lördag 25 december 2010

Pazzas "korta" årskrönika 2010

Ett år är till ända och för det mesta bryr man sig inte om att ett nytt tar vid. För de flesta är nog nyårsafton som vilken annan kväll och detsamma gäller för oss i Pazzaredaktionen. Men för en gång skull tänkte i alla fall vi göra ett undantag. Starta om på ny kula. Låta 2011 ta vid och se till att det blir det mest framgångsrika året i våra liv.

”Vägen tillbaka”, kort, koncist, men otroligt kraftfullt.

För vissa gäller det bara rent fotbollsmässigt (eftersom vi åkte ur en division), för andra kanske det även eller endast gäller på ett mer personligt plan. Vi är alla olika. Det är denna olikhet som har byggt upp denna unika grupp och denna blogg. En grupp beståendes av spelare i DSK, ledare, f.d. ledare, flickvänner, familj, bekanta, övriga lag som kommer in och läser och läsare som kanske inte bryr sig så mycket om DSK, kanske inte ens om fotboll, men som ändå till och från hittar någon text som får de att känna igen sig. Vänskapen mellan olikheter.

Bloggen Pazza DSK startades den 17 oktober 2009, men fick sitt egentliga ”genombrott” i mitten av maj 2010. Till en början var den nyfunna passionen, att yttra sina åsikter, ett sätt att svetsa samman spelarna i DSK. Detta gjordes genom idel sågning av spelarna i DSK. Okonventionell metod kan tyckas, men det verkar ha uppskattats av såväl spelare, bekanta och externa läsare. Det gav även en viss effekt på planen.

Mycket har dock hänt sedan dess. Vi fann vårt projekt så pass intressant att vi ville nå ut till fler. Även nå läsare som inte var direkt involverade.
Det anordnades ett VM-tips, som lockade 33 deltagare trots att det aviserades på kort varsel. Vi fick äran att intervjua gamla DSK-spelare, Avspark: Stockholm legendaren Bele Janne, som förövrigt fortfarande innehar läsarrekordet på Pazza, samt Viggan Video himself, Krutov. Trots att vi var helt säkra på att vi inte skulle lyckas sjösätta projektet Pazzalördag, fick ni ett avsnitt redan i år.
För de som har missat det, har designen på sidan utvecklats och ändrats upp mot 100 gånger det senaste halvåret. Vi har lagt till en chatt på sidan, där utfrågningar och vardagligt tjatter har ägt rum. Man har framförallt märkt att folk har väldigt lite att göra på sina jobb.
Ja, som ni märker har det hänt en hel del på sidan. Och det är ni läsare som har gett oss på Pazzaredaktionen orken och lusten att skriva mellan 60 och 90 inlägg per månad. Hälften må vara meningslösa och ren skit, men även skitinläggen fyller sin funktion.

Så tack kära läsare, medarbetare och gästkrönikörer (även om ni inte är många tyvärr), det är ni och inte vi som får sidan att ta nya vägar, utvecklas och sprida budskapet om vad sann (manlig) vänskap verkligen handlar om.


Mot ett framgångsrikt 2011.

Vi på Pazza önskar er alla ett Gott Nytt År!

Redaktionen
Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar