fredag 31 december 2010

Poesihörnan, ett kulturinlägg som en perfekt djupledsboll riktad mot stjärnorna*

Manlig vänskap kan uppstå till tonerna av ett par välriktade passningar, skratten vid en uppvärmningsövning eller tack vare det enkla att ha ett gemensamt mål, som att nå division fyra åter igen, omgående.

Men för att vänskap ska växa behövs mycket mer, Lemon, träningsläger, granförsäljning, Rune, roliga nya övningar, ett damlag och så vidare. Men inget växer utan det lilla extra, inget växer utan poesi.

Glöm nu er gamla lärare i svenska som tvingade er läsa Fröding eller Sonnevi, poesi är så mycket mer än så. Det ryms utanför orden, mellan det sagda och det outsagda, i en perfekt passning eller ett inlägg med rätt skruv, i en perfekt tackling eller den där frisparken som faktiskt går hem. Kort sagt, poesi finns överallt där det händer det lilla extra.

Nille var frågande när jag började skrika ”Fan grabbar, det är poesi!” efter riktigt vackra kombinationer på träningarna för två år sedan. Full av poesi förstod han dock snabbt och detta får bli en hälsning till honom att komma ner och skriva några rader när vårsolen värmer, det är ju trots allt först då som de flesta poeter letar sig ut i gröngräset.

Är budskapet fortfarande oklart ber jag dig lyssna till vad Björn Ranelid svarar på frågan om vad poesi och fotboll har gemensamt:



*Blir det jobbigt att förstå rubriken kan ni bara läsa det som är skrivet i fetstil, se det som en instruktion att slå just sådana mot ”stjärnorna”, som ni byter ut mot Hatten, Jonas och Phille…

Hälsningar Henrik Thelin
Pazza DSK

torsdag 30 december 2010

Pazza spanar in träningsläger

Pazza kräver! En mycket användbar mening, men sällan särskilt slagkraftig, folk skrattar mest än att ta det på allvar. Men nog ska vi kunna kräva lite bättre förhållanden än i Höganäs senast.

Det har ryktats om att 2011 års träningsläger kommer läggas i Danmark. Pazza har därför gått igenom ett antal ställen och gett sina tips och förslag:

Helsingör Danhostel
Helsingör Danhostel ligger fantastiskt fint på Öresunds strand med en bedårande utsikt över Öresund. Anläggning är mysig och familjär och har bl.a en privat strand, en rymlig fräsch matsal, TV-rum, teorilokaler, biljard samt tvätt- och torkmöjligheter. Läget är perfekt - färjan tar bara 20 min från Helsingborg. Vi har många återkommande gäster hit - det bästa betyg en anläggning kan få. Till Helsingörs trevliga centrum med mängder av restauranger, barer och butiker är det endast 2 km.


Logi: 4- och 6-bäddsrum med dusch/toalett. Rummen ligger i fristående hus i två plan.

Träning: En fotbollsplan på insparksavstånd. Vid Helsingörhallarna (1,5km) finn fler gräsplaner och en konstgräsplan samt två stora idrottshallar ( Innebandysarg finns). 500 m till badmintonhall.

Prisex: Från 1.195:-/person inkl logi 2 nätter, helpension, sänglinne och träning. Färjeresa tillkommer.

Pazza kommenterar:
Även om vår manliga vänskap i truppen sträcker sig starkare än något annat, så är det bra att ha någonstans att gå och se lite andra människor och ta del av den danska kulturen. Och givetvis är en närliggande strand ett måste då det numera är lite av en tradition vad gäller inkilningen. KOR håller säkert på att finslipa på de sista detaljerna.
Två nätter är för lite, fyra nätter är alldeles för mycket, tre är alldeles lagom. Lägg därtill att spelarna själva säkert kan tänka sig att lägga ut åtminstone 400 kr på resan, då ska det inte vara något problem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lökken Idtrottscenter
Lökken Idrottscenter är vårt i särklass mest populära resmål under både vår och sommar. De idrottsliga förhållandena är högklassiga och den idrottsintresserade personalen lägger mycket tid på att ni ska trivas och känna er som hemma. Här finns 25-meters simhall, biljardbord, beachvolley, teorilokal, mysiga TV-rum, modernt gym samt en stor cafeteria. På Lökken stadion, ca 800m från idrottscentret, finns ett flertal fina fotbollsplaner. Det är gångavstånd till den fantiska och milslånga sandstranden som sträcker sig utefter hela kusten. Till Lökkens centrum med nattklubbar, restauranger och barer är det endast 200 meter.


Logi: Fräscha 4- och 6-bäddsrum med dusch/WC och TV.

Träning: Ca 800 m från anläggningen finns fem kanonfina fotbollsplaner. Inom centret finns idrottshall för alla inomhusidrotter och 25-metersbassäng med vattenland.

Prisex: Från 1.145:-/person inkl logi 2 nätter, helpension, sänglinne och träning. Färjeresa tillkommer.

Pazza kommenterar:
Det här låter extremt intressant. Bassänger med vattenland, det innebär bastu, och bastu innebär ännu mer manlig kärlek. Det här resemålet rekommenderar jag starkt att de inblandade skall ta sig en närmare titt på. Endast 200 meter till centrum och 800 m till fotbollsplanerna, nästan för bra för att vara sant.
Pazza kräver Lökken Idrottscenter! Priset går som sagt att att diskutera med spelarna, släpp in oss i förhandlingarna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gladsaxe Sportcenter
En nyhet i år är denna otroligt stora idrottsanläggning endast 8 km från centrala Köpenhamn.

Här utövas ca 30 olika idrotter såsom fotboll, handboll, ishockey, boxning, boule, bågskytte m.m. En bowlinghall med 14 banor finns inom området samt friluftsbad under sommaren.
Måltiderna, dansk husmanskost, serveras i någon av de 2 restauranger som finns inom området. På bara 15 minuter kan ni vara i centrala Köpenhamn med lokalbuss som stannar alldeles utanför huvudentren.

Logi: 15 st 4-bäddsrum samt 5 st 2-bäddsrum. Små rum, men rejäla sidoytor med bl.a gästkök, teorirum och TV-rum. Dusch/WC i korridoren.

Träning: 10 gräsplaner och 2 nya konstgräsplaner (klara september 2008) inom området, 2 fullstora idrottshallar, 2 badmintonhallar, 50-meters bassäng, ishall, tennisbanor (grus) m.m. Omklädning sker i stadionbyggnaden för fotbollsgrupper.

Prisex: Från 1.395:-/person inkl logi 2 nätter, helpension, sänglinne och träning. Färjeresa tillkommer.

Pazza kommenterar:
Även om det låter kanon att endast vara 15 minuter från Köpenhamn förlorar det lite av charmen att vara nära en storstad. Från en storstad till en annan, det kan låta super. Men charmen ligger lite i att vara i en mindre stad med hög puls, dessutom så behöver man inte kasta ett getöga på alla junisar som villar bort sig hela tiden.
Anläggningen verkar vara riktigt bra, men det innebär samtidigt att dela yta med en massa badmintonfjantar.


Pazza rekommenderar:
Lökken Idrottscenter! Det har allt, 200 meter till centrum, bra anläggningar runt om, bassänger, bastu. Det har kort och gott allt en DSKare behöver.

Vad tycker ni?

Pazza DSK

onsdag 29 december 2010

Om Pazza får välja - här skulle vi ha platsat bäst del 2

Mittfältare och Anfallare

Sam Ekbatani – PSV Eindhoven
Holländska Eredivisie är plantskolan för dom som tror att man är lite bättre och lite finare än alla andra. Det du inte har i fotbollskunnande får du igen i solariet och frisyren.
Du får bra med pröjs och kan springa omkring som värsta Ronaldinho och dominera match efter match. Sam passar så otroligt bra in i bilden.
När sedan lag som Liverpool och Barcelona hör av sig om dina tjänster blir du helt skräckslagen. Fasaden raserar, nu måste du börja prestera på allvar. En stabbig finsk mittback byts ut mot en galen Jonas Olsson i West Bromwich. Det passar inte Sams hälar och tår. Egentligen passar det inte någon av Sams kroppsdelar, den går lätt sönder. Och säg den manager som gillar Primadonnor i Premier League? Nä, då stannar man hellre i PSV och är den stora idolen tillsammans med Ola Toivonen.

Babak Talebinejad – Villarreal
Den ende spelaren med lite internationell fotboll i sig. Villarreal har sökt efter ett mittfältsankare efter det att Marcos Senna avslutat sin karriär. Man hittar honom i Sverige. Folket kliar sig på näsan, vad är detta? Men i Spanien älskar man spelare med karaktär och hårdhet. En galen jävel som inte räds att smälla på spelare som Xavi och sen ge slängkyssar till 90.000 galna katalaner på Camp Nou. Jag vill inte använda ordet likgiltig (vi kommer till det senare), men ska vi kalla det galant nonchalant?

Daniel Niklasson – Rot-Weiss Essen
Rot-Weiss Essen, tysk fotbollsklubb från Essen i hjärtat av Ruhrgebiet. Det var inte riktigt den här tillvaron Marie hade tänkt sig när Pinky målade upp framtidsutsikterna en sommarkväll i Grindtorp. Det är grått, kallt och långt till de fascionabla shoppinggatorna. Hemmabygget går långsamt, tyskt hantverk kostar pengar och är inte direkt kostnadseffektivt.
Lagets store stjärna är dock Daniel, han ger sig inte. På Hafenstrasse (arenan) är det fest på lördagarna, man dricker öl och snackar om ”den där svensken” som ska bära laget till framgång. Staden präglas av arbetslöshet där laget betyder allt, och Pinky trivs med uppmärksamheten. Annat var det i Danderyds SK, där var han tvungen att göra mål, hänga med i anfallen och samtidigt täcka upp bakåt. I Rot-Weiss har han en gjuten Frings-roll på mitten. Städgumman som är avstängd var femte omgång. Killen som ryter till åt lagkaptenen som har spelat i laget i 15 år.

Tobias Thunestam – Iraklis
Grekiska ligan, en rätt opålitlig liga med tanke på att spelarlönerna är sena och ibland aldrig betalas ut. Att Tobbe är sen till träningarna blir liksom handen i handsken.
Det fanns några andra klubbar också, men att harva runt i en juniortrupp är inte Tobbes grej, det skall vara A-laget, annars får det vara.
Grekisk fotboll är rätt oförutsägbar, den är varken bra eller dålig. Topplagen håller Champions League klass, därefter kan det vara snudd på Allsvenskan. Iraklis blir Tobbes fjärde klubb på två år. Efter en misslyckad sejour i Derbys ungdomsakademi (Cabrera fixade) bar det vidare till Italien, men där är inte Tobbes höga tempo förenat med det taktiska krävandet och i en klubb som Chievo har du ingen rätt att bryta mönstret. Sista anhalten innan Grekland blev Albinoleffe i Italienska Serie B, men i klausulen stod det klart och tydligt att om laget inte gick upp till Serie A så behövde Tobbe i teorin inte stanna heller, vilket han naturligtvis inte gjorde. Grekland är en rätt tuff tillvaro, och biljardrummet på Fribergagården en fredagskväll med kompisarna är naturligtvis saknad.

Henrik Thelin – Lerums IS
Hemlängtan blev för stor till slut. Han saknar västkusten, men Göteborg är alldeles för stort. Lerum it is! En fin liten kommun några mil från Göteborg. Och med ett lag som spelar Division 3 fotboll! Liseberg på fredagarna med familjen, fotboll på lördagarna och matematikrättning på söndagarna. Hammocken står färdig på den nysådda mattan och i bakgrunden kvittrar fåglarna på nån gammal visa av Evert Taube. Poesi!
Thelin går inte att förudmjuka, han är alldeles för klok för det. Inte ens den lokala insjön som stinker piss på somrarna berör honom inte. Det här är livet!

Philip Runsiö – Köln
Phille skulle egentligen gå i sin fars fotspår och bli läkare. Nu blir han granne med Podolski i Köln istället. Borra ned huvudet och spring. Spring allt vad du kan, och spring lite till.
Går sönder på träning men står där likt förbannat som startspelare när det blir match.

Magnus Falk – Al Hilal
När karriären är på sina sista år så kommer en stenrik arabisk klubb och budar på Falken. Sol, lite konstgjorda palmer, en konstgjord liga. Perfekt! Här bedöms du utefter stil och klass, och givetvis blir oljeshejkerna imponerade över Falkens talfärdighet och hans svenska lugn. Till detta skall tilläggas att motkravet var en egendesignad Audi. Han kör inte italienskt!
Samtidigt har bygget i Surahammar tagit fart på allvar. 4 hektar mark och ett mansion på 500 kvadrat står klart med helikopterplatta, man måste ju ta sig till jobbet också.

Stefan Bergsten – Roda JC
Gör ett magiskt år i Holland och hamnar så småningom i Premier League där Aston Villa lägger upp larvigt mycket pengar. Dom får en halvskadad och likgiltig brasse när säsongen sätter igång. Buropen mot den egna spelaren biter inte, inser fansen. Vad är detta? När han är avstängd står han på läktaren iklädd Arsenaltröja och flip-flops i 10 gradig värme. När laget har julfest är Bergstaca och spelar golf i Spanien, trots att han tackat ja och betalat in pengar till julfesten. Vem bryr sig?
Från ingenstans kommer LA Galaxy med ett bud. Styrelsen och tränaren säger ja till övergången. Bergstaca går med på övergången, men bara om han verkligen måste. Ordnar Aston Villa med flytten?, det har han inte tid med.

KOR – Bologna
Det har snackats om Juventus, Milan, Real Madrid. Det blev Bologna. Äh, skitsamma, det spelar ingen roll, det blir hur bra som helst detta. Maten är god, kvinnorna är vackra, italienskan behövs inte, det funkar med kroppsspråk. Bologna haltar i ligan men KOR spelar från start i samtliga matcher från sin innermittfältsposition och tillsammans med Di Vaio klarar man kontraktet. Tillslut kommer Juventus med ett kontraktsförslag som KOR tar med sig hem på semestern i Halmstad. Ringer tillbaka till Juventus och säger på sin allra finaste halländska: ” Nähä ni, den går jag ju inte på. Ni driver me mäj”. Juventus kan snopet se på medan KOR fortsätter i Bologna och springer runt med ett leende, fotboll är bra roligt, men Juventus var ännu roligare.

Jonas Pasthy – Fiorentina
Går en månad innan övergången är klar ut i pressen och säger att han är klar för Inter. Det visar sig vara helt fel. Då blandar sig Milan in i leken, Jonas säger sig vara ett Milanfans sedan barnsben och att det vore en dröm att få spela i Milan. Men övergång blir inte av, man satsar på Gilardino istället. Nu börjar Lillpastan bli nervös, han måste ju få spela fotboll, vad ska en vuxen man behöva göra egentligen för att få spela någonstans? Då kommer samtalet från Fiorentina, Florens, La Viola. Jonas favoritklubb sedan barnsben! Han går ut i pressen och berättar om sina starka känslor till Fiorentina och att klubben har världens bästa fans. Italienarna älskar framåtandan, dom har fått sig en gud till Florens.
Mycket riktigt. Idolen levererar med Mutu längst fram och är en skräck för försvararna. Men bristen på ett större erkännande i resten av Italien och Europa gör att Jonas efter endast ett halvår går ut och sågar hela klubbens ambitioner, trots att laget parkerar på en andraplats i ligan och är klara för slutspel i Champions League. Återigen förklarar han sin kärlek till Milan och att det vore en dröm att få representera Rossoneri.
Det hela slutar med att Fiorentina bryter kontraktet, Milan har ingen lust. Det blir istället Bologna, efter tips från KOR, där han blir ordinarie, kallar Di Vaio för en gammal gris och vinner så småningom skytteligan.

Hannes Hegmar – Arsenal
Wenger vill ha in en ersättare för Theo Walcott som med sina 21 år har blivit för gammal. Hannes kommer in och briljerar under en säsong tills även han har blivit för gammal. Det bär av söderut till Spanien och Valencia, som febrilt letar efter en spelare som kan fylla hålet efter David Silva. Efter några lyckade säsonger i Valencia väljer Hannes att lägga skorna på hyllan, endast 24 år gammal. Han erkänner att det abrupta slutet på karriären till stor del beror på tiden i Arsenal och Wenger som intalat honom att en fotbollsspelare är slut vid 25 års ålder.

Oliver Wissing – Rosenborg
Ett lag som tror att de är bättre än vad de egentligen är, bör passa alldeles utmärkt för denna talang… som även han tror att han är bättre än vad han är. *fniss*
Slår ut de svenska lagen i första kvalomgången av CL, tror att de är världsmästare, åker ur i sista kvalomgången, spelar i Europa League, tror att de är världsmästare, åker ut i gruppspelet och samma visa varje år. Eftersom Oliver spelar i Rosenborg är han given i Hamréns landslag. Men efter en dust med lagkaptenen Micke Dorsin bär det av till varmare bredgrader och danska Odense. Petningen i landslaget är oundviklig, trots att Oliver vinner skytteligan tre år i rad.


Markus Haataja – Excelsior Rotterdam
Geert den Ouden har lämnat klubben och man riktar blickarna mot Sverige och finner den perfekte ersättaren i DSK. En stabbig, oteknisk och ofarlig anfallare vid namn Markus Haataja. Även Geerts specialfint har Hatten tagit efter. Vänta in försvararen, sänka honom och sedan rycka förbi. Hatten stortrivs i det lilla Rotterdam-laget och väljer att stanna kvar trots att Excelsior åker ur högsta ligan. Trots anbud från storklubbar som Feyenoord och Twente, går han ut i pressen och bedyrar sin kärlek till klubben. Efter 14 säsonger väljer han slutligen att lägga av och flytta hem.

Saknar ni någon spelare, finns ni inte med i listan? Oroa er inte, del 3 är på väg.
Pazza DSK

tisdag 28 december 2010

Om Pazza får välja - här skulle vi ha platsat bäst

En genomgång av spelarna och var vi tycker att, om vi hade en uns av fotbollskunnande, varje spelare skulle kunnat ha leverera om man spelat i en större klubb i Sverige eller i Europa.

Den här gången synar vi målvakterna och backarna.

Martin Persson - Halmstad BK
Kommentar: Är man uppvuxen med att nalla mjölk av grannbonden och envisas med att köpa säsongskort på Örjans Vall (trots att dom snittar typ 3000) så lämnar man inte sitt älskade HBK. Här skulle Kvasten få gnälla 7 dagar i veckan, och få betalt för det! (även om han ifrågasätter klubbens försök att köpa honom. "Jag är inte till salu".

Eli Maliniak - Porto
Ser så där skoningslös ut och i Portugal känns det som att Eli skulle kunna göra stordåd. Hemligheten trivs med värmen på kontinenten och kallas av Mourinho för Muren. Hamrén envisas dock med Kvasten i målet för att han kan fixa gratis plåtar till Måndagsklubben.

Mattias Rawling - IK Ölme
Det kan låta som ett skämt, men Rawling är trots allt 31 år. Klubben lockar med en tjänst som chef på en av stadens fabriksindustrier och lagkaptensbindeln. Rawling lever livet och får fortsätta med sin favoritsyssla att terrorisera stackars juniorer i klubben. Säger nej till AIK under brinnande säsong.

Markus Eskola - Partizan
Agenten förhandlar fram ett svart kontrakt, och då passar givetvis Partizan Belgrad som handen i handsken. Kontraktet bryts efter två månader, enligt sig själv för att han har en efterhängsen skada, men enligt klubben är det för att han vägrat sälja julgranar.

Benji Frost - Steaua Bukarest
Det sa bara klick! Rumänska ligan, rätt underskattad med lojala fans. Det är som klippt och skuret för den lille tysken. CL-kval varje år, minst en kvartsfinal i Europa League. Livet kunde inte vara bättre.
Blir kompis med en tysk i laget och gemensamt bestämmer dom sig för att öppna en tysk bar tillsammans, "man måste ju ha något att göra efter fotbollskarriären" resonerar Benji, dvs dricka öl.

Matthias Frost - Belenenses
Klubben där Anders Andersson blev gud. Ja ni fattar ju att fansen har fått en rät skev bild av verkligheten. Om Anders Andersson kunde bli avgudad så är det rätt självklart att vi skickar ned Frosten i sina sista fotbollsår och får lite sol på sig. Det som talar för Frosten är att han är lojal (även om han förmodligen gav fingret åt samtliga medspelare i DSK innan han drog), kan spela på flera positioner (utan att göra det riktigt bra någonstans) och väldigt mångkulturell i och med sina språkegenskaper. Startar upp en fotbollsblogg med det klingande namnet "Pazza Bele".
Lagkapten inom några år, klubben åker ned i Portugisiska Div 2, men Frost blir bara större och större med åren.

Marcus Paananen - St. Pauli
Ja, ni fattar varför. En supporterklubb från början där man uppenbarligen får vara hur man vill. Tror Bundesliga passar Paani, med en högt spelande backlinje (då Paani inte är särskilt snabb) och där försvarare gärna följer med i anfallen. Kan bli något av en legend i klubben.

Niclas Rysjö - Newcastle United
Lite av en blandning av Kevin Nolan och Andy Carroll, arrogant och självgod. Spelar i en klubb med fornstora meriter och som fortfarande tror att man kan utmana the big four som nykomling. När han inte står på planen umgås han med ordförande på läktaren och dricker öl med fansen. Populär i Newcastle, hatad i alla andra lag. En Robbie Savage om ni så vill. Går ut i pressen och säger att han älskar Newcastle och visar stolt upp tatueringen på höger skinka, en vecka senare är han klar för ärkerivalen Sunderland.

Tomas Wistedt - Degerfors IF
Dom lockar med innermittfältsposition och arbete som krönikör på Lokaltidningen. Det hela visar sig vara en bluff och LW blir efter några veckor nedskickad till B-laget eftersom han anses inte hålla måttet. Krönikörjobbet är egentligen en insändare i Svensk Damtidning.

Kennie Jonsson - Stoke City
Det går ju inte att ta miste på den här klubbens värvningsstrategi. Ju fler bollar du kan tjonga upp i luften desto bättre. Dock, Kennie vantrivs med det bleka utelivet i Stoke, spelet blir lidande. Han kritar därför på för spanska Mallorca efter bara ett halvår i Stoke. Nu får han ett perfekt liv utanför planen, kanske lite för perfekt då den spanske tränaren undrar vad f-n det är för fyllebult han har värvat till klubben.

Filip Lundqvist - AIK
Får spela i sin drömklubb, den enda klubben på jorden. Klubben som spelat jämnt med storklubbar som FC Barcelona och där fansen äger klubben. Det är som en dröm för Fille. Blir lagkapten i sin blott andra säsong för AIK och delar med detta sin post som ordförande för Black Army (det är viktigt att fansen får säga sitt om det mesta, tycker Fille) trots detta haltar klubben betänkligt och spelar kvalfotboll på hösten mot Degerfors IF. Väl där kapar han Lill-Wise i en duell med en sorts hopptackling, och går osportsligt bara därifrån.

David Rundgren - Inverness Caledonian Thistle
Sunken skiter egentligen i vart han spelar. Tror Inverness ligger på nån schysst partyort i Portugal eller nåt, men det visar sig vara en skitstad i Skottland. Men Sunken är lika glad för det. Kallas för Plöjarn av de skotska fansen och blir vad Henrik Larsson blev för Celtic, en gud. Efter den aktiva fotbollskarriären blir han assisterande tränare för klubben.


Senare tar vi oss en titt på mittfältarna och anfallarna.

Pazza DSK

Marknadschen listar sina favoriter 2010

I skrivande stund har vi publicerat smått otroliga 423 artiklar på Pazza DSK.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, kalla det fantastiskt eller patetiskt.
Jag och Redaktören fyller båda 28 om ett halvår, man kan ju börja fundera på vad det är man sysslar med egentligen. En del nära och kära, vänner och bekanta i samma ålder har fått barn vid den här tidpunkten. Men jag har trots allt ett bra jobb och tid som gör att jag kan hålla på med den här sysselsättningen som tar, ja, i princip all min lediga tid.
Kolla på redaktören, ibland blir man ju mörkrädd när man glider in på Pazza DSK på morgonen och ser att han har publicerat en artikel runt tresnåret på natten.
423 artiklar, det är rätt mycket fördelat på två man, sen ska vi inte glömma att några av er har gjort några gästinhopp (vi väntar fortfarande på Kvastens avslutande del i Krönikan om KOR). Under gårdagskvällen satt jag och ögnade igenom samtliga artiklar, från starten till idag.

