söndag 7 oktober 2012

Falkens avslutning, Magaths dusch och rövaren som blivit en klassiker

Del 1. Ett falköga för mål

En 15-årig epok är över, vad det verkar. Mange Falks sista match i klubben kunde inte ha slutat bättre.
För att börja artikeln baklänges så satte Falken idag punkt för sin karriär i DSK genom att göra årets sista mål, 3-1. Målet innebar att tredjeplatsen i serien definitivt säkrades och räddade Felix Magaths jobb till nästa säsong. Samtidigt som man glädjes med lagets enorma framgång, gick det inte att låta bli att fälla en liten tår över att Falken enligt sig själv i och med matchen tar farväl av sin karriär i DSK.
Men, utan att bli för sentimental så var det ett klassmål han bjöd på, och jag tror det var tack vare en hederlig tjongrensning från BK i backlinjen. Fri med målvakten gör han ett avslut som hade fått Bergstaca blivit grön av avund, en kall placering förbi målvakten.

Efter matchen hyllades Falken inför ett fullsatt Danderydsvallen, upp med nr 10 i luften inför fru och oförstående barn. Men, givetvis kommer det en avslutning framöver, då får vi chansen att tacka av han på lite mer klassiskt DSK-vis, utan familj så att säga.

Del 2. Magath gör sin bästa säsong i DSK
Han tog över DSK efter mycket om och men i höstas, och inledde också med en stabil 3-0 seger i El Clasico mot Enebyberg. Han har givit glädje och engagemang. Han har hatats för sin tränarstil och påståenden att han gör det mer för sig själv än för spelarna. Men, han har fått vinna mot sin gamla klubb IFK Täby och han har lett laget på ett imponerande sätt, där det har varit roligt att gå ned på träningarna och där det hela tiden funnits en tydlig linje i hur vi ska spela.
Som tack för allt så skickades han in i duschen efter matchen, och givetvis så var vi noga med att akta glasögonen. Det har varit skoj med Magath vid rodret, och förhoppningsvis så är han med oss även nästa säsong också i någon annan (eller samma roll som coach, ingen går säker i FC Hollywood).

Del 3. Rövaren som blivit en klassiker
När Hatten var frånvarande idag, så fanns det mer eller mindre bara en person som kunde hota Hatten i skytteligan. Jonas Fascionista Pasthy var på jakt, och två mål i dagens match skulle innebära ensam vinnare i skytteligan. Och det såg lovande ut med ett par farliga nickar i första halvlek, nån DSK-are som föll som ett höstlöv i straffområdet, men han gick av planen mållös i första halvlek.
En annan spelare har i år träffat allt annat utom mål, och någon hade tydligen räknat ut att Sam inte gjort mål i DSK på över ett och ett halvt år. Det var innan han gjorde mål för några veckor sedan. När säsongen sen väl är körd har han klivit fram. Och idag var han framme igen.
Efter det att Bromma kvitterat till 1-1, trots en man mindre på planen, så såg allt väldigt normalt ut i DSK-ögon. Tafatt, idélöst och initiativlöst.
Då, i matchens 75:e minut, fick DSKs fine vänsterback bollen helt oattackerad, och i vanlig ordning gick allt för fort. Tur då att planen var skit och denne snubblade på bollen som blev en perfekt passning till Jonas som med finess kunde vända bort backen och placera bollen i mål. Bollen gick perfekt in vid vänstra stolpen och träffade hjulet innanför målet. Det var bara det att domaren inte höll med, trots vilda protester från DSK. När förbannade DSKare ställde om, stod Jonas kvar strax utanför straffområdet...häng med nu, det här var snyggt. Målvakten drog utsparken klockrent i röven på Jonas , snyggare passning får man leta efter. Rövaren blev en perfekt passning till Sam som med självförtroende kunde göra 2-1. What we do in life, echoes in eternity.

Inte för att Fascinista blev gladare för det.

Hannes startade matchen med en snygg balja strax utanför straffområdet. Matchen i sig var jämn, men DSK hade lite mer tyngd i sina anfall.





Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar