måndag 11 juni 2012

Tre matcher, två vinster och en förlust

Man kan lugnt konstatera att fokus har legat på annat än att leverera matchrapporter. Samtidigt har DSK haft ett relativt intensivt matchprogram innan uppehållet. Det har spelats tre matcher sedan den senaste uppdateringen. Kista borta, förlust med 2-1 (1-1), Sollentuna United hemma, vinst med 5-0 (4-0) och igår vinst borta mot Lokomotiv Blackeberg 2-3 (0-1).

Startelvan mot Kista:

Scopa

Trollkarlen – Paani – Larsson – Trequartista

Samglas – Anja – FBF – Dangda

Hatten (c) – Fascinista

Kista gjorde 1-0 efter drygt 10 minuter och DSK kvitterade genom FBF några minuter senare. Det var ingen fantastiskt bra halvlek från något av lagen, men ändock skapade DSK något mer. Andra halvlek ser ungefär ut som den första. Kista gör dock 2-1 med 15-20 minuter kvar, efter att Paani först blivit nersparkad och sedan Kista-spelaren kommit helt fri mot Scopa. Scopa tar skottet, men returen går ut till en annan Kista-spelare som enkelt kan lägga in den i mål. Den uteblivna frisparken innan målet var dock solklar. Närmare en kvittering än några halvchanser kom inte DSK. Kista skapade två farliga chanser till på kontring innan slutsignalen ljöd. En rätt bedrövlig insats från DSK överlag.

Startelvan mot Sollentuna United:

Scopa (c)

Coentrao – Paani – Larsson – BK

Samglas – Pinky – FBF – Dangda

Guti – Fascinista

Mycket regn verkar göra D-Vallen gott. Trots att det hade regnat tre dagar i streck, var planen bättre än tidigare. En av årets bästa halvlekar av DSK mot ett ungt och rätt svajigt motståndarlag. Målen gjordes av Fascinista, Guti, Coentrao, samt ett inspel av Coentrao som resulterade i ett självmål. Andra halvlek var relativt avslagen. Paani nickade in en hörna i slutet av matchen.
Paani korades till matchens lirare, men gav bort utmärkelsen till dagens bäste DSK-spelare Coentrao.

Startelvan mot Lokomotiv Blackeberg:

Scopa

Coentrao – Paani – Rysjö – BK

Fille – FBF

Hatten (c) – Dangda – Samglas

Fascinista

DSK gick över till det ”tyska” spelsystemet 4-2-3-1. En trevande inledning första 10 minuterna resulterade så när i ett baklängesmål på hörna. Bollen gick rätt igenom försvaret och en Blackeberg-spelare fick tån på bollen, men den räddades nätt och jämnt på mållinjen av Dangda. Till slut lyckades man även få undan bollen. I övrigt så var det DSK som skapade chanserna. En hel del småtrevliga anfall på båda kanterna som resulterade i farligheter. I slutminuten av första halvlek, blev Hatten frispelad av Fascinista och kunde, efter ha rundat målvakten, lägga in 0-1.

15 minuter in i andra halvlek nickade Rysjö in en hörna slagen av Fascinista. Slog han hörnan med vänstern? Antagligen… Någon minut senare smekte FBF in 0-3 från 20 meter. Antagligen DSKs snyggaste mål i år. DSK ser ut att ha kontroll på matchen, men med drygt 20 minuter kvar slarvades det och LB tilläts reducera. Därefter var det vilda västern. 2-3 kom med 5 minuter kvar och i slutet var det även nära kvittering. Otroligt onödigt att göra en redan avgjord match spännande. Men det är å andra sidan inte första gången i år. Viktigt med tre poäng mot ett hemmastarkt Blackeberg. Detta var faktiskt deras första förlust på hemmaplan i år.
Nu väntar två otroligt viktiga matcher mot Rissne. Av någon anledning lyckas vi alltid pricka in dubbelmötet innan sommaruppehållet mot ett topplag. Förra året var det Kallhäll som i det skedet av säsongen låg på andra plats.