söndag 23 september 2012

Dangda-effekten = Dangda-defekten

Pazzas utsände skickades till Rom för att studera dess geologi, vinodlingar och det fina urvalet av grappa. Samtidigt så anlände Dangda tillbaka från de döda från ett antal resor i Sverige och Tyskland. DSK kom vid det läget från ett par fina skalper mot bl.a. Kallhäll och Ursvik. 

Därefter, två raka kryssmatcher med Dangda på planen!!!!!

Det har under en tid diskuterats om den s.k. Dangda-effekten, och för att ge en närmare förklaring så innebär Dangda-effekten givetvis att man får en effekt, vad effekten blir har fram till idag varit svårtolkad. 

Dangda-defekten: En effekt som ger defekt. Enligt ordlistan: Skadad, trasig, bristfällig..etc. Vi nöjer oss med att förklara Dangda-defekten med att resultaten helt enkelt inte går DSKs väg. Observera, detta är endast de gånger under året vi har fått tillbaka en öltjock tysk i laget efter dennes hälsosamma resor.

"Tjena boys, Dangda is back"......ÅH NEJ!!!


För att göra en jämförelse så var undertecknad på Estadio Olìmpico och spanade in Francesco Totti, den s.k. Totti-effekten där halva laget applåderar åt Totti varje gång han misslyckas med något så enkelt som att slå en vanlig passning. Hur man sedan ska hänvisa det till Dangda-defekten är svårt, dom spelar trots allt på olika nivåer och i DSK skriker vi "tyskhelvete" så fort Dangda ska kladda..i Roma så hyllar man...resultatet blir dock detsamma i båda lagen, man torskar i slutändan.
Jag tänker inte gå längre i detta resonemang, men klart är i alla fall att Magath har ett problem. Skall han låsa fast Dangda? Nej, han är ju faktiskt i sina bästa stunder en klassespieler i Division 5-mått och är en kult-bärare av arroganta DSK anno 2000-talet. Ligger svaret i den tröja som Kvasten köpte till Dangda i Thailand? Är det tröjan som fick Dangda att ge otur?

Fakta, 2011 var året och Dangda var på toppen av sin karriär. Efter en sommar i Halmstad där spriten flödade så tappade Dangda fotfästet. Från att ha varit längst fram i försäsongsjogget återsågs han sist i ledet. Det rapporterades om flera skandalfyllda kvällar på Lemon Bar, en mätt tysk med siktet inställt på en återkomst i Värtan. 

Det är uppenbart att tröjan som fraktades från Thailand är svaret. Den måste bort. Eller så accepterar vi att under några viktiga matcher under året helt enkelt får leva med att tröjan bestämmer DSKs öde. Inte Dangda eller ett taffligt försvarsspel. 






Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar