tisdag 29 maj 2012

3 irad


Matchens lirare i DSK

Startelva:



Scopa


Trollkarlen – Rysjö – Paani – BK


Samglas – Pinky – FBF – Dangda


Hatten(c) – Fascinista


Matcherna faller tätt så här års och det är lite av en avgörande vecka för DSK som väntar, med match mot Kista imorgon och match mot Sollentuna United på lördag. Matcher som man måste vinna om man ska var med i toppen och leka, men som man inte nödvändigtvis vann förra året.

Matchen mot IFK Täby var en riktig grismatch och självklart nämndes planen efter matchen på avspark. Så kommer det antagligen vara resten av året. Korta matchrapporter som nämner resultatet och innehåller så många MEN i en och samma mening att man inte längre kommer ihåg resultatet och vilket MEN i ordningen som avsåg vad, efter att man har läst klart.
Det är bara att leva med, att man i den här serien vill spela på konstgräs á la Ärvinge där en lätt dutt på bollen får den att rulla tvärs över hela plan. Det är fotboll det. Jag menar, bra tillslag? Vad är det?  En plan där andra studsen är högre än den första. Fantastiskt, så ska det vara. Konstgräsgenerationen som blir konfunderad när bollen faktiskt stannar upp innan kortlinjen när man slår en boll på djupet.
Det försvarar naturligtvis inte skicket som Danderydsvallen är i just nu.  Den är bedrövlig och jag hoppas att kommunen tar sitt ansvar och ser till att planen i alla fall till efter sommaren håller en god nivå. Tills dess får man anpassa sig till rådande förhållanden.

Matchen då? IFK visade att man är ett försvarsstarkt lag, även om DSK ägnade stora delar av första halvlek åt att prickskjuta IFKs fyrtorn till mittbackar i huvudet. Prickskyttet fungerade alldeles utmärkt, men var väl inte allt för genomtänkt. Trots det, skapade man några halvchanser på framförallt fasta och en målchans, då Hatten sköt strax utanför från ett bra läge strax innanför straffområdet. Täby skapade lite oro på fasta, men mer än så var det inte.

Andra halvlek såg i princip exakt likadan ut som den första, d.v.s. inte mycket hände egentligen. Om det inte vore för den där magiska minuten någon gång mellan den 75 och 80. BK får bollen på vänsterbacken. Han i sin tur försöker slå en längre boll, men får en felträff och bollen hamnar perfekt ute hos Guti på vänsteryttern. Guti driver inåt i banan och levererar bollen vidare ut på högern (Antingen via Hatten eller på egen hand), där Hannes stormar fram . Hannes slår ett lågt inlägg som letar sig fram till Hatten via Guti. Hatten gör inget misstag utan placerar snyggt bollen i bortre. 1-0 DSK! Klassiska Dangda-effekten (Guti kom in istället för Dangda bara någon minut innan målet)
Efter det inleds en mindre Täby-offensiv som fick hjärtat att slå några extra slag under slutminuterna. Men närmare än två nickar utanför på hörna kom inte Täby.

Kul för Magath, Signore och Players manager att få ta en trepoängare som ansvariga för laget. Kul även att ytterligare en DSK-spelare fick göra A-lagsdebut. Adam spelade sista 10 minuterarna. Paani tilldelades priset som bäste DSKare.

Bilagan förlorar ett sömnpiller till match mot Spånga
Elva tappra DSKare ställde efter mycket om och men upp i bilagan i söndags. Och tempot i första halvlek var väl… sådär om man ska vara snäll. När sedan Hampus skadade sig i mitten av första, så gick det egentligen inte riktigt att förhindra en förlust längre. Matchen slutade med 4-2 vinst för Spånga.


Startelva:


Hampus


Micke – Sunken(c) – Benji – Wise


K – Farre – Saman – Oliver


Adam – Fascinista


Hampus blir borta i sex veckor efter att ha skadat fingret. Tråkigt! Vi hoppas naturligtvis på ett snabbt tillfrisknande.

Pazza DSK

3 kommentarer:

  1. Kul med matchrapport. Grattis till segern. Upplys oss gärna om vilket "men" i vår matchrapport som gjorde att ni tappade bort er så ska vi försöka vara lite tydligare. Förstår att det kan vara svårt att förstå. Ses på en plan i höst där bollen rullar över kortlinjen när man slår till den för hårt :)
    mvh
    IFK Täby

    SvaraRadera
  2. Jag hade faktiskt inte läst er matchrapport när jag skrev det här inlägget, utan texten riktade sig mot en kommentar på avspark efter matchen, samt tidigare matchrapporter som har skrivits i samband med matcher på Danderydsvallen. Man får ta det med en nypa salt, MEN ville väl egentligen bara vända på diskussionen lite. Jag menar, alla planer på den här nivån passar olika lag och alla måste anpassa sig därefter... Nu har jag däremot läst er matchrapport och ser inget fel med den. :) Tycker att det är kul att ni har en ny mer uppdaterad hemsida. Ser fram emot att följa den i fortsättningen. Lycka till mot Skogen ikväll!

    SvaraRadera
  3. Tack för svar, vi försöker vara så neutrala som möjligt i våra matchrapporter och hålla en god ton. Även om de är riktade framförallt till det egna laget, är de fortfarande tillgängliga för 3 miljarder internetanvändare så länge som man inte stänger hemsidan för utomstående. Fler borde tänka på det. På avspark kan däremot vem som helst skriva vad de vill, och gör det också, har det visat sig. Dock, den enda kommentar till matchen i söndags vad jag kan se är denna. Visst låter den lite bitter, men konstaterar väl bara att DSK är bra på sin hemmaplan? Lycka till själva ikväll!
    mvh
    /IFK Täby

    15:59 26 maj 2012
    DSK kommer inte förlora en match på sin åker till gräsplan. Jag är inte bitter utan realist, DSK anpassar sitt spel roligt bra på åkern!
    /Simpson

    SvaraRadera