torsdag 30 september 2010

Film från katastrofmatchen släpps i helgen

Pazza Produktion släpper sin första film i helgen. Filmen, som egentligen är en teaser inför Pazza-dokumentären, är tänkt att dyka upp på Pazza DSK på lördag.

Redaktören och Marknadschefen ska sätta sig i Marknadschefens etagevåning i centrala Danderyd och jobba med filmen. Det blir ett samarbete av två helt orutinerade filmskapare, varför vi ber er om att inte ha allt för höga förväntingar.

"Blir den bra så drar vi till Lemon och har releasefest, alla är välkomna", hälsar redaktören.

Viggan Video
fokuserar mycket på fotbollen
bra kameror
bra filmredigering
bra intervjuer
bra stativ
byggnadsställningen på Hägernäs IP
vinner oftast matcherna och därmed guldvideo

20 Pazzafärjor

Pazza Produktion
fokuserar mestadels på livet utanför fotbollen
lånar allt material
värdelös filmredigering
inga intervjuer
inget stativ
ingen byggnadsställning
förlorar oftast när Pazza filmar, därmed Guldfest enligt likgiltigheten.

5 Pazzafärjor
        

-----------------------------------------------------------------

OM Pazza-Dokumentären

För ungefär ett halvår sedan dök idén upp om att göra en film om Danderyds SK:s A-lag. Att det skulle bli en dokumentär var alla ense om, det finns redan ett färdigskrivet manus när det handlar om Danderyds SK.

Titeln är ännu inte satt, men det har diskuterats i DSK-kretsar om att filmen skall heta Vägen Tillbaka.

Dokumentären beräknas vara den största ekonomiska satsningen i Pazzas historia, och Pazza bekostar (med god hjälp från diverse sponsorer) detta projekt helt själva.
Ingen kommer att få se något färdigt material förren dokumentären har premiär, men en trailer kommer dyka upp någon gång i augusti/september 2011.

Pazza DSK

onsdag 29 september 2010

Den eviga frågan: Pazza-loggan

Dåså! Då har vi ändrat Pazza-loggan för tvåhundrade gången. Vi insåg att Pazzafärjan var för stor för att bli logga och sidan såg inte direkt läsarvänlig ut. Därför har vi bytt tillbaka igen. Men Pazzafärjan kommer garanterat att dyka upp igen, om inte som logga, dyker den nog upp i andra stora sammanhang.

Det är dock inte omöjligt att Pazzafärjan blir logga till slut, men då behöver vi nog någon webbdesigner som hjälper oss att konstruera denna skönhet till logga.

För att undvika ytterligare kritik från internt håll har vi lagt till texten:


"Pazza DSK är en blogg fristående från Danderyds SK. Det som uttrycks här speglar individernas åsikter och behöver inte nödvändigtvis stämma överens med föreningens värderingar"


Pazza DSK

Pazza Awards 2010 PÅMINNELSE

Vi har fått in på tok för lite röster till Pazza Awards. Det kan antingen bero på att ni inte har varit inne på sidan.
Det kan bero på att ni inte hittar till själva nomineringssidan, vilket kan vara väldigt svårt.
Det kan bero på att ni gör en Bergstaca.
Det kan också bero på att ni är så besvikna på att ni själva inte blev nominerade.

Det finns säkert en drös med förklaringar.

Nu ska jag använda mig av lite taktisk CC-metodik:

....till HÖÖÖÖÖÖÖGER ser ni en BIIIIIILD på David Hasselhoff. Där ska ni KLICKA, och vips så kommer ni in till Nomineringssidan. Där ser ni de nominerade.
Därefter ska ni maila in era röster till oss.

pazzadsk@gmail.com

Catfish?
Det kan inte vara så svårt! Allvarligt! Hatten, vad har du för ursäkt?
Är ni för upptagna med era pojkvänner eller?!
Allvarligt!


---------------------------------------------------


Så, det var mitt CC-inspirerade inlägg.
Skicka era RÖÖÖÖÖÖÖÖSTER SENAST på fredag.

Pazza DSK

Hänt i veckan

”Bergstaca är och kommer alltid att vara en Division 5-spelare.”

Det var ett tag sedan vi publicerade en ”Hänt i veckan” eller ”Sanningens minut”, men efter gårdagen är det inte mer än rätt att återinföra detta omtyckta inslag. Efter gårdagens träning ska man kanske t.o.m. kalla inlägget för Äntligen Division 5. Det var nämligen första träningen efter degraderingen och första steget tillbaka mot Division 4. Det var dessutom en minst sagt minnesvärd träning.

Marknadschefen lämnade demonerna hemma och tog sig ner till träningen för första gången sedan han lade ner verksamheten för säsongen. Inget konstigt med det, han brukar göra så. Både lägga ner mitt under säsong efter diverse tvister med ledningen och dyka upp efter säsongen. Och än viktigare, Bergstaca kom ner med ett leende på läpparna och var minst sagt laddad.

I väntan på tillträde till Vallens nya konstgräs fick vi träna i RM-hallen.


Foto: Överlägsenheten

När man tänker efter är det rätt sjukt vilka träningsmöjligheter vi har. Inomhuskonstgräshall, snart konstgräs och gräs. Samtidigt, med tanke på att vi är så ”jäkla bra” på fotboll, är det kanske inte mer än rätt.

Träningen inleddes med en tydlig dominans för det gula laget när lagen skulle hålla bollen inom laget. Redaktören välkomnade både Marknadschefen och Bergstaca tillbaka med att bjuda dem på varsin tunnel. Det klackades och skrattades och Bergstaca plockade även fram den klassiska "bommen" för första gången på fyra år. Hannes var den som fick känna på en rejäl armbåge.
Efter en väl avslutad uppvärmning var det dags för spel och allting var sig likt:

Phille träffade allt förutom mål, Lillpastan drömde sig bort, Kvasten skulle visa att han är bättre än alla andra som utespelare, Redaktören var fullständigt briljant, Frosten var förbannad, Pinky var eftersäsongstrött (Han jagade Marknadschefen och kallade honom för Romasvin, samt kapade likgiltigheten), Fille slog fina krossar, Rawling glömde bort att slänga sig, Thelin tog över Benjis vänsterbackplats, Falken stirrade ner i backen och trummade på, Eli var bättre än Rawling, Hannes kladdade, Saman kladdade, Misak kladdade, Lill-Babs KLADDADE, Marknadschefen såg endast det långa alternativet, Jakob kladdade, Kennie fuskade och Sunken kom ångandes på kanten.

En ganska jämn tillställning med andra ord.

Har jag glömt någon eller något? Ja, just det. Det hade varit en jämn tillställning om det inte vore för att det blå laget hade världens bästa Division 5-spelare, d.v.s. Bergstaca.

Likgiltig som han är, brydde han sig inte om att komma ner till DSK:s ödesmatch mot Viksjö och han brydde sig inte ens om att fråga om matchen.

Han lyckades verkligen med allt under träningen igår. Han gjorde mål, filmade till sig en straff, armbågade motspelare och var på strålande humör (något som vi inte har sett på fyra år).

Men, höjdpunkten var ändå när han efter träningen i omklädningsrummet började snacka om GULDFESTEN. ”Det ska bli kul på guldfesten.”

Alla kollade förvånat på varandra. Vad menar han?

”Ok då, avslutningsfesten.”

Och detta är inte ett skämt. Man kan tro att det var en oskyldig felsägning, men känner man Bergstaca vet man att han verkligen menar det. Senast Bergstaca briljerade var för fyra år sedan i Division 5. Han vann den interna skytteligan överlägset året vi gick upp till Division 4 och självklart ser han fram emot att spela i ”sin Division”.

Bergstaca är och kommer alltid att vara en Division 5-spelare.

För att avrunda en lyckad och trevlig tisdagskväll skickade han även följande sms till Redaktören och Frosten:

”Vill bara gratulera till ett väl genomfört ”hålla bollen inom laget” från pojkarna i gul väst, kryddat med tunnlar och klackar från bröderna. Hälsningar Trifon den ödmjuke.”

Ps. Något som dock måste tas upp, framförallt i dessa tider när diverse personer verkar ha problem med Pazza DSK, är det antal ciggfimpar, skit och allmänt skräp som ligger på planen. Ingen i Pazza-lägret går vad jag vet runt och tar en cigg på träningen, och jag kan knappast tänka mig att någon 10-åring gör det heller. Är det en ledare eller en förälder med koppling till ungdomslagen är det rent ut sagt bedrövligt. Hur fasen tänker man? Du som vet med dig att du har gjort det, ditt patetiska stolpskott, behöver inte visa dig i RM-Hallen igen /Hälsar en förbannad Marknadschef. Ds.

Pazza DSK

tisdag 28 september 2010

Pazza championship

Glöm inte att göra era byten inför tisdagen och onsdagens CL-omgång. Det var allt!!!!

Pazzas Nya Logga


Många höjde nog på ögonbrynen när de för första gången såg en Pazzafärja köra rätt in i ett isberg, istället för den enkla och stilrena DSK-loggan med tillhörande Pazzatext.
Förutom att det finns en djupare tanke bakom ”loggan”, var bytet av logga en nödvändig om än drastisk åtgärd.

Den djupare tanken bakom loggan grundar sig i det latinska ordspråket vi har valt för Pazza och DSK, ”Fluctuat nec mergitur”, vilket betyder ”skakat av vågorna, men det sjunker inte.”
”Det” stod i grund och botten endast för DSK, men nu även för Pazza vilket vi återkommer till längst ner i detta inlägg.

Att vi skulle ta en Viking Line-färja och göra om det till en Pazzafärja kändes mer eller mindre självklart. En gammal färja som tar sig fram genom stormen och vågorna om än långsamt. Hade vi stannat kvar i Division 4 hade vi sluppit kludda dit isberget. Där tog det helt enkelt stopp och DSK åkte ner i Division 5.

Den nödvändiga och drastiska åtgärden att byta logga grundar sig att det enligt rykten har framförts kritik mot Pazza. Och denna kritik kommer inte från utomstående, utan från de egna leden.

Utan att specifikt gå in på vem eller vilka som enligt rykten har framfört kritiken, är kritiken riktad mot mikroskopiska inslag i bloggen som stöter mot DSK:s stadgar. Därför har vi valt att byta ut DSK-loggan mot Pazzafärjan redan nu, istället för att kanske förfina denna symboliska bild. Det får vi helt enkelt göra vid ett senare tillfälle.

Och om vi går tillbaka till det latinska ordspråket, ”Fluctuat nec mergitur” eller ”skakat av vågorna, men det sjunker inte” är det lätt att förstå att detta ordspråk nu även är applicerbart på Pazza.

Pazza DSK

Tungt, Tyngre, Tyngst

Det känns tungt att lämna Division 4 Norra och därmed även Division 4 Norra-forumet på Avsparkstockholm. Jag tror dock att mycket av den passion och hets som har byggts upp på forumet under året kommer att försvinna nu när profilstarka Bele lämnar. Det innebär framförallt att Vaxholm får leta länge efter en ny sparringpartner. Men det tillkommer nya lag och nya profiler.
Med andra ord, har jag antagligen fel och forumet kommer att leva vidare i allra högsta grad. (Den klassiska Pazzavändningen)

Vi ser fram emot hetsen på Avsparks forum för Division 5 Norra.

IFK Täby ringde Lillpastan igår och ville värva honom. Ett tips till IFK Täby är att vänta 1-2 veckor innan de ringer någon av våra spelare istället för dagen efter att vi har åkt ur. Vi är ett gäng på 20-30 spelare, som är rätt knäckta just nu.
Men det här med att visa förståelse eller förstå sig på saker är tydligen inte Täbys grej. Det faktum, att de behöver förstärka i backlinjen och inte i anfallet säger väl det mesta om hur de är funtade, när de ringer vår bäste målskytt. Vaxholm framstår som klipska i sammanhanget, när de bokar in två B-lagsmatcher på samma dag.

För övrigt: Till alla som vill ge sig in i kampen om DSK:s spelare. Så här ska ni gå tillväga:

1. Om ni är intresserade av en DSK-spelare ringer ni inte spelaren utan ni mailar in en förfrågan till Pazza, pazzadsk@gmail.com.

2. Svaret ni kommer att få är: "Nej, honom får ni inte" eller "X skänker vi bort"

Och därmed var problemet löst.

Det ska bli skönt att träna idag. Det är idag vägen tillbaka börjar. Vi har tagit oss upp från Division 5 Norra tidigare och det är ingen barnlek. Med tanke på att "för många" Stockholmslag huserar i Division 3, krävs det en serieseger för att gå upp från femman, vilket DSK aldrig har klarat av. Men vi har ett bra gäng, det är bra killar allihop och när vi påbörjar försäsongsträningen nästa år är det på vår egna konstgräsplan på Vallen.
Förutsättningarna för en serieseger finns där. Nu gäller det bara att plocka fram allt kunnande som vi inte lyckades plocka fram under säsongen i år.

Pazza DSK kommer att leva vidare. Vi har ett enormt jobb framför oss. Vi måste bl.a. skriva om hela OM PAZZA DSK. Det är bara att erkänna, det var en rejäl chansning när vi skrev ihop texten för två veckor sedan. Men vi trodde att vi skulle klara kontraktet.
Vi måste fortsätta fylla bloggen med skit under den långa transportsträckan fram till nästa säsong. Detta innebär att ni kommer att få se en rejäl blandning av inlägg och artiklar på Pazza, där vi tänjer lite på våra egna gränser. Det kan vara så att bloggen antar en annan skepnad under några månader, där vi blir lite mer av en allmän fotbolls- och humorblogg. Men vi är noga med att vi inte förlorar vår identitet, Pazzaidentiteten. Det innebär att, vilken skepnad bloggen än antar, kommer man som trogen läsare att alltid känna igen stuket och framförallt att känna sig hemma.
Vi kanske slänger in en och annan rolig tävling, likt den vi hade under VM. Och vem säger att transportsträckor är tråkiga. Trots allt hade vi flest inlägg under juni och juli i år, d.v.s. under en transportsträcka.

GLÖM INTE ATT RÖSTA FRAM ÅRETS PAZZARIAN OCH ÅRETS PAZZAMOMENT.

Pazza DSK

måndag 27 september 2010

THE PAZZA AWARDS 2010

Pazza DSK kan stolt presentera de nominerade till den första upplagan av THE PAZZA AWARDS. Två priser delas ut, Årets Pazzarian och Årets Pazzamoment och ett fint pris utlovas. Röstningen avslutas fredagen den 1:a oktober och vi ber alla, verkligen alla Pazzaläsare att maila in er favorit till pazzadsk@gmail.com.

Vi vill att ni röstar på både Årets Pazzarian och Årets Pazzamoment. Det är tillåtet att rösta på sig själv.

Årets Pazzarian: ”namn”
Årets Pazzamoment: ”namn”

Klicka här för att se de nominerade.

Pazza DSK

Vägen Tillbaka

"Vi lämnade Danderydsvallen igår som förlorare. Vi äntrar Danderydsvallen om 7 månader som seriefavoriter. Känn på den!"

Det känns tomt, så fullständigt tomt. Jag har hamnat i ett svart hål och fortsätter att falla, men jag har inte nått botten än. Det har helt enkelt inte infunnit sig än att Danderyds SK numera tillhör Division 5.


Nu sitter säkert många anti-DSK:are och är bakis på jobbet, man måste fira när skitlaget Danderyds SK åker ut till slut. Fast det är som den kommande filmen ”The Social Network” , du skapar inte massvis av nya vänner utan att skapa dig en del ovänner. Ska inte se den filmen så ni kan sluta oroa er…

Gårdagens match var fullständigt olik alla andra matcher. Förra veckan var jag en vandrande vålnad på jobbet, precis som alla andra DSK:are kan jag tänka mig. Den som inte hade varit nervös inför gårdagens match kan jag bara gratulera, det har varit ett helvete fram till nu.

Som många sa efter matchen, det är på något sätt skönt att det är över.

Lill-Pastan berömde laginsatsen och att alla krigade ända till slutet, och det gjorde vi verkligen. Det var kamp igår, vi gav det en rejäl chans, men vi tog inte tillvara på den. Men, vi får skylla oss själva för en bedrövlig vårsäsong där vi tappar alldeles för mycket poäng och mark till de övriga lagen.
Å andra sidan, vad vore DSK utan en rejäl bottenstrid med kniven mot strupen? Det visade sig till slut att det här uppdraget var för svårt, till och med för Danderyds SK. Stolta DSK.

Och, Jonas kommer att stanna i DSK, det blir ingen Bele-affär.

Kan inte svära på vad Viksjö hade för lag, men de ska enligt uppgift ha haft 4 avstängda eller något i den stilen.
När 1-3 målet kom för Viksjö tidigt i den andra halvleken kändes det kört, det tänkte nog de flesta på läktaren. Men, ännu en gång knyter vi näven och tar fram DSK-hjärtat när det som väl behövs. Hatten var riktigt duktig igår, och efter att ha gjort mål likt det som Lill-Wise gjorde mot Hässelby för 3 år sedan kändes det som att ”vi kommer att vända på det här”. 3-3 kom också inte helt ologiskt en kvart innan slutet genom en fin pärla av Phille Runsiö.

3-4, spiken i kistan, inte så mycket att snacka om. Vi tappar markering, oroväckande lätt måste jag säga på nästan samtliga av Viksjös mål. Där dog vi.
Fille var sur och förbannad, kanske lite väl övertänd och gjorde en ful sak. Men, i DSK-lägret ska ingen skugga falla över Fille för förlusten. Vi hoppas Viksjöspelaren klarade sig bra, men att börja prata om polisanmälan tycker vi är överdrivet, och det hoppas jag även Viksjö tycker i slutändan.

Vägen tillbaka kommer bli tuff och svår. En vis man sa: ”DSK – tillräckligt bra för att klara sig i Division 4, men för dåliga för att vinna Division 5”. Det blir helt enkelt till att motbevisa det nästa år.


Vi lämnade Danderydsvallen igår som förlorare. Vi äntrar Danderydsvallen om 7 månader som seriefavoriter. Känn på den!

Äntligen kommer Norrorts hetaste och känsligaste derby spelas mot Enebybergs IF. Vi får under höst och vintermörkret leta efter den känslan, och när den väl infinner sig tror jag att samtliga DSK:are kommer känna sådan revanschlust. Vi ska upp igen, och vi ska filma det och ni ska få se det.


Vägen Tillbaka har börjat.

Marknadschefen
Pazza DSK

tisdag 21 september 2010

Danderyds SK sörjer Kurt ”Kurre” Lövgren (6 september 1933 – 19 september 2010)

Det är med stor sorg vi har mottagit besked om att Kurre Lövgren gick bort den gångna söndagen. Kurre var en av de starkast lysande eldsjälarna i DSK och hans otaliga insatser för klubben har varit och är ovärderliga. En av DSK:s mest trogna supportrar lämnar ett stort tomrum efter sig på Danderydsvallen.

DSK:s A-lag sänder sitt djupaste deltagande till Kurres familj och vänner.

Danderyds SK:s A-lag

Vad gör Pazza inför Danderyds SKs viktigaste match i historien?

"Nulla dies sine linea"  - Ingen dag utan rad

Fortfarande Silencío stampa, men fortfarande håller vi oss inom ramarna om vad som är acceptabel publicering på Pazza. Det kan dock vara nyttigt för DSK och övriga att veta vad som eventuellt kan komma att hända på söndag.

Pazza jobbar med att få Bele-Janne att sköta en slags live-uppdatering från Beles hemmamatch mot IFK Täby. Spelarna kommer dock inte få veta slutresultatet förrens efter DSKs match, men förhoppningsvis så kan vi korka upp champagnen direkt efter slutsignalen, så länge vi gör vårt jobb på Danderydsvallen.

Vi kommer också filma matchen, det står nu klart efter många förhandlingar med diverse inblandade DSK-hjältar. Självklart kommer detta att publiceras om det visar sig vara en "guldvideo", annars så kommer materialet att användas inför den kommande Pazza-dokumentären.

Pazza DSK

måndag 20 september 2010

Blog Awards 2010 - Pazza inte nominerat

Marknadschefen har snart i ett år flirtat duktigt med juryn för Blog Awards, det finaste priset en blog kan få. Evenemanget som har vuxit ordentligt på senare år avgörs den 25 September och in i det sista har det diskuterats vilt om Pazza DSKs segerchanser.

Ikväll mottog dock marknadschefen det samtal han inte ville ha, "ni är tyvärr inte nominerade".

Det är skamligt, det känns som att någon slår bort fötterna på oss. Vi har enormt mycket folk, vi styrs inte av sponsorer eller den egna klubben, och trots detta har vi en enorm publik som inte går att jämföra med någon annan blog" - kommenterar marknadschefen till Pazza DSK.

Marknadschefen visade därefter sitt tydliga missnöje med att i sin tur tacka nej till den efterföljande banketten och festen.


Ja, anledningen till varför vi skriver detta är att det inte är fotbollsrelaterat, därav gäller inte silencío stampa regeln. Redaktionen kan dock hälsa att redaktören håller på att tappa allt på jobbet:


"Sån Pazza abstinens.....ALLVARLIGT MARKNADSCHEFEN!!!" (i marknadschefens inbox kl 14.00)


Pazza DSK

Marknadschefens ord om silencío stampa

Silencío stampa, ja precis som ordet Pazza har blivit förknippat med DSK, så är silencío stampa nästan ännu större.

Det är inget att hymla om, vi är riktigt illa ute. Det är upp till samtliga inblandade som har ett DSK-hjärta att ta sitt ansvar inför söndag. Vi ska inte åka ned i femman, vi hör inte hemma där, så enkelt är det.
Pazza tar sitt ansvar på något udda sätt, men ändå så signifikativt med DSK, silencío stampa. Nu är det full fokus under hela veckan inför matchen mot Viksjö.
Att duka under och skylla på Österåker, det är inte DSK. Vi har försatt oss i den här situationen på egen hand, nu ska vi vända på det, oavsett hur det går för Täby så ska vi sätta oss ned efter matchen och känna att "jag gav 110 % idag".
Spelar man i DSK och får bära den stolta tröjan, då ska det jävlar i mig inte vikas en tum undan.

Inga artiklar kommer publiceras under veckan, inga intervjuer med media. Bara fokus inför SÖNDAG.

Edit:

Marknadschefen är en synnerligen snurrig man, han är först och främst ansvarig för sponsorer och Pazzas ansikte utåt, därför kan det ibland gå galet när han inte låter redaktören skriva artiklarna. Matchen är på söndag och inget annat.
Tack till K.U.K. (Kantarellernas Ultras Killar) som informerade marknadschefen om detta. Blue Ultrazzzz och K.U.K. i en gemensam gathering på söndag?

Marknadschefen
Pazza DSK

söndag 19 september 2010

Silencio stampa

Pazza och DSK fokuserar på Viksjömatchen.

Pazza DSK

lördag 18 september 2010

IFK Täby - IFK Österåker 4-2 (3-2)

Hoppet om att vi skulle få hjälp av Österåker i kampen om Division 4-kontraktet var tydligen att hoppas för mycket.

Jonas, Sunken, Kennie, Benji och lite senare även Rune, Nisse P och Uffe hade tagit sig till Täby SC för att bevittna en märklig tillställning. Man har ju läst kommentaren på avsparkstockholm om att Täby pippade Österåker och det är väl en sanning med modifikation.

2-0 till Österåker efter en kvart. Därefter räddade stolpen Täby från ytterligare ett mål i baken, två gånger dessutom. Skönt tänkte vi, då kan vi dra i halvtid. Men istället för ytterligare ett mål för Österåker, kom 1-2 målet efter en tilltrasslad situation och det var inte bara match igen, Täby tog över matchen. Innan halvleken var slut hade de vänt 0-2 underläge till 3-2. ALLVARLIGT!

Andra halvlek var frustrerande. Regnet öste ner och Österåker klarade inte av att få något tryck mot Täbys mål. Istället kunde Täby göra 4-2 på kontring och med det var matchen körd.

Och i sann Grimlund-anda (För några år sedan skrev Lars Grimlund från DN en liten notis om en match i de lägre divisionerna varje vecka, där han bl.a. satte betyg på planen, matchen etc.) kommer här Pazzas betyg från matchen:

Skala från 1-5:

Planen: 1 (Konstgräs kan max få en 2:a i betyg och Täby SC är inte bra)
Matchen: 1 (Sett med Pazza och DSK-ögon)
Korven: 3 (En riktigt bra korv och den hade varit väl värd ett högre betyg om det inte vore för ockerpriset)
Täby: 3 (Bra anfallsspel, men med det försvaret kan man fråga sig vad de gör i fyran egentligen)
Österåker: 1 (Man ligger 2:a i tabellen och leder med 2-0 mot laget som ligger nästsist... ALLVARLIGT!)
Nisse P: 1 (Hejade på IFK Täby. Det är som om vi skulle heja på Enebyberg, en Djurgårdare på AIK, en Barca-supporter på Real etc. Ja, ni förstår...)
Domaren: 1 (Borde ha blåst av matchen efter en kvart)
Vädret: 5 (Det regnade konstant, underbart...sett med DSK-ögon)

Vad innebär resultatet för vår del?

1. Vi måste vinna mot Viksjö i sista matchen.
2. Täby får inte vinna mot Bele-Barkarby.

Så kom igen Bele! Vinner vi inte mot Viksjö  (som inte har något att spela för) har vi inget att göra i Division 4.

Pazza DSK

fredag 17 september 2010

Omröstningen: Vem är bäst klädd i DSK?

Omröstningen är egentligen avslutad, men vi har valt att förlänga omröstningen med två timmar, eftersom vi måste kunna kora en vinnare. Speciellt när det onekligen verkar vara en enorm prestige att ta hem denna omröstning. Nille och Falken har fått 15 röster vardera. Så om ni inte har röstat än, gå in och gör det. Falken och Nille kommer antagligen spendera dessa två timmar med att göra det de gjorde hela kvällen igår, nämligen att ringa runt till vänner och bekanta för att ta hem denna åtråvärda utmärkelse. Hur f-n har vi annars fått in 41 röster på en totalt ointressant omröstning? 

Vad har annars hänt?

Krutov gjorde oss uppmärksam på en ordväxling mellan Kvasten och Victor i Viggan efter matchen förra helgen. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra vad som sägs i Viggan Video:

"Victor säger typ: Jag tackar ändå fast du filmade och Martin svarar typ: Jag skiter i det. Jag är iallafall nöjd. Någonting sånt! I förgrunden hör man Rundgren och Presidenten prata!"


Som Marknadschefen skrev i ett mail till mig: Det är vår kapten det.

Eskola skickade oss följande mail för några dagar sedan:

Har en snubbe som lirar Bowls på företaget varav jag genast sökte på Finska bowlsspelare.
Detta bör uppmärksammas. Finlands tredje bästa spelare är enligt deras nationella ranking.

1. Jiri "The Claw" Sorvari

2. Hannu "Skaba-haba" Mikkola

3. Markus "Länkkäri" Haataja

Det är även sjukt intressant att Länkkäri på google translate blir Hästopera (Red.anm. Finnen måste använda sig av google translate för att översätta ett finskt ord till svenska). Skönt smeknamn. Något som bör komma upp på Pazza enligt mig.

Rankingen

Pazza DSK

Pazza avslöjar: Intern schism skakar DSK

Pazza DSK kan med bara några timmar kvar till DSK:s ödesmatch mot Athletic FC borta, avslöja att ett internt bråk blossade upp under torsdagkvällens träning.
Det handlar om en av DSK:s mittbackar, en spelare som kanske gjort sin bästa säsong någonsin i DSK. Under gårdagens träning kom denne i klinch med en av medlemmarna i lagledningen, en person som ska ha vikarierat som assisterande coach under gårdagen.
Nu hotar lagledningen med att mittbacken, om denne inte offentligt går ut på Pazza DSK och ber om ursäkt ,kommer att få finna sig i att sitta på läktaren under kvällens match.

Pazza DSK har pratat med mittbackens agent som blir förvånad när Pazza avslöjar uppgifterna:

"Det har jag inte hört något om, men om det stämmer är det beklagligt då min klient har varit en av lagets bästa spelare under säsongen. Klubben måste förstå, min klient gör vad han vill. Lämnar han DSK är det hans beslut, ingen annans. Vill han gå till en annan klubb är det hans beslut, han går till vilken klubb han vill".

Mittbacken skall även ha myntat uttrycket "träningen börjar när jag säger till", när han kom för sent till träningen.

Mittbacken har under höstsäsongen jagats av storklubbar som bl.a. Bele/Barkarby och Viggbyholms IK, och säger sig vara "smickrad" av intresset.

Den assisterande coachen har meddelat att denne under dagen i samråd med coach Lindström kommer att besluta om mittbacken ska strykas från den matchtrupp som tagits ut till kvällens ödesmatch.

Pazza DSK

torsdag 16 september 2010

Pazza Championship - Omgång 1

Tisdagen och onsdagens Champions League matcher är färdigspelade, och för er som inte vet så har Pazza en egen liga på UEFAS hemsida. Är ni intresserade att vara med så är det bara att kontakta redaktionen på pazzadsk@gmail.com.

I toppen hittar vi Saman, och rätt otippat herr Eskola, båda på 84 poäng.

Saman fick en drömstart där både Fabregas och Messi hade stor show, Eskola satte bindeln på Fabregas och spelade därmed in hela 38 poäng på bara en spelare, mer än vad hela lag AIK exempelvis fick (och jag antar att det är Fille Lundqvists lag.
Sist i ligan hittar vi Ballos Boys, kan det vara Hasse Ball? Ingen vet, men kassa är dom. Jag tippar på Hasse.

Ställningen efter 1 omgång:

1. Inter1908 - 84 p (Saman)
2. Mörbylund 187 - 84 p (Eskola)
3. F - 74 p (okänd)
4. Danderyds SK - 70 p (påhittigt namn Hatten)
5. FC Judas - 66 p (Judas)
6. Kvasten - 65 p (Kvasten)
7. Lundens Fina Grabbar - 62 p (Marknadschefen)
8. Intevafan SK - 61 p (Pinky)
9. Ooms Lag - 57 p (Stor-Oom)
10. Kennie FC - 56 p (Vinnie)
11. Werder 13 - 51 p (Frosten)
12. Redaktören - 46 p (Redaktören)
13. AIK - 31 p (Fille L?)
14. Ballos Boys - 24 p (Hasse?)

Till nästa omgång ansluter CL Allstars (Phille Runsiö) och nåt lag som kallar sig Solna United. För er övriga så har ni två veckor på er att fixa ett lag ni med. Sök längre ned i arkivet, under rubriken Pazza Championship så står mer instruktioner.

Pazza DSK

Pazzas Shop

Som ni kanske har märkt, eller inte, så har Pazza under de senaste månaderna jobbat stenhårt med att få upp sin egna webb-shop: Pazzas shop. Nu är det äntligen klart. Även om designen i sig inte är den bästa så ligger fliken numera upp, precis under huvudrubriken PAZZA DSK.

Där går du in och spanar in det du vill ha. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera sidan med fler produkter. Vill du beställa något så kontaktar du oss på: pazzadsk@gmail.com

I dagsläget har vi redan fått in 3 stycken beställningar på Pazza t-shirten. Beställ nu innan lagret är slut!

Pazza DSK

Torsdagskrönika: Vigganmaffian – från ett dåligt skämt till frälsare

Jag kommer ihåg det så väl när de första Vigganspelarna anlände till DSK. Det var Kvasten och Sidleds första träning för DSK vid Roslags-Näsbys läckra inomhushall. Farre och jag kom samtidigt till träningen, och i vanlig ordning drog jag ett dåligt skämt om iranier i Sverige. Halvvägs in i skämtet ser jag två ansikten jag aldrig sett förut sitta i omklädningsrummet.

Jag har ofta levt i en ångestfylld värld på Danderydsvallen där en ny bekantskap mycket väl kan påverka min egen startplats i laget. På den tiden under CC:s era (CC=Coach Carlson) var jag ordinarie på vänstermittfältet och livet lekte. Inte undra på att jag spände blicken i de nytillkomna spelarna.
”Tjena grabbar, välkomna till DSK. Jag är Farre och är lagkapten, när jag vill ha bollen passar ni bollen, ok?”
Kvasten fick ur sig ett litet nätt skratt ”hehe”. Pinky såg mest stel ut, rädd för den betydligt större iraniern.
”Hey, jag bara skoja grabbar. Kolla Lill-Wise, de är ju vettskrämda”.
Det fick till och med Pinky att skratta högt. ”Eh hö hö hö!!!”

Jag stod helt tyst och funderade ”Jävla Viggan, komma hit och ställa till med konkurrens”.
CC var imponerad över de två nyförvärven. I DSK hade Eskola sprungit av och an mellan krogen och startplatsen. Han var grym men alldeles för opålitlig, tyckte CC. Martin visade sig vara exakt det som CC eftersträvade, kontinuitet och konkurrens. Tanken var inte att peta Eskola, tvärtom. Att använda Kvasten till att få Eskola att börja träna. Tror ni Eskola tränade mer för det?
I Pinky såg han en härförare på mitten, en lojal kille som inte viker ned sig. Jag kommer ihåg att CC först använde honom som spelmotor i inomhusfotbollen, då han uppenbarligen såg något ingen annan såg, nämligen att Pinky hade ett fantastiskt passningsspel.

Vårsäsongen gick riktigt bra, vårt första år i Division 4 Norra. Kvasten fick mycket speltid och en hel del målvaktsträning från sin läromästare Rawling. Pinky sprang mest omkring och tittade på storheter som Johan Nilerud och Farhud Toofani. Pinky gjorde inte mycket väsen av sig, han tränade och gjorde det som coach sa till honom att göra.
Vi satt dock alla och funderade på om han var skraj för att överhuvudtaget ta sig över halva plan. Så en dag i Sollentuna kom det som förevigt förknippas med Pinkys genombrott: Målet mot Rotebro, hans första mål i DSK-tröjan.

Tolga Duran, vår turkiske speedvirtuos, slog ett hårt inlägg från vänster mitt in i straffområdet. Där kom Pinky ångande och satte dit skallen. Precis som Frostens drömmål mot Storskogen förra året så vändes blickarna hemåt i planen: ”Ställ om!”. Men Pinky jublade som aldrig förr, bollen hade gått i mål!

En månad senare uppdagades det att Rotebro hade använt en icke-registrerad spelare så DSK tilldelades segern med 3-0, istället för 1-1, och Pinkys mål ströks.

Säsongen löpte på och vi gjorde sammantaget sett en riktigt bra första säsong i Division 4. Ett bevis på vår effektiva defensiv var bl.a. det en linjedomare sa till CC efter matchen mot IFK Viksjö: ”Er backlinje är det bästa jag sett på mycket länge, det är Superettanklass på den”. Då log nog CC innerst inne. Inte för att han tog med det in i omklädningsrummet. Allvarligt!

Efter säsongen fortsatte träningen inomhus i RM-hallen. Allt som oftast brukar vi ha en hel del nya bekantskaper runt vinter/vår, många som vill provspela, men upptäcker efter ett tag att ”det här var inte riktigt vad jag hade föreställt mig”.

Jag pratade tidigare om ångesten för att nya spelare dyker upp. Mycket riktigt anslöt ytterligare två ansikten till DSK:s träning. De kallade sig Sunken och Lillpastan. Sunken var högerback, och Lillpastan spelade de första träningarna av någon märklig anledning som mittback. Han kunde inte nicka, man hörde inte ett ljud vad han sa och hur ofta har DSK en mittback som gör fler mål än våra forwards? (Bergstaca 3 mål, Hatten 5 mål).

Jag vill inte skylla på Jonas, men till slut var tiden kommen för mig att låta min vänstermittfältsplats gå vidare till Lillpastan. Jag var bedrövad. Coach sa att han aldrig hade sett en långsammare ytter i sitt liv. ”Du passar bättre som vänsterback, där behöver du inte springa lika mycket”, var hans svar på min vädjan.
Tror ni Lillpastan var glad för att han direkt fick en startplats i laget? Nej, naturligtvis inte. ”Jag är forward, inget annat”, ska han ha sagt.

Många menar på att Jonas var i riktigt dålig form när han kom till DSK, och tanken på CC:s hemska försäsong tog nog udden av honom. CC hade dessutom redan en favoritanfallare i Markus Haataja, honom petade man inte, oavsett hur få mål han än gjorde. Därför kom det inte som någon större överraskning när Jonas valde att gå tillbaka till Viggan året efter och bl.a. sänkte DSK med sina tre mål i mötet på Hägernäs IP. Trots en massa mål och en massa speltid i Viggan 2009 kom han tillbaka till DSK igen. Bara gudarna vet varför.

Andra året i Division 4, d.v.s. 2008, blev en lindansare, men till slut grejade vi kontraktet med marginal. Kvasten hade gjort en otrolig säsong i målet och blev utsedd till årets målvakt, en enorm bedrift. Att Vigganmaffian har haft ett gott inflytande i DSK märks framförallt på deras prestationer. Ett år senare, via telefonlänk fick Pinky beskedet att han stod som Årets spelare i DSK 2009. Jag kan bara spekulera, men det mesta tyder på att 2010 års pris också kommer att gå till en ”Vigganspelare” i form av Jonas. Allvarligt!

Och det är en lindans även i år, värre än vi någonsin har skådat, men med ”frälsarna” i laget behöver nog ingen i DSK vara orolig. Vi fixar kontraktet även i år.

Visst gillar vi att hacka på den gyllene trion (jag har räknat bort Sünken), men en sak är säker: de har en fotbollsskolning som man inte får i DSK och den har de tagit med sig. De har revolutionerat sättet DSK spelar fotboll på: vi släpper in lite fler mål och gör lite färre mål än för fyra år sedan.

Marknadschefen
Pazza DSK

onsdag 15 september 2010

Dagens elva - Sam Ekbatani #7

1. Vem är den bäste spelaren du någon gång har spelat med?

Spelade med Amadou Jawo i Vallentuna. Han dominerade, minst sagt....

2. Vem är den bäste spelaren du har spelat mot?


Matias Concha, träningsmatch mot DIF. Han var ganska grinig av sig!

3. Vem i DSK spelar fulast?

Hatten, utan tvekan. Fy fan, vad han ska få tillbaka någon dag. Ska avsluta hans karriär precis som Roy Keane gjorde med Alf-Inge Håland, och sedan skryta om det i min självbiografi "The DSK years".

4. Vem i DSK spelar schysstast?


Måste nog vara de yngre grabbarna. Jakob är fortfarande godhjärtad, men vi ska nog se till att få över honom till "the dark side".

5. Vilket lag i norrfyran är mest sympatiskt (förutom DSK)?

Djursholm är ganska tragiska, om det duger som svar?

6. Vilket lag i norrfyran är mest osympatiskt?

Djursholm?

7. Vilket lag som idag ligger i division 3 eller 5 saknar du i norrfyran?


Enebyberg, utan tvekan! Vore ett grymt derby.

8. Vem vore i dina ögon en realistisk drömvärvning till DSK?

Martin "M9" Mutumba. Verkar inte gå bra för honom i Ungern, så han skulle nog inte tacka nej till lite speltid. Han skulle få "showa" hur mycket han än ville på vallen.

9. Vilken bortamatch i årets norrfyran är roligast och varför?


Som ni märkt har jag inte medverkat i många bortamatcher. Står i mitt kontrakt att jag slipper spela de skitmatcherna.

10. Vilken bortamatch i årets norrfyran är minst rolig och varför?


Läs ovan.

11. Vilket lag i norrfyran har snyggast matchställ (förutom…hrm… DSK)?

Jag måste faktiskt erkänna att Beles helsvarta dräkt var ganska snygg.

Pazza DSK

tisdag 14 september 2010

Vad ni kan ha missat i Viggan Video

Jonas glömmer bort vilket lag han spelar i


Ingen bryr sig om Martin


Finnar är sig lika


Pazza DSK

Pazza Odds - Genomgång av helgens tips

Under helgen har det lirats fotboll och Pazzas utsända experter har varit i farten. Dessvärre undrar man om vi har rätt att kalla oss experter inom området efter den här helgen. Ingen utdelning blev det men väl ett par intressanta resultat som kan vara värt att anteckna.

Vi börjar med Premier League. Kennie fick av Pazza äran att vara vår Premier League expert, och så här såg hans resultat ut:

West Ham – Chelsea: 1-3

Kennie gjorde ett modigt tips och spikade 2an, det gav resultat på en gång.

Stoke – Aston Villa: 2-1

Måndagsmatchen präglades av kamp, som det alltid brukar vara när brunkarlaget Stoke spelar. Den här gången gav det resultat med Huths sena vinstmål för Stoke. Kennie tippade vinst för Aston Villa, inte bra.

Wigan – Sunderland: 1-1

Kennie gillar Wigan av någon märklig anledning. Det kan vara förödande för en tipsexpert. Men ettan var nära för Kennie, tyvärr så blev det ett kryss i den här matchen.

Arsenal – Bolton: 4-1

Den ende av tipparna som vågar spela på sitt favoritlag, och visst spöade Arsenal upp Bolton rätt duktigt. Kennie avrundar sitt första helgtips med 2 av 4 rätt. Ingen utdelning.

Bundesliga är Pazzas liga för tillfället och Frosten och jag fick den otacksamma uppgiften att ta fram de bästa spelen. Det slutade riktigt illa. Förmodade topplag som Schalke, Wolfsburg och Stuttgart har kammat hem 0 poäng och förmodade bottenlag, som Hannover och Mainz är obesegrade. Jag har en förkärlek för höga odds, sålänge spelen inte är dumdristiga. Men denna gång gick allt snett, likaså spelen i norrfyran. Men fy skam den som ger sig, nästa vecka tar vi nya tag.

Mainz – Kaiserslautern: 2-1

Har ingen vidare koll på Bundesliga, men Mainz ska enligt experterna se riktigt giftiga ut i år, och man vann planenligt med 2-1, en bra start för dom tyska tipsexperterna.

Bayern München – Werder Bremen: 0-0

När hjärtat klappar för ett lag så brukar det oftast tendera i att man inte tippar med hjärnan. Här gjorde tyskarna ett tips baserat på en målrik match. Det blev 0-0, tillknäppt och låst. Aj aj.

Hannover – Leverkusen: 2-2

Hannover ska enligt tyskarna vara det lag som är mest likt DSK, både i spelstil och underdog-mentalitet. Därför var det ingen skräll att tipset gick till Leverkusen, men Hannover chockade och spelade till sig en pinne.

Tyskarna avrundar sin första tipsomgång med endast 1 rätt. Allvarligt!


Marknadschefen har synat den gångna Serie A-omgången, och helt korrekt tippade även han emot sitt favoritlag.

Cagliari – Roma: 5-1

Speedwaysiffror och Marknadschefen tippade emot sitt eget lag, Roma. Det gav resultat. Roma kommer vara urusla i år med Ranieri vid rodret. Han fungerar att komma in mitt i säsongen och styra upp laget med organisation och kämpaglöd, men när man väl ska vinna något går allt åt h-vete.

Juventus – Sampdoria: 3-3

Även här hade marknadschefen rätt. Juventus kan inte vinna, man har en losermentalitet trots alla nyförvärv. Supportrar och ledning skriker efter framgång men man ger inte laget tid nog att bygga framgång. Cassano gjorde mål och var briljant vissa stunder. Pazzini saknades men Pozzi gjorde ingen missnöjd med 2 baljor.

Inter – Udinese: 2-1

Udinese stretade oväntat på riktigt bra mot favoriterna, och man släppte bara in två mål. Det räckte inte hela vägen men jag blev imponerad av Udinese som säkert kan blicka högre upp i tabellen. 3/3 rätt.

Lazio – Bologna: 3-1

Här var det tänkt att marknadschefen skulle kamma hem storkovan. Bologna imponerade stort i premiären hemma mot Inter. Lazio tror fortfarande att man är ett av världens bästa lag. Tillräckligt bra för Bologna visade det sig, trots marknadschefens tips på en bortavinst. Här rök alla pengarna i sjön. Patetiskt!


Sist men inte minst tar vi en titt på de tre matcher vi hade i Division 4 Norra, och överraskande var det bara ett tips som gick hem. Vi klarar inte av att tippa på oss själva, och att Viksjö skulle bli omgångens svarta får var det nog fler än vi som inte hade räknat med.

DSK – Viggan: 1-1

Vi var bergsäkra på vinst men det blev ett poäng. Typiskt att vi inte kan tippa rätt på oss själva.

Österåker – Viksjö: 5-0

Här var tipsexperterna eniga, det var ett givet X i denna match. Att det skulle sluta 5-0 till Österåker känns helt galet, och det är väl därför vi kallar det ”Pazza odds”.

Vaxholm – IFK Täby: 1-0

Vaxholm ställde enligt uppgift upp med ett B-betonat lag, men vann tillslut med 1-0. Viktigt för oss i bottenstriden men än mer viktigare för tipsexperterna.

Vi återkommer under dagen med 4 matcher inför kvällens Champions League.


Pazza DSK

Reflektioner på Krutovs video

Lika bra som vanligt Krutov, det är helhetsintrycket.

+ Redaktören gör ett par mäktiga ruscher på uppvärmningen.

+ Redaktörens klapp på axeln på Martin. Mysstämning.

+ Frostens "ååh nej" när Phille Runsiö gör en, ja en Phille Runsiö-avslutning.

- Grauers och Hattens häftiga bråk.

+ Domaren som med en otrolig pondus och karisma gick in och avbröt bråket med ett gult till vardera spelare. Respekt!

+ Jonas och Martins fina hållning under intervjuerna. Det är klass, det är DSK.

- Gräset! Alltså allvarligt, vad är det frågan om? Det ska vara grymt vid den här årstiden.

- Marknadschefen, medieskygg. Det funkar inte i en het serie som Norrfyran.

- Danderydfan på Avspark. Vart f-n var du och dina polare? Det var glest på läktaren.

Pazza DSK

måndag 13 september 2010

Pazza Championship

Imorgon inleds Champions League och Pazza DSK passar i samband med detta på att starta en turnering via vår samarbetspartner UEFA.com.

Det är kostnadsfritt att gå med och rent praktiskt går det till så att man skapar ett eget lagnamn och därefter har man en budget att köpa loss spelare för.

Spelare och ledare i DSK har fått ett mail från Pazza. Det är en inbjudan till ligan "Pazza Championship". För att kunna gå med i ligan behöver ni sifferkoden som anges i mailet. Den klistrar ni in under fliken "Leagues" - "join private league" (tror jag).

Inför varje ny omgång har man rätt att byta ut 3 spelare (tror jag) och sätta in 3 nya utan att man får några poängavdrag. Resterande byten brukar straffas med 2 minuspoäng.
Man har på sig senast till kl 20.30 att byta till sig spelare innan matcherna sätts igång. Börjas dock omgången med en match i exempelvis Ryssland där det är en annan tidszon (matcherna brukar börja kl 18.00 där) stängs transferfönstret en kvart innan (tror jag, ni får läsa reglerna själva).

Vinnaren koras i maj nästa år och kan räkna med ett mycket fint pris samt en artikel på Pazza DSK.

Alla våra läsare är självklart välkomna att delta! Glöm INTE att fylla i koden nedan.

Behöver ni hjälp vid registreringen, maila pazzadsk@gmail.com.

----------------------------------------------

If you aren't already playing the game then you can register at
http://en.uclfantasy.uefa.com.

Once you have logged in and entered your team, click on the 'Leagues' link you can find at the top of the page. Now enter the code 14970-18913 to join the private league.

Enjoy the game.

----------------------------------------------

Pazza DSK

Danderyds SK - Viggbyholms IK och IFK Täby - Bilagan

DSK mot Viggan, träskfotbollens högtid.

De som hade avvarat några timmar av lördagseftermiddagen och tagit sig ner till Vallen, fick se precis den match de kom ner för att se. Ett derby mellan DSK och Viggan, som saknade allt som hade med fotboll att göra, men innehöll allt ett derby ska innehålla. Viggan kunde trots att de saknade en hel del tunga pjäser ställa upp med ett slagkraftigt lag. DSK ställde upp med en av de starkaste 16-mannatrupperna man haft i år.

Jag kan rekommendera Viggans välskrivna matchrapport, framförallt gillar jag liknelsen vid en Wimbledonmatch:

”Ibland kändes det som en Wimbledonmatch, där man fick följa luftpastejerna från höger till vänster, utan något ordnat spel från något håll, med undantag från några få gånger.”


Det smällde i varje närkamp, det gnälldes vid varje domslut och vid ett tillfälle höll det på att urarta i ett slagsmål, när Hatten och Grauers började gruffa efter en närkamp. Tur var väl att båda lugnade ner sig relativt snabbt. Sammanlagt åtta gula delades ut och ett rött kort låg i luften.

Viggan hade mer boll matchen igenom och Viggans halvchanser var fler, men DSK hade fler klara målchanser. Merparten av Viggans halvchanser kom på deras välslagna fasta och DSK:s chanser på kontringar.

Viggans farligaste chans i första hade Jocke Thunström, men hans vänsterskott gick tätt utanför.


Frosten ligger som vanligt steget efter.

Källa: Viggan.com

DSK:s vassaste chans hade Phille Runsiö som missade öppet mål. En matchotränad Phille stressade iväg avslutet.

Viggan började andra halvlek i ett rasande tempo och DSK fick ägna sig åt det man gör bäst, träskfotboll. Därför kom DSK:s ledningsmål något överraskande. DSK vann bollen efter slarv högt upp på Viggans planhalva och Lillpastan lät vänstersläggan tala. 1-0 DSK!

Som så många gånger förr i år slappnar DSK av efter ledning och låter Viggans vassa anfallsduo Zacco och Jens briljera. Zacco tar sig runt på vänsterkanten, slår ett perfekt inspel till Jens som lyckades hitta en lucka i DSK:s försvar och språngnickar in 1-1. Helt otagbart för Martin.

Resten av matchen var Viggan spelförande lag och DSK försökte med snabba omställningar ställa till det för Viggans försvar. Viggan skapade sin farligaste möjlighet på hörna, där Nille lyckades få en perfekt touch på bollen (sett med DSK-ögon) en halv meter från mål. Jens stod och lurade precis bakom Nille och tack vare touchen smet bollen utanför Martins högra stolpe. DSK skapade några halvchanser, men sista tillslaget var inte det bästa och bollen rullade iväg för långt varje gång.

1-1 får ändå anses vara ett rättvist resultat sett till hela matchen. En poäng som kan visa sig vara hur viktig som helst när tabellen summeras om två veckor. För Viggans del innebär poängtappet, att de antagligen har förlorat kampen om andra platsen.

Nu ser vi alla fram emot Krutovs video från matchen.

Notis från söndagens Bilaga mot IFK Täby.


IFK Täby var både snabbare och mer tekniska, men jag tvivlar på att de hade en bättre taktikgenomgång än DSK. Notera att det är en kvart kvar till matchstart och att DSK inte har värmt upp än. DSK:s eminenta tränare står och "dealar" i telefon: "Asså, vad är det för styckpris?"



IFK Täby satsar medvetet på B-lagsserien i år, det tackar vi för. Det blev torsk med 2-5 till slut, vi läckte onödigt mycket ibland. Skönt att se Sunken briljera som högerback dock, och det ser bättre och bättre ut.

Eli i målet, Sunken, Lasse och Örjan på backarna. Thellan och Hannes fick vara kantspringare, Paani, Misak och Fille L var innermittfältare, Bergstaca och Falken längst upp (nostalgi). Lill-Wise (som sträckte arslet i paus), Jonas, Kvasten, Saman och Oliver på bänken tillsammans med Hasse ”The Special One” Ball.

Thellan gör ett magiskt mål som innebar 1-1. Därefter läcker vi för mycket och Täby får några enkla baljor. Bergstaca gör dock 2-2, ett mycket vackert mål. Samtidigt undrar jag vad Täby hade i målet, lagkapten var han också….

Därefter tappar vi fokus och vi ger bort matchen känns det som. Det ska tilläggas att Täby var bättre. De kunde med teknik och finess och ett och annat lustigt ljud vinna komfortabelt.

Grej of the day: Kvasten går in och styr upp innermittfältet. Han dominerade. Sparkapital!

Pazza DSK

Dagens elva - Oliver #16

1. Vem är den bäste spelaren du någon gång har spelat med?

Den jag tror kommer att bli den bästa jag någonsin spelat med är Kevin Angleborn som jag spelade med i Hammarby. Han är 93:a och har redan kontrakt med Fiorentina.

2. Vem är den bäste spelaren du har spelat mot?


Mött många bra men jag antar att Sveriges "bästa" ungdomsspelare John Guidetti är den bäste jag mött.

3. Vem i DSK spelar fulast?

Farre har ju slutat så jag tror att jag måste säga Thelin, inte för att det syns men för att man ofta får dobbar mot anklarna när man har boll.

4. Vem i DSK spelar schysstast?


Tobbe och Glasberg har jag aldrig fått en smäll (med mening) av, men det kanske kommer.

5. Vilket lag i norrfyran är mest sympatiskt (förutom DSK)?

IFK Viksjö (har inte mött alla än, så vet inte riktigt)

6. Vilket lag i norrfyran är mest osympatiskt?

IFK Vaxholm

7. Vilket lag som idag ligger i division 3 eller 5 saknar du i norrfyran?


Täby IS, Enebybergs IF och sedan Stockan (fast de ligger i 7:an så de räknas inte). Älskar att spela mot kompisar och ovänner.

8. Vem vore i dina ögon en realistisk drömvärvning till DSK?

En Naprapat till mig så att jag skulle kunna spela mitt bästa, vilket jag inte har kunnat på några år. Då skulle nog ingen i 4:an hänga med på kanten/ på topp beroende vart Coach vill ha mig.

9. Vilken bortamatch i årets norrfyran är roligast och varför?

Sumpan för att vi vann (har som sagt inte lirat så många matcher)... Annars gillar jag att spela mot Vaxholm för att det är lite av ett hatmöte för mig i alla fall.

10. Vilken bortamatch i årets norrfyran är minst rolig och varför?

0-0 mot IFK Täby kändes ju bara som slöseri med tid.

11. Vilket lag i norrfyran har snyggast matchställ (förutom…hrm… DSK)?

Blue Hill får den, fast Djursans orangea matchställ var riktigt vasst, när de hade orangea strumpor till.

Pazza DSK

fredag 10 september 2010

INFÖR Danderyds SK - Viggbyholms IK. Division 4-Profilen Krutov


Källa: Viggan.com

Med förra intervjun av Bele-Janne så nådde Pazza DSK sin rekordnotering. Hela 148 unika besökare hade vi den dagen, och det är klart att med facit i hand så spinner man ju mer än gärna vidare på denna artikelserie, ”Division 4-profilen”. Om rekordet blir slaget idag blir intressant att följa, men en sak är säker, få har berört oss så mycket som Krutov har gjort med hans alldeles egen Viggan-Video.
I en öppenhjärtlig intervju för Pazza så berättar han bland annat om hur Viggan-Video kom till, spelarövergångarna och framför allt vad han tror om morgondagens derby.

Under veckan har Pazzas redaktion jobbat stenhårt med att få till intervjuer och spelarkommentarer. Vi har intervjuat Jimmy ”Judas” Everum, Lillpastan, Kvasten och Pinky, samtliga representerar eller har representerat Viggan och DSK.
DSK och Viggan har utkämpat ett antal bataljer genom åren, som alla är unika på sitt sätt. För att läsa mer om dessa, klicka på länken ÄNTLIGEN VIGGAN.

Nu knyter vi ihop säcken inför morgondagens megaderby med Avsparkstockholms mest omtyckte person: Krutov.

Hej Krutov, berätta lite om dig själv. Vem är Krutov och vad gör han om dagarna?

Tjena. David heter jag. Smeknamnet Krutov fick jag av min vän Victor Popa för många år sedan. På den gamla goda tiden hade jag ett riktigt bra löd i dojjan, därav krut och då blev det Krutov! Jag har spelat fotboll i Viggan sedan jag var sju år! I år är första året som jag inte spelar utan endast sysslar med Viggan Video. Det beror mycket på att jag lägger ner mycket tid på Viggan Video och känner att jag inte har tid att träna och spela. En annan viktig orsak är att jag inte tycker det är lika roligt att spela fotboll längre. I år har jag fyllt 30 år och jag jobbar på Kungliga postverket!

När och hur föddes idén med Viggan-Video?

Viggan har alltid haft en stor organisation kring laget och vid match är det inget undantag. Vi har i många år haft banderoller, matchprogram, speaker och bollkallar. Innan matchen mot Djursholm hade jag aldrig tänkt tanken på att vi skulle kunna filma våra matcher. Vi mötte Djursholm borta 2009 och dom hade en person som filmade matchen. Dagen efter låg Djursholms mål på deras sida. (Vi vann med 4-1.) Presidenten i Viggan sade till mig. ”Vi kan också filma våra matcher. Känner du någon med kamera?” Det slutade med att min flickväns bror, Micke, som skrev ett kontrakt med Djävulen! Första matchen som vi filmade var hemma mot Bele 2009. Jag hade aldrig redigerat film och filmfilerna fungerade inte i Windows Movie Maker, så jag fick efter många problem koda om filerna och då fungerade det, men kvalitén var allt annat än bra. I början var jag rädd att laget skulle få prestationsångest över att de blev filmade, bevisligen blev effekten tvärtom. Det närmaste jag kan referera till är väl när man gick i skolan och tjejerna tittade på när man spelade, då skärpte man sig.

Om man jämför den första upplagan med dagens upplaga av Viggan-Video, ser man en enorm utveckling, både innehålls- och kvalitétsmässigt. Hur ser framtiden ut? Har du ambitionen att utveckla projektet ännu mer? Vad är i så fall nästa steg?

Tack! Jag tror det tog ca 5 matcher innan ens namnet och loggan ”Viggan Video” uppfanns. Självklart var det Presidenten som kom på namnidén. I början filmade Micke utan stativ, väldigt skakigt. Sedan började vi använda stativ (A och O i den här branschen). Tyvärr har vi båda blivit arbetsskadade. Vi jublar inte längre när det blir mål. Jag tycker att Viggan Videos bästa klipp hittills alla kategorier är när Gurra räddar en straff i slutminuterna mot Kungsängen och vi vinner med 2-1. Micke filmar och blir toklycklig. Den scenen summerar kanske bäst varför Viggan Video finns. Känslan av glädje som man dessutom kan dela med sig av! Projektet gick från att bara visa Viggans mål till att bli ett ”program”. Förra året var jag väldigt insnöad på Eddie-bilder och framförallt långa intron med spelarpresentationer. Eftersom man med tiden har arbetat upp lite erfarenhet så har jag insett vikten av att tighta till saker och ting. Samtidigt är det väldigt viktigt för mig att inte göra avkall på något som jag har skapat. Jag tror personligen att mycket stor del i utvecklingen beror på att Viggan Video nästan är 100 % objektivt. Vi visar alla stora målchanser för båda lagen, samt att vi försöker göra intervjuer med motståndarna som får komma till tals men framförallt synas. En rolig anekdot: När jag intervjuade Nils Melander i Österåker skrek hela omklädningsrummet ”Silencio Stampa”. Var har dom fått det ifrån?
Framtiden för Viggan Video är inte bestämd. Det här har blivit något av mitt skötebarn och samtidigt börda. När en match är klar vill jag få ut den till massorna så fort som möjligt. Dock är det många steg och det tar tid. Alla som sitter vid en dator kommer nog ofta på sig själva. ”Shit är klockan redan…” Förra året bodde jag själv, nu är jag sambo och det är en viktig faktor som spelar in. Som det känns idag så behöver nog Viggan Video inte utvecklas mer. Jag tycker att formatet känns ganska bra just nu. Men känner jag mig rätt så finns det alltid saker som man kommer på. Saker som man konkret skulle kunna förbättra är t ex en bättre kamera och en bättre dator.
Det finns ett viktigt syfte som jag inte har nämnt med Viggan Video. Idag går folk in för att kolla senaste matchen. Min förhoppning är att om 10, 20, 30 år då dagens spelare inte längre är aktiva i Viggan, att dom går in och kollar på Viggan Video för att se att dom var med och skrev ett kapitel i Viggans historia. Jag hoppas att dagens spelare förstår att dom kommer bli ihågkomna för mycket lång tid framöver.

Under hösten har idén Pazza-dokumentären vuxit fram, där tanken är att vi ska följa DSK:s A-lag under 2011. Tanken är att filmen kommer att heta ”Kampen för överlevnad” eller ”Vägen tillbaka” beroende på hur det går i år. Har du några tips och förslag? Vad behöver man för utrustning?

Ok, ni har inte så höga målsättningar för nästa säsong? ”Vägen tillbaka” tycker jag låter som ett jätteintressant projekt. Men jag har en känsla av att det till slut blir en thriller i 22 avsnitt – ”Kampen för överlevnad”. Eventuellt kommer Viggan Video köra: Säsong 3 ”Riktiga män står i muren”. Utrustning: En kamera med stativ och någon som är tillräcklig eldsjäl för att kunna dra projektet. Jag har kommit underfund med att begreppen eldsjäl och galen ligger ganska nära varandra. Det ska också sägas att Loberg bor nära mig.

Viggan kämpar om kvalplatsen till Division 3, men det går rykten om att Viggan egentligen inte vill gå upp i trean. Stämmer det?


Dahlman belyste problematiken i sin Division 3-krönika. Idag tror jag att Viggan skulle få stora problem om vi låg i division 3. Vi är ett ”kompisgäng” där åldern är ganska hög och kanske den drivande hungern är borta. Det som är bra för klubben är att det äntligen finns påfyllning underifrån i form av juniorer. Jag vet dock inte hur bra alla dessa är. Dock är jag övertygad om att Viggan verkligen vill komma tvåa, dvs göra så bra ifrån sig som möjligt. En annan viktig sak jag tycker man ska belysa är att Viggan har legat 7 år i division 4. Bara det är en bragd, med tanke på klubbens tidigare divisions-historik. Ett antal av dessa 7 år har vi legat i bottenträsket. Förra året och i år är dom bästa säsongerna hittills. Det kanske är för ”tidigt” att gå upp.

Hur har Jimmy Judas tagits emot av klubben? Hur högt värderar ni en ”svikare” som Jimmy Everum?

Jag reflekterade inte så mycket över att Jimmy hade varit i Danderyd när han kom till Viggan. Kom han direkt från Danderyd? Jag har för mig att han hade bott utanför stan innan klubbytet.Visst ja, han spelade förresten i Viggan innan han flyttade ner till Skåne. Det var först när jag såg Judas T-shirten som polletten trillade ner. Jimmy och jag har fin kontakt och jag värderar honom högt. Tyvärr är han skadad just.

Vad tycker Viggans spelare, ledare och supportrar om Lillpastan?

Jonas Pasthy har med facit i hand fladdrat runt lite i kommunerna. Kör han taxi fortfarande? Jag tycker dock att man ska vara glad för det Jonas gjorde för klubben, särskilt förra året då han många gånger förgyllde materialet i Viggan Video.

Varför fick Niklasson, Martin Persson och Lillpastan lämna Viggan? Tvingades de bort, eller gick de självmant?

Självklart var det någonting som inte stämde, då fyra spelare gick till DSK med relativt kort mellanrum. De fyra lärde känna varandra privat, så det var ingen jättesensation att alla bytte klubb. Jag vet att Niklasson inte fick så mycket speltid. Martin spelade hela tiden, men var nog inte så nöjd över att han inte fick någon målvaktsträning, men jag tror han fick det i DSK. Lillpastan vet jag inte riktigt. Jag skrev fyra förut. David Rundgren slängdes även han in i potten. Frågar du berörda spelare får du säkert helt andra svar. Men jag säger att dom gick självmant.

Det är ingen hemlighet att DSK har försökt värva Nizze P (a.k.a. Minipastan, bror till DSK:s Lillpastan) och Anton J. (bror till Bele-Kennie). Viggan ryktas dock vägra släppa dessa spelare. Varför vill Viggan medvetet splittra familjer?


Var det inte Jonas som splittrade familjen? När Anton var typ 9-10 år hade jag honom i Viggans fotbollsskola. Fråga 9 gick ni bet på. Vi splittrar inte!

Man skulle kunna säga att rivaliteten mellan Viggan och DSK föddes 2005 i Barcelona, efter att en träningsmatch mellan lagen urartade. Var du med på det ökända träningslägret 2005? Vad var det egentligen som hände?

2005 var jag med i Barcelona. Vad jag kommer ihåg var det två matcher. En B-fight (som jag spelade) och en A-fight. Jag kommer inte ihåg egentligen någonting, förutom att det var väldigt irriterat på plan vid bägge matcherna. Däremot tycker jag att det var riktigt pinsamt av researrangörerna att våra lag hamnade samtidigt i Barcelona och spelar mot varandra, särskilt som vi mötts i en träningsmatch veckan innan. Jag tror att ni också skulle uppskatta att ha fått möta ett spanskt lag.

Var rankar ni DSK i derbysammanhang?

TIS solklar etta! IFK Täby och Danderyd får dela på andra platsen.

Ni har en mysig plan. När ska ni börja investera i riktiga omklädningsrum?

Tack! Omklädningsrumsfrågan ligger på politiksnivå. Jag tror enligt gällande kontrakt att vi skulle ha haft nya omklädningsrum klara för 1 eller 2 år sedan. Omklädningsrummen är tyvärr ett riktigt svart får i föreningen Viggbyholms IK. Jag kan bara beklaga möglet.

Det har ryktats om en eventuell övergång mellan Zacco och Hatten. Hur nära är egentligen affären?

Kul att du lyfter frågan. För att sätta lite press i frågan, så skulle Viggan Video läggas ner på 3 minuter om Zacco gick till Danderyd. Men vi leker med tanken att han gjorde det. Jag tror att Danderyd skulle få jätteproblem om Zacco började spela för Danderyd. Över en natt skulle Danderyd sämst bli ett framskjutet mittenlag. Zacco skulle locka publik. Kaos på Vallen med andra ord. Sedan skulle Pazzadsk.com få extrema problem. Helt plötsligt går det bra för Danderyd, man måste alltså kasta bort två års bottenlagsimage. Dessutom skulle matchreferaten dugga tätt och jag vet inte om Pazza och Danderyd skulle kunna backa upp den organisation som Zacco med all rätt kräver.

Vem är norrfyrans bästa spelare?

Dagsform: Alexander Längqvist. Annars nämner jag också Zacco och Jens från Viggan (Hemmablind?)

Vilket lag i norrfyran är mest sympatiskt (förutom Viggan)?

Jag har alltid gillat IFK Vaxholm.

Vilket lag i norrfyran är mest osympatiskt?

I år har jag inte fått några dåliga vibbar från något lag.

Vilket lag som idag ligger i division 3 eller 5 saknar du i norrfyran?


Det skulle helt klart vara kul att möta Roslagskulla eller Täby IS nästa år, om vi är kvar i fyran.

Vilken bortamatch i årets norrfyran är roligast och varför?

I år var det roligast att möta Viksjö borta. Viksjö hade ordnat med musik, matchprogram, lotter, speaker samt digital matchklocka. Stort! Sen vann vi matchen. Jocke och Zacco hängde varsin kanonfrispark!

Vilken bortamatch i årets norrfyran är minst rolig och varför?

Här blir svaret ur ett Viggan Video perspektiv. Mot IFK Täby och Bele Barkaby filmade vi på marknivå. Det är alltid roligare om man får lite vinkel på kameran. Det skall tilläggas att Bele har en läktare, men att stå bland deras fans känns inte hundra. Vi filmade på en bänk mellan båsen så vi kom upp en bit. IFK Täby har en ”läktare” på kortsidan i anslutning till hockeyhallen. Viggan Video jobbar dock inte på kortsidorna. Här skulle jag också kunna nämna Danderyd, men eftersom vi inte har mött er ännu, så klarar ni er!

Vet du vem Bergstaca är?

Nej. Bele Janne fick samma fråga och då blev jag nyfiken. Vem är det?

Sofiero eller Pilsner Urquell?

Norrlands Guld! Gärna 3,5:or!

Nils Pasthy eller Jonas Pasthy?

ARA! Rävsaxsfrågor! Jag svarar Nizze!

Niklasson eller Martin Persson?

Denna fråga besvaras ur ett musikaliskt perspektiv: Jag, Niklasson och några till var och såg Iron Maiden 1998 på Hovet (Blaze Bayley på sång). På senare år har dock Niklasson börjat lyssna på drogliberal rasta-musik! Martin Persson som kommer ifrån Halmstad tycker seriöst att Gyllene Tider är typ världens bästa band. Jag tvingas alltså att pazza på denna fråga!

Tegelbruket eller Lemon Bar?

Tegelbruket, men det var typ 5 år sedan jag hängde där någorlunda frekvent.

Nille bor 10 meter från er hemmaplan. Handen på hjärtat, har han varit nere och tränat med er när han sagt sig vara på ”konferens”?

Jag vet inte vem Nille är.

Avslutningsvis, IFK Täby eller DSK?

Diplomatiskt svar. Tar Danderyd poäng mot Viggan, så tror jag DSK återigen rider ut höststormen.

Pazza DSK

ÄNTLIGEN VIGGAN: Dags för "The PazZa(cco)-show"?


Källa: Viggan.com

DSKs sista träning inför Vigganmatchen var rent ut sagt bedrövlig. Bedrövligt spel och bedrövlig inställning. Det enda, om man nu ska hitta någonting som var positivt, var tjafset på plan. Alla tjafsade med alla. Det märks att det är Derby med stort D imorgon. Undertecknad avslutade träningen (när vi höll på att samla in allt material) med att dra en stenhård volley som studsade via Lillpastans vad in i mål. Lillpastan, som var helt oförberedd, var måttligt road över tilltaget, medan jag sträckte armarna i vädret. Mååål!

”Vad f-n sysslar du med?”
- Lillpastan

Jag förstod ingenting. Med tanke på att det var det enda målet vi gjorde under träningen borde han ha blivit överlycklig.

Under alla dessa år som jag har spelat i DSK har vi mött Viggan elva gånger (varav två träningsmatcher). Och alla matcher har på sitt sätt varit unika.

Den första matchen spelades 2003, när både Viggan och DSK huserade i Division 5 Norra och matchen spelades på grus. Konstgräsplaner var en sällsynthet på den tiden. Regnet öste ner och temperaturen var nära noll. Stora vattenpölar gjorde planen ospelbar, men domarna valde ändå att slutföra matchen.
Viggan var det bättre laget och vann således rättvist med 1-0 efter mål av Zacco. En Vigganspelare fick efter en duell en DSK-spelare över sig vilket dessvärre resulterade i en korsbandsskada för Vigganspelaren. Ambulans fick tillkallas och det blev ett längre avbrott innan matchen kunde återupptas.
Säsongen gick och Viggan och framförallt Zacco gick som tåget. Han hade en makalös säsong och gjorde över 30 mål i Division 5 Norra. Därför var det inte så konstigt att allt försnack inför returmötet på Vallen kom att handla om just Zacco.
Matchen kommer för alltid att bli känd som ”chocken på Vallen” och en chock var precis vad det var frågan om. Visserligen hade Viggan redan avgjort serien, men de var fullständigt överlägsna 2003 och därför var det rent utsagt en chock när DSK spelade ut Viggan och vann med 6-0.
DSK hamnade på en hedervärd andra plats, men det räckte inte för att följa med upp till Division 4. Eftersom Viggan har spelat i Division 4 sedan dess, dröjde det enda till 2007 innan nästa tävlingsmatch lagen emellan.

Däremellan spelades det under 2005 en match i Girona (Spanien) som var början på en rivalitet mellan klubbarna som inte riktigt funnits där tidigare. Det ökända mötet mynnade ut i en massa tjafs och bråk och slutade med ett spräckt ögonbryn. Lagen bodde på samma lägenhetshotell och därför varade tjafset mellan vissa DSK- och Vigganspelare enda in på småtimmarna. Smockan hängde i luften och den hänger där än….
Matchen då? Viggan var helt överlägsna och vann med 4-0.

Under 2007 var det äntligen dags för ett ”riktigt” möte igen. Under försäsongen anlände Kvasten och Pinky till DSK från Viggan och Pinkys debut fick dröja till andra matchen, då det tydligen uppstod ett ”kontraktsbråk” mellan klubbarna. "Kontraktsbråket" kan jag inte gå in på (eftersom jag inte vet vad det handlade om), men det spädde på rivaliteten mellan klubbarna ytterligare. Den första matchen mellan Viggan och DSK har jag inga minnesbilder av, mer än att Zacco blev utvisad och matchen bör därmed ha varit tämligen odramatisk. DSKs matchrapport på svenskafans (som för övrigt skrevs av en person som inte spelar i DSK längre, men som var högst delaktig i bråket i Girona) ledde däremot till en del upprörda inlägg i Viggans gästbok. Och jag har förståelse för Viggans reaktioner, eftersom Viggan kallades för VSK i matchrapporten. Följande inlägg skrevs i Viggans gästbok:

”DANDERYD är för mig numer en stor, illaluktande skitförening som låter denna s.k. skribent få skriva sådant skit på en annan hemsida med DSKs logo (Red anm. DSKs Svenskafans-hemsida, inte Pazza DSK. Pazza DSK skriver ingen skit). Det visar bara vad hela den föreningen går för. För det första kan han inte stava - för det andra vet han inte vad Viggan heter och för det tredje vet han inte ett skit om vad en spelares övergång handlade om. Han kan dra för nu är jag så dj-a trött.”

Om det första mötet endast orsakade ramaskri utanför plan, hände precis allt i returmötet på Vallen. För 2007 var även året då Daniel Strömberg anlände till DSK, vilket kan vara DSKs bästa fotbollsmässiga värvning under 2000-talet. Problemet var bara att det titt som tätt brann till i huvudet på honom under match. Jag skulle vilja påstå att t.o.m. dagens Bele skulle ha ansett honom vara för ”mental”. Tio matcher, två utvisningar och lägg därtill ett och annat gult kort. Det måste vara något typ av rekord.

Matchen var hetsig från början till slut och precis som det första mötet 2003 och träningsmatchen i Girona slutade det med sjukhusbesök. Viggans Zeke och DSKs Phille Runsiö skadade sig båda i en nickduell på mittplan. En situation som på avstånd såg väldigt märklig ut. Båda springer bokstavligen mot varandra in i nickduellen, vilket resulterar i att Zeke sliter av ett ledband i vristen och får en tandflisa utslagen och Phille ett stort jack i pannan.
(Red.anm. Vi vet att Phille har återhämtat sig sedan stygnen i pannan, men vi hoppas även att Zeke har återhämtat sig efter operationen.)

DSK leder med 1-0 och det återstår drygt 15 minuter av matchen, när Pazza-Strömberg intar Vallen. Efter en het ordväxling mellan Strömberg och Viggans yngling Robin låter Strömberg armbågen tala.
Robin åker i backen och Strömberg visas ut efter att den assisterande domaren har uppmärksammat huvuddomaren om tilltaget. I tumultet som uppstår, domaren hade inte visat det röda kortet än, tar en Vigganspelare strypgrepp på Strömberg. Samtidigt byts Viggans yngling ut och när han går av plan riktar han två långfinger mot Strömberg. DERBY! Det ska tilläggas att det inte var något annat än en domarskandal att inte Vigganspelaren som tog strypgreppet fick se det röda. Lika underligt att ynglingen inte fick se rött efter sitt dubbla långfinger.
På övertid och efter massivt tryck mot DSKs mål, kvitterar slutligen Viggan.

Under 2008 års möte på Hägernäs IP hetsades det mer på bänken än på plan. Ett hetsande som undertecknad var högst inblandad i. Jag spelade vänsterback och under hela första halvlek fick jag höra Ex-coach C. sköna stämma riktas mot mig eftersom avbytarbåsen var på min sida. Jag kommer ut till andra halvlek och tänker, ”skönt, äntligen kan jag spela mitt spel”. Det tar ungefär en kvart och plötsligt har jag Ex-coach C. på min sida igen. Anledningen? Domaren hade visat upp honom på läktaren som var på andra sidan plan.
Ex-coach C. "falsettröst" dånar till och från fortfarande i mitt huvud efter den matchen. Tur för min del att vi vann matchen med 2-1 till slut.

Returmötet på Vallen var unik på så sätt att DSK coachades av den spelande lagkaptenen Giganten och alla som känner till hans tränarmeriter vet att matchen endast kunde sluta på ett sätt. Viggan vann helt logiskt med 2-1.

2009 var förnedringens år. Inte bara hade Lillpastan och Jimmy (de kom till DSK från Viggan 2008) valt att dra på sig Viggans matchställ igen, utan vi åkte på vår största förlust i Division 4 sedan återkomsten 2007 (2002 förlorade vi med 16-3 mot Sollentuna). Viggan vann med 8-0 på hemmaplan och returmötet hade antagligen slutat på samma sätt om det inte varit för Houlstens utvisning.

Det var nog därför det kom som en överraskning för många, när matchen slutade 0-0 i våras. Två makalösa räddningar på mållinjen av Frosten, där framförallt den andra är utom denna värld. Krutovs film av matchen ser ni nedan:



Det tolfte mötet lagen emellan (bör tilläggas att jag antagligen har glömt en och annan träningsmatch som kan ha spelats mellan åren 2004 och 2007) spelas på Vallen lördagen den 11 september. Inte nog med att det är ett känsloladdat derby, även datumet klingar illa. Så låt oss hoppas på en känsloladdad men sportslig och vänskaplig tillställning, utan sjukhusbesök och utvisningar, på Danderydsvallen klockan 14.00 imorgon. Blir det Pazzas eller Zaccos show, vad tror ni?

Redaktören
Pazza DSK

Pazza-TV: Vecka 36

Vi kör en liten avstickare innan vi går in i slutskedet av vår Viggan-uppladdning.
Här har ni Pazza-TV utan TV. Pazza DSK kommer ju att leva vidare efter säsongens slut och därför börjar vi redan nu med inlägg som ni kommer att se mycket av efter säsongens slut. Förutom derby och en toppmatch i norrfyran, spelas det toppfotboll i England, Italien och Tyskland i helgen. Tydligen inte i Spanien, då våra La Liga-experter Lillpastan och Hatten inte har skickat in några tips.

Vi börjar med norrfyran, fortsätter med England, Tyskland och slutligen Italien.

Danderyds SK - Viggbyholms IK 5.10 5.75 1.30


Det vore tjänstefel att inte tro på oss i denna match. Vi har en av de starkaste trupperna vi har haft på hela året, medan Viggan har en del startspelare borta p.g.a. avstängningar och skador. Detta betyder naturligtvis inte att Viggan ställer upp med ett dåligt lag, men det skriker övervärde på oddset 5.10. Det måste man bara spela på.

IFK Österåker FK - IFK Viksjö 2.05 4.10 2.45


En oviss match mellan två lag som slåss om kvalplatsen till Division 3. Det kommer att bli jämnt. Det får bli ett kryss i denna match.

IFK Vaxholm - IFK Täby FK 1.20 6.50 6.50


Jag räknar med att Vaxholm är tillräckligt taggade för att vinna den här matchen. De spelar om kvalplatsen till Division 3 och det kan bara sluta på ett sätt. Klasskillnad mellan lagen.

England:

Premier League är igång igen efter landslagsuppehållet. Här kommer fyra tips om vad som bör spelas på i helgen.

West Ham United - Chelsea 2

Chelsea kommer att köra över West Ham, tyvärr lite dåligt odds på 1.31 men den är så solklar att man kan spela på den i alla fall.

Stoke City - Aston Villa 2


Stoke har sett riktigt kassa ut och till nästan 3 gånger pengarna (2,90) på Villa är det taget.

Wigan - Sunderland 1


Det kan egentligen gå hur som helst, men jag gillar det lag som Wigan har, och tror på hemmafördelen till oddset 2.42.

Arsenal - Bolton 1


Måste såklart spela på mina hjältar, Bolton är värdelösa och även om RVP nu är skadad så vad gör det, vi såg hur dålig han va i VM. Dessutom har Chamakh kommit igång. Lite tråkigt odds såklart på en sådan enkel match 1.26.

Tyskland

Mainz – Kaiserslautern Handikapp (0-1) 1


Jag såg Mainz premiärmatch mot Stuttgart och Mainz spelade nog den bästa fotbollen jag har sett hittills i årets Bundesliga. Kaiserslautern är inget dåligt lag och de har precis som Mainz inlett med två segrar (seger mot Bayern! senast), men Mainz är ett starkt hemmalag och Holtby, nästa stora tyska stjärna, kommer att ordna en seger med minst två mål. Odds: 4.00

Bayern München – Werder Bremen, över 3.5 mål


Kamikaze-Werder har båda sina ordinarie mittbackar skadade, vilket ytterligare försvagar det redan bräckliga försvarsspelet. Det här kommer garanterat att bli en målrik tillställning. Bremens fem tävlingsmatcher den här säsongen har slutat 4-0, 3-1, 1-4, 1-3 och 4-2, så varför skulle inte trenden hålla i sig? Odds: 2.20

Hannover - Leverkusen 2

Hannover har inlett ligaspelet ovanligt starkt, men Leverkusen är enormt revanschsugna efter 6-3 förlusten senast. Dessutom är Leverkusen normalt sett klasser bättre än Hannover och de som följer tysk fotboll vet att hemmaplan eller bortaplan inte spelar någon större roll. Odds: 2.05

Italien

Jag kör en klassisk 4-matchers rad den här helgen, det är Champions League nästa vecka och jag tror på en del skrällar.

Cagliari – Roma 1X

Det gör ont i mitt Roma-hjärta men Cagliari är fruktansvärt starka hemma. Roma går in i Champions League nästa vecka och ska vara tacksamma med ett kryss. Gardera med kryss men för dom stora pengarna så satsar du på hemmavinst. Odds: 1.61

Juventus – Sampdoria X

Den gamla damen har i vanlig ordning värvat med smutsiga pengar, men resultaten uteblir. Sampdoria kommer på besök och med ett läckande försvar och en formtoppad Cassano så tar man minst en poäng på Delle Alpi. Då har jag inte ens nämnt Italiens bäste forward (efter Totti) Pazzini. Odds: 3.50

Inter – Udinese 1

Udinese gör många mål framåt, men släpper till alldeles för mycket bakåt, det håller inte på bortaplan. Man har Di Natale som alltid levererar, men mot Inter är man alldeles för svaga. Ettan känns given. Odds: 1.40

Lazio – Bologna 2

Veckans skräll hittar vi i Rom. Bologna såg riktigt bra ut mot Inter och tog en välförtjänt poäng där. Men den gamle räven Di Vaio på topp och en Bårsta-gris på mitten så kan det räcka långt. Lazio är helt enkelt för dåliga och med förlusten av Kolarov så har man i princip inte ett skit att komma med. Odds: 5.30

Alla odds är hämtade från Nordicbet.com.

Samma insats på samtliga matcher och vi kommer med spänning att utvärdera tipset i början av nästa vecka.

Pazza DSK

torsdag 9 september 2010

INFÖR Danderyds SK – Viggbyholms IK: Pinky


Källa: Viggan.com

De som inte känner "årets spelare 2009" kallar honom för Daniel, Danne eller Niklasson. De som känner honom kallar honom för Pinky, killen som t.o.m. har en egen dans uppkallad efter sig. Pinky hängs ofta ut på den här bloggen och med all rätt kan man tycka. Men faktum är att Pinky har ett hjärta för DSK och laget som ingen annan. Mitt i all flytthets (Pinky missade förra helgens match p.g.a. flytt) fick vi en kortare intervju med honom inför matchen på lördag. Här har ni frågorna och hans svar:

1. Nu är det derbydags Pinky, börjar det kännas? Har du svårt att koncentrera dig på jobbet? (råkar du gå in på Nordeas kontor istället?)

Skulle Aldrig gå in på ett Nördeas kontor av misstag.

2. Hur ska vi slå Viggan?

Hålla oss till vår spelidé ;)


3. När du inför säsongen 2007 flyttade till DSK från Viggan, Vad var dina första tankar?

Det var ju inte den smidigaste övergången direkt, men tänker inte gå närmare in på det nu. Lättnad och Glädje, när det stod klart att jag var DSK-spelare.

4. Vad har du för relation till Viggan idag?

Inga kommentarer.. (Fått snabbkurs i mediaträning av Kvasten)

5. Om DSK åker ned i femman och Viggan ringer och ber dig att gå över till dem, vad gör du då?

Stannar i DSK.

6. Vad är den största skillnaden att spela i DSK kontra Viggan?

Har hitta Glädjen igen i DSK. Wir sind ein team (Vi är ett lag).



7. Hur slutar matchen på lördag?

Lämnar tippandet till Benji eller Frost

Red.anm: Vi säger 1-0...eller 1-1...eller 0-1.

Pazza DSK

INFÖR Danderyds SK – Viggbyholms IK: Kvasten


En av Kvastens välkända TV-räddningar

Källa: Viggan.com

Han kom till klubben under stormiga förhållanden. Relationen till hans tidigare klubbar hade inte varit den bästa, och utgår man från första svaret så kan man ju undra hur f-n han lyckades bli lagkapten för Danderyds SK?! Men nu är han här, och han är här för att stanna. Inför derbyt på lördag träffar Pazza ytterligare en utfryst stackare som DSK har förvandlat till en träskspelare av klass.

Hans mor gör för övrigt fasansfullt goda vårrullar.

Martin ”Kvasten” Persson om att möta Viggbyholm på lördag:

1. Nu är der derbydags Kvasten, börjar det kännas? Har du svårt att koncentrera dig på jobbet? (servera kaffe till de äldre)

Jag är ledig idag. Annars hade jag inte haft tid för att svara på den här skiten.

2. Hur ska vi slå Viggan?

Långa bollar på Judas som vanligt (alltså Lill-pastan, inte Benji).

3. Du lämnade Viggan och kom till ett lag med en målvaktsuppsättning utan dess like. Vad var dina första tankar?

Det kan jag ju inte skriva här. Det är taskigt.

4. På försäsongen tog Lokaltidningen ett foto på samtliga målvakter (Eskola, Rawling, Kulikowski, Persson), och idag är det endast Rawling kvar. Har du svårt med motivationen?


Absolut inte. Jag ska spela i Danderyd tills jag är lika gammal som Frosten.

5. Vad är din relation till Viggan idag?

De brukar skylla på mig när andra Viggan-spelare vill gå till DSK.

6. Om DSK åker ned i femman och Viggan ringer och ber dig att gå över till dom, vad gör du då?

Garvar ihjäl mig.

7. Vad är den största skillnaden att spela i DSK kontra Viggan?

Henrik Zacco.

8. Hur slutar matchen?


1-1

Pazza DSK