måndag 2 maj 2011

Spionage på Enebybergs IF, samt inför Rissnematchen

Efter en helg på Dominantens landställe åkte fyra spelare från DSK till Enebybergs IP på söndagskvällen för lite toppfotboll a´la Barca-style, mellan hemmalaget Enebybergs IF och Värtan.
Väl på plats, med två filtar och lite mys med coach som också han var på plats, startade matchen med ett stort bollövertag för Enebyberg. Värtan låg dock väldigt bra med backlinjen hela matchen och trots att EIF hotade med löpningar på både vänster och högerkanten blev det aldrig riktigt farligt.
Var det verkligen samma Värtan vi mötte för någon vecka sedan? Dom spelade med ett lugn och finess vi inte märkte av i vårat möte. Men, möter du Barca så har du inte tid att vara nonchalant, det här är bra fotbollsgrabbar asså.

Svedberg på topp är en klassespieler. Benji hade innan matchen, och inför säsongen, förutspått att Svedberg & Gröning var Division 5 bästa anfallspar. Han skulle tillslut få rätt, även om det såg en aningen tungt ut när det gamle Djurgårdsspelaren Gröning äntrade planen.
Wise stod och mös av Svedbergs fotbollskonst. Han spelade väldigt italienskt, missade rätt mycket målchanser, gjorde saker med boll han egentligen inte borde göra, och var naturligtvis bäst på planen.

Så kom tillslut chansen för Värtan när en framstormande spelare i EIFs straffområde blev neddragen av en EIF-spelare. Solklar frilägesutvisning följt av straff. Maximal utdelning i och med att Svedberg sköt bollen i mål till 1-0.

Notis:
Varför är det så enkelt att skriva matchrapporter om alla andra lag förutom oss själva?

Efter utvisningen höll EIF på att få sin högerback också utvisad efter munspel, sura miner och ett j-vla tjongande med bollen efter domarsignalen. EIF flyttade dock upp positionerna efter utvisningen och började hota i djupled, men Värtan välväxta backlinje hade trots allt inga större problem med anfallen.
EIF bygger det mesta av spelet via kanterna till 5000-kronorsmannen och Krille Johansson, vad man gör med bollen sen är rätt oklart men det känns som att EIF saknar en spets längst fram. Nu har jag säkerligen sagt alldeles för mycket inför derbyt och kommer således få käka upp det i vanlig ordning.

Efter några turer på högerkanten och en rätt ihålig lila backlinje kunde Värtan rinna igenom och göra 2-0.
EIF svarade rätt omgående med att 5000-kronorsmannen gjorde en ride på högerkanten och fick in inspelet perfekt till K.Johansson som kunde rulla in 2-1.

I paus var alla DSKare mycket frusna, Calle åkte hem och Rune pallade inte mer. Vi var förstås kvar och fick i andra halvlek se Gröning göra entré på planen. Han har gått upp några kilon, rycket får han jobba med, men han skulle senare visa sin klass.
Halvleken bjöd på extremt mycket kladd. EIFs nr 12 var väldigt bollkär och gjorde det o andra sidan väldigt bra, men EIF kan inte göra mål.
Svedberg visade klass och fintade bort tre spelare på en minimal yta och fick sånär göra sitt andra mål.
Gröning kom in i 75 minuten och hade några halvtaffliga ingripanden. Han fick också chansen på en omställning, men går det inte snabbare än när Wise sätter fart blir det svårt att hinna fram till mål.

Men i slutet, när EIF har legat på för ett 2-2 mål, kommer så chansen för Gröning. Till höger i straffområdet höll han undan två försvarare likt små myror, drog ned till kortlinjen och när alla väntade sig ett lyft mot bortre stolpen drog han den kallt snett inåt bakåt. Skolboken! 3-1 till ett överlyckligt Värtan och kort därpå blåste domaren av matchen.

EIF är säkert duktiga, men Kladdjan förutstpådde att Värtan skulle vinna, och så blev fallet.

Ikväll spelar DSK mot Rissne borta 20.00.