tisdag 31 maj 2011

Pazzaencyklopedin - Uppslagsverk i vanliga fraser om Danderyds SK

Det kan vara svårt att få fram bra ord i en matchrapport. Vi vet, vi är rätt ensidiga och vi ber om ursäkt över det.
Men, för er som skall möta oss och förbereder en matchrapport kan vi ändå ge er en liten hjälp på traven, för det är ju inte bara Pazza DSK, utan även lagen som vi möter som har fina saker att säga om oss. Märks det inte på planen kan ni skriva det ändå, ingen kommer klandra er.

Pazzaencyklopedin samlar de vanligaste förekommande orden eller fraserna som står skrivna om oss i andra lags matchrapporter och kommentarer, nedan listar vi de vanligaste förekommande orden/fraserna:

Långbollar - Synonymt med tjongboll, träskboll där det handlar om att på så kort tid som möjligt få iväg bollen så långt som möjligt. Att spela sig ur en situation är inte aktuellt.

Ett Danderyd som förövrigt är en gåta att de skrapat ihop så många poäng som de nu har -
Har du svårt att fatta hur fasen DSK lyckades vinna är den här frasen oerhört användbar och uppskattad. Du får många ryggdunkningar och medhåll från de flesta lagen i Div 4 och Div 5.

Hårt spel - Synonymt med talanglöshet där motståndarna sabbar hela spelidén genom att ständigt gå in med dobbar, armbågar och kropp i syfte att psyka motståndaren. DSK är inget undantag.

Långa bollar - Där kom den igen!

Svårhanterlig plan - Synonymt med skitplan, träsk. Vi möter oftast lag som spelar som Barca och med tanke på att de flesta nuförtiden föredrar konstgräs så skall DSK naturligtvis krångla till det.

Slet och stångades - En extremt förekommande mening när man har mött DSK. Kan dom spela fotboll? Oklart.

Slita, skava och stånga - Skava är något nytt i DSK-sammanhang, vi gör så gott vi kan, ärligt.

Rugby - synonymt med amerikansk fotboll där det handlar om att söka upp motståndaren och enbart gå på kropp i syfte att antingen skada eller i bästa fall ta bollen från motståndaren.

Kampsituation - Synonymt med vilda västern-duell där vinnaren får leva. Fotboll handlar mycket om kamp och här känner vi oss hemma.

Brotta ned - Kan vara bra ibland för att ödsla lite tid om man har en ledning.

Trampa ned - Extremt effektivt!

Det är duktigt att spela fotboll som man spelar rugby men ändå få det att se ut som om man spelar fotboll - Vi håller med, det är en unik förmåga.

Danderydspelarnas gnäll - Vi har väl aldrig gnällt?

Danderydspelare reagerar dock väldigt kraftigt efter målet - Oftast när vi själva gör mål, ingen fattar riktigt att det är sant.

Skriker ut sitt missnöje - Man måste få visa sina känslor inför domaren. (* j-vla sopa!)

Stolthet - Synonymt med ordet Fördom, efter filmen.

Fair play - Hade det funnits något slags pris i slutändan hade vi också gett StFF en chans.

Denna match likt många andra är vi det bättre laget -
Ett konstant tillstånd för alla lag som möter DSK men som får åka hem med en enda frågeställning: Hur fan är det möjligt?

Tjongfotboll - Synonymt med Trelleborgs FF och lokalt sett Danderyds SK. Dyker upp inte mindre än fem gånger och ett antal kommentarer på Avspark Stockholm bekräftar faktumet.

Träskfotboll - Nähä!

Gnäll och kamp - Där har vi den!

Mycket kamp - Bullseye.

Lågt tempo - Om vi har motvind är det inte så konstigt att bollen stannar i luften på vägen. Skärpning!

Dobbar - Mmmm.


Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar