torsdag 26 maj 2011

Inför El Clasico

Danderyds SK mot Enebybergs IF och endast två dagar kvar.

Pazza DSK har tagit sig en titt på Enebybergs vandring genom seriesystemet under 2000-talet, samt tidigare El Clasicos som har spelats under samma millennium.



















Det är lätt att glömma att Enebyberg faktiskt har huserat i Division 2 en gång i tiden. Så sent som 2000 spelade man i Division 3 och så sent som 2006 i Division 6. Det är en minst sagt märklig väg som bär oss fram till 2000-talets SJUNDE El Clasico... Och som vi har längtat. Det var nästan sju år sedan vi möttes i en tävlingsmatch, eller närmare bestämt 2450 dagar (2452 på lördag).

Enebyberg är väl ett ganska tydligt bevis på hur svårt det är att etablera sig på elitnivå och konsekvensen av att misslyckas. När det skilde två divisioner mellan oss och Berget fick man hitta andra matcher att brinna lite extra för. Vi hade turen eller oturen att hitta Viggan, vilket även fick bli vårt nya derby under alla dessa år av derbytorka (Djursholm i all ära, men byter man namn på föreningen tillika spelare var och vartannat år, slutar man bry sig). Men såhär två dagar innan påminns man snabbt om varför matcherna mot Enebyberg alltid har varit och alltid kommer att förbli DERBY NR 1. Det råder en spänd och nervös förväntan i luften. De äldre spelarna som har varit med och fått uppleva ett riktigt derby under första halvan av 00-talet försöker intala de yngre vad denna match innebär och jag tror nog att de flesta förstått vid det här laget. Känslan av att vid derbyvinst stoltsera genom Danderyd över sommaren är svår att beskriva.

Under nedräkningen till avspark kommer vi att lägga upp intervjuer och ytterligare inför artiklar.










Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar