söndag 15 maj 2011

Inför Derby della comunale

Skandalscener utspelade sig efter DSKs förlust mot Rissne i tredje omgången av Division 5 Norra. Redan nu skriker DSKs huliganfalang efter coach Kylengrens avgång. Bilderna är tagna utanför DSKs kansli efter att DSK har kommit tillbaka till Vallen. (Ber om ursäkt för det gröna fältet längst ner i bild)



Äntligen är det månaden maj, och maj månad betyder derbymånad i Danderyds kommun.
På måndag är det dags att möta våra gamla vänner från Djursholm igen. Man känner att det ligger en spänning i luften i Danderyd. Som vanligt beställs det alldeles för mycket sprit på Golfen och på Deli Italia skriker folk efter Padrone med extra bearnaise. Det är derbytider i Danderyd!
Först står FC Djursholm för motståndet, och den 28e maj smäller det på allvar när Enebyberg gästar Danderydsvallen i kommunens egna El Clasíco.

Alla som är insatta i Division 5 Norra vet att det har varit en jobbig seriestart för Djursan, endast en seger har man mäktat med och förlusterna har inneburit att FCD släppt in flest mål av alla lag i serien, 13 stycken.
Pazza DSK ska ärligt säga att vi inte har så stor koll på vilket manskap Moses Nsbuga förfogar över, mer än att medelåldern är en av de yngsta i serien, om man bortser från Sollentuna United och Ursvik.
Förändringens vindar blåser nere på Djursholms IP. De gamla har försvunnit från klubben och äntligen kanske man kan börja bygga på något nytt. Dessvärre för FCD verkar det vara försent, men vi hoppas både för klubben och kommunen att man klarar kontraktet i femman. På måndag ska det dock inte vara något snack om vilket lag som tar tre poäng.

Matchen kommer enligt rykte att spelas på naturgräs och det tackar vi givetvis för. Vi har nu haft två träningspass på Vallens naturgräs, och studsarna, tjongspelet och felpassningarna känns sådär härligt 2010. Allt sitter i ryggmärgen.

Matchen spelas på Djursholms IP med matchstart 19.00.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar