lördag 18 september 2010

IFK Täby - IFK Österåker 4-2 (3-2)

Hoppet om att vi skulle få hjälp av Österåker i kampen om Division 4-kontraktet var tydligen att hoppas för mycket.

Jonas, Sunken, Kennie, Benji och lite senare även Rune, Nisse P och Uffe hade tagit sig till Täby SC för att bevittna en märklig tillställning. Man har ju läst kommentaren på avsparkstockholm om att Täby pippade Österåker och det är väl en sanning med modifikation.

2-0 till Österåker efter en kvart. Därefter räddade stolpen Täby från ytterligare ett mål i baken, två gånger dessutom. Skönt tänkte vi, då kan vi dra i halvtid. Men istället för ytterligare ett mål för Österåker, kom 1-2 målet efter en tilltrasslad situation och det var inte bara match igen, Täby tog över matchen. Innan halvleken var slut hade de vänt 0-2 underläge till 3-2. ALLVARLIGT!

Andra halvlek var frustrerande. Regnet öste ner och Österåker klarade inte av att få något tryck mot Täbys mål. Istället kunde Täby göra 4-2 på kontring och med det var matchen körd.

Och i sann Grimlund-anda (För några år sedan skrev Lars Grimlund från DN en liten notis om en match i de lägre divisionerna varje vecka, där han bl.a. satte betyg på planen, matchen etc.) kommer här Pazzas betyg från matchen:

Skala från 1-5:

Planen: 1 (Konstgräs kan max få en 2:a i betyg och Täby SC är inte bra)
Matchen: 1 (Sett med Pazza och DSK-ögon)
Korven: 3 (En riktigt bra korv och den hade varit väl värd ett högre betyg om det inte vore för ockerpriset)
Täby: 3 (Bra anfallsspel, men med det försvaret kan man fråga sig vad de gör i fyran egentligen)
Österåker: 1 (Man ligger 2:a i tabellen och leder med 2-0 mot laget som ligger nästsist... ALLVARLIGT!)
Nisse P: 1 (Hejade på IFK Täby. Det är som om vi skulle heja på Enebyberg, en Djurgårdare på AIK, en Barca-supporter på Real etc. Ja, ni förstår...)
Domaren: 1 (Borde ha blåst av matchen efter en kvart)
Vädret: 5 (Det regnade konstant, underbart...sett med DSK-ögon)