måndag 13 september 2010

Danderyds SK - Viggbyholms IK och IFK Täby - Bilagan

DSK mot Viggan, träskfotbollens högtid.

De som hade avvarat några timmar av lördagseftermiddagen och tagit sig ner till Vallen, fick se precis den match de kom ner för att se. Ett derby mellan DSK och Viggan, som saknade allt som hade med fotboll att göra, men innehöll allt ett derby ska innehålla. Viggan kunde trots att de saknade en hel del tunga pjäser ställa upp med ett slagkraftigt lag. DSK ställde upp med en av de starkaste 16-mannatrupperna man haft i år.

Jag kan rekommendera Viggans välskrivna matchrapport, framförallt gillar jag liknelsen vid en Wimbledonmatch:

”Ibland kändes det som en Wimbledonmatch, där man fick följa luftpastejerna från höger till vänster, utan något ordnat spel från något håll, med undantag från några få gånger.”


Det smällde i varje närkamp, det gnälldes vid varje domslut och vid ett tillfälle höll det på att urarta i ett slagsmål, när Hatten och Grauers började gruffa efter en närkamp. Tur var väl att båda lugnade ner sig relativt snabbt. Sammanlagt åtta gula delades ut och ett rött kort låg i luften.

Viggan hade mer boll matchen igenom och Viggans halvchanser var fler, men DSK hade fler klara målchanser. Merparten av Viggans halvchanser kom på deras välslagna fasta och DSK:s chanser på kontringar.

Viggans farligaste chans i första hade Jocke Thunström, men hans vänsterskott gick tätt utanför.


Frosten ligger som vanligt steget efter.

Källa: Viggan.com

DSK:s vassaste chans hade Phille Runsiö som missade öppet mål. En matchotränad Phille stressade iväg avslutet.

Viggan började andra halvlek i ett rasande tempo och DSK fick ägna sig åt det man gör bäst, träskfotboll. Därför kom DSK:s ledningsmål något överraskande. DSK vann bollen efter slarv högt upp på Viggans planhalva och Lillpastan lät vänstersläggan tala. 1-0 DSK!

Som så många gånger förr i år slappnar DSK av efter ledning och låter Viggans vassa anfallsduo Zacco och Jens briljera. Zacco tar sig runt på vänsterkanten, slår ett perfekt inspel till Jens som lyckades hitta en lucka i DSK:s försvar och språngnickar in 1-1. Helt otagbart för Martin.

Resten av matchen var Viggan spelförande lag och DSK försökte med snabba omställningar ställa till det för Viggans försvar. Viggan skapade sin farligaste möjlighet på hörna, där Nille lyckades få en perfekt touch på bollen (sett med DSK-ögon) en halv meter från mål. Jens stod och lurade precis bakom Nille och tack vare touchen smet bollen utanför Martins högra stolpe. DSK skapade några halvchanser, men sista tillslaget var inte det bästa och bollen rullade iväg för långt varje gång.

1-1 får ändå anses vara ett rättvist resultat sett till hela matchen. En poäng som kan visa sig vara hur viktig som helst när tabellen summeras om två veckor. För Viggans del innebär poängtappet, att de antagligen har förlorat kampen om andra platsen.

Nu ser vi alla fram emot Krutovs video från matchen.

Notis från söndagens Bilaga mot IFK Täby.


IFK Täby var både snabbare och mer tekniska, men jag tvivlar på att de hade en bättre taktikgenomgång än DSK. Notera att det är en kvart kvar till matchstart och att DSK inte har värmt upp än. DSK:s eminenta tränare står och "dealar" i telefon: "Asså, vad är det för styckpris?"



IFK Täby satsar medvetet på B-lagsserien i år, det tackar vi för. Det blev torsk med 2-5 till slut, vi läckte onödigt mycket ibland. Skönt att se Sunken briljera som högerback dock, och det ser bättre och bättre ut.

Eli i målet, Sunken, Lasse och Örjan på backarna. Thellan och Hannes fick vara kantspringare, Paani, Misak och Fille L var innermittfältare, Bergstaca och Falken längst upp (nostalgi). Lill-Wise (som sträckte arslet i paus), Jonas, Kvasten, Saman och Oliver på bänken tillsammans med Hasse ”The Special One” Ball.

Thellan gör ett magiskt mål som innebar 1-1. Därefter läcker vi för mycket och Täby får några enkla baljor. Bergstaca gör dock 2-2, ett mycket vackert mål. Samtidigt undrar jag vad Täby hade i målet, lagkapten var han också….

Därefter tappar vi fokus och vi ger bort matchen känns det som. Det ska tilläggas att Täby var bättre. De kunde med teknik och finess och ett och annat lustigt ljud vinna komfortabelt.

Grej of the day: Kvasten går in och styr upp innermittfältet. Han dominerade. Sparkapital!

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar