Samglas - FBF - Disco-Anja - Dangda

Fredrik Jensen(C) - Fascinista

Premiär på Träskvallen. Åt helvete tycker vissa. Underbart tycker andra.
Att springa längs kanten närmast läktaren är som att springa ett orienteringslopp någonstans i närheten av polcirkeln. Du vet inte riktigt vad som väntar när du sätter ena foten framför den andra. Lägg därtill att du har en boll, medspelare och motspelare att hålla koll på. Resultatet, du linkar omkring som en enbent kyckling med värk i ena höften så här två dagar senare. I övrigt är planen dålig, men inte katastrofal. Den andra kanten är faktiskt riktigt bra på sina ställen, det har den alltid varit av någon anledning. Men oavsett vad, fotboll ska spelas på gräs!
Ursvik som var obesegrade efter fyra matcher stod för motståndet i söndags. DSK bestämde händelserna i princip under hela första halvlek, utan för den delen ha ett övertag i bollinnehav. Det märktes att Ursvik inte riktigt var vana vid underlaget, men inget noterbart gnäll över det. De är ju trots allt vana från tidigare år vid kaninburens gräsplan i Ursvik som de nu lägger om till konstgräs. Tråkigt, men sant.
Det tog en halvtimme och det stod 3-0 till DSK. Det började med ett självmål, då BK kastade långt på första stolpen och en Ursvikspelare skarvade in bollen i bortre. 2-0 gör Fascinista efter att ha slitit sig loss på vänsterkanten och placerat bollen i bortre krysset. Målvakten var på bollen, men kunde inte styra bollen utanför målramen. 3-0 gör Fredrik Jensen, som antagligen är den som är mest glad av alla över gräspremiären. Från höger drar han till ett hårt skott i bortre burgavel. Snyggt och otagbart för Ursviks målvakt. Med minuten kvar av halvleken är det Ursviks tur att få göra mål på ett långt inkast. En DSK-spelare nickskarvar bollen vid första stolpe och bollen hamnar hos två! Ursvikspelare som står fria vid bortre. Onödigt, men 3-1 blir halvtidsresultatet.
I andra händer det till en början inte så mycket. DSK tycks ha kontroll på händelserna även om Ursvik sticker upp några gånger. Så med en kvart kvar att spela. Fredrik Jensen lyckas ta sig förbi ytterback och spela in bollen till Fascinista i mitten, som bara ska raka in bollen i öppet mål och på så sätt punktera matchen. En förarglig studs precis innan gör att skottet går över. Typiskt är det då att Ursvik via en snabb igångsättning av spelet efter det missade målet kan göra 3-2 istället. Spelet sätts igång via högerkanten och bollen hamnar slutligen via två spelvändningar och ett bakåtspel i straffområdet i mål. Därefter följer en nervös slutkvart. Men närmare en kvittering än en farlig hörna kommer inte Ursvik och DSK kan bärga tre viktiga poäng. Förhoppningsvis kan man ta med sig denna fina insats inför kommande viktiga möte mot IFK Täby nu på lördag.
Publiken på läktaren röstade fram DSKs norrlänning och tillika mister X och Ursviks nr 25 (Ante tror jag att han heter) till matchens lirare.

Storseger för bilagan i derbyt mot FC Djursholm
Signore Frost gjorde debut som coach för B-laget och vilken debut det sedermera blev. Matchen slutade med 7-1 vinst. Wise var assisterande coach och säger sig ha fått massvis med erfarenhet och bra tips av att stå bredvid Signore vid bänken. Enligt uppgift matchades följande startelva:

Hampus

Jedvall – Sunken - Nille(C) - Tom

Keyvan – Farre – Fille - Oliver

Adam - Jonas

Noterbart är att Farre visade att gammal är äldst genom att göra fyra mål! Signore visade även sin auktoritet i paus när domaren å Djursholms vägnar frågade om man kunde flytta andra halvlek till konstgräset som hade blivit ledigt. Signore vägrade!