvakten gör han ett avslut som hade fått Bergstaca blivit grön av avund, en kall placering förbi målvakten.

Efter matchen hyllades Falken inför ett fullsatt Danderydsvallen, upp med nr 10 i luften inför fru och oförstående barn. Men, givetvis kommer det en avslutning framöver, då får vi chansen att tacka av han på lite mer klassiskt DSK-vis, utan familj så att säga.

Del 2. Magath gör sin bästa säsong i DSK
Han tog över DSK efter mycket om och men i höstas, och inledde också med en stabil 3-0 seger i El Clasico mot Enebyberg. Han har givit glädje och engagemang. Han har hatats för sin tränarstil och påståenden att han gör det mer för sig själv än för spelarna. Men, han har fått vinna mot sin gamla klubb IFK Täby och han har lett laget på ett imponerande sätt, där det har varit roligt att gå ned på träningarna och där det hela tiden funnits en tydlig linje i hur vi ska spela.
Som tack för allt så skickades han in i duschen efter matchen, och givetvis så var vi noga med att akta glasögonen. Det har varit skoj med Magath vid rodret, och förhoppningsvis så är han med oss även nästa säsong också i någon annan (eller samma roll som coach, ingen går säker i FC Hollywood).

Del 3. Rövaren som blivit en klassiker
När Hatten var frånvarande idag, så fanns det mer eller mindre bara en person som kunde hota Hatten i skytteligan. Jonas Fascionista Pasthy var på jakt, och två mål i dagens match skulle innebära ensam vinnare i skytteligan. Och det såg lovande ut med ett par farliga nickar i första halvlek, nån DSK-are som föll som ett höstlöv i straffområdet, men han gick av planen mållös i första halvlek.
En annan spelare har i år träffat allt annat utom mål, och någon hade tydligen räknat ut att Sam inte gjort mål i DSK på över ett och ett halvt år. Det var innan han gjorde mål för några veckor sedan. När säsongen sen väl är körd har han klivit fram. Och idag var han framme igen.
Efter det att Bromma kvitterat till 1-1, trots en man mindre på planen, så såg allt väldigt normalt ut i DSK-ögon. Tafatt, idélöst och initiativlöst.
Då, i matchens 75:e minut, fick DSKs fine vänsterback bollen helt oattackerad, och i vanlig ordning gick allt för fort. Tur då att planen var skit och denne snubblade på bollen som blev en perfekt passning till Jonas som med finess kunde vända bort backen och placera bollen i mål. Bollen gick perfekt in vid vänstra stolpen och träffade hjulet innanför målet. Det var bara det att domaren inte höll med, trots vilda protester från DSK. När förbannade DSKare ställde om, stod Jonas kvar strax utanför straffområdet...häng med nu, det här var snyggt. Målvakten drog utsparken klockrent i röven på Jonas , snyggare passning får man leta efter. Rövaren blev en perfekt passning till Sam som med självförtroende kunde göra 2-1. What we do in life, echoes in eternity.

Inte för att Fascinista blev gladare för det.

Hannes startade matchen med en snygg balja strax utanför straffområdet. Matchen i sig var jämn, men DSK hade lite mer tyngd i sina anfall.





Pazza DSK

fredag 5 oktober 2012

Dangda i ordväxling på träning – på väg till Enebybergs IF?


”Vissa saker accepterar jag inte, säger spelaren till Pazza DSK.

Säsongen börjar lida mot sitt slut, och det märks. Kramp på träningarna, mer skratt och lek än allvar. Det är väl bara Magath som envist fortsätter med sina inslag av ”Rensa skallen” fys-övningar. Det innefattar bl.a. Jägarbacken, och inte minst den omtalade och hjärndöda övningen ”Lämna och hämta boll i femton minuter”.

Men nu har vi snackat tillräckligt mycket om Magath, på söndag är han passé. Finish. Över.

Den här artikeln handlar om gårdagens händelse, eller händelser skall tilläggas. Dangda var återigen i fokus. Efter att ha fått utstå hård kritik från de egna hemmafansen där många påstod att Dangda var orsaken till poängtappet de senaste matcherna, brast det igår för Dangda.

När Giganten höll en övning som kan liknas med två-mål utan mål där det handlar om spelvändningar, så var Dangda het, riktigt het. Tokhet!

När så Kirre för femtioelfte gången inte förstod övningen, och bollen så småningom gick utanför planen, så skickade Trequartista en bussig passning till andra laget (Dangda och Trequartista spelade i samma lag) så att dom kunde börja om, då fick Dangda nog;

Va fan håller du på med?
-Vad menar du, bollen var ju ute?
-Ja men det var redan vår boll från början (typ)
-Jag förstår vad du menar Dangda, vi tar det efter träningen.
-ÄH!!! (Glenn Hysén hade inte sagt det bättre själv)

På tvåmålet som följde så hamnade Dangda återigen i en ny ordväxling, den här gången med Paani. Paani lackade ur på Dangda för att han rörde sig så stelt. Dangda svarade med skarp kritik tillbaka att det liksom var helt omöjligt att ta emot en passning i fart….typ.

Efter träningen gick han så småningom loss på Magath himself. Dangda menade att han inte hade hört Magath ropa att förlorarna gör trettio upphopp, trettio sit-ups och trettio armhävningar.

När Pazza DSK nådde Dangda efter träningen var han fåordig, men poängterade att vissa saker går inte att acceptera.

-Är du på väg bort från DSK?
Det får du ta med min agent.
-Du har väl ingen agent?
Nä, för att jag är så trött på era j-vla frågor.
-Det har ryktats om att du är aktuell för EIF nu när Abdi inte är där längre?
Det går mycket rykten om mig. Ska jag spela med Rebrov-tröjan eller Dangda? Det är kallt ute just nu, fattar du?! Jag vet inte vilken tröja jag ska bära.

DSK kommer i sedvanlig ordning ha avslutningsfest någon gång i november. Innan träningen igår så påstod Magath att han inte skulle ha några problem att genomföra Jägarbacken. Dangda käftade emot, Magath kontrade med att Dangda aldrig skulle ha någon chans mot Magath.

Trequartista beslutade därför att en tävling skall hållas mellan dessa två herrar, där Trequartista kommer att sätta upp en bana i Jägarbacken, med en total sträcka på sisodär 3-4 kilometer. Förloraren måste lämna klubben.

Pazza DSK

fredag 28 september 2012

Rebrov om gesten: ”En självklarhet”


Huvudpersonen talar ut: ”Så vill jag inte vinna en match”

Rebrovs fair play-gest har mött en hyllningskår.
Huvudpersonen har varit fåordig.
Men nu berättar Division 5 norras, just nu, största hedersknyffel hur han tänkte.

– Så vill jag inte vinna en match, säger Rebrov till Pazza DSK.
Det var på gårdagens träning på Danderydsvallen som Rebrov slog bollen ur händerna på Hatten under doppbollspelet – och sedan ostört kunde nicka in bollen i mål. Efter vilda protester från de blå klev Rebrov fram till domaren och erkände sitt tilltag. Sedan dess har tysken hyllats av nästan hela norrort för sin fair play-gest.
– Rebrov visade att han är en riktig man, sa DSK-tränaren Magath.
Kollegan i DSK Giganten fortsatte i Pazza DSK:
– Det var väldigt bra gjort, men vi ska också hylla regelverket, det faktum att man kan stänga av spelare i efterhand.
Även Stff-bossen öste beröm över 29-åringen.
– Bravo Rebrov. Med din gest har du visat dig vara en riktig mästare, skrev han på twitter.

”Ville inte få ett sånt mål”
Förutom ett sparsmakat uttalande till tyska fotbollförbundet har Rebrov varit tyst om händelsen. Men nu berättar han för Pazza DSK hur han upplevde situationen.
– Jag sa direkt till domaren (läs Giganten) att jag slagit bollen ur händerna på Hatten. För mig var det en självklarhet att jag skulle säga det. Ett sånt mål vill jag inte få, så vill jag inte vinna en match, säger Rebrov till Pazza DSK.
Rebrov har visat prov på fair play tidigare. När han spelade för DSKs B-lag förra året försökte han få en domare att ompröva en utdömd straffspark. Rebrov som trots sin protest tilldelades straffen, valde att lägga bollen i famnen på målvakten.

Pazza DSK

söndag 23 september 2012

Dangda-effekten = Dangda-defekten

Pazzas utsände skickades till Rom för att studera dess geologi, vinodlingar och det fina urvalet av grappa. Samtidigt så anlände Dangda tillbaka från de döda från ett antal resor i Sverige och Tyskland. DSK kom vid det läget från ett par fina skalper mot bl.a. Kallhäll och Ursvik. 

Därefter, två raka kryssmatcher med Dangda på planen!!!!!

Det har under en tid diskuterats om den s.k. Dangda-effekten, och för att ge en närmare förklaring så innebär Dangda-effekten givetvis att man får en effekt, vad effekten blir har fram till idag varit svårtolkad. 

Dangda-defekten: En effekt som ger defekt. Enligt ordlistan: Skadad, trasig, bristfällig..etc. Vi nöjer oss med att förklara Dangda-defekten med att resultaten helt enkelt inte går DSKs väg. Observera, detta är endast de gånger under året vi har fått tillbaka en öltjock tysk i laget efter dennes hälsosamma resor.

"Tjena boys, Dangda is back"......ÅH NEJ!!!


För att göra en jämförelse så var undertecknad på Estadio Olìmpico och spanade in Francesco Totti, den s.k. Totti-effekten där halva laget applåderar åt Totti varje gång han misslyckas med något så enkelt som att slå en vanlig passning. Hur man sedan ska hänvisa det till Dangda-defekten är svårt, dom spelar trots allt på olika nivåer och i DSK skriker vi "tyskhelvete" så fort Dangda ska kladda..i Roma så hyllar man...resultatet blir dock detsamma i båda lagen, man torskar i slutändan.
Jag tänker inte gå längre i detta resonemang, men klart är i alla fall att Magath har ett problem. Skall han låsa fast Dangda? Nej, han är ju faktiskt i sina bästa stunder en klassespieler i Division 5-mått och är en kult-bärare av arroganta DSK anno 2000-talet. Ligger svaret i den tröja som Kvasten köpte till Dangda i Thailand? Är det tröjan som fick Dangda att ge otur?

Fakta, 2011 var året och Dangda var på toppen av sin karriär. Efter en sommar i Halmstad där spriten flödade så tappade Dangda fotfästet. Från att ha varit längst fram i försäsongsjogget återsågs han sist i ledet. Det rapporterades om flera skandalfyllda kvällar på Lemon Bar, en mätt tysk med siktet inställt på en återkomst i Värtan. 

Det är uppenbart att tröjan som fraktades från Thailand är svaret. Den måste bort. Eller så accepterar vi att under några viktiga matcher under året helt enkelt får leva med att tröjan bestämmer DSKs öde. Inte Dangda eller ett taffligt försvarsspel. 






Pazza DSK

tisdag 11 september 2012

Sunken: ”Det var inga dåliga passningar”


Anklagas för att medvetet ha passat bollen till motståndarna

I lördags utspelades något märkligt nere på Träskvallen. I matchen mot Kallhäll byttes Sunken in efter paus. DSK hade då en betryggande 5-0 ledning. Vid första bolltouchen ska han slå en till synes enkel passning till Pasthy som gjort en perfekt löpning bakom två Kallhäll-spelare. Istället slår Sunken årets kanske lösaste boll rakt i gapet till de två mäktigt förvånade motståndarspelarna som startar en kontring. Kort därefter, vid sin andra bolltouch, gör han en direkt kopia på föregående situation. I momenten efter snubblar Sunken på bollen så att Kallhäll får ett inkast, samtidigt som DSK haft ett utmärkt läge att komma loss på högerkanten.

Efter matchen flödade konspirationsteorierna.

Pinky berättar hur han upplevde incidenten.

”För mig var det uppenbart att han gjorde det med vilje. Det har länge ryktats om att Sunken är på till Bolindervallen. Han ska bland annat ha setts på lägenhetsvisningar i området. Detta bekräftar bara vad vi alla misstänkte. Han vill ha kvar Kallhäll i femman.” säger Pinky.

Under den sena lördagskvällen bemötte Sunken anklagelserna.

”Det var inga dåliga passningar. Pasthy måste möta bollen i de lägena. Han tror att inte behöver jobba bara för att han är lagets stjärna. Våra forwards blir hjältar om de gör ett mål på tio frilägen, men som högerback får man inte missa två av två passningar. Det är orättvist.” säger Sunken över en Spendrups fat.

Jonas Pasthy själv var helt oförstående.

”Jag fattar helt ärligt inte vad han sysslade med.”, säger han.
Nu återstår det att se hur länge Sunken kommer att vara kvar i DSK-tröjan.

Pazza DSK

lördag 8 september 2012

Pasthy: "Magath gjorde det klumpigt"

DANDERYDSVALLEN. Jonas Pasthy och Felix Magath har rett ut turbulensen.
Tränaren fick backa. 
Han gjorde det klumpigt och det blev fel, säger Pasthy till Pazzadsk.com.

Klara 8-0 på Vallen mot Kallhäll, men det alla pratade om efter matchen var sekvensen som hände drygt sjuttio minuter in i matchen, då en oförstående Jonas Pasthy byttes ut av Felix Magath.

Nu skall dock lagledningen ha kommit överens med storstjärnan, och man visade klart och tydligt att man lyssnade på Pasthy genom att tre minuter senare byta in honom igen.

- Vi hade ett bra snack, han kände att han varit hård även om det var med glimten i ögat, och han sade ju även bra saker om mig, men han var lite orolig att jag redan hade kritat på för EIF, säger Pasthy.

Fast ni hade inte behövt ta något möte om det bara var överdrivet i media eller?
-Det handlar väl om personligheter och han ville förtydliga vad han sa. För min roll har inte förändrats i DSK även om jag inte kan bära laget på mina axlar hela tiden (skratt).

- Jag är inte sämre än jag var i Viggan då jag öste in mål mot bl.a. DSK, och på längre sikt är det ingen mening att vara med bara för att lära andra. Jag vet att jag är självskriven och det är inget problem för mig. Jag har inte blivit utbytt på sju år, men det här var ingen värdemätare och då kräver jag nittio minuter. Blir jag utbytt i höst är det väl dags att ta sig en funderare, men jag räknar med full matchtid.

Jonas Pasthy har kontrakt med DSK även över 2013 och ser i dagsläget inte slut på klubblagsspelet. Han har gjort typ 80 matcher med DSK och ca 150 mål för klubben sedan debuten nån gång under 2000-talet.

Matchen idag då? Jo, BK var tillbaka i gammalt gott slag och fick pris som Matchens spelare. Anton spelade hela sjuttiofem minuter och skadade sig inte, även om alla höll andan när han fick en knuff i andra halvlek. Kvasten fick hålla nollan och målchanserna var lätträknade, höll dock på att kapa en forward snyggt. Kirre har begärt en egen artikel på Pazza DSK och den kommer i sinom tid. Fram tills dess kan du öva att träffa en golfboll till avslutningen.
Hannes var för jävla dålig och blev utbytt i paus.

Det finns som vanligt jättemycket att skriva om, men orka.

Jonas gjorde två mål, Hatten två, Maria Hernandez, Pinky, Sam,....bla bla bla.....

Pazza DSK

fredag 7 september 2012

Pazza DSKs galna tweet


Daniel Niklasson hånade Jonas Pasthys frisyrfixering på twitter igår, enligt Pazza DSK. 

Daniel Niklasson hånar Jonas Pasthys frisyrfixering på twitter, enligt Pazza DSK. Men det är ett falskt twitterkonto (läs Twitterchefen).

- Jag tror inte att det kommer påverka Daniels image, säger Niklassons varumärkeschef, David Rundgren.

Den senaste tidens ansträngdhet mellan Danderyds SK och dess stjärna, Jonas Pasthy, har lett till många olika rykten. Ett av dem har placerat Pasthy i värsta konkurrenten Abdis Enebybergs IF (oklart dock om Abdi spelar kvar i EIF).

Enligt dagens Pazza DSK avfärdade Daniel Niklasson övergången på twitter:

”Pasthy kommer aldrig spela i Enebybergs IF. Det tillverkas nämligen inte så mycket hårspray i Enebyberg som han kräver”

Ett uppseendeväckande uttalande från stjärnan i DSK, men det var inte han som sa det. Citatet är taget från ett falskt twitterkonto, på beskrivningen står det: ”OBS! Detta är ett falskt Twitterchefen-konto!”

Daniels varumärkeschef, David Rundgren, är inte orolig över att det ska påverka Niklasson.

- Nej, det var ett falskt konto så det tror jag inte.

Pazza DSK

onsdag 5 september 2012

Pasthy talar ut: ”Så är inte fallet”


Anklagas för att vara girig
Responsen på Jonas Pasthys kommentarer om att han är olycklig i DSK har varit enorm.
Röster från alla läger har uttalat sig om superstjärnans beteende.
Nu berättar han själv.

”Jag är anklagad för att vilja ha mer pengar, men en dag kommer det att visa sig att så inte är fallet” skriver Pasthy på Facebook.


Uttalandet kommer efter några dagars tystnad från Jonas Pasthy själv, men resten av Norrort har varit frispråkiga. Bland annat menar vissa att Pasthy är avundsjuk på Abdis lön i Enebyberg.

Pasthys agent menade att han ”inte är överraskad” och förre Viggan-spelaren Pinky kallade det för ”ett helgerån”.

På sin officiella Facebook-sida förnekar Jonas Pasthy att det rör sig om ett sätt att få högre lön i DSK.

”Att jag känner mig ledsen och har uttryckt mina känslor har skapat stor uppståndelse. Jag är anklagad för att vilja ha mer pengar, men en dag kommer det visa sig att så inte är fallet”, skriver han.

Trots sin talang och sina prestationer så är Pasthy inte ens topp fem på listan över Danderyds kommuns bäst betalda fotbollsspelare.

”För mycket respekt”
Pasthy är tydlig med att det nu så omtalade problemet kvarstår – men understryker att det inte kommer att påverka hans prestationer för klubben.

”Just nu vill jag bara garantera alla DSK-fans att min motivation, dedikation, engagemang och vilja att vinna alla tävlingar inte kommer att påverkas. Jag har för mycket respekt för mig själv och för DSK för att någonsin ge mindre än vad jag är kapabel att ge för klubben.”

I veckan har rykten om en flytt till stenrika Enebybergs IF blossat upp. DSK:s nummer tre avslutar Facebook-meddelandet kärleksfullt.

”Kramar till alla DSK-fans”, skriver han.

Pazza DSK

tisdag 4 september 2012

Ursvik – DSK 0-3


Det var invigningsfest i Sumpan i lördags, närmare bestämt i Ursvik.
NCCs framtidsprojekt om en idyll, en stad i staden, ett Mecka för barnfamiljer och en fotbollsplan där ortens nya Zlatan ska växa upp firade med pompa och ståt, en grillad wurst för tian och en invigningsmatch mot Danderyds SK.

Man kände pulsen när man gled in på parkeringen, här var det livat! 7-manna lag gjorde upp i regnet, folk frös men den stämning som infann sig runt om kring var svår att beskriva.

POFF!! DSK äntrar planen för att värma upp, någonstans där kände väl innevånarna att det var dags att ta picknickfilten hem och slå på burken istället.
DSK, en söndertrampad hundskit som gick på sparlåga stod i vägen för Ursvik den här dagen. Inte blev det bättre när vi värmde upp och såg Ursviks mäktiga uppvärmning med lek och skratt. DSK försökte hålla jämnt tempo och skoja till det också med finurligt kortpassningsspel på det nylagda konstgräset.

Trots att DSK kom från en riktig gris-seger mot IFK Täby så var tongångarna sådäääär va. Ursvik är ändå ett topplag med en ambition att aldrig behöva möta DSK igen nästa år, och DSK saknade ordinarie spelare som Kvasten, Fredrik Jensen, Dangda, Tobinho och nån till säkert…

Startelvan

Fjortis

Coentrao - Flinck - RoS - Louise

Eredivisie - Pinky - Facebook - Anita

Capitanista - Maria Hernandez

Ursvik trillade boll snyggt och drog ut på tiden, maskning och tråkigt att se för dom tappra UIK-fans på plats. DSK hade Storpastans lugn vid sidan som dirigerade backlinjen på ett mycket fint sätt.

Anita var på spelhumör och ville visa Magath att allt han har gjort såhär långt har varit fel. Tog ned bollen snyggt och smekte fram bollen till Maria H. Maria har en snygg bröstkorg och tog ned bollen vårdat, med en behärskad och retlig bredsida slog han bollen i mål. 1-0 till DSK efter åtta minuter.

Därefter så kom Ursvik några gånger förbi på kanterna, men Hampus var med på noterna. RoS täckte upp bakom en flaxande Louise och backlinjen kändes kompakt och ställde Ursvik offside några gånger. Rätt snyggt måste sägas.

I andra halvlek så behöll DSK kylan. Ursvik kom upp några gånger, och det farligaste blev väl när DSK skulle pröva en ny utsparkstaktik där Hampus ville pumpa bollar mot vårt avbytarbås. Hela vänsterkanten var helt sopren, så när bollen tillslut hittade sig in mot mitten så fanns det inte en spelare kvar där.

Kirre kom in och röjde runt, hade ett friläge och försökte sno Anitas mål. Pinkys mål var för övrigt sjukt snyggt.
Sunken förtjänar en medalj efter sitt inhopp. En helt fasansfullt snygg tackling följdes i situationen efter det upp av en helt vansinnig tackling där UIK-spelare flög till höger och vänster, och bollen kunde tillslut leta sig fram till Anita som efter några chanser tillslut fick göra mål. Kirre var där men aldrig nära bollen men jublade för att han täckte undan UIK-spelarna som försökte få bort bollen. Pinkys mål föregick av Maria H som sprang sig loss på högerkanten och drog in ett hårt inlägg. Just när Pinky skulle slå in den kom en sork upp från planen och störde Pinkys balans, men med vilja så lyckades han få en fot på bollen innan han föll gråtandes till marken.

3-0 mot Ursvik som säkert var besvikna efter denna dag. Nu ska DSK härnäst ta sig ann ett skräcklag, nämligen Kallhäll. Det är ju nämligen så att DSK klarar av att vinna mot topplagen men torska mot bottenlagen. Vänd på tabellen StFF.

Pazza DSK

måndag 3 september 2012

”Jag känner mig inte älskad i DSK”



    Källa: Viggan.com

Uppges ha kallat till möte med tränaren
Jonas Pasthy har burit Danderyd på sina axlar de senaste tre säsongerna.
Men i helgen vägrade han fira segern mot Ursvik och förklarade att "klubben vet varför".
– Jag känner mig inte älskad i DSK, har Pasthy förklarat för klubbens tränare Felix Magath.

I våras ledde han Danderyds SK till en efterlängtad 5:e plats med 6 mål i seriespelet.
Året dessförinnan hade han blivit skyttekung med den dåvarande historiska rekordnoteringen 11 mål på en säsong.

Under sommaren har det varit tyst om transferrykten kring Jonas Pasthy, men efter helgens seger mot Ursvik, där täbybon gjorde en fin insats men vägrade fira segern, går spekulationerna höga i Danderyd.

Kallade till möte
Enligt uppgifter ska Pasthy ha kallat till ett möte med klubbens tränare Felix Magath i lördags där han förklarade sin situation:
– Jag känner mig inte älskad i DSK, ska Pasthy ha förklarat för klubbhöjdaren, som efter mötet kontaktade Pasthys agent Storpastan, som förklarade att det inte handlade om några anbud från andra klubbar.
– Jag är ledsen och nedstämd, ska Pasthy vidare ha berättat för Magath, utan att förklara anledningen.

Dålig relation med lagkamrater
Mycket pekar dock på att Pasthy har en dålig relation med flera andra spelare i omklädningsrummet och att hans relation med flera av DSK:s "kärngäng" som Kladdjana, ska ha blivit sämre på slutet.
När Jonas Pasthy värvades till DSK från Viggan för tre år sedan blev han klubbens dyraste övergång genom tiderna. De tre säsongerna har varit kantade av målsuccé och fina prestationer, men också envisa rykten om hans svårigheter att komma överens med exempelvis målvakten och vice lagkaptenen Scopa.

Pazza DSK

Välkomna till NYA Pazza DSK


Pazza DSK har legat nere några dagar och många lästörstiga har hört av sig till Pazza-redaktionen.

- Många var rädda att vi hade lagt ner verksamheten, säger Redaktören.

Men istället för att stänga ner sajten för gott väljer man att lansera NYA Pazza DSK. Avtalet för domänen har förlängts och driften är åter igång.

- En stor dag och givetvis ett bra avtal för oss, säger Marknadschefen

- Vårt förra avtal hann löpa ut innan vi hade nått en ny överenskommelse med google-apps. Men efter envisa förhandlingar gick de med på samtliga krav och vi är mycket nöjda att kunna fortsätta erbjuda våra läsare det bästa från träskfotbollen.

Inom kort kommer man att presentera sitt nya storslagna projekt för det kommande året.

Mer info kommer inom en snar framtid.

Pazza DSK

tisdag 21 augusti 2012

Pazza DSK avslöjar: Silencio stampa i DSK


Efter två raka torsk så är det dystra tider i DSK. Det märks.
Eller inte.

Pazza DSK kan nu bekräfta att Danderyds SKs A-lag har infört silencio stampa…återigen!

Förra gången man gjorde detta, runt skandalsäsongen 2010, så fick man utstå hån och skratt på Avspark Stockholm. Ni är patetiska, syssla med hästpolo istället.
”Spelarna behöver hitta lugnet igen, dom behöver få tillbaka sitt arroganta självförtroende för att kunna leverera på topp igen, kommenterar en källa till Pazza DSK.

Roselius må vara en duktig expert, men tar förmodligen alla ord som skrivs på Pazza DSK på största allvar…vilket naturligtvis är roligt. Men bakom stängda dörrar hörs kommentarer som: Vi kan fan inte ens göra självmål längre! Har man gjort målen mindre? Planen är i alldeles för gott skick. Bollen är liksom rundare än tidigare.

FC Hollywood, Gli Azzurri, Los Pateticos, det enda laget som kan spela anglosaxisk sambafotboll. Listan på smeknamn kan göras lång. DSK målade inför säsongen, liksom alla säsonger, ut sig själva som solklara seriefavoriter med ett enda mål i sikte: Komma tillbaka till finrummet i Division 4. Och visst såg omstarten lovande ut med en 3-1 seger över ärkerivalerna Enebyberg IF, även kallat El Clasico. Efter det har det gått tre matcher, en vinst och två förluster och Division 4 kommer återigen endast bara att vara en dröm.

Utdrag från ”Om Pazza DSK”:

Det sägs att man måste vara smått galen för att spela fotboll i DSK, därav kombinationen Pazza DSK. Anledningen är ganska enkel. DSK spelar nästan så högt man kan komma på ”hobbynivå”, d.v.s. Division 5, men som aktiv i föreningen måste man acceptera att man förlorar betydligt fler matcher än man vinner. Detta har dessvärre (än så länge) visat sig vara ett konstant tillstånd.

På söndag väntar ytterligare en match. Inte lika ångestladdad som tidigare. Förra året var det många bergare som fasade över att DSK skulle ”lägga sig” i matcher för att i sin tur påverka att Enebybergs IF inte skulle gå upp i Division 4. Intressant tanke, och naturligtvis väldigt kittlande. Men sånt sysslar inte vi med. Likaså har vi inga tankar på att ställa skorna åt sidan på söndag när vi möter IFK Täby. Men bli inte förvånad om stjärnor som Fascinista vägrar prata med media efter matchen, i synnerhet när det är ett väldigt laddat möte mot IFK.

Pazza DSK

tisdag 31 juli 2012

Pazza DSK ger Twitterchefen en sista chans


Fiaskostämpeln på Pazza DSKs försök att locka nya läsare till den nya dottersidan Pazza Extra har varit svår för redaktionen att tvätta bort. Förbannade läsare har hört av sig under EM och förklarat sitt missnöje över sidans otillräcklighet att förmedla fotbollsnyheter. Man har också varit väldigt besvikna på ledningens sätt att hantera fallet Twitterchefen, som bara någon vecka innan lanseringen av Pazza Extra fick beskedet att han ”inte dög” på huvudsidan.

Nu backar ledningen för Pazza DSK:
Vi har fått indikationer på att Twitterchefen är en väldigt populär kolumnist hos oss. Även om han jobbar på frilansbasis så är det en kultfigur vi har lyckats bygga upp. Vi är väldigt glada över att Twitterchefen accepterat vårt bud och kommit tillbaka till huvudsidan där han hör hemma, hälsar ledningen.

Pazza DSK har försökt nå Twitterchefen utan framgång.

Pazza DSK

onsdag 25 juli 2012

Magaths första träning

Det har varit några hektiska dygn för "Felix Magath". Nyss utnämnd som ny tränare för Danderyds SK och ansvarig för ett gäng divor samlade han sina trupper på tisdagskvällen och berättade om planerna framöver.

Redaktören skrev i en tidigare artikel såhär: "För er som inte vet så lever Magath för att plåga sina medmänniskor".
Det är väl en sanning med modifikation, men det finns nog få tränare som älskar försäsong lika mycket som Magath.
Gårdagens träning var av förklarliga skäl kort om folk men tillräckligt många för att spela lite tvåmål med straff som påföljd om man förlorade eller var avbytare i respektive lag. 20 upphopp, 20 situps, 20 armhävningar i omgångar.
Många i dagens trupp som har varit med ett tag (läs: decennium) har haft Magath som tränare tidigare och känner väl till hans träningsmetoder. Högt tempo, joggingskor, Jägarbacken, ordning och reda med mycket skratt.

Magath kommer under säsongen att få hjälp av två DSK-ikoner, den ena tillhör fortfarande truppen med en långtidsskada, den andre har varit tidigare lagkapten i DSK. Med respekt för dessa personer så låter jag er få komma ned till våra träningar eller matcher för att bevittna dessa.

Den 11 augusti är det höstpremiär borta mot Sollentuna United. Fram tills dess kommer Pazza DSK framträda i Kung Ottars Minne som avgörs redan till helgen. Därefter har vi inbokat träningsmatch mot Enebybergs IF samt en match i reservlagsserien.

Välkommen tillbaka Magath!

Pazza DSK

torsdag 19 juli 2012

onsdag 13 juni 2012

Inför: Pazza DSK åker till öst


Efter succén med EM-tipset storsatsar Pazza DSK och skickar tre tappra själar och en Sunk österut för att bevaka Sveriges resterande gruppmatcher. På bloggen kommer ni kunna följa vartenda (sned)steg som resenärerna tar nere i Kiev. Reseskildringen kommer att, förutom svenska landslaget öde, beröra ALLT som inte har med fotboll att göra. Eller som Magath sadistiskt hälsade direkt efter Sveriges 1-2 förlust mot Ukraina, ”Hoppas ni hinner kolla upp några bra museer att gå på”.

Resenärer:

Scopa, 28 år, tf sightseeingchef, transportchef, logichef

Fascinista, 28 år, nöjeschef, hisschef

Rosita, 33 år, twitterchef, musikchef

Panchina 44 år, ekonomichef, tobakschef, kostchef, kommunikationschef

Förhoppningsvis kommer även Coentrao göra ett gästbesök.

Extra intressant blir det att följa Tobakschefen under de närmaste dagarna. Enligt uppgift är det bara tillåtet att ta in 50 gram snus i Ukraina, motsvarande två dosor. Det innebär att han, under normala förhållanden, bara skulle klara ungefär ett dygn i landet. Och vissa av er minns säkert hur han betedde sig under Ålandslägret med CC för ett par år sedan när han missade att köpa. Resterande resenärer verkar vägra att låta Tobakschefen utnyttja deras kvoter. För några dagar sedan uttryckte Rosita det så här: ”Kvoten avser eget bruk, och eftersom jag inte snusar, vore det fel av mig att bära det åt honom. Det är inte lagligt. Det är inte OK”. Fortsättning följer.

Nöjeschefen har tagit sin uppgift på fullaste allvar och har redan hunnit kolla upp flera nattklubbar i Kiev. Och det verkar lovande. Samtliga skriver på sin hemsida att de har ”beautiful girls”. Och vem vet, kanske får vi se en Ruslana vid Fascinistas sida nere på Vallen i sommar?

För övrigt är senaste trenden på Twitter just nu att göra en ”Lustig”. Det innebär att man fotograferas samtidigt som man håller i en stolpe. Twitterchefen har utlovat en bild för varje resdag.

Allt detta och mycket mer i ”Pazza DSK åker till öst”.

Pazza DSK

måndag 11 juni 2012

Tre matcher, två vinster och en förlust

Man kan lugnt konstatera att fokus har legat på annat än att leverera matchrapporter. Samtidigt har DSK haft ett relativt intensivt matchprogram innan uppehållet. Det har spelats tre matcher sedan den senaste uppdateringen. Kista borta, förlust med 2-1 (1-1), Sollentuna United hemma, vinst med 5-0 (4-0) och igår vinst borta mot Lokomotiv Blackeberg 2-3 (0-1).

Startelvan mot Kista:

Scopa


Trollkarlen – Paani – Larsson – Trequartista


Samglas – Anja – FBF – Dangda


Hatten (c) – Fascinista

Kista gjorde 1-0 efter drygt 10 minuter och DSK kvitterade genom FBF några minuter senare. Det var ingen fantastiskt bra halvlek från något av lagen, men ändock skapade DSK något mer. Andra halvlek ser ungefär ut som den första. Kista gör dock 2-1 med 15-20 minuter kvar, efter att Paani först blivit nersparkad och sedan Kista-spelaren kommit helt fri mot Scopa. Scopa tar skottet, men returen går ut till en annan Kista-spelare som enkelt kan lägga in den i mål. Den uteblivna frisparken innan målet var dock solklar. Närmare en kvittering än några halvchanser kom inte DSK. Kista skapade två farliga chanser till på kontring innan slutsignalen ljöd. En rätt bedrövlig insats från DSK överlag.

Startelvan mot Sollentuna United:

Scopa (c)


Coentrao – Paani – Larsson – BK


Samglas – Pinky – FBF – Dangda


Guti – Fascinista

Mycket regn verkar göra D-Vallen gott. Trots att det hade regnat tre dagar i streck, var planen bättre än tidigare. En av årets bästa halvlekar av DSK mot ett ungt och rätt svajigt motståndarlag. Målen gjordes av Fascinista, Guti, Coentrao, samt ett inspel av Coentrao som resulterade i ett självmål. Andra halvlek var relativt avslagen. Paani nickade in en hörna i slutet av matchen.
Paani korades till matchens lirare, men gav bort utmärkelsen till dagens bäste DSK-spelare Coentrao.

Startelvan mot Lokomotiv Blackeberg:

Scopa


Coentrao – Paani – Rysjö – BK


Fille – FBF


Hatten (c) – Dangda – Samglas


Fascinista

DSK gick över till det ”tyska” spelsystemet 4-2-3-1. En trevande inledning första 10 minuterna resulterade så när i ett baklängesmål på hörna. Bollen gick rätt igenom försvaret och en Blackeberg-spelare fick tån på bollen, men den räddades nätt och jämnt på mållinjen av Dangda. Till slut lyckades man även få undan bollen. I övrigt så var det DSK som skapade chanserna. En hel del småtrevliga anfall på båda kanterna som resulterade i farligheter. I slutminuten av första halvlek, blev Hatten frispelad av Fascinista och kunde, efter ha rundat målvakten, lägga in 0-1.

15 minuter in i andra halvlek nickade Rysjö in en hörna slagen av Fascinista. Slog han hörnan med vänstern? Antagligen… Någon minut senare smekte FBF in 0-3 från 20 meter. Antagligen DSKs snyggaste mål i år. DSK ser ut att ha kontroll på matchen, men med drygt 20 minuter kvar slarvades det och LB tilläts reducera. Därefter var det vilda västern. 2-3 kom med 5 minuter kvar och i slutet var det även nära kvittering. Otroligt onödigt att göra en redan avgjord match spännande. Men det är å andra sidan inte första gången i år. Viktigt med tre poäng mot ett hemmastarkt Blackeberg. Detta var faktiskt deras första förlust på hemmaplan i år.
Nu väntar två otroligt viktiga matcher mot Rissne. Av någon anledning lyckas vi alltid pricka in dubbelmötet innan sommaruppehållet mot ett topplag. Förra året var det Kallhäll som i det skedet av säsongen låg på andra plats.

Pazza DSK

tisdag 29 maj 2012

3 irad


Matchens lirare i DSK

Startelva:



Scopa


Trollkarlen – Rysjö – Paani – BK


Samglas – Pinky – FBF – Dangda


Hatten(c) – Fascinista


Matcherna faller tätt så här års och det är lite av en avgörande vecka för DSK som väntar, med match mot Kista imorgon och match mot Sollentuna United på lördag. Matcher som man måste vinna om man ska var med i toppen och leka, men som man inte nödvändigtvis vann förra året.

Matchen mot IFK Täby var en riktig grismatch och självklart nämndes planen efter matchen på avspark. Så kommer det antagligen vara resten av året. Korta matchrapporter som nämner resultatet och innehåller så många MEN i en och samma mening att man inte längre kommer ihåg resultatet och vilket MEN i ordningen som avsåg vad, efter att man har läst klart.
Det är bara att leva med, att man i den här serien vill spela på konstgräs á la Ärvinge där en lätt dutt på bollen får den att rulla tvärs över hela plan. Det är fotboll det. Jag menar, bra tillslag? Vad är det?  En plan där andra studsen är högre än den första. Fantastiskt, så ska det vara. Konstgräsgenerationen som blir konfunderad när bollen faktiskt stannar upp innan kortlinjen när man slår en boll på djupet.
Det försvarar naturligtvis inte skicket som Danderydsvallen är i just nu.  Den är bedrövlig och jag hoppas att kommunen tar sitt ansvar och ser till att planen i alla fall till efter sommaren håller en god nivå. Tills dess får man anpassa sig till rådande förhållanden.

Matchen då? IFK visade att man är ett försvarsstarkt lag, även om DSK ägnade stora delar av första halvlek åt att prickskjuta IFKs fyrtorn till mittbackar i huvudet. Prickskyttet fungerade alldeles utmärkt, men var väl inte allt för genomtänkt. Trots det, skapade man några halvchanser på framförallt fasta och en målchans, då Hatten sköt strax utanför från ett bra läge strax innanför straffområdet. Täby skapade lite oro på fasta, men mer än så var det inte.

Andra halvlek såg i princip exakt likadan ut som den första, d.v.s. inte mycket hände egentligen. Om det inte vore för den där magiska minuten någon gång mellan den 75 och 80. BK får bollen på vänsterbacken. Han i sin tur försöker slå en längre boll, men får en felträff och bollen hamnar perfekt ute hos Guti på vänsteryttern. Guti driver inåt i banan och levererar bollen vidare ut på högern (Antingen via Hatten eller på egen hand), där Hannes stormar fram . Hannes slår ett lågt inlägg som letar sig fram till Hatten via Guti. Hatten gör inget misstag utan placerar snyggt bollen i bortre. 1-0 DSK! Klassiska Dangda-effekten (Guti kom in istället för Dangda bara någon minut innan målet)
Efter det inleds en mindre Täby-offensiv som fick hjärtat att slå några extra slag under slutminuterna. Men närmare än två nickar utanför på hörna kom inte Täby.

Kul för Magath, Signore och Players manager att få ta en trepoängare som ansvariga för laget. Kul även att ytterligare en DSK-spelare fick göra A-lagsdebut. Adam spelade sista 10 minuterarna. Paani tilldelades priset som bäste DSKare.

Bilagan förlorar ett sömnpiller till match mot Spånga
Elva tappra DSKare ställde efter mycket om och men upp i bilagan i söndags. Och tempot i första halvlek var väl… sådär om man ska vara snäll. När sedan Hampus skadade sig i mitten av första, så gick det egentligen inte riktigt att förhindra en förlust längre. Matchen slutade med 4-2 vinst för Spånga.


Startelva:


Hampus


Micke – Sunken(c) – Benji – Wise


K – Farre – Saman – Oliver


Adam – Fascinista


Hampus blir borta i sex veckor efter att ha skadat fingret. Tråkigt! Vi hoppas naturligtvis på ett snabbt tillfrisknande.

Pazza DSK

måndag 28 maj 2012

tisdag 22 maj 2012

DSK tar andra raka

                     Mister X

Startelva


Scopa


Trollkarlen - Mister X - Torsten Flinck - BK


Samglas - FBF - Disco-Anja - Dangda


Fredrik Jensen(C) - Fascinista


Premiär på Träskvallen. Åt helvete tycker vissa. Underbart tycker andra.
Att springa längs kanten närmast läktaren är som att springa ett orienteringslopp någonstans i närheten av polcirkeln. Du vet inte riktigt vad som väntar när du sätter ena foten framför den andra. Lägg därtill att du har en boll, medspelare och motspelare att hålla koll på. Resultatet, du linkar omkring som en enbent kyckling med värk i ena höften så här två dagar senare. I övrigt är planen dålig, men inte katastrofal. Den andra kanten är faktiskt riktigt bra på sina ställen, det har den alltid varit av någon anledning. Men oavsett vad, fotboll ska spelas på gräs!
Ursvik som var obesegrade efter fyra matcher stod för motståndet i söndags. DSK bestämde händelserna i princip under hela första halvlek, utan för den delen ha ett övertag i bollinnehav. Det märktes att Ursvik inte riktigt var vana vid underlaget, men inget noterbart gnäll över det. De är ju trots allt vana från tidigare år vid kaninburens gräsplan i Ursvik som de nu lägger om till konstgräs. Tråkigt, men sant.
Det tog en halvtimme och det stod 3-0 till DSK. Det började med ett självmål, då BK kastade långt på första stolpen och en Ursvikspelare skarvade in bollen i bortre. 2-0 gör Fascinista efter att ha slitit sig loss på vänsterkanten och placerat bollen i bortre krysset. Målvakten var på bollen, men kunde inte styra bollen utanför målramen. 3-0 gör Fredrik Jensen, som antagligen är den som är mest glad av alla över gräspremiären. Från höger drar han till ett hårt skott i bortre burgavel. Snyggt och otagbart för Ursviks målvakt. Med minuten kvar av halvleken är det Ursviks tur att få göra mål på ett långt inkast. En DSK-spelare nickskarvar bollen vid första stolpe och bollen hamnar hos två! Ursvikspelare som står fria vid bortre. Onödigt, men 3-1 blir halvtidsresultatet.
I andra händer det till en början inte så mycket. DSK tycks ha kontroll på händelserna även om Ursvik sticker upp några gånger. Så med en kvart kvar att spela. Fredrik Jensen lyckas ta sig förbi ytterback och spela in bollen till Fascinista i mitten, som bara ska raka in bollen i öppet mål och på så sätt punktera matchen. En förarglig studs precis innan gör att skottet går över. Typiskt är det då att Ursvik via en snabb igångsättning av spelet efter det missade målet kan göra 3-2 istället. Spelet sätts igång via högerkanten och bollen hamnar slutligen via två spelvändningar och ett bakåtspel i straffområdet i mål. Därefter följer en nervös slutkvart. Men närmare en kvittering än en farlig hörna kommer inte Ursvik och DSK kan bärga tre viktiga poäng. Förhoppningsvis kan man ta med sig denna fina insats inför kommande viktiga möte mot IFK Täby nu på lördag.
Publiken på läktaren röstade fram DSKs norrlänning och tillika mister X och Ursviks nr 25 (Ante tror jag att han heter) till matchens lirare.

Storseger för bilagan i derbyt mot FC Djursholm
Signore Frost gjorde debut som coach för B-laget och vilken debut det sedermera blev. Matchen slutade med 7-1 vinst. Wise var assisterande coach och säger sig ha fått massvis med erfarenhet och bra tips av att stå bredvid Signore vid bänken. Enligt uppgift matchades följande startelva:


Hampus



Jedvall – Sunken - Nille(C) - Tom


Keyvan – Farre – Fille - Oliver


Adam - Jonas


Noterbart är att Farre visade att gammal är äldst genom att göra fyra mål! Signore visade även sin auktoritet i paus när domaren å Djursholms vägnar frågade om man kunde flytta andra halvlek till konstgräset som hade blivit ledigt. Signore vägrade!

Mot nya segrar!

Pazza DSK

söndag 20 maj 2012

måndag 14 maj 2012

Pazza Extra - En fräschare upplevelse


Det har bara gått några timmar efter releasen av "NYA" Pazza Extra, men Redaktionens chansning med nya sidan verkar ha gått hem hos läsarna.

Pazza Extra kommer bli en unik möjlighet att följa EM-slutspelet från riktigt nära håll. Pazza DSK skickar ned inte mindre än fyra stycken reportrar till Ukraina som kommer rapportera varje händelse, varje felsteg och sekvens in i minsta detalj från Sveriges och övriga länders deltagande.

Som om inte det vore nog, kommer Pazza Extra bestå av ett antal experter för respektive grupp, A, B, C och D, med ett specifikt uppdrag att följa matcherna och skriva det senaste nytt om lagen. Med andra ord så vet ni redan nu vilken månad ni ska fylla i semesteransökan till er chef (Ledighetschefen antecknar).

Så, tveka inte. Fyll i ansökan om EM-tipset och skicka till pazzadsk@gmail.com

OBS! Anmälan blir endast bindande vid det tillfället du har betalat in anmälningskostnaden.

Pazza DSK

PAZZA DSK startar systerblogg


Pazza DSK har på senare tid fått utstå hård kritik från sina läsare för att inte leverera överenskommet material. Man har sagt sig vara en renodlad fotbollsblogg med fokus på de lägre divisionerna i Sverige, men på senare tid har det mesta handlat om Pazza DSK som författare av en kriminalroman, modeblogg och pinsamma klipp från fester i Norrort.
Utbudet har blivit mindre, och många ser tydliga paralleller med TV 4 Sports problem att fylla sin tablå med sport, men trots detta valde man att utöka sitt kanalutbud med ytterligare en kanal, TV 4 Sport Extra.

Pazza DSK presenterar sin nya systerblogg Pazza Extra.

"Pazza Extra blir huvudblogg för det stundande EM-tipset och erbjuds som á la carte-val hos de flesta svenska internetleverantörer. Pazza Extra är en blogg som rymmer starka rättigheter och där vi ges möjligheten att maximera vår bevakning av stora mästerskap (red anm: läs EM-tipset), säger Marknadschefen, Marknadschef på Pazza DSK.”

Även den omåttligt populäre Twitterchefen flyttas över från Pazza DSK till Pazza Extra, vilket innebär att Twitterchefen även stannar där efter EM.

Pazza DSK

söndag 13 maj 2012

DSK vann

DSK torskade förvisso onsdagens åttondelsfinal mot Andrea Doria. Inför matchen krävde huliganfalangen Blue Ultrazzzz vinst, annars skulle spelarna ta av sig tröjorna. Nu blev det förlust, men den bästa matchen hittills spelades på Danderydsvallen då Doria drog det längre strået och vann efter ett klassiskt DSK-uppflytt där hela laget ligger på fel sida då domaren får för sig att ändra ett inkast.

Fem tusen spänn åt helsike, Europadrömmen flög iväg, och Paani får förmodligen se sig om efter ett delat boende med Camilla Henemark. 

Nog om det, för DSK vann igår!!! Efter det tunga cupfallet så åkte DSK till Kallhäll för ett nervigt bottenmöte. Regnet var där, haglet var där, solen var där, Sunken var där. T.o.m. en Enebybergsspelare var där som linjedomare. 

DSK spelade 4-4-2. Kvasten stod i mål, Tobbe högerback, Paani och en vansinnig norrlänning som mittbackar, Wistedt på vänsterbacken. 

Dangda var tillbaka i startelvan på vänstermittfältet, Matchens lirare nr 2 på mitten tillsammans med han som spenderar mer tid på backen än på planen och Sam 20 gången gillt på högermittfältet.

Högst upp bildade Fredrik Jensen och Fascinista DSKs fruktade anfallspar. 

Fredrik Jensen fick den stora äran att skjutsa hem Kallhälls tränare efter matchen, och han hade räknat chanserna till typ trettio till DSKs favör. Vi skjuter fan som krattor, men vi springer konstant. En styrka i sig att kunna springa så satans mycket men aldrig hitta fram till målet. 

Men Fredrik Jensen, på sitt åttonde friläge, kunde tillslut göra 0-1 efter en bredsida!!!!

Det var ett vackert mål där Dangda skar in från vänsterkanten och smekte ut bollen till Jensen som behärskat satte 1-0. Dessförinnan hade DSK missat mål ett antal gånger. Inget nytt med andra ord. "Målet kommer gubbar, det är bara att försöka träffa mål".

I andra halvlek fick Wise ett tillbakaspel från Hatten, och med årets konstigaste inlägg satt bollen perfekt på Fascinista som kunde nicka in den bakom KFF-målvakten. 

DSK tryckte ned KFF ordentligt i andra halvlek och efter en hörna av Wise kom Maria in och satte 3-0 på en vacker nick. Efter det kunde Maria väl ha blivit 4-målsskytt, men varför alltid gå med strömmen? 

Sen gjorde fan Tobbe en fin grej på kanten, typ snurrade med sjukt många spelare alltså..sen slog han ett inlägg till Dunka Dunka som nickade in 4-0. 

Ahlgren gjorde debut, han såg till att hålla sig på lagom avstånd från Paani. Jedvall sprang omkring och plaskade i pölarna, Matchen lirare nummer 2 var jätteduktig, det var bara norrlänningen som var bättre den här dagen. 

Notebart i andra halvlek: Oomen gjorde efterlängtad comeback. Tillsammans med Paani och Norrlänningen fattades det bara BK. Då kanske ni inser allvaret i att ta fram extra gips på KS. Den backlinjen skulle fan inte ha varit laglig. Det här är alltså killar som väntar på att dra iväg passningen, dom avvaktar lagom tills motståndaren är ikapp så att dom dels kan passa iväg bollen, men även att sopa till motståndaren på fotknölen.

Skönt med seger hursomhelst, en godkänd insats där vi inte släpper in något mål och där vi får göra några kassar framåt. Men ska vi ha någon chans att vinna mot Ursvik så måste bollarna sitta. 

Äh, vi har dragit det här så många gånger. "Bollen är rund" etc..skitsnack....

Pazza DSK 


fredag 11 maj 2012

Följ Twitterchefen…

Twitterchefen har begett sig ner mot vackra Västkusten för att springa GöteborgsVarvet i morgon. För er som vill följa honom så har han startnummer 72557, startar i grupp 23 klockan 16:08. Om ni vill ha regelbunda uppdateringar om hur TC sköter sig så sms:a GV mellanslag startnummer (Tjänsten tillhandahålls av EST och stöds av Telia, Telenor, Tele2 och Tre. Beställ på nummer 727 00, kostnad 35 kr per beställning).
Loppet sänds också live i SVT 1 med start kl. 13.15.
TC: För en gång skull, gör oss inte besvikna!

Skriv gärna i kommentarfältet vilken tid ni tror att TC springer på! OBS: Kommentarfältet! Ej Pazzachatten.

Pazza DSK

torsdag 10 maj 2012

En gammal goding - DSK Nytt v.37!


Är det någon som är nöjd med tabellen efter 18 omgångar??? Farre t ex är Du nöjd - du som väljer att flytta när vi har en viktig match framför oss - men vad faan bryr du dig om det föresten????!!!!!!!

Jag tror det var förra söndagen jag vädjade till Er alla att nu har vi tre (3) enormt viktiga veckor framför oss - men vem faan bryr sig om det - jo ni 8 som var där på träningen förra veckan båda ggr, Ni bryr Er det vet jag! Men Ni andra som INTE behagade komma ner på träningen - visst faan, glömde, Ni bryr Er ju inte, glömde!!!!!!!!!!!!!

Varje vecka skriver jag till Er hur näst kommande veckor ser ut så att Ni kan planera så att Ni inte ska missa träningarna!! Och de e ju bra!! Men va faan gör jag det för när 60% inte bryr sig????!!!!!!!

Visst faan kan man missa en träning lite då å då! Men inte faan kan man missa träning efter träning efter träning efter träning efter träning, när man i vintras sa att "jag kör i år" Ett muntlig löfte gäller lika mycket som ett skriftlig - men va faan bryr Ni er om det?????!!!!!!

Jag har tränat många lag genom mina år, men jag har aldrig tränat ett lag som viker ner sig som vissa ut av er gör!!!!

Nu är det endast 4 veckor kvar på årets serie och jag ska göra allt jag kan för att DSK skall spela division 4 fotboll även 2009!!! Och jag hoppas verkligen att Ni samtliga oxå vill hjälpa till med det!!!

Ta en till titt på tabellen och fråga er själva - vad kunde jag ha gjort bättre! - Kan jag, just jag hjälpa till att förändra tabell läget??!!

Vecka 37 - 40 ser ut så här:
- Tisdagar Träning Kl.18.30 (Ev, börjar träningen Kl.18.00 från och med vecka 38 pga mörkret)
- Torsdagar Träning Kl.18.30 (Ev, börjar träningen Kl.18.00 från och med vecka 38 pga mörkret)
- Lördagar Matcher förutom vecka 40 som spelas på söndag


m
v
o
f
+

-
p
18
14
4
0
48
-
12
46
18
11
4
3
50
-
29
37
17
12
1
4
47
-
26
37
18
9
4
5
47
-
23
31
17
7
5
5
38
-
28
26
17
8
0
9
29
-
32
24
15
6
2
7
31
-
42
20
18
5
2
11
29
-
43
17
18
5
2
11
31
-
46
17
18
4
5
9
29
-
46
17
18
4
4
10
22
-
33
16
18
3
1
14
19
-
60
10


Pazza DSK

onsdag 9 maj 2012

”Vinn eller ta av er tröjorna!”

Så lyder Blue Ultrazzzz ultimatum inför kvällens match.

Den trevande säsongsinledningen har inte gått obemärkt förbi och nu har supportrarnas tidigare optimism briserat över i ren frustration. Enligt säkra källor planerar DSKs ökända supporterskara Blue Ultrazzzz en kupp ikväll, i fall resultaten inte går DSKs väg. Likt uppståndelsen i Genoa för några veckor sedan kommer de att kräva att samtliga DSK-spelare tar av sig sina matchtröjor.

Pazza DSK har lyckats nå Blue Ultrazzzz ordförande Hasse Ball som även är spelande coach för supportrarnas egna lag i R3, för en kort kommentar:

”Jävla ärthjärnor! De förtjänar inte att bära klubbmärket. De gör ju ingenting på plan alltså.”

Andrea Doria kommer med ett starkt lag ikväll och det är inte mycket som talar för att formsvaga DSK ska lyckas ta sig vidare i Cupen:

http://www.andreadoria.se/?page=4&article=845

Andrea Dorias egna tips:
2-5

Vad som händer ikväll återstår att se klockan 19.00 på Danderydsvallen.

Pazza DSK

Pazza DSK

tisdag 8 maj 2012

Om det som har varit och det som komma skall…

”Överviktiga gubbar verkar ställa till problem för er…” går att läsa under kommentarer till föregående artikel. Jag är osäker på om det var ett hån riktat mot oss eller Täby. Överviktiga Täby? Nej. Gubbar? Nja något äldre, men gubblag? Även med målvakt inräknad (37 år gammal) låg deras snittålder på under 30. Men vad vet jag, man kanske åldrar snabbare i Täby… vilket vid närmare eftertanke antagligen stämmer.

Täby Citys matchrapport summerar matchen ganska väl. En ganska jämn match, där Täby var något vassare i avsluten. Och om man nu ska lyfta fram någon i något av lagen så är det Jonas Fonseca i Täby City, som antagligen fick lite av sin personliga revansch mot DSK. Den gamla Viggan-ikonen, som fick lämna Viggan mer än halvvägs! in i försäsongen, gjorde det viktiga 1-1 målet. Det där målet som alltid sätter en massa myror i skallen på DSK-spelare, tyvärr. 2007 när DSK mötte Viggan i ett av många klassiska möten, skadade Jonas foten så pass illa efter att ha landat efter en nickduell att han var tvungen att operera. En skada som enligt hans egen utsago förstörde hans fotbollskarriär. Men ändå stod han där i lördags och var högst delaktig i vinsten mot DSK. För er som behöver en liten recap, finns matchrapport från Viggan-matchen under följande länk:
 
http://www.viggan.com/Matchfakta/Matcher/2007/070616-Danderyd-VIKa.html

För att på något sätt återkoppla detta till DSK, vill jag med det ovan skicka en hälsning till Mattias Frost som slet av det främre korsbandet i B-lagsmatchen i söndags. Det går att komma tillbaka, det går även när man har passerat det där magiska 30-strecket att ta sig tillbaka och spela en avgörande roll. Spelare som har betytt och betyder så mycket för sin klubb växer inte på träd. Och i DSK kickar man inte heller ut gamla trotjänare.

Imorgon väntar ett fantastiskt möte på Vallen. Ett möte som alla storlag i Division 5 bara kan drömma om… Åttondel i Stockholm Cup. Och motståndet gör det inte heller sämre… Andrea Doria…

Det är ett möte mellan två världar, som Hussfelt så fint hade uttryckt det.

Andrea Doria: ”FC Andrea Doria bildades som korplag våren 2007 …som en hyllning till den italienska fotbollen.”

DSK: ”Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den svenska brunkarfotbollen som spelas i de lägre divisionerna.”

Det är som upplagt för ett historiskt möte. Enda sedan Andrea Doria poppade upp på fotbollshimlen har vi velat möta dem. Framförallt eftersom vi själva vill framstå som ett Italien-inspirerat lag. Och det beror inte så mycket av det som görs på fotbollsplan, men allt annat runtomkring. En vinst i den matchen ger ett välbehövligt tillskott på 5000 SEK i klubbkassan. Och förutom att DSK får ett välbehövligt break i den trista säsongsinledningen är nog det bästa av allt, att oavsett hur det går i matchen, förblir DSK ”die Nummer 1 im Norden”. Det kan ingen ta ifrån oss i år. Matchen blir en hård batalj mellan två fotbollsideologier, som har allt annat gemensamt. Danderydsvallen den 9 maj klockan 19.00.

Pazza DSK

tisdag 1 maj 2012

DDet bara händer

Såg precis Roselius svep och hans känga till DSK. Ja, det är ju bara att hålla med i vad han skriver om oss.
Vi spelar långt, det har vi alltid gjort. Men det är inget vi vill, det bara händer. Typ som Dahlins nickmål mot ryssen -94. Det bara händer.
Nille har två medspelare, en till höger och en annan till vänster. Samtidigt ser han en skugga femtio meter bort. Han tjongar. Det bara händer. Det sker på en millisekund i hjärnan. "Här har vi en chans, ta den".

Man kan sitta en lång stund och diskutera detta fenomen. Tjongspelet. För även om det verkar statiskt och utan en tanke bakom, så krävs det en viss talang för att tjonga.

Om ni har svårt att förstå vad jag menar, kolla på den här meteoriten.













Pazza DSK

måndag 30 april 2012

SFIF - DSK 0-1

Det senaste svepet på avsparkstockholm fick nog många att dra lite extra på smilbanden.

"Ska DSK börja plocka trepoängare måste man nog börja se till att någon faktiskt kan hålla i bollen och inte bara förlita sig på ett rakt, statiskt och anglosaxiskt spelsätt... Upp till bevis nu DSK!"


Nya DSK, som ska hålla bollen på backen och inte bara ska vinna matcherna utan även bollinnehavet, samt bjuda på lite småtrevlig fotboll hade fått sig en ordentlig känga. Laget som tar avstånd från allt som har med England och brittisk fotboll att göra, har tydligen ett anglosaxiskt spelsätt. Mycket underhållande...

Vi fick även en del gliringar efter Storskogen-matchen. "Ska man vinna serien kanske man ska vinna mot ett par överviktiga gubbar." blablablabla...

Storskogen består av många Klassespielers. Det löps inte mycket, det går inte speciellt fort, men det är så fruktansvärt tungt när Storskogen går till anfall. Och det var under en kvart i andra halvlek som Storskogen tryckte ner DSK-backlinjen i knäna på Kvasten. Matade inlägg på inlägg och målet kom, helt logiskt, till slut. Dessförinnan hade de även en nick i ribban. Men målet som Storskogen gjorde var inte en fantastisk slängnick som många gör gällande. Det var ett självmål. För faktum är att nicken hade gått utanför om inte Dangda-benet hade styrt in bollen i mål. Jag vill inte påstå att DSK dominerade matchen innan målet, inte heller efter målet, men man hade god kontroll på händelserna. Problemet för DSK är att man antagligen är det enda laget i det svenska seriesystemet som har den unika förmågan att göra solklara målchanser till halvchanser... på egen hand. Ungefär så var det även mot Sollentuna. Det brändes ett antal frilägen och en match som kunde ha varit avgjord efter 45 minuter, blev en nagelbitare när Sollentuna kunde flytta upp laget i andra och skapa tryck mot DSK-målet. Matchen finns i sin helhet i klippet nedan, men startar vid 0-1 målet. Matchens renaste träff.

 

Pazza DSK

torsdag 19 april 2012

Pazza-arkivet

Marknadschefen har gått under jorden, vilket innebär att hela verksamheten står still.
Det är svårt att hitta något att skriva om, även om en sammanfattning av t.ex. lägret i Delden vore på sin plats. I vanliga fall är det nämligen Marknadschefen som kommer med sjuka idéer och jag som gör det möjligt. Under dessa två år som vi har jobbat med den här bloggen, har jag samlat på mig oändligt långa meningslösa konversationer i min inkorg, om allt mellan himmel och jord. Runt hälften av dessa konversationer har mynnat ut i ett blogginlägg, hälften har av någon anledning inte fullbordats alternativt inte varit tillräckligt bra material. Jag tänkte bjuda lite på något som inte har publicerats tidigare. Om detta blir ett stående inslag vet jag inte, eftersom jag inte har hunnit med att gå igenom alla konversationer, något som helt säkert skulle vara ett heldagsprojekt. Men i mitt sökande, tog det bara några gamla mail tills jag stötte på den här godbiten. Mailet är daterat till den 29 april 2010. Det var på den tiden då Konsulten i allra högsta grad var inblandad i verksamheten. Ni minns säkert honom som spelaren som prompt ville bli kallad legendaren. Hursomhelst, tanken var att vi skulle lista de tio värsta busarna i DSK under 2000-talet. Vi hade en solklar etta och nedanstående text komponerades som motivering. Och trots att vi hade en fullständig topp-10-lista så rann det hela ut i sanden.

"Trots att han var coach så är han en pazza-ikon i Danderyds SK. Coach kunde få domare att gråta, motståndare att darra av skräck och var inte sen med att bli utvisad i ett flertalet matcher.
Han blev snabbt en megastjärna i och med sitt straff från förbundet efter skandalmatchen borta mot Rotebro 06/07, som sedermera slutade i avstängning.
Skandalen i Turebergshallen kommer vi alla ihåg, men då var det inte motståndarna eller domarna han hade synpunkter på utan istället var det vi spelare som fick en kanyl rätt upp i arslet efter att vi, hör och häpna, hade gjort mål.
Bakgrunden till detta utbrott var att DSK var piskade att vinna sista matchen mot Lidingö med 3-0 för att gå vidare. Coach hade satt sig på läktaren för att få en mer överskådlig blick. När vi så kunde avgöra matchen i power-play så blev det enormt jubel bland publik och spelare. Men, det fanns en herre på läktaren som inte alls delade våra åsikter. Det blir helt knäpptyst i hallen när coach reser på sig och från sin läktarplats skäller ut hela laget. Och en sak har man lärt sig, har han väl börjat så ska man stå tyst och lyssna (eller hur Sevefjord) och inte käfta emot. Det tar ungefär 2-3 minuter innan spelet så kan komma igång igen. Vi hade alltså gjort ett mål men fick skit för det för att vi inte hade ställt upp på rätt sätt i power-play."


Pazza DSK