torsdag 16 december 2010

Pazza Boys som tog steget

Det här var bara ett litet inlägg, och då Danderyds SK förmodligen inte kommer producera några landslagstalanger på ett rätt bra tag, så kommer vi heller inte följa upp denna tråd.

Men, vi vill ändå passa på och göra er uppmärksamma om hur det går för gamla Danderydare som tog steget från klubben.

John Norman - Djurgårdens IF Hockey
Moderklubb: Danderyds SK


Ja vi vet att det är hockey (vi kan väl iaf få låtsas att det är fotboll), men som vi sa, det kryllar inte direkt av gudabenådade talanger i Danderyds SK, och vi i Pazza är rätt säkra på att John även spelade fotboll som yngre i DSK. Nu lirar han alltså i Djurgården och för er som varit uppmärksamma så lirar han kontinuerligt i Hardy Nilssons bygge. Fick så när plats i JVM-truppen, men det står klart och tydligt att det måste vara nån anhängare av Viggan eller Berget som coachar laget i J-VM.
Alltid roligt ändå att en kille går från ung ålder till att bli en stjärna i Elitserien. Om Pazza Academy har något med saken att göra låter vi vara osagt.


Jakob Glasberg - Djurgårdens IF
Har egentligen ingen koll men Jakob sägs ha gjort ett mycket bra intryck på Djurgårdens ungdomstrupp. DSKs Rasmus Elm kommer bli något riktigt stort i framtiden. Här tar Pazza Academy på sig äran.

Mats Giganten Wistedt - f.d. Djurgårdens IF
Tog i unga år klivet över till Djurgårdens IF och spelade bl.a. hem SM-guldet 1995 (han nötade förvisso bänk hela matchen) på ett grått och regnigt Gamla Ullevi (Stor-Wise och Lill-Wise satt i publiken) samt en och annan buckla i Sanktan. Var på vippen att klara den s.k. "uttagningen" till A-laget men ansågs vara för långsam (något fam Wistedt bittert har fått erfara även i de yngre leden). Försökte sig på Division 2 och 3, innan han slutligen vände tillbaka till DSK och dominerade med O´konor i mittförsvaret.

Sen vet jag att Danne har nåt kort inne i kansliet (det här var rätt länge sen, typ 1995) med en julhälsning från nån lirare i Rögle som tydligen hade DSK som modersklubb. Vet ej namn, vet ingenting. Men det ligger fortfarande kvar i minnet någonstans.

Uppdaterat:

Nu har jag fått klarhet i vilka det var:
Janne "Korren" Eriksson har DSK som modersklubb, och utöver Rögle har han även representerat AIK. Stort!

Björn Alkeby och Lill-xet Erixson, DSKare, har spelat i, hör och häpna, landslaget!

DSK är en internationell storklubb kan vi konstatera.



Det var våran s.k. Europa-koll.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar