tisdag 3 maj 2011

Rissne IF – Danderyds SK 2-1 (0-0)

Första förlusten kom i DSKs andra bortamatch mot en av förhandsfavoriterna.

Veckomatch har aldrig varit någon hit för DSK och dessvärre inte den här gången heller. Rissne IP, en kopia av ÖIP stod denna dag som värd för ytterligare ett toppmöte i Division 5 Norra. I de två första matcherna har DSK tidigt hamnat under press för att komma in i matchen efter ca 20 minuter. Denna gång var inget undantag, förutom att det tog 10 minuter längre, samt att det spelades en andra halvlek där Rissne var starkare än DSKs två tidigare motståndare.

DSKs startelva:

Kvasten

Tobbe Paani BK Wise

Oliver Pinky Jonas Phille

Samuel Hatten

Startelvan förändrades återigen något från senaste matchen. Tobbe, tillbaka från Skåne med en massa kladd i ansiktet ersatte Benji på högerbacken. Oliver klev in istället för Frosten och Dominanten bytte plats med Samuel.

Matchen började som sagt som de två tidigare matcherna med ett aggressivt motståndarlag som satte hög press och därigenom vann boll högt upp i plan. Förutom en riktigt farlig frispark som Kvasten gjorde en briljant räddning på kunde Rissne dock inte komma till de riktiga farligheterna. Rissnes nummer 10 var väl den spelaren som utmärkte sig mest under matchen tillsammans med Jeffrey som kom in efter ca 20 minuter.
Efter ca 30 minuter kom DSK mer in i matchen och kunde flytta upp positionerna. Bl.a. kunde man träffa virket två gånger på en och samma hörna och avslutningsvis hade Oliver ett avslut som Rissnes målvakt gjorde en fin räddning på.

Andra halvlek skulle bli bättre sades det och aggressiviteten fanns där, även löpviljan, men många bolltapp av DSK i farliga lägen, samt (måste man även nämna) Rissnes bollskicklighet och aggressivitet gjorde denna dag till en av de sämre ur DSK-synvinkel. Slutligen kunde en av Rissnes innermittfältare ta sig fram och friställa Jeffrey på topp. Efter en fantastisk räddning av Kvasten studsar bollen något oturligt mot Wise mage och fram till Jeffrey igen. Jeffrey som hade öppet mål blir fasthållen av Wise och domaren blåser straff. Trots en klassisk Kvasten-psykning gör Rissne inget misstag. 1-0 Rissne.

2-0 kommer någon minut senare och föranleds återigen av ett bolltapp högt upp på plan. Ungefär samma sekvens utspelar sig fram till mål, varpå Rissnes vänsterytter gör mål.
DSK viker dock inte ner sig utan kan med 20 minuter kvar kvittera genom ett snyggt anfall på högerkanten. Frosten visar att han håller för Division 5.
Efter målet blir det som det brukar bli när ett lag jagar en kvittering. Ett visst tryck av DSK, varvas med farliga kontringar för Rissne. Kvasten gör en två, tre jätteräddningar på slutet under DSKs jakt på kvittering. Dessvärre vill det sig inte denna dag utan Rissne går segrandes ur striden. Nya tag mot Huvudsta på lördag!