måndag 27 december 2010

Rimbocupen

DSK kommer nästa år att deltaga i Rimbocupen, en mycket stor och anrik turnering inomhus som har lockat flera bra lag. Nu kommer således ett av Division 5 mest framgångsrika lag, Danderyds SK, att deltaga i den 24e upplagan.
Alla lag från Division 1, ned till Division 8 får vara med, och med lite tur kan vi alltså gå vidare. (vi påstår ju alltid att vi hamnar i Dödens grupp varje år, ett slags försvarsmekanism).

17.000 kr är vinnarpriset, det vore väl något till träningslägret i vår?

Vi har inte direkt varit en vinnarmaskin i de inomhusturneringar vi har ställt upp i. Går vi vidare brukar det vara som vanligt, i sista matchen med kniven mot strupen göra det omöjliga. Alla är skitglada och det skrivs på Pazza om "Miraklet i Sjöstadshallen", "Vi är här för att vinna allt", sen åker vi ut så det ryker om det i första slutspelsmatchen.

Turebergscupen för 3 år sedan är ett exempel där vi spelade två bedrövliga matcher i gruppspelet men lyckades fixa en poäng. I sista matchen mot Lidingö var vi tvugna att vinna med minst tre mål, ett smått omöjligt uppdrag då vi dessförinnan mäktat med två mål. Lägg därtill att CC placerade Pasthy längst bak och Lill-Wise längst fram (avd: Logik) så inser ni nog vilken uppgift vi stod inför.
Men, Lill-Wise gör ett mycket vackert mål då han med både ben, mage och två motståndare vräker in bolljäveln till 1-0. Idolen står och skrattar vid ögonblicket. Därefter gör vi även 2-0 och någon minut från slutet även 3-0.
3-0 målet är även idag ett av de mest omtalade målen i DSKs historia.
Vi får chansen att med någon minut kvar att spela s.k. power-play. CC hade noga drillat oss i hur vi ska göra och ställa upp, med två st anfallare längst ned i vardera hörn och de två övriga där uppe. Naturligtvis gjorde vi helt annorlunda och spelade istället en effektiv getingbotaktik, in med skiten mot mål och kötta. Det gav utdelning, och alla samlades i en glädjehög.
Uffe Jonsson var vid tillfället coach vid vår avbytarbänk. CC befann sig nämligen på läktaren och skulle därifrån beskåda spektaklet. Man kan milt sagt säga att han blev upprörd, på oss.
Han var helt vansinnig på oss och med en hög stämma ställde han frågan till oss spelare "VAD F-N HÅLLER NI PÅ MED?!!!!!".
Under detta läge hade vi alltså gjort ett mirakel och gjort de tre målen som krävdes för att gå vidare med bara någon minut kvar att spela. CC var dock i eld och lågor och firandet kom så att säga av sig.
Men sån är han, The Special One, han såg något han inte gillade.

Inomhusturneringar är rätt roliga att delta i. De åskådare som finns på plats är till 90% spelare från andra lag, och rätt ofta hör man från läktaren när man spelar: "Vad kassa dom är". "Vad sysslar dom med?"
Det är liksom ingen Disneyfilm där nere på planen.

Så, vill du få dig ett gott skratt och bära fram oss till seger, kom då inte till Rimbo, det är bara bortkastad tid.