Här följer därmed min lista för 2010, Topp 10. Förhoppningsvis ser Redaktören detta och delger även han sin lista senare idag.

Plats:

10. Höganäs Dag 1,2&3 (fredagen 9 april 2010)
Sällan har så mycket skit skrivits på några få dygn. Man kan nästan säga att med Höganäsresan så väcktes bloggen på allvar. KOR och Trifons matchrapport är fruktansvärd läsvärd: (Danderyds Hanna Marklund smyger upp på högerkanten och får en fin boll, dock kör han /hon expresståg ner till kortlinjen och det blir inspark.)

9. ÄNTLIGEN FREDAG MED BENJI FROST (fredagen 7 maj 2010)
Han har publicerat många artiklar, redaktören, men det var i början av hans karriär på Pazza som många av hans alster numera är klassisk historia på Pazza. Benjis första krönika blev en succé.

8. Hänt I Veckan - Benji blickar tillbaka på Vecka 18 (fredagen 7 maj 2010)
Benji ger en träningsrapport från torsdagens träning, förmodligen något av det roligaste jag har läst på länge på Pazza. Mycket av rapporten handlade om Nilles hot mot Benji, men framför allt Farres klassiska psykbryt: "Varför springer inte någon annan?".

7. Pazza DSK - Lika som bär? (onsdagen 14 juli 2010)
Ett typiskt Pazza DSK inlägg när det absolut inte finns något att skriva om. Vad gör man? Man slänger upp en bild på Ali Daei och Kennie såklart, och sen fyller man på. Det roligaste är dock inlägg efter det att Lika som bär presenterades (Läsarstorm mot Pazza) där läsarna hade hört av sig till redaktionen och delat med sig sin avsky mot Frosts liknelse vid skådespelaren Christian Bale. Pazza ändrade snabbt om liknelsen vid en annan person/kvinna.

6. Pazza Avslöjar - Sanningen om Bergstaca, en skrämmande upptäckt (fredag 21 maj 2010)
Av alla artiklar vi har skrivit så måste Bergstaca vara den spelare som nämnts mest. Benji började på allvar gräva i djupet och få fram sanningen om Bergstaca, och den var med all rätt, skrämmande.

5. Hänt i Veckan (onsdagen 29 september 2010)
Kanske Benjis mest läsvärda träningsrapport. Men sanningen och säga, utan människor som Bergstaca så får man inte sådana här fantastiska artiklar. Det här var alltså 3 dagar efter det att vi förlorade ödesmatchen mot IFK Viksjö, och Bergstaca drar det klassiska citatet: "det ska bli kul på guldfesten". Men hela rapporten är fantastiskt rolig. Alla går runt och är förbannade på varandra.

4. Pazza ser tillbaka på en framgångsrik helg (söndagen 5 september 2010)
Pazza DSKs konferensresa till Borås och deltagandet i Borås Arena Korp Cup. Kommentar: Överflödig.

3. ÄNTLIGEN: Intervju med BeleJanne (26 augusti 2010)
Fortfarande idag den mest lästa artikeln i Pazza DSKs historia. Ett hårt jobb låg bakom denna artikel och den blev på köpet riktigt bra också.

2. Das Träningsläger in Südeuropa (fr.o.m. 23 juli 2010)
Vårt s.k. träningsläger i Halmstad blev en resa att minnas. Ni kan egentligen börja läsa från den 23 juli 2010 med filmer, och sen är det bara att scrolla ned för att ta del av denna fantastiska resa. Otrolig underhållning, kanske det roligaste som publicerats på Pazza.

NUMMER 1 PÅ MARKNADSCHEFENS LISTA ÄR:

FÖRFALLET (Söndagen 3 oktober kl 04.06!!)
Filmen som knöt ihop säcken för Danderyds SKs A-lag 2010, skandalen på Danderydsvallen, dagen då vi åkte ur Division 4 Norra. Marknadschefen och Redaktören satt i 13 timmar och slet med filmen och den blev riktigt uppskattad.


Sen finns det såklart en massa andra artiklar som är riktigt läsvärda. Benjis "Äntligen Midsommar" berättar faktiskt en hel del om Pazzas verksamhet, något vi idag kan läsa om under fliken "Om Pazza DSK". Alla rapporter, kommentarer, små skitinlägg, alla har sin egen plats under Pazza DSK 2010.

Nu ser vi fram emot 2011, minst 500 artiklar, annars lägger vi ned!


Pazza DSK

måndag 27 december 2010

Rimbocupen

DSK kommer nästa år att deltaga i Rimbocupen, en mycket stor och anrik turnering inomhus som har lockat flera bra lag. Nu kommer således ett av Division 5 mest framgångsrika lag, Danderyds SK, att deltaga i den 24e upplagan.
Alla lag från Division 1, ned till Division 8 får vara med, och med lite tur kan vi alltså gå vidare. (vi påstår ju alltid att vi hamnar i Dödens grupp varje år, ett slags försvarsmekanism).

17.000 kr är vinnarpriset, det vore väl något till träningslägret i vår?

Vi har inte direkt varit en vinnarmaskin i de inomhusturneringar vi har ställt upp i. Går vi vidare brukar det vara som vanligt, i sista matchen med kniven mot strupen göra det omöjliga. Alla är skitglada och det skrivs på Pazza om "Miraklet i Sjöstadshallen", "Vi är här för att vinna allt", sen åker vi ut så det ryker om det i första slutspelsmatchen.

Turebergscupen för 3 år sedan är ett exempel där vi spelade två bedrövliga matcher i gruppspelet men lyckades fixa en poäng. I sista matchen mot Lidingö var vi tvugna att vinna med minst tre mål, ett smått omöjligt uppdrag då vi dessförinnan mäktat med två mål. Lägg därtill att CC placerade Pasthy längst bak och Lill-Wise längst fram (avd: Logik) så inser ni nog vilken uppgift vi stod inför.
Men, Lill-Wise gör ett mycket vackert mål då han med både ben, mage och två motståndare vräker in bolljäveln till 1-0. Idolen står och skrattar vid ögonblicket. Därefter gör vi även 2-0 och någon minut från slutet även 3-0.
3-0 målet är även idag ett av de mest omtalade målen i DSKs historia.
Vi får chansen att med någon minut kvar att spela s.k. power-play. CC hade noga drillat oss i hur vi ska göra och ställa upp, med två st anfallare längst ned i vardera hörn och de två övriga där uppe. Naturligtvis gjorde vi helt annorlunda och spelade istället en effektiv getingbotaktik, in med skiten mot mål och kötta. Det gav utdelning, och alla samlades i en glädjehög.
Uffe Jonsson var vid tillfället coach vid vår avbytarbänk. CC befann sig nämligen på läktaren och skulle därifrån beskåda spektaklet. Man kan milt sagt säga att han blev upprörd, på oss.
Han var helt vansinnig på oss och med en hög stämma ställde han frågan till oss spelare "VAD F-N HÅLLER NI PÅ MED?!!!!!".
Under detta läge hade vi alltså gjort ett mirakel och gjort de tre målen som krävdes för att gå vidare med bara någon minut kvar att spela. CC var dock i eld och lågor och firandet kom så att säga av sig.
Men sån är han, The Special One, han såg något han inte gillade.

Inomhusturneringar är rätt roliga att delta i. De åskådare som finns på plats är till 90% spelare från andra lag, och rätt ofta hör man från läktaren när man spelar: "Vad kassa dom är". "Vad sysslar dom med?"
Det är liksom ingen Disneyfilm där nere på planen.

Så, vill du få dig ett gott skratt och bära fram oss till seger, kom då inte till Rimbo, det är bara bortkastad tid.

Pazza DSK

Julgransförsäljningen drog in ca 35.000

Under december har spelare och ledare i seniorlaget stått och sålt julgranar vid ICA Nära samt ICA Myran.

Ca 35.000 kr har dragits in. Ett fantastiskt resultat.

Dessvärre kan vi konstatera att det ena året är det andra sig likt. Rune har fått dra ett hästlass som vanligt, för att många av oss helt enkelt skiter i det.
Det är förståerligt om saker och ting dyker upp som man inte kan påverka, sjukdomar etc, men ringer man in och avbokar och avbokar hela tiden så är det ju något som inte stämmer.
Se i alla fall till att försöka hitta ett annat datum som det går att stå på. Det är en gång om året, och det handlar om pengar som ska finansiera laget det här året.
Bergstaca och Frosten ska ha en eloge att dom förmodligen stod på årets kallaste dag. Två av lagets rutinerade spelare varav den ena knappt har spelat en minut under säsongen, men lik väl så står han där och säljer julgranar för att han måste det. DSK-hjärta Trifon! Bra där Frosten!


Skitsamma, jag är bara bitter för att jag måste jobba när ni andra ligger och trycker i er julskinka och testar era nya spel.

Tack Rune!

Marknadschefen/ Lill-Wise

lördag 25 december 2010

Pazzas "korta" årskrönika 2010

Ett år är till ända och för det mesta bryr man sig inte om att ett nytt tar vid. För de flesta är nog nyårsafton som vilken annan kväll och detsamma gäller för oss i Pazzaredaktionen. Men för en gång skull tänkte i alla fall vi göra ett undantag. Starta om på ny kula. Låta 2011 ta vid och se till att det blir det mest framgångsrika året i våra liv.

”Vägen tillbaka”, kort, koncist, men otroligt kraftfullt.

För vissa gäller det bara rent fotbollsmässigt (eftersom vi åkte ur en division), för andra kanske det även eller endast gäller på ett mer personligt plan. Vi är alla olika. Det är denna olikhet som har byggt upp denna unika grupp och denna blogg. En grupp beståendes av spelare i DSK, ledare, f.d. ledare, flickvänner, familj, bekanta, övriga lag som kommer in och läser och läsare som kanske inte bryr sig så mycket om DSK, kanske inte ens om fotboll, men som ändå till och från hittar någon text som får de att känna igen sig. Vänskapen mellan olikheter.

Bloggen Pazza DSK startades den 17 oktober 2009, men fick sitt egentliga ”genombrott” i mitten av maj 2010. Till en början var den nyfunna passionen, att yttra sina åsikter, ett sätt att svetsa samman spelarna i DSK. Detta gjordes genom idel sågning av spelarna i DSK. Okonventionell metod kan tyckas, men det verkar ha uppskattats av såväl spelare, bekanta och externa läsare. Det gav även en viss effekt på planen.

Mycket har dock hänt sedan dess. Vi fann vårt projekt så pass intressant att vi ville nå ut till fler. Även nå läsare som inte var direkt involverade.
Det anordnades ett VM-tips, som lockade 33 deltagare trots att det aviserades på kort varsel. Vi fick äran att intervjua gamla DSK-spelare, Avspark: Stockholm legendaren Bele Janne, som förövrigt fortfarande innehar läsarrekordet på Pazza, samt Viggan Video himself, Krutov. Trots att vi var helt säkra på att vi inte skulle lyckas sjösätta projektet Pazzalördag, fick ni ett avsnitt redan i år.
För de som har missat det, har designen på sidan utvecklats och ändrats upp mot 100 gånger det senaste halvåret. Vi har lagt till en chatt på sidan, där utfrågningar och vardagligt tjatter har ägt rum. Man har framförallt märkt att folk har väldigt lite att göra på sina jobb.
Ja, som ni märker har det hänt en hel del på sidan. Och det är ni läsare som har gett oss på Pazzaredaktionen orken och lusten att skriva mellan 60 och 90 inlägg per månad. Hälften må vara meningslösa och ren skit, men även skitinläggen fyller sin funktion.

Så tack kära läsare, medarbetare och gästkrönikörer (även om ni inte är många tyvärr), det är ni och inte vi som får sidan att ta nya vägar, utvecklas och sprida budskapet om vad sann (manlig) vänskap verkligen handlar om.


Mot ett framgångsrikt 2011.

Vi på Pazza önskar er alla ett Gott Nytt År!

Redaktionen
Pazza DSK

Arkiv Pazza - nostalgiska bilder från 2010

Ber om ursäkt för det "gröna fältet", tyvärr inget vi lyckades få bort.

Vi ska införskaffa ett nytt redigeringsprogram så vi slipper Moviemaker.

torsdag 23 december 2010

Nästa Pazzalördag

Ni har gjort era röster hörda om vad ni tyckte om världspremiären av Pazzalördag. Resultaten blev blandade, men man kan konstatera att vi har en del att jobba med.
Vi i redaktionen hade i alla fall riktigt roligt, och det står nu klart att vi kommer att följa upp med ytterligare ett program av Pazzalördag, den 8 januari.

Vi kommer att ha samma experter i soffan, samt ett nytillskott i form av Sunken som kommer att hårdbevaka engelska Championship. Facebook-Fille blev en succé och han kommer att få en allt mer framträdande roll i nästa program.
Personalchefen ska ta snacket med Hatten så att han skärper sig till nästa gång.

Vi kommer även att ha en auktion i samband med sändningen, där ni spelare/tittare kan donera era saker till Pazza som vi sedan säljer LIVE. Tittarna kommer via pazzachatten att kunna buda på de olika sakerna. Pazza tar givetvis en del av försäljningen.

Pazza kommer även att kunna erbjuda tittarna lite mer exklusiva saker. Det diskuteras om att vi bl.a. kommer sälja ut Idolen, Jonas Pasthy, vi kallar det kort och gott: EN DAG MED JONAS PASTHY. Det vore väl något för alla mellanstadiemorsor.

Pazzalördag med Auktion sänds LIVE på http://www.pazzadsk.com/ den 8 Januari 2011. Uppvärmningen börjar preliminärt kl 15.15 och huvudsändningen går igång 15.30 som vanligt, med reservation för ändring.



Pazza DSK

tisdag 21 december 2010

Redaktören tillbaka i Stockholm efter helvetet i England

Nej, ett helvete var det förstås inte. England är fint även om de har en skev fotbollsliga och en skev uppfattning om fotboll överhuvudtaget.

Jag begav mig iväg till England i torsdags för att delta i den årliga julfesten med jobbet (ej Pazza). Den årliga julfesten skulle äga rum i London på fredagen och kraftigt illamående skulle man sätta sig i flyget hem relativt tidigt på lördag. Men så blev det naturligtvis inte. Från och med 04:00 på lördagmorgon och framåt gick nog det mesta ganska snett...

Julfesten var precis som en brittisk julfest ska vara, ett rent fylleslag... Man har ju läst om hur några av de brittiska fotbollslagen spenderar sina julfester och jag tror nog att alla brittiska julfester är likadana, för denna var precis så.
Efter en tur i London Eye, med en massa champagne och rödvin, begav vi oss vidare mot en fin restaurang i närheten och ännu mera rödvin... Något överförfriskad bar det slutligen i väg till London och en av de exklusivare ställena, obegränsat med dricka och en jävla show utan dess like (Stället hette förövrigt Cirque du soir, Freakshow)... Efter det... dimma.

Eller ja, sammanfattningsvis: Limma på bulgariska, inte följa med de förbeställda taxibilarna hem, tjafs med de ryska dörrvakterna (Redaktören var dock ej direkt inblandad), glömma bort bulgariskans namn i tumultet (han frågade henne två gånger extra vad hon hette utanför stället), taxi för 170 pund, tre timmars sömn i fosterställning, ut till flygplatsen, inställt flyg, köa i fem timmar för att boka om, bokat nytt flyg, nytt boende, middag, somna med en massa ångest, samt vakna med en massa ångest...

Efter det har dock det mesta varit ganska bra...och nu är jag slutligen hemma.

-------------------------

Brittisk julfest i ett nötskal.

-------------------------

Som vanligt: Vad vill jag ha sagt med det här inlägget? Ingen aning, men här har du din rapport Marknadschefen!

-------------------------

En liten tanke
Vad kommer man hem till? Jag är bekymrad över det skrala intresset för bloggen under dessa jultider. Hur kan man ha något bättre för sig än att logga in på bloggen när det praktiskt taget inte går att vistas utomhus? Tala gärna om det för mig, jag ser siffrorna över antalet besökare! Allvarligt!

Pazza DSK

fredag 17 december 2010

Den nostalgiska resan, nu får vi fråga ut The Special One.

Efter en tids mailkonversation med en av klubbens mest framgångsrika tränare står det nu klart att Christer Carlson, (A-lagstränare 2006-2009) mer känd som CC, Coach, The Special One, har tackat JA till att bli utfrågad av läsarna på Pazzachatten. Datum är ännu inte bestämt men vi ska se till så att vi får suga på det här riktigt länge så vi kan locka rekord till chatten. Jag tror inte det kommer bli något stort problem ändå.

För er som inte vet så var CC vår coach under 2006-2009, och med de berömda orden "Jag är helt övertygad om att vi kan springa igenom den här serien", förde han upp oss i Division 4 Norra med ett av Stockholms bästa försvarsspel och blixtrande kontringsspel (nu förstår ni varför han fick smeknamnet The Special One).

2006 var året då DSK skulle slicka sina sår från det bedrövliga 2005, året då vi var på vippen att åka ned i Division 6. In kom Christer Carlson och med det en helt ny träningsmetod. Han körde bokstavligen talat slut på oss, tack och lov kom han i februari/mars.
Laget genomgick en förändring, spelare som tidigare aldrig hade fått chansen luftades rejält, Giganten började visa varför han var bäst, Bergstaca gjorde förmodligen sin bästa säsong i karriären (13 mål) och Frosten flyttades äntligen ned till mittfältet, Benji flyttade ned till vänsterbacken (Är det CCs största misstag?).
Laget 2006 är enligt mig förmodligen den bästa upplagan jag spelat med i DSK.
Du hade evighetsmaskinen Micke Olsson, Farre Toofani gjorde en sjukt bra säsong, Danne Lindwall var skoningslös och riktigt pazza tillsammans med Giganten. Lill-Wise drog ned Eskola till Vallen och med det fick vi en tjock panther i målet. Tolga "Ouuppaaa" Duran var bäst när han ville det, Johan Nilerud var vår tank på mitten, Viktor Håkansson var förmodligen seriens bästa högerback. Det fanns inte många brister helt enkelt.
Vi slutade tvåa i serien efter suveräna Djursholm United, och på bara ett år hade DSK förvandlats från ett lag på vippen att åka ned i den totala träskserien, till Division 4.
Året därpå slutade vi sexa i serien, och hör och häpna så var ingen riktigt nöjd med den placeringen efter säsongen. I en lokalklubb som DSK är du beroende av kontinuitet. Spelarmaterialet är ytterst begränsat och det är svårt att locka nya spelare till klubben (du får ta det som blir över i Viggan helt enkelt).

2008 blev hans sista säsong, och trots att dom flesta ville ha kvar honom valde han istället att sluta med tränarkarriären för gott. DSK blev hans sista klubb. Det känns riktigt stort att konstatera det.

Nu är det snart 2011, och känner jag CC så har jag svårt att tro att vi har sett det sista av honom.

Vill du fråga ut den jäveln, håll dig uppdaterad här på Pazza så kommer mer info inom kort.

Pazza DSK

torsdag 16 december 2010

Pazza Boys som tog steget

Det här var bara ett litet inlägg, och då Danderyds SK förmodligen inte kommer producera några landslagstalanger på ett rätt bra tag, så kommer vi heller inte följa upp denna tråd.

Men, vi vill ändå passa på och göra er uppmärksamma om hur det går för gamla Danderydare som tog steget från klubben.

John Norman - Djurgårdens IF Hockey
Moderklubb: Danderyds SK


Ja vi vet att det är hockey (vi kan väl iaf få låtsas att det är fotboll), men som vi sa, det kryllar inte direkt av gudabenådade talanger i Danderyds SK, och vi i Pazza är rätt säkra på att John även spelade fotboll som yngre i DSK. Nu lirar han alltså i Djurgården och för er som varit uppmärksamma så lirar han kontinuerligt i Hardy Nilssons bygge. Fick så när plats i JVM-truppen, men det står klart och tydligt att det måste vara nån anhängare av Viggan eller Berget som coachar laget i J-VM.
Alltid roligt ändå att en kille går från ung ålder till att bli en stjärna i Elitserien. Om Pazza Academy har något med saken att göra låter vi vara osagt.


Jakob Glasberg - Djurgårdens IF
Har egentligen ingen koll men Jakob sägs ha gjort ett mycket bra intryck på Djurgårdens ungdomstrupp. DSKs Rasmus Elm kommer bli något riktigt stort i framtiden. Här tar Pazza Academy på sig äran.

Mats Giganten Wistedt - f.d. Djurgårdens IF
Tog i unga år klivet över till Djurgårdens IF och spelade bl.a. hem SM-guldet 1995 (han nötade förvisso bänk hela matchen) på ett grått och regnigt Gamla Ullevi (Stor-Wise och Lill-Wise satt i publiken) samt en och annan buckla i Sanktan. Var på vippen att klara den s.k. "uttagningen" till A-laget men ansågs vara för långsam (något fam Wistedt bittert har fått erfara även i de yngre leden). Försökte sig på Division 2 och 3, innan han slutligen vände tillbaka till DSK och dominerade med O´konor i mittförsvaret.

Sen vet jag att Danne har nåt kort inne i kansliet (det här var rätt länge sen, typ 1995) med en julhälsning från nån lirare i Rögle som tydligen hade DSK som modersklubb. Vet ej namn, vet ingenting. Men det ligger fortfarande kvar i minnet någonstans.

Uppdaterat:

Nu har jag fått klarhet i vilka det var:
Janne "Korren" Eriksson har DSK som modersklubb, och utöver Rögle har han även representerat AIK. Stort!

Björn Alkeby och Lill-xet Erixson, DSKare, har spelat i, hör och häpna, landslaget!

DSK är en internationell storklubb kan vi konstatera.



Det var våran s.k. Europa-koll.

Pazza DSK

måndag 13 december 2010

Pazza DSKs reflektioner på lördagens Pazzalördag

I lördags skedde något historiskt i Pazza DSKs historia, vi lyckades äntligen, med mycket möda och besvär, genomföra ett av våra påkostade projekt: Pazzalördag med livestreaming.

Vi är faktiskt rätt nöjda med kvalitén, och det ska tilläggas att det i sista stund beslutades att streamingen skulle filmas med Marknadschefens Iphone.
Uppvärmningen blev rätt lång, närmare bestämt 38 minuter. Detta ber vi om ursäkt för då den tekniska utrustningen inte ville samarbeta med oss i början, samt att Konsulten dansade in i sista sekunden. Men, vi fick vårt program!

Dock verkade det som att Pazza fick mottaga lite av en tittarstorm efter programmet då arga tittare hörde av sig på Pazzachatten och bl.a. kallade lotteriet för "italienskt", dvs uppgjort på förhand och svart. Andra kommentarer var bl.a. "skandal" och "patetiskt".
Pazza har tagit åt sig av kritiken och vi kan meddela att ingen är mer besviken på lotteriets utgång än Pazza själv (det hördes väl rätt tydligt i Livesändningen när det blev klart att Konsulten hade vunnit).

Konsulten vann lotteriet, och han var trots allt en av dom som hade köpt flest lotter. Trots besvikelsen så blev det enligt oss en lyckad premiär, och experterna i soffan var extremt förberedda, med lite undantag för Hatten som svamlade iväg, vi skyller på att han ännu inte är riktigt kry.

För er som följde Kvastens Serie A tips så kan man såhär i efterhand konstatera att han hade rätt. Napoli vann borta mot Genoa. Konsulten bettade emot sitt eget lag, men föll på endast ett mål.
Marknadschefen fick sin stjärnglans medan Redaktören fick sitta och slita med att klippa lotter.
Facebook-Fille gjorde ett strålande jobb och svarade på många av läsarnas frågor på Pazzachatten. Sunken, vår kameraman, var av naturliga skäl rätt knäckt efter sändningen, då han dels hade ont i armen, men också för att han missade att det var just han som hade vunnit när vi ringde upp vinnaren första gången. Det är inte lätt.
Sunken kommer dock hädanefter att ingå i expertsoffan och ge er det senaste nytt om engelska Championship.

Nästa Pazzalördag är planerad till den 8 Januari, och förhoppningsvis kommer vi lotta ut ett nytt pris även då. Det diskuteras att det kan bli ett riktigt fint pris (det har pratats om ett Playstation 3), under förutsättning att Pazza går med vinst såklart.

Vi är trots allt väldigt intresserade av vad ni tyckte om premiären av Pazzalördag, och vi kommer att lägga upp en omröstning där ni får sätta betyg på programmet.

Pazza DSK

lördag 11 december 2010

fredag 10 december 2010

När snön yr och mörkret faller…

Det är nog inte bara Pazzaredaktionen som önskar att sommaren vore här igen.

Danderydsvallen, doften av nyklippt gräs, stanken från träsket. Kanske en tur till Tylösand, kanske måndagsklubben fast det är just måndag. Lattja i Robbans gröna pool, grilla. Kort sagt, en sommar vore inte så fel.

Pazza avrundar den fredagen med lite nostalgisk musik som får oss att drömma bort till den bästa sommaren, och är du en trogen gäst som oss på Lemon Bar så har låten, och framför allt artisten, en hel del gemensamt med Lemon Bar och Tylösand.

Väl mött imorgon, 15.15 börjar uppvärmningen på www.pazzadsk.com



Pazza DSK

PAZZABESÖK - SVERIGE

Pazza har ett huvudkontor i Stockholm, samt en filial i Halmstad. Inte så konstigt att Pazzas Sverigekarta ser ut som den gör. (1-10 december)


Sedan vi började med google analytics (det måste ha varit Sverigeturnén under sommaren):


Pazza DSK

Thank god it`s Friday

Jag tänkte bjuda på ett inlägg, såhär dagen före DAGEN.

Stockholm på en fredag är något unikt, i alla fall om du är kontorsnisse och jobbar i innerstaden. Det är i grund och botten en meningslös arbetsdag. Du kommer in till jobbet, gärna lite senare än vanligt, snackar helgplaner, går på lunch och inte vilken lunch som helst. Den ska dröja minst en och en halvtimme. Sedan går du tillbaka till jobbet fortsätter prata helgplaner och sedan: Ojdå, klockan är redan fyra, det är dags att gå hem nu. Om man inte går hem vid fyra, knäcker man den första ölen vid fyra... OK, nu pratar jag nog bara om mig själv…och Trifon.

-------------------------------------------------------

Imorgon smäller det alltså. Jag tänkte redan nu förvarna alla som tänkte titta, att Pazzachatten som halva programmet bygger på, eftersom vi behöver matas med frågor för att fylla programtiden, antagligen kommer att vara överbelastad. Endast 10 kan vara online eller inloggade samtidigt. Vilken av de det är, lär vi märka imorgon. Vad det i slutändan innebär att Pazzachatten är överbelastad får vi först veta imorgon, men om det skulle vara så att den inte fungerar överhuvudtaget finns det en back-up chatt. Den hittar ni i livestream-fönstret. Det är lika lätt att logga in på den som på Pazzachatten.

-------------------------------------------------------

Förutom att programmet kommer att vara rätt patetiskt, vilket vi dock gillar, kan det bli en fullständig katastrof om själva livestreamen blir överbelastad. Även här har vi ingen direkt koll, men vi hoppas på det bästa.
Annars är allting spikat och klart. Håll koll på Countdown-klockan uppe till höger.

-------------------------------------------------------

Under pågående säsong brukade vi bjuda på en film varje fredag, mest för att få DSK-spelarna att tagga till lite extra inför lördagens match. Jag tänkte inte bjuda på en film idag, men ändock ett klipp.
Ett fotbollsklipp som är en blandning av något italienskt och tyskt, hur märkligt det än låter. Lillpastan skickade in det här klippet för några månader sedan.
Det är en musikvideo-parodi på en spelare som verkligen besannar alla fördomar man har om italienare, Luca Toni.



Pazza DSK

onsdag 8 december 2010

Nyheter - kommande projekt

Det har säkert inte gått många obemärka förbi att Pazza numera pryds av en bild på Slimcase.se till höger.

Som vi skrev i en tidigare artikel så ingår Slimcase.se i Prishuset AB, företaget som fixar och graverar våra priser till avslutningen varje år.
För några dagar sedan lyckades marknadschefen övertyga sin gode vän på Slimcase.se att bli samarbetspartner, men samarbetet hade aldrig lyckats om det inte vore för det att Slimcase gör för det första väldigt attraktiva produkter som passar fotbollspelare, han är även en hängiven supporter till Danderyds SK och har själv spelat i klubben i flera år.

Jag har själv handlat på Slimcase flera gånger, och med så pass många kostymnissar vi har i laget så borde en korthållare med gravyr vara en självklarhet.

Pazza DSK kom för några dagar sedan ut med nyheten att vi kommer att LIVE-streama den kommande Pazzalördag, 11 december. I samband med att våra duktiga experter i soffan ger ut sina helgtips, så kommer vi även att ha lottodragningen.
Innan ni köper kanske ni är intresserade av hur det går till. Mycket enkelt kommer vi skriva upp era namn på de antal lotter ni köper, allt läggs sedan i en skål där vi slumpvis kommer att dra en vinnare. Så, sannolikheten är att ju fler lotter ni köper, desto större vinstchans har ni.

PRISET: En värdecheck på 500 kr valfri produkt/er hos Slimcase.se. Detta kan ni alltså vinna för en ynka tiokrona.

Tiderna har varierat om när vi sätter igång LIVE-sändningen, men vi återkommer senast imorgon när det är officiellt.

SPELARFRUAR
Projektet Spelarfruar som Pazza kunde avslöja tidigare i höstas, är på väg att bli verklighet. Kvasten kommer att vara ansvarig för projektet, och han verkar väldigt spänd av förväntan. Så pass mycket att han verkar fullständigt skita i att han själv står i skottluggen för sin tjejs kommentarer.
Det är planerat att Spelarfruar kommer dyka upp någon gång i skiftet av Januari-Februari.

Så, sammanfattningsvis så är förslaget till er som är med i tävlingen, och för er som vill vara med i tävlingen, att gå in på http://www.slimcase.se/ och redan nu spåna på vilket pris ni vill ha.

Syns i rutan på lördag.

Pazza DSK

VÄNLIGEN LÄS! - Meddelande från coacherna

Snön på Pazza är borta, men det var fint sålänge det varade. Kul för alla er som fick uppleva lite vinter- och julstämning även på Pazza. Dock blev det till slut ett irritationsmoment och det viktigaste av allt på bloggen, "Pazzachatten", laggade något fruktansvärt till och från.

--------------------------------

Meddelande från coacherna:

Träning torsdag 9/12, start 18:30 D-vallen.
Läs gärna meningen ovan en extra gång Tobbe.

--------------------------------

Glöggfotboll lördag 18/12, samling 13:00
Agenda:
-Fika i klubbrummet
-Uppdelning av lag
-Ombyte och matcher
-Dusch samt bastu
-Glögg och dart
-Ev. storbilds-TV och match (Notis: DSK tänker investera i ett Viasatpaket, d.v.s. ett som fungerar nere på Vallen. Tanken är att vi ska kunna titta på patetiska Arsenal *fniss* varje helg. OBS: Krav från Pazza Redaktionen: TV4 Sport och Eurosport 2 skall ingå i programutbudet, så att ynglingarna får lära sig vad fotboll verkligen handlar om: Passion)
-Middag till självkostnadspris, typ Pizza.
-Ev. utgång om man får för mor.

-----------------------------

Redaktören kan redan nu meddela att han kommer att ansluta lite senare till Glöggfotbollen. Antagligen i ett ganska risigt skick, men han ser fram emot arrangemanget. Förhoppningsvis, blir vi ett stort och glatt gäng.

Pazza DSK

tisdag 7 december 2010

Sagt om DSK

Som de flesta kanske vet uppdateras inte Danderyds SKs officiella hemsida så ofta och gästboksinlägg är ännu mer sällsynt. Men någon gång då och då, typ en gång per år, dyker det upp något guldkorn. Detta är saxat från A-lagets gästbok:

"Såg 0-3 mot Athletic FC idag.
..DSK spelar någon blek bonnvariant av svensk 80/90-talsfotboll när den är som sämst med ständigt långa bollar på Bengt... (som konsekvent misslyckades)...Finns det en spelide...???
Tränarbyte innan sommaren, annars är det nog tyvärr hissen rakt ner i femman!"

/Frustrerad supporter

Pazza DSK

måndag 6 december 2010

Bomben! - Pazza livesänder säsongen 2011

Den uppmärksamme har nog haft på känn att det har legat något riktigt stort i luften. Ett litet smakprov fick de mest inbitna Pazzaläsarna i lördags när Pazza riggade Pazza-Cam (Pazzas livesändningar) hemma hos Marknadschefen. En tillsynes sliten Marknadschef bjöd tittarna på en underbar utsikt från sin etagevåning i utkanterna av Danderyd. Han gav tittarna en titt i hans kyl, där han bl.a. hade en två veckor gammal mjölk, två ketchupflaskor, några folköl och självklart äkta italiensk olivolja, samt berättade lite om vad han tyckte om vissa i laget.

Det första testet av livesändning var över förväntan och nu står det alltså klart: Bomben! Pazza kommer att livesända alla hemmamatcher under 2011. Highlight – naturligtvis derbyt mot Enebyberg hemma. Dessutom kommer Pazza-Cam dyka upp i en massa andra sammanhang, som vi kommer att presentera under resans gång.

Och för att fira denna enormt stora lansering anordnar vi en lottodragning i nästa Pazzalördag den 11 december som LIVESÄNDS här på Pazza med start 15:30.

En Pazzalott kostar 10 SEK och i prispotten ligger en 500 SEK värdecheck från Slimcase.se.
Man får köpa hur många lotter man vill, bara man ser till att betala senast midnatt fredag den 10 december. Och om vi känner våra läsare rätt är detta en riktig värdekampanj, d.v.s. vi kommer aldrig att få in 500 SEK eller mer. Så missa inte detta. Pengarna kommer att gå till Pazzadokumentären och andra roliga arrangemang.

Betalning:

Kontant: Till Redaktören eller Marknadschefen

Insättning: Maila oss på pazzadsk@gmail.com eller kontakta oss via Kontaktformuläret för att få kontonummer.

Senast midnatt den 10 december.

Mer information om hur själva lottningen går till får ni under veckan. Se nu bara till att köpa en eller flera lotter.

Slimcase.se ingår i Prishuset AB, samma leverantör som förser oss med priserna vi delar ut på avslutningarna, år efter år. Det är högsta kvalité på produkterna, och via Pazza DSK kan ni inhandla era julklappar, eller följa artikeln nedan för att komma in på deras sida. Genom att klicka på bilderna kommer ni direkt till produkten, eller www.slimcase.se

Fridens Liljor

Pazza DSK

NY Pazza t-shirt

Man skulle kunna tro att det är bomben som vi har lovat att släppa idag, men det är det inte. Det förringar dock inte betydelsen av vår nya Pazza t-shirt. Du beställer den genom att fylla i vårt Kontaktformulär. Glöm inte att ange Pazzas shop som ämne.

Pazza t-shirt, Modell: The Special One


Pris: 450 SEK

Slimcase.se ingår i Prishuset AB, samma leverantör som förser oss med priserna vi delar ut på avslutningarna, år efter år. Det är högsta kvalité på produkterna, och via Pazza DSK kan ni inhandla era julklappar, eller följa artikeln nedan för att komma in på deras sida. Genom att klicka på bilderna kommer ni direkt till produkten, eller www.slimcase.se

Pazza DSK

onsdag 1 december 2010

Slimcase.se

God Jul önskar Pazzas samarbetspartner Slimcase.se


Vad ska du dricka i jul?



Slimcase.se levererar vi dina varor senast två vardagar efter din beställning. Du som kund betalar ingen fraktkostnad och du väljer själv typsnitt och gravyr på din produkt.

Slipp köerna, handla dina julklappar på Slimcase.se.


Pazza DSK

tisdag 30 november 2010

Rapport från Tyskland

Ja, vad ska man säga om tyska ligan? De har genomgått en fullständig förändring under 2000-talet. Tidigare pratade man endast om de tre stora ligorna England, Italien och Spanien. Nu börjar man så smått prata om de fyra stora ligorna.

De tyska lagen har börjat sälja sig själva, men man har till skillnad från lagen i de andra "stora" ligorna tagit en annan väg. Övriga ligor och storlag har sålt sig själva genom att skuldsätta sig och/eller ta in externa rika ägare. Vissa lag har redan haft dessa ägare i en massa, massa år. Tyska lag har i stor utsträckning satsat på talangutveckling och marknadsföring. Det är ingen slump att det har poppat upp den ena "supertalangen" efter den andra det senaste året. Satsningen började för drygt 10 år sedan och dessa dåtida 10-åringar har framträdande roller i sina klubblag idag.
Marknadsföringen av det egna laget i Tyskland är extrem. Varenda vara oavsett om det är öl, elektronik eller bilar marknadsförs tillsammans med en av spelarna i ortens lag eller laget i sig.

Om man skulle applicera detta fenomen på Danderyd och DSK, skulle det innebära stora planscher och pelare med en brett leendes Nille, som håller i en mobiltelefon eller dylikt, över hela Mörby Centrum. Du skulle få dricka öl ur en plastmugg med en bild på Kennie på Danderydsvallen när DSK spelar match.

Man kan tycka vad man vill om detta tillvägagångssätt, d.v.s. att sälja sig själv i alla sammanhang, men det har till stor del resulterat i att alla tyska klubbar har en välmående ekonomi och fullsatta läktare. T.o.m. Hertha Berlin som ligger i den tyska andra Divisionen har det 14:e högsta publiksnittet i Europa. Visst fungerar det säkert även såhär i de största klubbarna i övriga stora fotbollsnationer också, men i Tyskland är det verkligen "extremt". För även "skitklubbarna" jobbar på samma sätt. Varenda håla och stad identifierar sig själva i första hand med fotbollslaget.

Det finns dock en hel del men. Och dessa är att Tyskland har en ganska stor befolkning och biljettpriserna är på vissa håll lägre än i Allsvenskan, vilket antagligen haft ett visst inflytande på det ökade publiktrycket. Jag kan dock tycka att det är väldigt små men, då ett lag som Hoffenheim, som har en befolkning på ca. 5000 har ett publiksnitt på 30000.

Vad försöker jag få sagt med det här inlägget då? Ingen aning, men Marknadschefen krävde en rapport. Kanske försöker jag få sagt att en viss styrelse och även en viss kommun borde börja se möjligheterna med att ha ett A-lag istället för att endast se problemen och kostnaderna. Vi representerar kommunen Danderyd.

Det kanske är dags att avsluta det här inlägget innan Pazza får en Vasastans BK-stämpel (ni som har läst deras krönikor på avsparkstockholm förstår). Det vore bara tragiskt och jävligt patetiskt.


Pazza DSK

måndag 29 november 2010

Veckans Foto - Marknadschefens och Redaktörens arbetsplats


Marknadschefen


Redaktören

Pazza DSK

Sagt på Pazzamötet

Marknadschefen hade varken tagit med sig förslag om filmkamera eller sitt berömda Excelark. Detta gjorde mötet i lördags aningen spontant, som det brukar vara med andra ord.

Marknadschefen mötte upp Redaktören på lördagseftermiddagen. Redaktören var sjukt sliten. Han hade nämligen lovat grabbarna en äkta tysk afton med langos. Han levererade! Det var mycket gott.
Redaktören var riktigt sliten första timmarna, då kan jag bara spekulera i hur han mådde igår.

Sunken saknades. Han var ju bjuden, men när det inte går att få tag på personen så blir det svårt.

Vad kom vi fram till? Jo, prio nummer ett är en kamera. Konsulten kom sent som vanligt, men levererade då en mycket god nyhet. Pazza kommer att filma från uppstartsmötet imorgon. Med hjälp av en inlånad kamera kommer detta att bli verklighet. Pazzadokumentären blir av!

En uppmaning till er spelare i DSK är följande: Låtsas som att kameran inte är i rummet. Vi vet att det kan ta tid att vänja sig vid att ständigt vara uppassad av en kamera, men på sikt så kommer ni knappt märka det.
Imorgon börjar vi alltså filma, redaktören och marknadschefen ska ha ett telefonmöte idag om hur det ska arrangeras. Konsulten börjar äntligen göra skäl för sin lön!

När mötet var klart så var några ur redaktionen tvugna att stämma av läget med Lemon efter fredagens tragiska dödsskjutning på Scheelegatan. Rykten säger att folk var för rädda för att komma dit. Men Lemon är alltså inget vanligt ställe. Folk var som tokiga, alla skulle in. Att Pazza fortfarande måste stå i kön är bedrövligt.

Säljaren! Agera!

Pazza DSK

torsdag 25 november 2010

Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon DEL 3

Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon DEL 3



Det blev tisdag igen. Jag skulle hämta KOR i Mörby som vanligt inför träningen. Jag hade gjort det ett par veckor i följd. Jag såg alltid fram emot det, och det gjorde jag den här gången också. KOR brukade oftast ha något roligt att dela med sig av på vägen ner till Vallen. Det var riktigt trevligt att få sig en liten pratstund innan träningen. Men den här gången var det annorlunda. Jag märkte direkt att han såg allvarlig ut när han började närma sig bilen. Hans vanligtvis så glada och runda ansikte såg tungt och besvärat ut. Jag förstod att det hade hänt något. Nästan omedelbart efter att ha satt sig ned sa han "Martin, jag måste eventuellt flytta tillbaka till Halmstad". Jag blev väldigt förvånad. KOR fortsatte och berättade att han var tvungen att ordna ett nytt boende om han skulle kunna stanna kvar i Stockholm. Och för tillfället såg det mycket tufft ut. Jag var inte beredd på den dåliga nyheten och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Det var ovanligt tyst i bilen ner till Vallen.

Jag funderade på saken under ett par dagar. "Fan Martin, du har ett ledigt rum som bara står tomt ändå", resonerade jag. Samtidigt så var det många år sedan jag och KOR träffades regelbundet. Och bott ihop, det hade vi aldrig gjort. Bortsett från den där veckan i Holland då förstås. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk. Men otroligt nog beslöt jag mig för att ge det en chans ändå. Och så blev det. Flyttlasset gick bara någon vecka senare. Sunken var med och hjälpte till. Hans "röda fara" var som vanligt full med skräp till bredden redan innan vi kom fram till KOR:s lägenhet. Man kunde nästan tro att han också skulle flytta. Några timmar senare hade jag fått en inneboende. Det kändes roligt och spännande, men samtidigt lite nervöst.

Och den nervösa känslan skulle visa sig vara riktig. Det var hans första helg som inneboende hos mig. Jag hade fått besök av tjejen som skulle stanna i ett par dagar. Det var lördag så KOR skulle givetvis gå ut. "Det är det han gör". Den här gången skulle han ut med en viss DSK-spelare som ryktas vara på väg till Bele. De skulle gå ner till det lokala vattenhålet i Täby. Mitt i natten vaknar jag av att ytterdörren låses upp. "Ah, KOR är hemma igen", tänkte jag. Inte mer med det. Jag hör också hur KOR kliver in i lägenheten. "Men vafan? En person till?” Han har alltså lyckats få sällskap ikväll, tänkte jag. Men då plötsligt hör jag hur ytterligare en person kliver in, och en till! KOR hade givetvis dragit igång en efterfest. Den mannen är inte särskilt blyg vågar jag påstå. Jag hörde hur det kacklades och gormades, gapades och skreks. Allt blandat med fnitter och dumma kommentarer från pantade tonårstjejer. Det var helt omöjligt att sova. Jag hade hunnit bli ganska irriterad vid det här laget. Tjejen försökte lugna mig. "Ta det i morgon istället", minns jag att hon sa. Men jag blev bara mer och mer irriterad. Det bara kokade inombords och jag låg och vred mig i sängen av ren ilska. Då började det plötsligt att bankas på sovrumsdörren. Rutinerat hade jag låst den. "Martin kom ut!", "Var inte så tråkig!", "Det är fest!", hörde jag folk skrika samtidigt som det bankades och ryktes i dörren. Högst av alla hördes KOR. Då övergick jag fort från att vara irriterad till bli förbannad. Jag drog på mig mina marinblå umbrobrallor som jag fått av DSK, gick ut i hallen och ropade till mig KOR. Vi gick in i köket. "Jag är ledsen att vi väsnas, men det är de andra, jag har varit tyst hela tiden, jag har sagt till dem att de ska dämpa sig men de lyssnar inte" var det första som han sa. Eller hur. Jag sa till honom att det bästa kanske skulle vara om hans nya vänner gick hem till sig. "Men de kom ju precis, och de bor väldigt långt härifrån", sa han och tittade på mig med stora valpögon. "Ni kan dra åt helvete, ni kan dra åt helvete allihop!", sa jag. KOR tittade på mig försiktigt igen, "Martin, ska jag också dra åt helvete...?" frågade han försiktigt med en låg stämma. Jag bara ruskade på huvudet och gick tillbaka in i sovrummet igen. Det blev snart tyst i lägenheten. I morgon åker han fan ut, var tanken som jag somnade med den kvällen.

Jag och KOR hade inte fått någon bra start på vårt gemensamma boende.



Del 4 kommer nästa vecka.


Martin "Kvasten" Persson
Pazza DSK

måndag 22 november 2010

Vem är egentligen Marknadschefen?

Han går under alias Marknadschefen, och för många är han den där labile vänsterbacken som fortfarande tror att han är given på det centrala mittfältet. Han säger sig själv ha Stockholms bästa vänsterfot, men har aldrig tagit en frispark.

Vad ni kanske däremot inte visste är att han är en jävel på journalistik och har ett utvecklat affärssinne.
Bland de spelare han träffat  hör främst Del Piero, men även dagligt arbete med Djurgårdens trupp (Marknadschefen har festat med truppen på Restaurang Clara och blivit kallad pajas av Jones Kusi-Asare).

Hur kommer sig detta då?
Jo, det var ju ingen slump att DSK några år senare fanns på samma sida som han tidigare jobbade för (svenskafans.com).

"när jag tjänstgjorde som reporter och krönikör för Forum 1891 (Djurgården Fotbolls sida) så gick det rätt bra med att varva det civila med den tjänst jag hade på Svenskafans. Jag har alltid tyckt om att skriva och uttrycka mig i olika sammanhang, och har sedan tidigare ett riktigt djurgårdshjärta. Naturligtvis inte i närheten av DSK, men vem fan orkar skriva om Matthias Frost dagarna i ända?"

Idag ser Marknadschefen tillbaka på sin tid som journalist och inser att istället för att ha suttit och tagit hand om företagsförsäkringar mitt emot T-centralen hade han lika gärnat kunnat bo i Rom idag och blogga om Roma.
"Det är rätt snöpligt faktiskt. Jag mår illa när jag ser en kille som Sladjan idag sitta i Viasat-studion (Sladjan kommer från Svenskafans) och snacka facebook. Det hade jag kunnat göra!

När jag står i kaoset bland alla journalister (där står Ekwall och putsar skorna, Jihde springer omkring och rättar till slipsen. Hegerfors är lika yr som vanligt och Matte på Expressen äter alldeles för många bullar) kände jag: "Här står jag bredvid Simon Bank och jag har fan ingen aning vad jag sysslar med, men det är grymt skoj".

Men jag ångrar inte mitt val att lägga skrivandet på hyllan. För mig handlar det inte om en fet plånbok eller stora matcher, det handlar om passion och glädje, och allt det får jag via DSK".

Är det någon artikel som Marknadschefen dock vill nämna särskilt så var det intervjun han gjorde med Stefan Rehn en morgon.
"det var så patetiskt. Jag var tvungen att ringa honom tidigt som fan, och han var oförberedd. Jag ringde alltså hem till honom när han satt och matade småbarnen och frågade honom om varför Fredrik Stenman inte får lira forward".
Men Stefan var hur skön som helst, en bra kille som alltid ställde upp på intervju och kunde prata om allt mellan himmel och jord".

En annan artikel var krönikan jag gjorde om Sören Larsen, den är jag särskilt nöjd med då det var innan han slog igenom. Han hade fått så mycket skit på planen och att han var dyr och bara var skadad. Men jag såg något i honom som alla andra uppenbarligen hade missat. När säsongen var klar (han drog innan höstsäsongen drog igång) fick jag tonvis med mail och brev från supportrar som tyckte jag skulle bli ny tränare för Djurgården. Det var stort. "

Marknadschefen ser tillbaka på en tid som var oerhört nyttig, men att gå tillbaka till journalistyrket är inget som lockar: "Inte just nu i alla fall. Jag säljer inte lösnummer för Aftonbladet. Det skulle vara någon sida på nätet i sådana fall. Men just nu är det bara Pazza DSK som gäller"!


För att läsa dom två artiklarna som nämndes i texten ovan, följ länkarna nedan.


http://www.svenskafans.com/fotboll/21225.aspx

http://www.svenskafans.com/fotboll/22779.aspx


Pazza DSK

Gör som Falken - Veckans Pazzamoment

Har du fångat något på bild som du vill dela med dig av?
Gör som Falken och skicka in din bild till Pazza DSK, pazzadsk@gmail.com


Pazza DSK

Veckans Foto - Nu ligger Pazza DSK uppe på applestore i NY

Inskickat av Falken


Pazza DSK

lördag 20 november 2010

Pazza helgjobbar: Förslag - Seriesammansättning 2011

Igår lade STFF upp sitt förslag på seriesammansättning 2011. Nedan ser ni förslaget för Division 5 Norra. Äntligen en tabell där DSK befinner sig i toppen. Vad tycker ni? Har DSK en bra chans eller ser det kört ut på förhand?

Danderyds SK, nedflyttad
Enebybergs IF
FC Djursholm, nedflyttad
FK Bromma
Huvudsta IS
Kallhälls FF, uppflyttad
Kista SC
Rissne IF
Sollentuna Fotboll IF
Sollentuna United FK
Ursvik IK, uppflyttad
Värtans IK

Pazza DSK

fredag 19 november 2010

Tjafs på Pazzachatten: Frosten vs Eskola

Det började under en utgång med fotbollslaget...


...och vi var nog många som trodde att det endast var en fyllegrej. Men efter introduktionen av den omåttligt populära Pazzachatten, som förövrigt firande en månad igår, har det visat sig vara mycket mer än så.

Håll i er nu för detta kan ta hela dagen att läsa igenom, men roligt är det. För de som inte orkar: Man kan summera deras "hat" mot varandra med att citera deras respektive favorituttryck:

Frosten: "Eskola är en pajas."
Eskola: "Frosten är patetisk."

Oct 18 2010, 4:36 PM
Eskola (guest): Ännu ett skäl att inte jobba nu när det finns en chat.

Oct 18 2010, 4:36 PM
Konsulten: Vem är Eskola?

Oct 18 2010, 4:37 PM
Eskola (guest): 600 matcher

Oct 18 2010, 4:37 PM
Eskola (guest): 600+ matcher i DSK

Oct 18 2010, 4:37 PM
Redaktoren (guest): Hur många har Frosten gjort för DSK?

Oct 18 2010, 4:37 PM
Eskola (guest): Han säger ju själv att det rör sig kring 160.

Oct 18 2010, 4:40 PM
Eskola (guest): Årets överraskning, ett pris jag själv har fått. Det är stort.

Oct 18 2010, 4:40 PM
Eskola (guest): Bland de största man kan få i DSK.

Oct 18 2010, 4:41 PM
Konsulten: Det har gått bra efter det att du fick priset, Eskola. Riktigt bra...

Oct 18 2010, 4:43 PM
Eskola (guest): Frosten vad har du vunnit förutom träningspriset? Som vilken apa som helst kan vinna?

Oct 18 2010, 4:45 PM
Konsulten: Ett antal skytteligatitlar i B-laget, Årets Mål, Lifetime Achievement Award, etc.

Oct 18 2010, 4:46 PM
Eskola (guest): Haha lifetime achievement, fan du har ju inte ens lirat i DSK hälften av tiden som mig.

Oct 18 2010, 4:46 PM
Eskola (guest): Alla vet att man antingen ska vinna Årets MVP eller Årets överraskning. Allt annat är skit.

Oct 18 2010, 4:47 PM
Konsulten: Trist med avundsjuka och missunsamhet.

Oct 18 2010, 4:48 PM
Eskola (guest): Jag tror jag ska spela nästa år bara för att vara den första som vinner det priset två gånger.

-----------------------------------------------------------

Oct 25 2010, 12:06 PM
Eskola (guest): Funderar på att göra comeback 2011.

Oct 25 2010, 12:07 PM
Redaktoren (guest): Det vore något faktiskt. Jag ger det 10% chans.

Oct 25 2010, 12:07 PM
Eskola (guest): Haha, 10% är väldigt mycket. Men det är inte helt omöjligt.

Oct 25 2010, 12:08 PM
Eskola (guest): Skulle dock kräva att jag får bindeln då.

Oct 25 2010, 12:08 PM
Redaktoren (guest): Konsulten är inne också. Vad har han att säga om Eskolas comeback-funderingar och krav?

Oct 25 2010, 12:09 PM
Eskola (guest): Jag menar, jag var ju kapten senast jag spela, det är inte mer än rätt att återtar den positionen.

Oct 25 2010, 12:12 PM
Konsulten (guest): Om Eskola tillåts att spela i klubben igen är det värre än Sharbel Toumas återkomst till Djurgården.

---------------------------------------------------------

Oct 25 2010, 2:54 PM

Eskola (guest): Haha Rawling är fan patetisk.

Oct 25 2010, 2:56 PM
Konsulten (guest): Eskola. Rawa är patetisk? Vad fan är du då? Och framförallt: vem fan är du? Skulle du göra comeback i klubben skulle det vara en större skandal än när Sharbel Touma återvände till Djurgården!

Oct 25 2010, 2:57 PM
Eskola (guest): Man är alltid välkommen i sin modersklubb.

Oct 25 2010, 2:58 PM
Eskola (guest): Speciellt när man har lirat över 600 matcher.

---------------------------------------------------------------------

Oct 25 2010, 3:24 PM
Eskola (guest): Kommer du att sluta om du inte för ditt DSK till 4an nästa år?

Oct 25 2010, 3:25 PM
Konsulten (guest): Eskola alltså...helt otroligt

Oct 25 2010, 3:27 PM
Eskola (guest): Vem fan är Konsulten? Han är patetisk.


Oct 25 2010, 3:29 PM
Eskola (guest): Konsulten vet att allt jag säger stämmer och att han inte har något att komma med.

Oct 25 2010, 3:32 PM
Pazza: Men Eskola...helt seriöst. Kommer du att göra comeback eller är det bara tomt prat som vanligt?


Oct 25 2010, 3:33 PM
Konsulten (guest): Eskola är en skamfläck i DSK:s historia och det vet han om. Nu när vi som är måna om klubbens anseende väl håller på att lyckas med att tvätta bort den där fläcken hotar han med comeback... Alla som bryr sig om klubben bör alltså vara oroliga.

Oct 25 2010, 3:34 PM
Eskola (guest): Återstår att se, jag kommer mest fokusera på att börja träna igen efter min långtidsskada.

Oct 25 2010, 3:34 PM
Eskola (guest): Men när jag är i form är bänken helt utesluten.

Oct 25 2010, 3:34 PM
Konsulten (guest): Om det är något som är uteslutet är det att vi vill ha tillbaka dig.


Oct 25 2010, 3:35 PM
Eskola (guest): Vem är du?

Oct 25 2010, 3:36 PM
Eskola (guest): Du är DSK:s genom tiderna mest patetiska forward.

Oct 25 2010, 3:37 PM
Konsulten (guest): 2000-talets bäste målskytt i B-laget..

Oct 25 2010, 3:38 PM
Eskola (guest): Tycker du det klingar bra?

Oct 25 2010, 3:40 PM
Konsulten (guest): Det klingar bättre än "Eskola" i alla fall....

Oct 25 2010, 3:45 PM
Konsulten (guest): Kommer det en programpunkt där Eskola svarar på läsarnas frågor om fotbollsregler? Vi minns ju alla hur Eskola i någon match med händerna plockar upp ett inkast från egen spelare och sedan frågar domaren vad han gjort för fel...

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Charlie sa ja.

Oct 25 2010, 3:46 PM
Marknadschefen (guest): Har du lust att ställa upp Eskola?

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Jag ställer givetvis upp.

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Fredag 15.00

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Svarar gärna på frågor kring comebacken, träning, laganda osv.

Oct 25 2010, 3:49 PM
Konsulten (guest): Förväntar mig att alla loggar ut från chatten prick kl. 15.30 på fredag. Ingen uppmärksamhet åt skamfläcken.

Oct 25 2010, 3:50 PM
Eskola (guest): Jag tror att rekordet kommer slås då.

Oct 25 2010, 3:50 PM
Eskola (guest): Så stort är intresset för mig i DSK-kretsar.

Oct 25 2010, 3:50 PM
Eskola (guest): Jag garanterar rekord.

Oct 25 2010, 4:00 PM
Eskola (guest): Jag ska återgå till grinden.


Oct 25 2010, 4:02 PM
Konsulten (guest): Äntligen blev vi av med skamfläcken

-----------------------------------------------------------------------------

Oct 26 2010, 2:16 PM
Eskola (guest): Mm, fel datum dock i tablån på Konsulten.


Oct 26 2010, 2:16 PM
Pazza: Stämmer. Det är Marknadschefens uppgift att fixa det.

Oct 26 2010, 2:18 PM
Kvast (guest): Eskola: Är du nöjd nu när jag har blivit petad?

Oct 26 2010, 2:18 PM
Pazza: ah, han är borta. Det skulle dock inte förvåna mig om han har ett finger med i spelet.

Oct 26 2010, 2:19 PM
Konsulten (guest): Eskola alltså...vilken pajas

Oct 26 2010, 2:21 PM
Pazza: Synd att han inte är här och kan försvara sig.

---------------------------------------------------------

Oct 26 2010, 2:58 PM
Konsulten (guest): Känns som att Säljaren har en del att förklara...om jag har förstått det rätt är Pazzas siffror genomgående röda.

Oct 26 2010, 2:59 PM
Pazza: Utgifter: 459 SEK (Pazza Awards) + 90 SEK (Domänköp)


Oct 26 2010, 2:59 PM
Pazza: Intäkter: 300 SEK (VM-tipset)

Oct 26 2010, 3:00 PM
Pazza: -249 SEK

Oct 26 2010, 3:00 PM
Kvast (guest): Fordringar då?

Oct 26 2010, 3:00 PM
Pazza: Saman och Eskola har inte betalat

Oct 26 2010, 3:01 PM
Pazza: Alltså -449 SEK

Oct 26 2010, 3:02 PM
Eskola (guest): Fyfan vad man inte kan jobba när den här chatten finns.

Oct 26 2010, 3:02 PM
Pazza: Se ovan Eskola. "Saman och Eskola har inte betalat."

Oct 26 2010, 3:03 PM
Eskola (guest): Jag drar av det för mitt arvode som ekonomichef.

Oct 26 2010, 3:12 PM
Konsulten (guest): Eskola alltså....vilken pajas

---------------------------------------------------------


Oct 27 2010, 2:22 PM
Eskola (guest): Nu är jag här.

Oct 27 2010, 2:22 PM
Eskola (guest): Tvungen att avbryta ett möte för detta.

Oct 27 2010, 2:22 PM
Eskola (guest): Kan man ställa frågor?

Oct 27 2010, 2:26 PM
Eskola (guest): Hur många klubbar har du representerat genom åren? Och vilken är din modersklubb?

Oct 27 2010, 2:28 PM
Konsulten (guest): Jag anar vad din baktanke är med frågan, men ok: min moderklubb är en tysk klubb som heter Tus Eintracht Bremen. Därefter har jag även representerat Djurgården och Värtan.

Oct 27 2010, 2:28 PM
Eskola (guest): Patetiskt

Oct 27 2010, 2:28 PM
Konsulten (guest): På vilket sätt?


Oct 27 2010, 2:28 PM
Eskola (guest): Du är patetisk


Oct 27 2010, 2:29 PM
Konsulten (guest): Kan du utveckla är ditt ordförråd för begränsat?

Oct 27 2010, 2:29 PM
Konsulten (guest): eller

Oct 27 2010, 2:30 PM
Pazza: Eskola försvann. Han fick det sagt, det han ville säga. Kvasten kör på.

Oct 27 2010, 2:30 PM
Konsulten (guest): Blev han stött och loggade ut, eller? Eskola alltså...vilken pajas

Oct 27 2010, 2:31 PM
Eskola (guest): Har du inte sagt vid tidigare tillfälle att DSK är din modersklubb?


Oct 27 2010, 2:32 PM
Konsulten (guest): Eskola: nej, jag har aldrig sagt det.

Oct 27 2010, 2:35 PM
Eskola (guest): Vilka spelare genom åren tycker du har varit bäst på respektive position?

Oct 27 2010, 2:37 PM
Konsulten (guest): Målvakt: Johan Elevant (i konkurrens med Kvast, faktiskt), Försvar: Mats Wistedt (tar emot att säga), Mittfält: Jocke Marions, Anfall: Jocke Nordlander

Oct 27 2010, 2:42 PM
Marknadschefen (guest): Vad tycker du om mig och Eskola?

Oct 27 2010, 2:45 PM
Konsulten (guest): Jag har inga större problem med dig mer än att du kan ha lite väl stora förväntningar på en startplats när du dyker upp var sjunde träning. Eskola är en pajas.

Oct 27 2010, 2:46 PM
Eskola (guest): Hur ser du på en eventuell comeback från min sida, skulle det tillföra laget något positivt?

Oct 27 2010, 2:48 PM
Konsulten (guest): Nej, det skulle inte tillföra något positivt överhuvudtaget.

Oct 27 2010, 2:55 PM
Eskola (guest): Jag tycker du är patetisk och överskattad.

Oct 27 2010, 2:56 PM
Konsulten (guest): Har så svårt att ta åt mig när det kommer från din stinkande fyllekäft.

Oct 27 2010, 3:08 PM
Eskola (guest): Är frågestunden över eller?

Oct 27 2010, 3:10 PM
Eskola (guest): Jag ska nog återgå till grinden, har inte så mycket mer att fråga Konsulten.

------------------------------------------------------------------

Oct 28 2010, 11:51 AM
Konsulten (guest): Eskola, hur är läget?

Oct 28 2010, 11:52 AM
Eskola (guest): Allt bra här, själv?

Oct 28 2010, 11:52 AM
Konsulten (guest): Helt ok även om det är mycket på jobbet och så. Hur har din dag varit?

Oct 28 2010, 11:53 AM
Eskola (guest): Det är en evig grind, mycket som vanligt. Är det fifakrök imorrn lr?

Oct 28 2010, 11:54 AM
Konsulten (guest): Nja, vi som spelar i DSK och älskar klubben brukar ta det lite lugnt med alkohol.

Oct 28 2010, 11:54 AM
Eskola (guest): Jaså? Det är inte riktigt min uppfattning.

Oct 28 2010, 11:55 AM
Konsulten (guest): Nej, jag vet, men du hyser ju å andra sidan ingen kärlek till klubben.


Oct 28 2010, 11:55 AM
Eskola (guest): Jag har inget annat än kärlek för DSK.


Oct 28 2010, 11:56 AM
Konsulten (guest): Självklart, det märks.


Oct 28 2010, 11:56 AM
Eskola (guest): Måste dessvärre återgå till grinden. På återhörande.


Oct 28 2010, 11:56 AM
Konsulten (guest): Eskola alltså...vilken pajas

---------------------------------------------------------

Oct 29 2010, 12:47 PM
Konsulten (guest): Kan jag få första frågan till Eskola i eftermiddag? Har ett par s.k. key issues som jag skulle vilja ta upp med honom.

Oct 29 2010, 12:47 PM
Pazza: Om han kan logga in igen.

---------------------------------------------------------

Oct 29 2010, 2:34 PM
Kvast (guest): Eskola, när du säger att du har spelat 600 matcher för DSK, hur räknar du då? Varför räknar ingen annan på det sättet när man läser fotbollsstatistik?

Oct 29 2010, 2:36 PM
Eskola (guest): Jag har räknat med alla matcher där jag har representerat DSK, alltså i fotboll, hockey och innebandy.


Oct 29 2010, 2:38 PM
Konsulten (guest): Varför pissar du på den klubb som du kallar för din moderklubb?


Oct 29 2010, 2:38 PM
Eskola (guest): Utveckla "pissa".


Oct 29 2010, 2:41 PM
Konsulten (guest): Du påstår att du älskar klubben, men ändå skiter du i att spela och kämpa för klubben, du kommer inte och stöttar klubben i samband med matcher (särskilt inte när det är måstematcher), etc. Alltså, varför pissar du på klubben enligt ovan?


Oct 29 2010, 2:45 PM
Eskola (guest): Jag älskar DSK, jag har tillhört klubben i 22år. Det kan vara svårt för utomstående (läs Konsulten) att förstå mitt agerande, men jag har inte spelat pga långtidsskada och att stötta klubben handlar om så mycket mer än att dyka upp på läktaren. Jag är ledare för klacken och fattar mina egna beslut som jag anser bäst för klubben, dessa beslut ska inte ifrågasättas.

Oct 29 2010, 2:49 PM
Konsulten (guest): Om du fick dela ut ett Lifetime Achievement Award till någon aktiv spelare i A-truppen, vem skulle du ge det till och varför?

Oct 29 2010, 2:52 PM
Eskola (guest): En mycket svår fråga. Jag tycker att man ska vara en god representant både på och utanför plan för att få ett sådant pris. Än så länge tycker jag inte att någon som spelar i laget förtjänar ett sådant pris, men om några år kanske.

Oct 29 2010, 2:56 PM
Konsulten (guest): Vad är din åsikt om M.Frost?

Oct 29 2010, 3:01 PM
Eskola (guest): M.Frost är en mycket god lagkamrat, en spelare som dock har ett fläckat förflutet med många klubbyten som gör att han aldrig kommer få den respekt han möjligen förtjänar i DSK. Men en bra spelare för DSK helt klart.


Oct 29 2010, 3:21 PM
Konsulten (guest): Anser du att du är en bra förebild för de yngre spelarna i klubben och, i så fall, på vilket sätt?

Oct 29 2010, 3:24 PM
Eskola (guest): Jag skulle inte kalla mig själv en bra förebild, även om jag märker att jag är det i Danderyd. Mitt råd till de unga är att träna hårt så kanske du en gång får äran att spela i A-laget.

Oct 29 2010, 3:25 PM
Konsulten (guest): Eskola, en sista fråga och ge mig ett helt ärligt svar: kommer du på träningen på torsdag (d.v.s. den 4 november)?

Oct 29 2010, 3:26 PM
Eskola (guest): Nej jag kommer inte att närvara då. Jag har redan gått ut i lokaltidningen och sagt att jag är åter under vårsäsongen 2011.

Oct 29 2010, 3:29 PM
Konsulten (guest): Har du framfört några särskilda krav till klubben/lagkamraterna inför din comeback (t.ex. krav på plats i omklädningsrummet, tröjnummer, träningsnärvaro, plats i startelvan, vissa spelare måste lämna klubben, etc.)?

Oct 29 2010, 3:30 PM
Eskola (guest): Jag kommer givetvis vilja ha tillbaka min plats i omklädningsrummet men utöver det har jag inga krav.

---------------------------------------------------------

Nov 1 2010, 12:54 PM
Pazza: Eskola slår rekordet.

Nov 1 2010, 12:54 PM
Eskola (guest): Man tackar.

Nov 1 2010, 12:54 PM
Konsulten (guest): Rekordet i patetiska förklaringar till varför man påstår sig älska klubben?

Nov 1 2010, 12:59 PM
Eskola (guest): Rekordet i urusla säsonger i DSK?


Nov 1 2010, 1:00 PM
Konsulten (guest): Min Lifetime Achievement Award säger något annat...

Nov 1 2010, 1:01 PM
Eskola (guest): Finns det någon som kan verifiera detta pris?

Nov 1 2010, 1:01 PM
Eskola (guest): Eller är det bara skitsnack som allt annat?

--------------------------------------------------------------

Nov 1 2010, 4:00 PM
Eskola (guest): Håkansson>Frost i alla lägen.


Nov 1 2010, 4:02 PM
Eskola (guest): Aja vi kan ju alla komma överrens om att Håkansson>Frosten.

Nov 1 2010, 4:02 PM
Eskola (guest): I alla lägen.

Nov 1 2010, 4:14 PM
Konsulten (guest): Eskola, försöker du medvetet måla ut dig själv som en pajas?

Nov 1 2010, 4:30 PM
Konsulten (guest): Eskola, om halva laget meddelar att de slutar om du kommer tillbaka, avstår du då från en comeback?

Nov 1 2010, 4:30 PM
Konsulten (guest): Eskola, om halva laget meddelar att de slutar om du kommer tillbaka, avstår du då från en comeback?

Nov 1 2010, 4:32 PM
Eskola (guest): Nej, jag har redan fått för många brev från folket i Danderyd där de skriver att de vill se mig åter på Vallen.

Nov 1 2010, 4:34 PM
Konsulten (guest): Att de vill se dig på läktaren är en sak...

Nov 1 2010, 4:35 PM
Eskola (guest): De vill att jag ska stå i mål, de drömmer om ännu en magisk säsong där jag tar upp DSK till 4an.


Nov 1 2010, 4:40 PM
Konsulten (guest): Skulle man kunna få ta en titt på de här breven?

Nov 1 2010, 4:43 PM
Eskola (guest): Mm efter jag får ta en titt på ditt pris.

Nov 1 2010, 4:47 PM
Konsulten (guest): Vilket av dem; årets mål, årets träningskung, årets skyttekung, etc?

Nov 1 2010, 4:50 PM
Eskola (guest): Tänkte mer på ditt Lifetime Achievement Award.

Nov 1 2010, 4:51 PM
Eskola (guest): Skulle gärna ta en titt på det.

Nov 1 2010, 4:55 PM
Konsulten (guest): Priset har jag inte fått av styrelsen, utan av fansen (kanske samma fans som skickat brev till Eskola....)

Nov 1 2010, 4:57 PM
Eskola (guest): Frosten, hela jävla Danderyd tycker du är patetisk.

-------------------------------------------------------------
Mellanakt

Nov 5 2010, 11:13 AM
Marknadschefen (guest): det är så jävla patetiskt! Allvarligt redaktören..du får fan sparken

Nov 5 2010, 11:13 AM
Pazza: OK, tack för mig!

Nov 5 2010, 11:14 AM
Marknadschefen (guest): OK, du blir anställd igen. börja skriv!

-----------------------------------------------------------------

Nov 5 2010, 4:17 PM
Eskola (guest): Filip, vad tycker du om M.Frost?


Nov 5 2010, 4:20 PM
Filip Lundqvist: Frosten är en mycket trevlig man

Nov 5 2010, 4:38 PM
Eskola (guest): Kan du inte ibland känna när du ser Frosten att "Fyfan, sådär vill jag inte bli när jag blir stor?"


Nov 5 2010, 4:42 PM
Filip Lundqvist: aldrig tänkt den tanken.

---------------------------------------------------------------

Nov 19 2010, 11:28 AM
Eskola (guest): Jag har inte sovit på säkert 4-5 dagar.

Nov 19 2010, 11:34 AM
Konsulten (guest): Har äntligen ditt dåliga samvete för att ha svikit klubben hunnit ikapp dig?


Nov 19 2010, 11:42 AM
Eskola (guest): Jag ska klippa toung

Nov 19 2010, 11:43 AM
Eskola (guest): Frosten kan du svara mig på en fråga?

Nov 19 2010, 11:44 AM
Eskola (guest): Hur kommer det sig att mitt namn finns med i DSK-bibeln om medlemmar som har avancerat hela vägen från ungdomsakademin till A-laget, och varför inte ditt namn finns med?


Nov 19 2010, 11:44 AM
Eskola (guest): Och jag kan svara åt dig.

Nov 19 2010, 11:44 AM
Eskola (guest): För du är så jävla patetisk.

Nov 19 2010, 11:45 AM
Konsulten (guest): Hur kommer det sig att du inte har befunnit dig på några matcher, träningar, etc. under de senaste åren?


Nov 19 2010, 11:45 AM
Konsulten (guest): Jag kan svar åt dig:

Nov 19 2010, 11:46 AM
Konsulten (guest): Du är en pajas som pissar på klubben

Nov 19 2010, 11:47 AM
Konsulten (guest): Saker och ting verkar ha gått snett i huvudet sedan födseln...

Nov 19 2010, 11:50 AM
Eskola (guest): Frosten är patetisk.


Nov 19 2010, 11:53 AM
Eskola (guest): "Sätt dig ner, och dra åt helvete"

Nov 19 2010, 11:54 AM
Marknadschefen (guest): Frosten, det du säger: jag kan inte bry mig mindre. jag ser bara en desperat pinsam och inte minst patetisk individ som år efter år söker bekräftelse i en klubb som aldrig kommer acceptera honom.

Nov 19 2010, 11:54 AM
Eskola (guest): Jag ser exakt samma sak.

Nov 19 2010, 11:54 AM
Eskola (guest): En patetisk man.

Nov 19 2010, 11:55 AM
Konsulten (guest): 183 matcher and counting...


Nov 19 2010, 11:55 AM
Eskola (guest): 647 and counting

Nov 19 2010, 11:55 AM
Pazza: 647 kan jag hålla med om Eskola, men är det verkligen and counting på dig Eskola?

Nov 19 2010, 11:58 AM
Eskola (guest): Det är counting, för jag kommer aldrig att byta klubb som er andra pajkastare.

Fortsättning följer...

Pazza DSK