tisdag 28 september 2010

Pazzas Nya Logga


Många höjde nog på ögonbrynen när de för första gången såg en Pazzafärja köra rätt in i ett isberg, istället för den enkla och stilrena DSK-loggan med tillhörande Pazzatext.
Förutom att det finns en djupare tanke bakom ”loggan”, var bytet av logga en nödvändig om än drastisk åtgärd.

Den djupare tanken bakom loggan grundar sig i det latinska ordspråket vi har valt för Pazza och DSK, ”Fluctuat nec mergitur”, vilket betyder ”skakat av vågorna, men det sjunker inte.”
”Det” stod i grund och botten endast för DSK, men nu även för Pazza vilket vi återkommer till längst ner i detta inlägg.

Att vi skulle ta en Viking Line-färja och göra om det till en Pazzafärja kändes mer eller mindre självklart. En gammal färja som tar sig fram genom stormen och vågorna om än långsamt. Hade vi stannat kvar i Division 4 hade vi sluppit kludda dit isberget. Där tog det helt enkelt stopp och DSK åkte ner i Division 5.

Den nödvändiga och drastiska åtgärden att byta logga grundar sig att det enligt rykten har framförts kritik mot Pazza. Och denna kritik kommer inte från utomstående, utan från de egna leden.

Utan att specifikt gå in på vem eller vilka som enligt rykten har framfört kritiken, är kritiken riktad mot mikroskopiska inslag i bloggen som stöter mot DSK:s stadgar. Därför har vi valt att byta ut DSK-loggan mot Pazzafärjan redan nu, istället för att kanske förfina denna symboliska bild. Det får vi helt enkelt göra vid ett senare tillfälle.

Och om vi går tillbaka till det latinska ordspråket, ”Fluctuat nec mergitur” eller ”skakat av vågorna, men det sjunker inte” är det lätt att förstå att detta ordspråk nu även är applicerbart på Pazza.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar