torsdag 30 december 2010

Pazza spanar in träningsläger

Pazza kräver! En mycket användbar mening, men sällan särskilt slagkraftig, folk skrattar mest än att ta det på allvar. Men nog ska vi kunna kräva lite bättre förhållanden än i Höganäs senast.

Det har ryktats om att 2011 års träningsläger kommer läggas i Danmark. Pazza har därför gått igenom ett antal ställen och gett sina tips och förslag:

Helsingör Danhostel
Helsingör Danhostel ligger fantastiskt fint på Öresunds strand med en bedårande utsikt över Öresund. Anläggning är mysig och familjär och har bl.a en privat strand, en rymlig fräsch matsal, TV-rum, teorilokaler, biljard samt tvätt- och torkmöjligheter. Läget är perfekt - färjan tar bara 20 min från Helsingborg. Vi har många återkommande gäster hit - det bästa betyg en anläggning kan få. Till Helsingörs trevliga centrum med mängder av restauranger, barer och butiker är det endast 2 km.


Logi: 4- och 6-bäddsrum med dusch/toalett. Rummen ligger i fristående hus i två plan.

Träning: En fotbollsplan på insparksavstånd. Vid Helsingörhallarna (1,5km) finn fler gräsplaner och en konstgräsplan samt två stora idrottshallar ( Innebandysarg finns). 500 m till badmintonhall.

Prisex: Från 1.195:-/person inkl logi 2 nätter, helpension, sänglinne och träning. Färjeresa tillkommer.

Pazza kommenterar:
Även om vår manliga vänskap i truppen sträcker sig starkare än något annat, så är det bra att ha någonstans att gå och se lite andra människor och ta del av den danska kulturen. Och givetvis är en närliggande strand ett måste då det numera är lite av en tradition vad gäller inkilningen. KOR håller säkert på att finslipa på de sista detaljerna.
Två nätter är för lite, fyra nätter är alldeles för mycket, tre är alldeles lagom. Lägg därtill att spelarna själva säkert kan tänka sig att lägga ut åtminstone 400 kr på resan, då ska det inte vara något problem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lökken Idtrottscenter
Lökken Idrottscenter är vårt i särklass mest populära resmål under både vår och sommar. De idrottsliga förhållandena är högklassiga och den idrottsintresserade personalen lägger mycket tid på att ni ska trivas och känna er som hemma. Här finns 25-meters simhall, biljardbord, beachvolley, teorilokal, mysiga TV-rum, modernt gym samt en stor cafeteria. På Lökken stadion, ca 800m från idrottscentret, finns ett flertal fina fotbollsplaner. Det är gångavstånd till den fantiska och milslånga sandstranden som sträcker sig utefter hela kusten. Till Lökkens centrum med nattklubbar, restauranger och barer är det endast 200 meter.


Logi: Fräscha 4- och 6-bäddsrum med dusch/WC och TV.

Träning: Ca 800 m från anläggningen finns fem kanonfina fotbollsplaner. Inom centret finns idrottshall för alla inomhusidrotter och 25-metersbassäng med vattenland.

Prisex: Från 1.145:-/person inkl logi 2 nätter, helpension, sänglinne och träning. Färjeresa tillkommer.

Pazza kommenterar:
Det här låter extremt intressant. Bassänger med vattenland, det innebär bastu, och bastu innebär ännu mer manlig kärlek. Det här resemålet rekommenderar jag starkt att de inblandade skall ta sig en närmare titt på. Endast 200 meter till centrum och 800 m till fotbollsplanerna, nästan för bra för att vara sant.
Pazza kräver Lökken Idrottscenter! Priset går som sagt att att diskutera med spelarna, släpp in oss i förhandlingarna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gladsaxe Sportcenter
En nyhet i år är denna otroligt stora idrottsanläggning endast 8 km från centrala Köpenhamn.

Här utövas ca 30 olika idrotter såsom fotboll, handboll, ishockey, boxning, boule, bågskytte m.m. En bowlinghall med 14 banor finns inom området samt friluftsbad under sommaren.
Måltiderna, dansk husmanskost, serveras i någon av de 2 restauranger som finns inom området. På bara 15 minuter kan ni vara i centrala Köpenhamn med lokalbuss som stannar alldeles utanför huvudentren.

Logi: 15 st 4-bäddsrum samt 5 st 2-bäddsrum. Små rum, men rejäla sidoytor med bl.a gästkök, teorirum och TV-rum. Dusch/WC i korridoren.

Träning: 10 gräsplaner och 2 nya konstgräsplaner (klara september 2008) inom området, 2 fullstora idrottshallar, 2 badmintonhallar, 50-meters bassäng, ishall, tennisbanor (grus) m.m. Omklädning sker i stadionbyggnaden för fotbollsgrupper.

Prisex: Från 1.395:-/person inkl logi 2 nätter, helpension, sänglinne och träning. Färjeresa tillkommer.

Pazza kommenterar:
Även om det låter kanon att endast vara 15 minuter från Köpenhamn förlorar det lite av charmen att vara nära en storstad. Från en storstad till en annan, det kan låta super. Men charmen ligger lite i att vara i en mindre stad med hög puls, dessutom så behöver man inte kasta ett getöga på alla junisar som villar bort sig hela tiden.
Anläggningen verkar vara riktigt bra, men det innebär samtidigt att dela yta med en massa badmintonfjantar.


Pazza rekommenderar:
Lökken Idrottscenter! Det har allt, 200 meter till centrum, bra anläggningar runt om, bassänger, bastu. Det har kort och gott allt en DSKare behöver.

Vad tycker ni?

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar