tisdag 4 september 2012

Ursvik – DSK 0-3


Det var invigningsfest i Sumpan i lördags, närmare bestämt i Ursvik.
NCCs framtidsprojekt om en idyll, en stad i staden, ett Mecka för barnfamiljer och en fotbollsplan där ortens nya Zlatan ska växa upp firade med pompa och ståt, en grillad wurst för tian och en invigningsmatch mot Danderyds SK.

Man kände pulsen när man gled in på parkeringen, här var det livat! 7-manna lag gjorde upp i regnet, folk frös men den stämning som infann sig runt om kring var svår att beskriva.

POFF!! DSK äntrar planen för att värma upp, någonstans där kände väl innevånarna att det var dags att ta picknickfilten hem och slå på burken istället.
DSK, en söndertrampad hundskit som gick på sparlåga stod i vägen för Ursvik den här dagen. Inte blev det bättre när vi värmde upp och såg Ursviks mäktiga uppvärmning med lek och skratt. DSK försökte hålla jämnt tempo och skoja till det också med finurligt kortpassningsspel på det nylagda konstgräset.

Trots att DSK kom från en riktig gris-seger mot IFK Täby så var tongångarna sådäääär va. Ursvik är ändå ett topplag med en ambition att aldrig behöva möta DSK igen nästa år, och DSK saknade ordinarie spelare som Kvasten, Fredrik Jensen, Dangda, Tobinho och nån till säkert…

Startelvan

Fjortis

Coentrao - Flinck - RoS - Louise

Eredivisie - Pinky - Facebook - Anita

Capitanista - Maria Hernandez

Ursvik trillade boll snyggt och drog ut på tiden, maskning och tråkigt att se för dom tappra UIK-fans på plats. DSK hade Storpastans lugn vid sidan som dirigerade backlinjen på ett mycket fint sätt.

Anita var på spelhumör och ville visa Magath att allt han har gjort såhär långt har varit fel. Tog ned bollen snyggt och smekte fram bollen till Maria H. Maria har en snygg bröstkorg och tog ned bollen vårdat, med en behärskad och retlig bredsida slog han bollen i mål. 1-0 till DSK efter åtta minuter.

Därefter så kom Ursvik några gånger förbi på kanterna, men Hampus var med på noterna. RoS täckte upp bakom en flaxande Louise och backlinjen kändes kompakt och ställde Ursvik offside några gånger. Rätt snyggt måste sägas.

I andra halvlek så behöll DSK kylan. Ursvik kom upp några gånger, och det farligaste blev väl när DSK skulle pröva en ny utsparkstaktik där Hampus ville pumpa bollar mot vårt avbytarbås. Hela vänsterkanten var helt sopren, så när bollen tillslut hittade sig in mot mitten så fanns det inte en spelare kvar där.

Kirre kom in och röjde runt, hade ett friläge och försökte sno Anitas mål. Pinkys mål var för övrigt sjukt snyggt.
Sunken förtjänar en medalj efter sitt inhopp. En helt fasansfullt snygg tackling följdes i situationen efter det upp av en helt vansinnig tackling där UIK-spelare flög till höger och vänster, och bollen kunde tillslut leta sig fram till Anita som efter några chanser tillslut fick göra mål. Kirre var där men aldrig nära bollen men jublade för att han täckte undan UIK-spelarna som försökte få bort bollen. Pinkys mål föregick av Maria H som sprang sig loss på högerkanten och drog in ett hårt inlägg. Just när Pinky skulle slå in den kom en sork upp från planen och störde Pinkys balans, men med vilja så lyckades han få en fot på bollen innan han föll gråtandes till marken.

3-0 mot Ursvik som säkert var besvikna efter denna dag. Nu ska DSK härnäst ta sig ann ett skräcklag, nämligen Kallhäll. Det är ju nämligen så att DSK klarar av att vinna mot topplagen men torska mot bottenlagen. Vänd på tabellen StFF.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar