fredag 17 december 2010

Den nostalgiska resan, nu får vi fråga ut The Special One.

Efter en tids mailkonversation med en av klubbens mest framgångsrika tränare står det nu klart att Christer Carlson, (A-lagstränare 2006-2009) mer känd som CC, Coach, The Special One, har tackat JA till att bli utfrågad av läsarna på Pazzachatten. Datum är ännu inte bestämt men vi ska se till så att vi får suga på det här riktigt länge så vi kan locka rekord till chatten. Jag tror inte det kommer bli något stort problem ändå.

För er som inte vet så var CC vår coach under 2006-2009, och med de berömda orden "Jag är helt övertygad om att vi kan springa igenom den här serien", förde han upp oss i Division 4 Norra med ett av Stockholms bästa försvarsspel och blixtrande kontringsspel (nu förstår ni varför han fick smeknamnet The Special One).

2006 var året då DSK skulle slicka sina sår från det bedrövliga 2005, året då vi var på vippen att åka ned i Division 6. In kom Christer Carlson och med det en helt ny träningsmetod. Han körde bokstavligen talat slut på oss, tack och lov kom han i februari/mars.
Laget genomgick en förändring, spelare som tidigare aldrig hade fått chansen luftades rejält, Giganten började visa varför han var bäst, Bergstaca gjorde förmodligen sin bästa säsong i karriären (13 mål) och Frosten flyttades äntligen ned till mittfältet, Benji flyttade ned till vänsterbacken (Är det CCs största misstag?).
Laget 2006 är enligt mig förmodligen den bästa upplagan jag spelat med i DSK.
Du hade evighetsmaskinen Micke Olsson, Farre Toofani gjorde en sjukt bra säsong, Danne Lindwall var skoningslös och riktigt pazza tillsammans med Giganten. Lill-Wise drog ned Eskola till Vallen och med det fick vi en tjock panther i målet. Tolga "Ouuppaaa" Duran var bäst när han ville det, Johan Nilerud var vår tank på mitten, Viktor Håkansson var förmodligen seriens bästa högerback. Det fanns inte många brister helt enkelt.
Vi slutade tvåa i serien efter suveräna Djursholm United, och på bara ett år hade DSK förvandlats från ett lag på vippen att åka ned i den totala träskserien, till Division 4.
Året därpå slutade vi sexa i serien, och hör och häpna så var ingen riktigt nöjd med den placeringen efter säsongen. I en lokalklubb som DSK är du beroende av kontinuitet. Spelarmaterialet är ytterst begränsat och det är svårt att locka nya spelare till klubben (du får ta det som blir över i Viggan helt enkelt).

2008 blev hans sista säsong, och trots att dom flesta ville ha kvar honom valde han istället att sluta med tränarkarriären för gott. DSK blev hans sista klubb. Det känns riktigt stort att konstatera det.

Nu är det snart 2011, och känner jag CC så har jag svårt att tro att vi har sett det sista av honom.

Vill du fråga ut den jäveln, håll dig uppdaterad här på Pazza så kommer mer info inom kort.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar