måndag 30 maj 2011

DSK - Enebyberg

Trots det dåliga vädret hade man väntat sig storpublik på Vallen när det första derbyt på nästan sju år skulle gå av stapeln i lördags. Därför fick nog alla spelare en smärre chock när det endast satt två på läktaren och var tomt runt om när matchen skulle blåsas igång. Danderydare från alla håll och kanter flockades dock allteftersom runt Vallens gräs och jag tror nog att vi i slutändan kom upp i runt 100.

Matchen började relativt jämnt och lite smånervöst. Berget kunde redan efter någon minut skapa sin första målchans när nr 16 rann igenom och lobbade bollen över Kvasten i mål. Bollen gick dock en bra bit utanför.
Efter drygt 10 minuter tog Berget tag i taktpinnen och förde spelet resten av halvleken. Det enda man dock kunde skapa av farlighet var en nick i utsidan av stolpen på en fast situation som Kvasten såg ut att ha bra koll på. Utöver det var det väl 2-3 skott som passerade högt över Kvastens mål.
Danderyd och Hatten mäktade med en halvdan tåfjutt som Bergets målvakt enkelt kunde plocka.

I andra halvlek kom DSK bättre in i matchen utan att spelet egentligen blev bättre. Tidigt i andra halvlek får DSK ett inkast högt upp i plan. Andreas, för dagen högerback, kastade ett kort inkast till Benji som lade tillbaka på ett, varpå Andreas slog ett inlägg mot bortre som Oliver kunde nicka ner till Jonas. Jonas grisade i sin tur bollen fram till Hatten, som sedan grisade in bollen i mål. Ett riktigt träskmål på Träskvallen. Med andra ord, helt oförtjänt.

10 minuter senare blir Hatten nerdragen av Bergets kapten som får sitt andra gula kort.
Trots en man mindre förblev Berget det spelförande laget och kunde skapa lite press mot DSK-målet. En gång blev det riktigt farligt, när Berget efter en tilltrasslad situation lyckas få bollen mot mål som en vindsnabb Wise kan rädda strax innan mållinjen.

Under Bergets press hinner DSK sticka upp två gånger, där bland annat Eleganten får ett friläge. Dessvärre blir han något upphakad och får inte iväg skottet.
Matchen slutar 1-1.

För att läsa Bergets matchrapport kan ni gå in här och läsa skribenten ”barca”:s inlägg i kommentarfältet till höger.