söndag 22 maj 2011

DSK - Sollentuna FIF 2-2


Jahapp, så tog vi i alla fall en poäng den här helgen, även om spelet var sisodär. Eller som en åskådare på Avspark skrev efter matchen:

"Danderyd-Sollentuna FIF 2-2 (1-1) Danderyd kvitterade på sin åker till fotbolllsplan i 85e . annars ganska jämn match där d var många chanser åt båda håll. blir nog problem för många lag o ta poäng borta mot danderyd om dom fortsätter spela på gräset....den går bara o lira brunkboll på, o det e dsk bra på"

Fantastisk blick för spelet måste jag säga. Det kanske var domaren som skrev det till och med.

Ja, just domaren var i fokus denna dag, och han hade det minsann tufft där ute då det var en match med fula efterslängar, burop och allt annat tjafs som det alltid brukar vara på Vallen. Som om inte det vore nog hade förbundet skickat ut en domarkontrollant, och jag hoppas innerligt att kontrollanten hade mer koll än vad domaren hade.
Jag väljer att inte vara domare, fy fan vad tråkigt att behöva läxa upp vuxna människor. Nä, jag väljer att skälla på dom istället. Lite skit ska dom ha, och dom är trots allt dom enda som får betalt för att göra det dom gör. (EIF ej inräknat)

Matchen startade annars precis som våra tidigare där spelet såg mycket lovande ut, det var aggressiv press från början och vi dansade runt Sollentunalirarna likt små mullvadar.
Sollentunas fruktade nr 9 var rolig, han la sig rätt ofta. Men har du en halvfinne och en tysk på backlinjen så kan ju samarbetet aldrig bli så bra som man skulle vilja.

1-0 kommer efter ca 25 minuter där Frosten gjorde som han brukar göra, tar X2000 ned på högerkanten och slår ett perfekt inlägg mot bortre där Maria har dykt upp. Maria har även klippt håret och Maria var väldigt vacker den här dagen. Maria kunde från en halvmeter inte missa.

Därefter dör vi som vi alltid brukar göra. Sollentuna har fan inte så mycket chanser som dom vill få det till på Avspark Sthlm, men tillräckligt för att vår för dagen lite svajjiga backlinje ska skita på sig. Efter en liten blunder av Paani så står backlinjen på mellis och Sollentuna kan enkelt passa sig igenom och placera in bollen bakom Kvasten. AOUCH!

Resten av halvleken hade vi munspelskonsert med domaren.

Till andra halvlek bestämde vi oss för att släppa snacket med domaren, men det tyckte Wise var en dum idé och tog saken i egna händer, vi kommer till det sen.

Andra halvlek startar som den första slutade, vi är ängsliga och har dålig rörelse, mycket handlar om individuella prestationer som vi ska lösa saker och ting.
Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde ska Wise rensa undan bollen men träffar inget annat än en förvånad Fille Lundqvist i ryggen, som oturligt och patetiskt nog hamnar hos en Sollentunaspelare i straffområdet som inte gör några misstag. 1-2 ett faktum. SCHEISS!

Efter målet försöker vi komma igen med några fasta, men vi var inte riktigt där idag. Hatten var fly förbannad på domaren, alla var riktigt irriterade och även om domare bara är människor så är det farligt att ha domare som inte kan döma ordentligt. Resultatet av det hela såg vi i konstanta efterslängar, skitsnack och ordväxlingar.

Mitt i all röra tar Paani saken i egna händer, bra karl reder sig själv. Efter en av DSKs finurliga frisparkar från halva planen tyckte en Sollentunalirare att matchen skulle få en annan karaktär. Med en vacker nicktouch bakåt for bollen rakt upp i nättaket. DSK var inne i matchen igen!

Misstagen av domarna fortsatte och ödets ironi låg över D-vallen denna dag. Efter det att Kirre inte fått inkastet med sig på en av säsongens mest självklara inkast tappade Wise fattningen fullständigt och skällde ut domaren. Nej, han sa inget om "mamma" eller liknande, bara att domaren var "en j-vla sopa!!".
Det var droppen för domaren som drog upp det röda mitt framför Wise, som liksom Fille fick känna på att gå the walk of shame till omklädningsrummet. Vill det sig illa kan Wise missa El Clasico mot Enebyberg.

Därefter dog matchen, men med lite tur kunde vi ha fått 3 poäng. Jonas drog ett hål i ansiktet på Sollentunas målvakt från en meter. Förbannat!

Men, resultaten den här helgen var minst sagt konstiga och i och med Rissne och Bergets poängtapp ligger skit - och brunkarlaget DSK och skaver Barca och resten av Div 5 gigantiskt duktiga lag.


Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar