onsdag 11 maj 2011

DSK - Huvudsta IS 2-1. DSK bjöd på magnifik fotboll

Våra vänner från Solna var vänliga nog att skriva en matchrapport när vår egen redaktör på Pazza DSK har gått in i väggen. Det ryktas om att han är tillbaka nu, men likt förbannat får jag sitta här och skriva dessa meningslösa rader.

Apropå Huvudstas matchrapport så kan vi meddela att vi hade vår målvakt borta och Fille L avstängd sedan tidigare. Vi ställde en forward i mål, och i sanningens namn så skapade Huvudsta inte många chanser. Med andra ord ställde vi för dagen upp med vårat bästa lag som vi alltid har gjort. Och i våra ögon gjorde vi en magnifik match!!!!!
Skämt och sido, vi vet vad vi kan och det här var inte en bra match från vår sida, men är man ett topplag så tar man skitvinster, vi har tagit väldigt många under årens lopp så vi vet att det här inte var en tillfällighet.
Nån i bortalaget sa efter matchen att vi kommer åka på stryk när vi möts i höst. Det ska bli intressant.

Hatten gjorde 1-0 efter ett klassanfall signerat Kladdjan på högerkanten som "smekte" in bollen till finnen som satte den på volley. Därefter väljer DSK att rutinerat spela av första halvleken genom att missa ett antal målchanser. Huvudsta sprang och sprang, gjorde det bra, på något sätt mycket likt en tidigare DSK upplaga, dock utan fantasi. Dom hade även en tung rackare på mitten, lagkaptenen, och naturligtvis ville vi hitta alla instick där just han stod.

DSK är förmodligen Div 5 mest rutinerade lag. Jag säger så för att vi i princip har haft samma trupp i flera år, och dom här skitvinsterna talar sitt tydliga språk, även om jag har full förståelse för att Huvudsta måste rynka sig i pannan en extra gång.

"DSK - ett lag i de lägre divisionerna som hyllar den svenska träskfotbollen".

Glöm fan inte det!

I andra halvlek bjöd vi solidariskt in Huvudsta i matchen. Kladdjan kladdade alldeles lagom extra efter en hörna, snubblade på en konstgrästova och fick iväg bollen perfekt till en HIS-spelare som med ett mycket vackert avslut kunde sätta 1-1 i bortre gaveln.

Därefter stod matchen och vägde, men man märkte att HIS-spelarna började gå på knäna. Det var varmt, publiken var ljummen, Teden hade hockeytröja på sig. När så Dominanten drog bollen i ribban tio minuter innan full tid trodde nog alla på en delad poäng.
Men så får vi en hörna i sista minuten av matchen. Wise som har stått och latat sig för det mesta tar hand om hörnan. Då händer en mycket rolig grej, linjedomaren säger till Wise "det här blir nog sista sparken, så ingen press nu", eller nåt i den stilen. Härligt!
Wise tog två djupa andetag och tjongade in bollen i gröten av spelare. Där påstod sedan BK att han var på bollen. BK gjorde därmed sitt andra mål i år och DSK bjöd publiken på en fantastisk match.