onsdag 29 september 2010

Hänt i veckan

”Bergstaca är och kommer alltid att vara en Division 5-spelare.”

Det var ett tag sedan vi publicerade en ”Hänt i veckan” eller ”Sanningens minut”, men efter gårdagen är det inte mer än rätt att återinföra detta omtyckta inslag. Efter gårdagens träning ska man kanske t.o.m. kalla inlägget för Äntligen Division 5. Det var nämligen första träningen efter degraderingen och första steget tillbaka mot Division 4. Det var dessutom en minst sagt minnesvärd träning.

Marknadschefen lämnade demonerna hemma och tog sig ner till träningen för första gången sedan han lade ner verksamheten för säsongen. Inget konstigt med det, han brukar göra så. Både lägga ner mitt under säsong efter diverse tvister med ledningen och dyka upp efter säsongen. Och än viktigare, Bergstaca kom ner med ett leende på läpparna och var minst sagt laddad.

I väntan på tillträde till Vallens nya konstgräs fick vi träna i RM-hallen.


Foto: Överlägsenheten

När man tänker efter är det rätt sjukt vilka träningsmöjligheter vi har. Inomhuskonstgräshall, snart konstgräs och gräs. Samtidigt, med tanke på att vi är så ”jäkla bra” på fotboll, är det kanske inte mer än rätt.

Träningen inleddes med en tydlig dominans för det gula laget när lagen skulle hålla bollen inom laget. Redaktören välkomnade både Marknadschefen och Bergstaca tillbaka med att bjuda dem på varsin tunnel. Det klackades och skrattades och Bergstaca plockade även fram den klassiska "bommen" för första gången på fyra år. Hannes var den som fick känna på en rejäl armbåge.
Efter en väl avslutad uppvärmning var det dags för spel och allting var sig likt:

Phille träffade allt förutom mål, Lillpastan drömde sig bort, Kvasten skulle visa att han är bättre än alla andra som utespelare, Redaktören var fullständigt briljant, Frosten var förbannad, Pinky var eftersäsongstrött (Han jagade Marknadschefen och kallade honom för Romasvin, samt kapade likgiltigheten), Fille slog fina krossar, Rawling glömde bort att slänga sig, Thelin tog över Benjis vänsterbackplats, Falken stirrade ner i backen och trummade på, Eli var bättre än Rawling, Hannes kladdade, Saman kladdade, Misak kladdade, Lill-Babs KLADDADE, Marknadschefen såg endast det långa alternativet, Jakob kladdade, Kennie fuskade och Sunken kom ångandes på kanten.

En ganska jämn tillställning med andra ord.

Har jag glömt någon eller något? Ja, just det. Det hade varit en jämn tillställning om det inte vore för att det blå laget hade världens bästa Division 5-spelare, d.v.s. Bergstaca.

Likgiltig som han är, brydde han sig inte om att komma ner till DSK:s ödesmatch mot Viksjö och han brydde sig inte ens om att fråga om matchen.

Han lyckades verkligen med allt under träningen igår. Han gjorde mål, filmade till sig en straff, armbågade motspelare och var på strålande humör (något som vi inte har sett på fyra år).

Men, höjdpunkten var ändå när han efter träningen i omklädningsrummet började snacka om GULDFESTEN. ”Det ska bli kul på guldfesten.”

Alla kollade förvånat på varandra. Vad menar han?

”Ok då, avslutningsfesten.”

Och detta är inte ett skämt. Man kan tro att det var en oskyldig felsägning, men känner man Bergstaca vet man att han verkligen menar det. Senast Bergstaca briljerade var för fyra år sedan i Division 5. Han vann den interna skytteligan överlägset året vi gick upp till Division 4 och självklart ser han fram emot att spela i ”sin Division”.

Bergstaca är och kommer alltid att vara en Division 5-spelare.

För att avrunda en lyckad och trevlig tisdagskväll skickade han även följande sms till Redaktören och Frosten:

”Vill bara gratulera till ett väl genomfört ”hålla bollen inom laget” från pojkarna i gul väst, kryddat med tunnlar och klackar från bröderna. Hälsningar Trifon den ödmjuke.”

Ps. Något som dock måste tas upp, framförallt i dessa tider när diverse personer verkar ha problem med Pazza DSK, är det antal ciggfimpar, skit och allmänt skräp som ligger på planen. Ingen i Pazza-lägret går vad jag vet runt och tar en cigg på träningen, och jag kan knappast tänka mig att någon 10-åring gör det heller. Är det en ledare eller en förälder med koppling till ungdomslagen är det rent ut sagt bedrövligt. Hur fasen tänker man? Du som vet med dig att du har gjort det, ditt patetiska stolpskott, behöver inte visa dig i RM-Hallen igen /Hälsar en förbannad Marknadschef. Ds.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar