torsdag 5 maj 2011

Markus Eskola lägger handskarna på hyllan

Efter tjugotvå år i klubben och hela sju träningar de tre senaste åren väljer Markus Eskola att lägga handskarna på hyllan. Jobb är anledningen den här gången.

Han avslutar sin karriär i DSK genom den mycket fina matchen borta mot Marieberg på Stadshagen 2009 (eller var det 2010?) där han fick den stora äran att bära lagkaptensbindeln, för dagen tilldelad av Hasse Ball som var coach. Dessvärre torskade DSK matchen och Eskola kunde ses stå och ta en cigg i halvtid när resten av gruppen samlade sina krafter inför andra halvlek.

Jag vet att Eskola vill ha en hyllningsartikel, det är det han har tjatat om i snart fyra år, samtidigt har det gått så långt att jag inte längre kan skilja på vad som är comeback och ”tack för mig”.

Men, för att avsluta detta snyggt så ska vi tillägga att det faktiskt är en mycket, mycket bra målvakt som slutar i DSK, kanske en av klubbens bästa genom tiderna.
I vår hyllningsartikel om Bergstaca tog vi bl.a. upp matchen mot Kungsängen 2006 där vi vann med 1-0. Eskola hade tillsammans med Bergstaca stor del i vinsten och gjorde ett par riktigt kalasräddningar den matchen. Vi vet att Eskola trivdes bäst på grus, var det månne konstgräset som fick bägaren att rinna över?
Året därpå var han inblandad i en spelskandal, bröt handen och spelade vidare, året efter det sträckte han arslet i comebacken och har därefter enbart synts till på Stureplan på fredagarna.

Vi har tjatat om en avslutningsmatch, gärna på lördag mot Huvudsta IS på Danderydsvallen. Kvasten är borta under helgen och vi behöver en målvakt.

Så ta dina äckliga och smutsiga brallor och kom ned precis som du vill.



Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar