tisdag 8 maj 2012

Om det som har varit och det som komma skall…

”Överviktiga gubbar verkar ställa till problem för er…” går att läsa under kommentarer till föregående artikel. Jag är osäker på om det var ett hån riktat mot oss eller Täby. Överviktiga Täby? Nej. Gubbar? Nja något äldre, men gubblag? Även med målvakt inräknad (37 år gammal) låg deras snittålder på under 30. Men vad vet jag, man kanske åldrar snabbare i Täby… vilket vid närmare eftertanke antagligen stämmer.

Täby Citys matchrapport summerar matchen ganska väl. En ganska jämn match, där Täby var något vassare i avsluten. Och om man nu ska lyfta fram någon i något av lagen så är det Jonas Fonseca i Täby City, som antagligen fick lite av sin personliga revansch mot DSK. Den gamla Viggan-ikonen, som fick lämna Viggan mer än halvvägs! in i försäsongen, gjorde det viktiga 1-1 målet. Det där målet som alltid sätter en massa myror i skallen på DSK-spelare, tyvärr. 2007 när DSK mötte Viggan i ett av många klassiska möten, skadade Jonas foten så pass illa efter att ha landat efter en nickduell att han var tvungen att operera. En skada som enligt hans egen utsago förstörde hans fotbollskarriär. Men ändå stod han där i lördags och var högst delaktig i vinsten mot DSK. För er som behöver en liten recap, finns matchrapport från Viggan-matchen under följande länk:
 
http://www.viggan.com/Matchfakta/Matcher/2007/070616-Danderyd-VIKa.html

För att på något sätt återkoppla detta till DSK, vill jag med det ovan skicka en hälsning till Mattias Frost som slet av det främre korsbandet i B-lagsmatchen i söndags. Det går att komma tillbaka, det går även när man har passerat det där magiska 30-strecket att ta sig tillbaka och spela en avgörande roll. Spelare som har betytt och betyder så mycket för sin klubb växer inte på träd. Och i DSK kickar man inte heller ut gamla trotjänare.

Imorgon väntar ett fantastiskt möte på Vallen. Ett möte som alla storlag i Division 5 bara kan drömma om… Åttondel i Stockholm Cup. Och motståndet gör det inte heller sämre… Andrea Doria…

Det är ett möte mellan två världar, som Hussfelt så fint hade uttryckt det.

Andrea Doria: ”FC Andrea Doria bildades som korplag våren 2007 …som en hyllning till den italienska fotbollen.”

DSK: ”Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den svenska brunkarfotbollen som spelas i de lägre divisionerna.”

Det är som upplagt för ett historiskt möte. Enda sedan Andrea Doria poppade upp på fotbollshimlen har vi velat möta dem. Framförallt eftersom vi själva vill framstå som ett Italien-inspirerat lag. Och det beror inte så mycket av det som görs på fotbollsplan, men allt annat runtomkring. En vinst i den matchen ger ett välbehövligt tillskott på 5000 SEK i klubbkassan. Och förutom att DSK får ett välbehövligt break i den trista säsongsinledningen är nog det bästa av allt, att oavsett hur det går i matchen, förblir DSK ”die Nummer 1 im Norden”. Det kan ingen ta ifrån oss i år. Matchen blir en hård batalj mellan två fotbollsideologier, som har allt annat gemensamt. Danderydsvallen den 9 maj klockan 19.00.

Pazza DSK

1 kommentar:

  1. fin skrivning , bra och sjyst match.
    krya på dig frost
    mvh fonseca

    SvaraRadera