tisdag 31 maj 2011

***Sekvensen***

Kopian?



Originalet?

Pazza DSK

Pazzaencyklopedin - Uppslagsverk i vanliga fraser om Danderyds SK

Det kan vara svårt att få fram bra ord i en matchrapport. Vi vet, vi är rätt ensidiga och vi ber om ursäkt över det.
Men, för er som skall möta oss och förbereder en matchrapport kan vi ändå ge er en liten hjälp på traven, för det är ju inte bara Pazza DSK, utan även lagen som vi möter som har fina saker att säga om oss. Märks det inte på planen kan ni skriva det ändå, ingen kommer klandra er.

Pazzaencyklopedin samlar de vanligaste förekommande orden eller fraserna som står skrivna om oss i andra lags matchrapporter och kommentarer, nedan listar vi de vanligaste förekommande orden/fraserna:

Långbollar - Synonymt med tjongboll, träskboll där det handlar om att på så kort tid som möjligt få iväg bollen så långt som möjligt. Att spela sig ur en situation är inte aktuellt.

Ett Danderyd som förövrigt är en gåta att de skrapat ihop så många poäng som de nu har -
Har du svårt att fatta hur fasen DSK lyckades vinna är den här frasen oerhört användbar och uppskattad. Du får många ryggdunkningar och medhåll från de flesta lagen i Div 4 och Div 5.

Hårt spel - Synonymt med talanglöshet där motståndarna sabbar hela spelidén genom att ständigt gå in med dobbar, armbågar och kropp i syfte att psyka motståndaren. DSK är inget undantag.

Långa bollar - Där kom den igen!

Svårhanterlig plan - Synonymt med skitplan, träsk. Vi möter oftast lag som spelar som Barca och med tanke på att de flesta nuförtiden föredrar konstgräs så skall DSK naturligtvis krångla till det.

Slet och stångades - En extremt förekommande mening när man har mött DSK. Kan dom spela fotboll? Oklart.

Slita, skava och stånga - Skava är något nytt i DSK-sammanhang, vi gör så gott vi kan, ärligt.

Rugby - synonymt med amerikansk fotboll där det handlar om att söka upp motståndaren och enbart gå på kropp i syfte att antingen skada eller i bästa fall ta bollen från motståndaren.

Kampsituation - Synonymt med vilda västern-duell där vinnaren får leva. Fotboll handlar mycket om kamp och här känner vi oss hemma.

Brotta ned - Kan vara bra ibland för att ödsla lite tid om man har en ledning.

Trampa ned - Extremt effektivt!

Det är duktigt att spela fotboll som man spelar rugby men ändå få det att se ut som om man spelar fotboll - Vi håller med, det är en unik förmåga.

Danderydspelarnas gnäll - Vi har väl aldrig gnällt?

Danderydspelare reagerar dock väldigt kraftigt efter målet - Oftast när vi själva gör mål, ingen fattar riktigt att det är sant.

Skriker ut sitt missnöje - Man måste få visa sina känslor inför domaren. (* j-vla sopa!)

Stolthet - Synonymt med ordet Fördom, efter filmen.

Fair play - Hade det funnits något slags pris i slutändan hade vi också gett StFF en chans.

Denna match likt många andra är vi det bättre laget -
Ett konstant tillstånd för alla lag som möter DSK men som får åka hem med en enda frågeställning: Hur fan är det möjligt?

Tjongfotboll - Synonymt med Trelleborgs FF och lokalt sett Danderyds SK. Dyker upp inte mindre än fem gånger och ett antal kommentarer på Avspark Stockholm bekräftar faktumet.

Träskfotboll - Nähä!

Gnäll och kamp - Där har vi den!

Mycket kamp - Bullseye.

Lågt tempo - Om vi har motvind är det inte så konstigt att bollen stannar i luften på vägen. Skärpning!

Dobbar - Mmmm.


Pazza DSK

måndag 30 maj 2011

DSK - Enebyberg

Trots det dåliga vädret hade man väntat sig storpublik på Vallen när det första derbyt på nästan sju år skulle gå av stapeln i lördags. Därför fick nog alla spelare en smärre chock när det endast satt två på läktaren och var tomt runt om när matchen skulle blåsas igång. Danderydare från alla håll och kanter flockades dock allteftersom runt Vallens gräs och jag tror nog att vi i slutändan kom upp i runt 100.

Matchen började relativt jämnt och lite smånervöst. Berget kunde redan efter någon minut skapa sin första målchans när nr 16 rann igenom och lobbade bollen över Kvasten i mål. Bollen gick dock en bra bit utanför.
Efter drygt 10 minuter tog Berget tag i taktpinnen och förde spelet resten av halvleken. Det enda man dock kunde skapa av farlighet var en nick i utsidan av stolpen på en fast situation som Kvasten såg ut att ha bra koll på. Utöver det var det väl 2-3 skott som passerade högt över Kvastens mål.
Danderyd och Hatten mäktade med en halvdan tåfjutt som Bergets målvakt enkelt kunde plocka.

I andra halvlek kom DSK bättre in i matchen utan att spelet egentligen blev bättre. Tidigt i andra halvlek får DSK ett inkast högt upp i plan. Andreas, för dagen högerback, kastade ett kort inkast till Benji som lade tillbaka på ett, varpå Andreas slog ett inlägg mot bortre som Oliver kunde nicka ner till Jonas. Jonas grisade i sin tur bollen fram till Hatten, som sedan grisade in bollen i mål. Ett riktigt träskmål på Träskvallen. Med andra ord, helt oförtjänt.

10 minuter senare blir Hatten nerdragen av Bergets kapten som får sitt andra gula kort.
Trots en man mindre förblev Berget det spelförande laget och kunde skapa lite press mot DSK-målet. En gång blev det riktigt farligt, när Berget efter en tilltrasslad situation lyckas få bollen mot mål som en vindsnabb Wise kan rädda strax innan mållinjen.

Under Bergets press hinner DSK sticka upp två gånger, där bland annat Eleganten får ett friläge. Dessvärre blir han något upphakad och får inte iväg skottet.
Matchen slutar 1-1.

För att läsa Bergets matchrapport kan ni gå in här och läsa skribenten ”barca”:s inlägg i kommentarfältet till höger.

FILMKLIPP från matchen kommer ikväll.

Pazza DSK

fredag 27 maj 2011

Sista inlägget inför imorgon

Barca har inte hört av sig, så det blir dessvärre ingen intervju. Videoutrustningen strular och därmed blir det inte heller något videoinlägg.

Däremot händer det även annat på Vallen imorgon och jag har försökt att illustrera vad som kan komma att hända under derbyt imorgon. Vi får se om det är någon som förstår, annars får ni uppleva den bittra överraskningen imorgon.

Vi kan säga såhär. Det är någon som har tänkt till...eller inte.

Nog med kryptiska meddelanden. Vi ses imorgon på Vallen klockan 14.00.

























Pazza DSK

På tur genom Danderyd

Enebyberg fick av Pazza DSK sin alldeles egna turistguide i en tidigare artikel.
Nu vänder vi blickarna söderut, mot hjärtat av kommunen, Danderyd.
För tänk om du av misstag ska hälsa på din gamla farmor på Huddinge sjukhus, men i stressen råkar landa på Danderyds Sjukhus station istället, då kan det vara bra med en guide för att veta hur du ska spendera tiden.

Och varför inte börja vid stationen vid Danderyds Sjukhus. Redan vid avstigningen efter det att du åkt över Bergshamrabron kan man kalla den första synen för gammelsovjetisk ångest i kubik. Mörbylund, Mörbyhöjden, Mörbydalen. Här skrattar inga barn, här gråter änkor. (Fiskedrag, Säsong 3, avsnitt 1)

Nåja, det är ändå ett obligatoriskt stopp på din resa genom Danderyd. Och för den inbitne kommunalresenären kan man ju alltid ta ett stopp vid busscentralen och räkna antalet bussar som inte avgår. Du kommer hamna på tvåsiffrigt.

För att återknyta till Enebyberg har även Danderyd en och annan pizzeria. Golfen känner alla till, men varför inte ta en avstickare till Östberga Pizzeria, på gränsen till Djursholm, som för övrigt fick ett diplom tilldelat sig från kommunen för deras deltagande i någon form av barntävling.
(På diplomet har man dock skrivit: ”Tack för ert deltagande vid ----- ---- --- Östberga Pissa”).

Annars är det Deli Italia som håller standarden vid liv, här är det bra råvaror som gäller. Och som tack för att DSKare väljer pizza istället för pasta så fick vi Delis tryck på våra tröjor.
Inte undra på att vi tog XXL i matchställ. Stora starka DSK.

Längs med Edsviksvägen går Stockholms golfklubb. Stängslet som avgränsar gångbanan med golfbanan är inget hinder för att stå och psyka paret Wachtmeister när dom ska slå ut från dam-tee. Oerhört underhållande.

Om Eneby Torg var samlingsplatsen i Enebyberg är Mörby Centrum definitivt samlingsplatsen i Danderyd. Här köper du inget, här hänger du.
Men allvarligt, det finns ett H&M bara för tjejer, säkert tre olika butiker med krimskrams som säljer samma sak. En kemtvätt och nyckeltillverkare, ett systembolag som förmodligen omsätter vad hela Mörby Centrum gör på en dag.
I den klassiska Mörbyparken hänger A-laget. Bilagan får bara plats på Golfen.
Ja, Golfen är Blue Ultrazzzz (DSKs ultras) stammishak. Här kommer du inte in om du inte känner Hasse B, och du kommer förvisso inte ut heller.

Nu närmar vi oss Danderydsvallen, mera känd som Träskvallen, inte minst för träsket som blommar i april varje år.
Danderyd har dock ingen inomhusrink som enebybergarna kan stoltsera med. Däremot har vi en megaställning till läktare, och det behövs verkligen när gubbserien i hockeybockey går av varje tisdagskväll kl 22.00.

DSKs läktare är lite som Örjans Vall i Halmstad Och vår hemmapublik är nästan värre.
Det är något okänsligt i det hela när hemmapubliken applåderar när BORTALAGET GÖR EN SNYGG OCH TEKNISK GREJ, samtidigt som man skriker högt varför i h-vete nr 8 i DSK får ha lagkaptensbindeln.
- ” Åh vad bra han är den där nr 9 i bortalaget, han skulle vi minsann värva till DSK. ”
- ”Ja, men det fattar du väl att det inte går, vem vill spela i DSK?”
- ”Han den där Jönköpingspågen verkar vass”
- ”Ja han har spelat i J-Södra”
- ”J-Södra, varför spelar han för oss? Är han sjuk?”
- ”Hur kan Enebyberg bara ligga i femman?”
- Hur kunde DSK ligga i fyran?”

Det är charmen på Vallen, vi får slita för vår upprättelse, och det är vi glada för.

När sedan matchen är slut och du måste tillbaka till Huddinge inser du att bussarna är inställda. Du får traska tillbaka. Magnus Uggla svischar förbi i en ny BMW: "Jävla skitställe, och vilken skitmatch" tänker du argt för dig själv. "Jag kanske ska börja heja på DSK?"



Pazza DSK

Intervju med en DSK-legend

Han är antagligen den viktigaste kuggen i DSK-bygget och han har fått det finaste man kan få inom DSK, guldnålen (Något som förövrigt Frosten anser att han förtjänar *fniss*). Trots detta är han inte ett välkänt ansikte för många högt uppsatta inom föreningen. Här får ni läsa om hans tankar inför det stundande derbyt.

Hur är läget med DSK meste mästare?

Känner jag honom?

Hur tycker du DSKs säsong har varit såhär långt?

Blandad kompott.

På lördag är det tänkt att smälla på Danderydsvallen när vi tar emot EIF. Kommer matchen leva upp till de högt ställda förväntningar alla har, eller blir det en klassisk härdsmälta och 0-0?

Jag tror att det blir en riktigt spännande match, det är mycket prestige från båda lagen.

Motståndarna heter Enebyberg. Vad bör vi se upp med hos dom?


Nr 7 Kinteh och nr 18 Erik tycker jag är deras toppspelare.

Vad bör EIF se upp med hos oss?

Vår tuffhet.

Handen på hjärtat, vilket lag spelar den snyggaste fotbollen?

Om våra spelare följer Calles direktiv till 100% så är det DSK.

Varför tror du att DSK har fått en stämpel att vara ett grisigt brunkarlag?


Många lag ogillar oss, om det är på grund av avundsjuka eller mindervärdeskomplex vet jag ej.

När alla har gått hem står du där och tvättar spelarnas kläder. Vem i laget har skitit på sig mest efter en fight?


Hatten och Kirre.

Du med flera gör ett strålande jobb med matchprogrammet. Vad kan publiken och läsarna förvänta sig på lördag?

Mest statistik och torra siffror.

Om du hade fått välja en valfri spelare som tidigare har spelat i DSK under din tid, vem hade du valt till denna match då, och varför?


Jocke Nordlander för hans otroliga målsinne.

Vad är det sämsta med DSK?

För många "amatörer" i ledande befattningar.

Vad är det bästa med DSK?


Att den just nu befintliga spelartruppen finns i DSK, samt att vi har Calle. Jag har kamperat ihop med många tränare, men Calle ligger på medaljplats av dessa.

Till sist, hur slutar matchen?


DSK - EIF 5-2 (1-1)

TACK RUNE!

Pazza DSK

torsdag 26 maj 2011

På tur genom Enebyberg

Pazza DSK har gjort en djupdykning i kommunens sista station, Enebyberg.
Man kan googlesöka på Enebyberg och få fram nyttig information via Wikipedia, men det känns både tragiskt och patetiskt.

Pazza DSK har därför gjort en s.k. turistguide för dig som bortvillad asiat kan använda dig av i Enebyberg.

Ja, alltså enebybergarna är förmodligen den skara människor som gnäller mest i kommunen, antagligen för att man blev den där lilla bortglömda klicken på kartan, intryckt mellan Danderyd och Täby. Någonstans var dom ju tvungna att vara, att ha en identitet.
Trots detta avgår de flesta bussarna från Danderyds Sjukhus till Enebyberg. Det har jag flera gånger bitter fått erfara som 17årig folkölstörstande grabb när man tog buss 697 mot Sollentuna Centrum på tok försent i slutet av 90-talet. Men buss 690 och 91 hade alltid en tendens att komma hela tiden, men 697 med busschauffören Leffe hade ingen större lust att passa tiderna.
Och ändå så är det enda du hör från Enebyberg gnäll.
Dom har pendeltåget också, men i Enebyberg blir man förbannad när det bara finns en station i Enebyberg, det tar ju så lång tid att gå till Pizzeria Quattro.

På tal om pizzerior. Quattro som ligger på Danderydsvägen är faktiskt helt ok. Däremot ställer jag mig starkt frågande till Pizzeria Fantasia (heter den så fortfarande?) där ”15 minuter en kvart”, fortfarande är helt olika tider. Pizzan smakade skit, den låg trots allt vid järnvägen.

Annars är Eneby Torg enebybergarnas stolthet. Det är här man samlas, tar en cigg, snackar om senaste nytt inom EIF. Handlar på Vivo. Eller vänta? Någonting säger mig att Vivo är borta.
När allting kommer omkring så är hela Eneby Torg totalt raserat. Inte undra på att bergarna är lacka. Det här var ju faktiskt deras samlingsplats, nu är det istället ett tempel för nya bostadsrätter som man har slagit upp.
Åh, jag minns den skotska restaurangen (precis som vilken annan ”skotsk” restaurang i Sverige, ett fyndigt namn och ordet ”pint” utanför fick alla minderåriga bergare att vallfärda dit.), som jag tyvärr har glömt bort namnet på. Någonting i stil med MacJeffreys eller nåt. Där kunde man få en planka och en stor stark för en hundring. Det var tider det.

Alldeles bredvid Eneby Torg ligger Danderyds största samling av radhus/villor. För er som inte vet om ironin bakom det hela ska ta namnet ”Negerbyn” med en nypa salt, för Negerbyn är något varenda enebybergare är stolt över. Här tjafsas det inte, här lever man tillsammans.
Grannen Svensson hejar alltid på Gunnar när han är ute och rastar den fyraåriga golden retrievern Dildo. Majsan och Ulla tar cykeln varje dag till Eneby Torg och skrapar en triss (vill dom bort från Negerbyn månne?), och ungarna lirar boll på gräsmattan (förmodligen den bästa gräsmattan jag har sett) vid parken. Poesi.

Nu drar dock förändringens vindar genom bygden, nästan lite som i Åshöjdens BK för den insatte. Europavägen byggs genom Åshöjden och arbetena ökar. Fotbollslaget är den centrala mittpunkten i bygden som skall ta ”di lile” tillbaka i Division 2.
Vid gränsen till Danderyd har man slagit upp värsta köpcentrat. CGs Pizza, Subway, you name it.

Nu närmar vi oss arenan, Enebybergs IP. Men jävlar vilken tid det tog att gå från Fenixvägen.
Skitsamma, det är ändå en fin arena. Dom har tennisbanor, dom har INOMHUSHOCKEYRINK! Dom har naturgräs, dom har konstgräs. Dom har en publik som ser ut som värsta V.I.P. där uppe vid cafeterian. Det är en fin arena.

Enebybergarna är stolta över sitt Enebyberg, det är respekt. Och som hövdingar över Danderyd som vi är så låter vi absolut dom få bo där lyckliga och ovetandes i resten av sina liv.



Pazza DSK

Inför El Clasico

Danderyds SK mot Enebybergs IF och endast två dagar kvar.

Pazza DSK har tagit sig en titt på Enebybergs vandring genom seriesystemet under 2000-talet, samt tidigare El Clasicos som har spelats under samma millennium.



















Det är lätt att glömma att Enebyberg faktiskt har huserat i Division 2 en gång i tiden. Så sent som 2000 spelade man i Division 3 och så sent som 2006 i Division 6. Det är en minst sagt märklig väg som bär oss fram till 2000-talets SJUNDE El Clasico... Och som vi har längtat. Det var nästan sju år sedan vi möttes i en tävlingsmatch, eller närmare bestämt 2450 dagar (2452 på lördag).

Enebyberg är väl ett ganska tydligt bevis på hur svårt det är att etablera sig på elitnivå och konsekvensen av att misslyckas. När det skilde två divisioner mellan oss och Berget fick man hitta andra matcher att brinna lite extra för. Vi hade turen eller oturen att hitta Viggan, vilket även fick bli vårt nya derby under alla dessa år av derbytorka (Djursholm i all ära, men byter man namn på föreningen tillika spelare var och vartannat år, slutar man bry sig). Men såhär två dagar innan påminns man snabbt om varför matcherna mot Enebyberg alltid har varit och alltid kommer att förbli DERBY NR 1. Det råder en spänd och nervös förväntan i luften. De äldre spelarna som har varit med och fått uppleva ett riktigt derby under första halvan av 00-talet försöker intala de yngre vad denna match innebär och jag tror nog att de flesta förstått vid det här laget. Känslan av att vid derbyvinst stoltsera genom Danderyd över sommaren är svår att beskriva.

Under nedräkningen till avspark kommer vi att lägga upp intervjuer och ytterligare inför artiklar.










Pazza DSK

onsdag 25 maj 2011

En liten skitrapport från FK Bromma - DSK

Wise stod vid sidan efter sitt röda och fick på onsdagskvällen se DSK stoltsera ut på Stora Mossens underbara konstgräs.

Sunken gjorde sig förtjänt av en startplats på högerbacken den här matchen och var lika elegant som vanligt. Paanis arga och hotfulla blick var tillbaka och BK var typ glad.
Benji fick ta Wise vänsterbackplats och den lille tysken gjorde det med bravur.

Kvasten stod i mål och vrålade som bara han kan. Fille Lundqvist kom efter sjuttionio besvikelser och ett rött kort äntligen in i matchen och var på det hela taget matchens spelare. Pinky är Pinky. Frosten är inte Frosten, det är ett pånyttfött barn vi ser eldar fram längs högerkanten. Hatten visade härlig k*k. Jonas visade härlig skalle. Kirre visade att han på megafart kan byta av Sunken efter 30 minuter. Maria Hernandez visade att en skada kan springas bort.

1-0 satt mycket vackert på hörna i 40e minuten då Facebook-Fille med "otäck precision" hittade Jonas på första stolpen som kunde knoppa in bollen.
Dessförinnan hade vi bränt några fina lägen, FK hade en i stolpen i inledningen. Det såg ut som en vanlig DSK-match helt enkelt.
En kollektiv insats när den är som bäst. Underbart att vi inte släpper in något mål idag, och backlinjen med dess förändringar gjorde ett mycket bra jobb. BK var skitglad.
Paani var tillbaka som den arga och förbannade finne vi lärt känna honom, då är han som bäst.

Efter paus tog det några bensträckare innan vi hittade rätt i matchen igen, och när BK var så jävla glad som han var idag så hittade han Pinky på bortre stolpen efter en fast situation. Pinky hoppade nedåt men nickade uppåt. En fantastisk prestation av denne brunkarlegend.

Målet kom typ i 80e minuten eller nåt, och därefter stängde vi matchen.

Det här var ett kvitto på att vi vill vara med i år och vardagsspöket var som bortblåst, kanske berodde det på att Vardagschefen var sparkad, vad vet jag.

Nu är det full fokus och inga jävla alkoholintag tills på lördag. Det är viktigt nu. TAGGA! Barca ska få sig en omgång på Vallen på lördag.

Pazza DSK

Halmstad 2011-låten

2010 var det Lukas Podolski, därefter kom Luca Toni-låten lagom till lägret i Danmark och nu är alltså den officiella semesterlåten för 2011 här. Dortmunds egna mästarlåt till Pippi-melodin. Marknadschefen vrider sig redan av skratt på jobbet.



Pazza DSK

Inför FK Bromma - DSK

Spelare att se upp med i DSK:

Italien: Dominanten
Vatikanstaten: Paani
Tyskland: Frosten
Qatar: Wise
Brasilien: Tobbe



Matchen börjar 20:00 ikväll på Stora Mossen. Be there!

Pazza DSK

tisdag 24 maj 2011

Notiser: DSK känner på Stora Mossens konstgräsplan inför morgondagens match mot FK Bromma

- Måndagskväll, 16 man kallade och tre som rings in sent utöver dem 16 slutar naturligtvis med att DSK har en hel elva att tillgå i denna B-lagsmatch.

- BK hade fått kaptensbindeln av Rune, men Calle gav den – helt korrekt beslut naturligtvis – till Benji.

- FK Brommas A-lag har hittills spelat tre hemmamatcher och samtliga mot kvalificerat motstånd. Två segrar och ett oavgjort resultat har det blivit. Med andra ord står vi inför en av våra svåraste bortamatcher i år.

- Konstgräset är något äldre än det som ligger på Vallen… och det märks. Bollen rullar snabbare och brännsåren svider mer. Däremot är planen jämnare.

- Vi kan se fram emot att spela med Nikes egna Jabulani imorgon. Studsboll med andra ord.

- Stora Mossen känns betydligt större än Vallen.

- Matchens behållning var nog när BK på Hatten-manér brunkade sig förbi tre motståndarförsvarare och dunkade bollen tre meter över… från tre meter.

- Vi hoppas naturligtvis att det var stora delar av FK Brommas A-lag vi mötte igår… Antagligen inte.

- Filles första-touch var magisk.

- BK klagar på att Benji inte surrar tillräckligt som kapten. Benji tänker, men säger det naturligtvis inte högt: ”Felsurr är inte heller rätt melodi.”

- Fy fan vad bollen svajar i luften. Jag tror innermitt får ta nickduellerna vid insparkar och utsparkar imorgon.

- BK som anfallare kanske är något att satsa på i framtiden.

- Rätt avslagen match det här.

- Var beredda på en repris av Rissne-matchen imorgon, men med annan utgång förhoppningsvis.

- Vi bättrade inte direkt på vår måndagsstatistik. Torsk 1-0.

- Träning på helplan fram till matchstart. Det blir lätt att värma upp inför matchen imorgon.

Pazza DSK

söndag 22 maj 2011

DSK - Sollentuna FIF 2-2


Jahapp, så tog vi i alla fall en poäng den här helgen, även om spelet var sisodär. Eller som en åskådare på Avspark skrev efter matchen:

"Danderyd-Sollentuna FIF 2-2 (1-1) Danderyd kvitterade på sin åker till fotbolllsplan i 85e . annars ganska jämn match där d var många chanser åt båda håll. blir nog problem för många lag o ta poäng borta mot danderyd om dom fortsätter spela på gräset....den går bara o lira brunkboll på, o det e dsk bra på"

Fantastisk blick för spelet måste jag säga. Det kanske var domaren som skrev det till och med.

Ja, just domaren var i fokus denna dag, och han hade det minsann tufft där ute då det var en match med fula efterslängar, burop och allt annat tjafs som det alltid brukar vara på Vallen. Som om inte det vore nog hade förbundet skickat ut en domarkontrollant, och jag hoppas innerligt att kontrollanten hade mer koll än vad domaren hade.
Jag väljer att inte vara domare, fy fan vad tråkigt att behöva läxa upp vuxna människor. Nä, jag väljer att skälla på dom istället. Lite skit ska dom ha, och dom är trots allt dom enda som får betalt för att göra det dom gör. (EIF ej inräknat)

Matchen startade annars precis som våra tidigare där spelet såg mycket lovande ut, det var aggressiv press från början och vi dansade runt Sollentunalirarna likt små mullvadar.
Sollentunas fruktade nr 9 var rolig, han la sig rätt ofta. Men har du en halvfinne och en tysk på backlinjen så kan ju samarbetet aldrig bli så bra som man skulle vilja.

1-0 kommer efter ca 25 minuter där Frosten gjorde som han brukar göra, tar X2000 ned på högerkanten och slår ett perfekt inlägg mot bortre där Maria har dykt upp. Maria har även klippt håret och Maria var väldigt vacker den här dagen. Maria kunde från en halvmeter inte missa.

Därefter dör vi som vi alltid brukar göra. Sollentuna har fan inte så mycket chanser som dom vill få det till på Avspark Sthlm, men tillräckligt för att vår för dagen lite svajjiga backlinje ska skita på sig. Efter en liten blunder av Paani så står backlinjen på mellis och Sollentuna kan enkelt passa sig igenom och placera in bollen bakom Kvasten. AOUCH!

Resten av halvleken hade vi munspelskonsert med domaren.

Till andra halvlek bestämde vi oss för att släppa snacket med domaren, men det tyckte Wise var en dum idé och tog saken i egna händer, vi kommer till det sen.

Andra halvlek startar som den första slutade, vi är ängsliga och har dålig rörelse, mycket handlar om individuella prestationer som vi ska lösa saker och ting.
Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde ska Wise rensa undan bollen men träffar inget annat än en förvånad Fille Lundqvist i ryggen, som oturligt och patetiskt nog hamnar hos en Sollentunaspelare i straffområdet som inte gör några misstag. 1-2 ett faktum. SCHEISS!

Efter målet försöker vi komma igen med några fasta, men vi var inte riktigt där idag. Hatten var fly förbannad på domaren, alla var riktigt irriterade och även om domare bara är människor så är det farligt att ha domare som inte kan döma ordentligt. Resultatet av det hela såg vi i konstanta efterslängar, skitsnack och ordväxlingar.

Mitt i all röra tar Paani saken i egna händer, bra karl reder sig själv. Efter en av DSKs finurliga frisparkar från halva planen tyckte en Sollentunalirare att matchen skulle få en annan karaktär. Med en vacker nicktouch bakåt for bollen rakt upp i nättaket. DSK var inne i matchen igen!

Misstagen av domarna fortsatte och ödets ironi låg över D-vallen denna dag. Efter det att Kirre inte fått inkastet med sig på en av säsongens mest självklara inkast tappade Wise fattningen fullständigt och skällde ut domaren. Nej, han sa inget om "mamma" eller liknande, bara att domaren var "en j-vla sopa!!".
Det var droppen för domaren som drog upp det röda mitt framför Wise, som liksom Fille fick känna på att gå the walk of shame till omklädningsrummet. Vill det sig illa kan Wise missa El Clasico mot Enebyberg.

Därefter dog matchen, men med lite tur kunde vi ha fått 3 poäng. Jonas drog ett hål i ansiktet på Sollentunas målvakt från en meter. Förbannat!

Men, resultaten den här helgen var minst sagt konstiga och i och med Rissne och Bergets poängtapp ligger skit - och brunkarlaget DSK och skaver Barca och resten av Div 5 gigantiskt duktiga lag.


Pazza DSK

onsdag 18 maj 2011

Studie Måndagsmatcher

Måndagsmatcher har av många kritiserats för att det är just måndag, direkt efter jobbet för många, det är ofokuserat och folk kommer försent. I DSK är det inget undantag och i år har vi hunnit avverka två måndagsmatcher som inte infaller på en röd dag.
Mot Rissne åkte vi på stryk med 2-1, senast i måndags var det derbyt mot FC Djursholm och även där fick vi åka hem med svansen mellan benen.

Lagen får göra precis som dom vill, och är det ont om tider på planer där många delar, då får man helt enkelt finna sig i det. Charmen i att behöva åka till exempelvis Ärvinge IP en måndagskväll är ingen hit, det kan nog de flesta skriva under.

Men, är det egentligen en myt om att DSK alltid spelar sämre på måndagar? I och med att vi själva föredrar lördagar på Vallen så måste det finnas någon form av statistik som säger det.

Redaktören tog fram statistik från 2001, siffrorna säger såhär:

Av totalt elva matcher har endast två av dom slutat med vinst. Vi har lyckats kryssa två gånger, och sju av dom har alltså slutat med förlust. Det är ingen rolig läsning, i synnerhet i och med att jag knappt själv kommer ihåg när vi senast vann borta på en måndagskväll. Det måste ha varit ett tag sedan.

Är det så att dagens DSK har blivit för bekväma av sig? Är det bara Vallen en lördag kl två som gäller?

Pazza DSK

tisdag 17 maj 2011

Pisse!! FCD - DSK 4-2

Först och främst tycker vi det är kul när andra lag hittar hit till vår sida, och i synnerhet när dom hittar chatten. Värtan har gjort det, och dom får anses som det mest sympatiska laget såhär långt, inga dåliga förlorare. FC Djursholm borde inte ha så mycket att slå sig för bröstet än, men i och med gårdagens derbyseger mot oss hittade man ändå tid till att gå in på vår chatt och tycka till.
Men snälla, vilket lag vill inte se DSK åka ned i Division 6? Det har vi hört sedan urminnes tider, ni är efter "FCD".



Matchen i sig var ingen rolig historia. 4-2 kunde lika gärna ha slutat 6-2, 6-4, 7-3. Tennissiffror med andra ord.
Vi släppte till alldeles för mycket bakåt och tillät FCD hitta djupledsbollar mot deras löpstarka spelare. Det kändes som att vi var överallt och ingenstans, i synnerhet i andra halvlek.
Enligt en Avspark-kommentar gjorde vi två självmål. Vet att vi gjorde ett självmål, men ytterligare ett?
Andrew Svenson var bra igår, hotade vårt försvar med att komma in från kanten och gå i djupet.
Vi bränner tyvärr en straff men får ytterligare en och gör mål, båda två är rätt solklara. Vi kanske skulle ha fått med oss en utvisning, men vad hjälper det när vi spelar som skit? Vi finner inga bortförklaringar, FC Djursholm ville mer och kunde mer igår.

Skiiit!
Nu är det Sollentuna på tur på Danderydsvallen och sedan börjar det riktigt tuffa matchandet med tre matcher inom loppet av en vecka. Nu gäller det att samla kraft och ta vinsterna. Vi ligger på fjärde plats och vi har goda chanser att hänga med i tabelltoppen, något som alla spelare vill vara med och bidra till.

Pazza DSK


söndag 15 maj 2011

Inför Derby della comunale

Skandalscener utspelade sig efter DSKs förlust mot Rissne i tredje omgången av Division 5 Norra. Redan nu skriker DSKs huliganfalang efter coach Kylengrens avgång. Bilderna är tagna utanför DSKs kansli efter att DSK har kommit tillbaka till Vallen. (Ber om ursäkt för det gröna fältet längst ner i bild)



Äntligen är det månaden maj, och maj månad betyder derbymånad i Danderyds kommun.
På måndag är det dags att möta våra gamla vänner från Djursholm igen. Man känner att det ligger en spänning i luften i Danderyd. Som vanligt beställs det alldeles för mycket sprit på Golfen och på Deli Italia skriker folk efter Padrone med extra bearnaise. Det är derbytider i Danderyd!
Först står FC Djursholm för motståndet, och den 28e maj smäller det på allvar när Enebyberg gästar Danderydsvallen i kommunens egna El Clasíco.

Alla som är insatta i Division 5 Norra vet att det har varit en jobbig seriestart för Djursan, endast en seger har man mäktat med och förlusterna har inneburit att FCD släppt in flest mål av alla lag i serien, 13 stycken.
Pazza DSK ska ärligt säga att vi inte har så stor koll på vilket manskap Moses Nsbuga förfogar över, mer än att medelåldern är en av de yngsta i serien, om man bortser från Sollentuna United och Ursvik.
Förändringens vindar blåser nere på Djursholms IP. De gamla har försvunnit från klubben och äntligen kanske man kan börja bygga på något nytt. Dessvärre för FCD verkar det vara försent, men vi hoppas både för klubben och kommunen att man klarar kontraktet i femman. På måndag ska det dock inte vara något snack om vilket lag som tar tre poäng.

Matchen kommer enligt rykte att spelas på naturgräs och det tackar vi givetvis för. Vi har nu haft två träningspass på Vallens naturgräs, och studsarna, tjongspelet och felpassningarna känns sådär härligt 2010. Allt sitter i ryggmärgen.

Matchen spelas på Djursholms IP med matchstart 19.00.

Pazza DSK

onsdag 11 maj 2011

***Vinst***



Pazza DSK

DSK - Huvudsta IS 2-1. DSK bjöd på magnifik fotboll

Våra vänner från Solna var vänliga nog att skriva en matchrapport när vår egen redaktör på Pazza DSK har gått in i väggen. Det ryktas om att han är tillbaka nu, men likt förbannat får jag sitta här och skriva dessa meningslösa rader.

Apropå Huvudstas matchrapport så kan vi meddela att vi hade vår målvakt borta och Fille L avstängd sedan tidigare. Vi ställde en forward i mål, och i sanningens namn så skapade Huvudsta inte många chanser. Med andra ord ställde vi för dagen upp med vårat bästa lag som vi alltid har gjort. Och i våra ögon gjorde vi en magnifik match!!!!!
Skämt och sido, vi vet vad vi kan och det här var inte en bra match från vår sida, men är man ett topplag så tar man skitvinster, vi har tagit väldigt många under årens lopp så vi vet att det här inte var en tillfällighet.
Nån i bortalaget sa efter matchen att vi kommer åka på stryk när vi möts i höst. Det ska bli intressant.

Hatten gjorde 1-0 efter ett klassanfall signerat Kladdjan på högerkanten som "smekte" in bollen till finnen som satte den på volley. Därefter väljer DSK att rutinerat spela av första halvleken genom att missa ett antal målchanser. Huvudsta sprang och sprang, gjorde det bra, på något sätt mycket likt en tidigare DSK upplaga, dock utan fantasi. Dom hade även en tung rackare på mitten, lagkaptenen, och naturligtvis ville vi hitta alla instick där just han stod.

DSK är förmodligen Div 5 mest rutinerade lag. Jag säger så för att vi i princip har haft samma trupp i flera år, och dom här skitvinsterna talar sitt tydliga språk, även om jag har full förståelse för att Huvudsta måste rynka sig i pannan en extra gång.

"DSK - ett lag i de lägre divisionerna som hyllar den svenska träskfotbollen".

Glöm fan inte det!

I andra halvlek bjöd vi solidariskt in Huvudsta i matchen. Kladdjan kladdade alldeles lagom extra efter en hörna, snubblade på en konstgrästova och fick iväg bollen perfekt till en HIS-spelare som med ett mycket vackert avslut kunde sätta 1-1 i bortre gaveln.

Därefter stod matchen och vägde, men man märkte att HIS-spelarna började gå på knäna. Det var varmt, publiken var ljummen, Teden hade hockeytröja på sig. När så Dominanten drog bollen i ribban tio minuter innan full tid trodde nog alla på en delad poäng.
Men så får vi en hörna i sista minuten av matchen. Wise som har stått och latat sig för det mesta tar hand om hörnan. Då händer en mycket rolig grej, linjedomaren säger till Wise "det här blir nog sista sparken, så ingen press nu", eller nåt i den stilen. Härligt!
Wise tog två djupa andetag och tjongade in bollen i gröten av spelare. Där påstod sedan BK att han var på bollen. BK gjorde därmed sitt andra mål i år och DSK bjöd publiken på en fantastisk match.

TACK FÖR MIG!!!

Pazza DSK

måndag 9 maj 2011

Kalmar FF kommer på besök och Pazza DSK leker med tanken...

I senaste DSK Aktuellt stod det att allsvenska Kalmar FF kommer med största sannolikhet träna på Danderydsvallens gräs i samband med bortamatcherna mot Djurgården och AIK.
Dominanten siter säkert hemma och putsar skorna nu.

Pazza har filat lite på olika scenarion om KFF eventuellt skulle behöva "låna" några spelare från DSKs A-lag till deras träningar.

Nanne säger till Rune:
"Du den där nummer 13 i ert lag, Mats Frost? Matthias Frost?!. Ja, han verkar rätt kunnig på fotboll, får vi låna honom?"
"Javisst"

13 minuter senare:
"Asså Nanne, jag gör mitt bästa. Om Rydan kommer och möter så brukar vi i DSK normalt sett vända upp och alla går i djupet".
- Frost, gör bara som jag säger"
"Jag gör mitt bästa".
"Jag vet att du gör det Matthias, men det räcker inte."

Nanne till Rune:
"Vi behöver en elak jävel, en riktig gris. Har du någon vi kan låna?"
"Javisst, det fixar jag".

13 minuter senare:
"Fall Rydan Fall Rydan Fall Rydan"
"Rätt sida!!"
"Sobralense ligger höger!"
"Jag slaffha bla blasss aaaaaaah!!!!! ???????????"
"KENNIE!!!!!"
"*Poff!"

Klippet ses bäst från 1.35 för att höra ovanstående.



"Asså Rune, den där BK eller vad han kallar sig, är fullständigt tokig i huvudet. Vi har inga bollar kvar, dom ligger bakom häcken."

Nanne till Rune:
"Vi behöver en klasspelare, er bästa spelare. En stjärna"
"Javisst, det har vi".

13 minuter senare:
"Jonas, rör på benen va fan!!"
"Jonas, i det här laget slår Sobralense frisparkarna"
"Jonas, du är bra på att dirigera alla andra, men du gör inte skit själv!"
"1,2 km?!"
"Är du stjärnan?", enligt dig själv?, Åh fan säger laget det?"
Viggan?
Täby IS?
"Haha"

Nanne till Rune:
Vi behöver en till målvakt Rune, kan du fixa det?
"javisst, vi har en från HBK".
"Jag gillar inte HBK, men ok."

13 minuter senare:
"Martin, kom. Varför står du bakom planen där det inte finns något ljus?"
"Va sa du? Är du bitter?"
"Jo fast i KFF så har målvaktstränarna utbildning."
"Teden?"
"Vem fan är det?"
"Dart?"
"Haha"
"Ska du vara med på övningarna?"
"Jävlar, han är fan bättre som utespelare än i målet".

Den som lever får se, men tippar Pazza DSK på vem som är mest intressant är det givet att vi skickar Dominanten Jonas Pasthy. BK skickar halva laget på sjukhus och vi får styrelsen på oss. Frosten är intressant men...nej tack. Kvasten har ingen lust.

Pazza DSK

fredag 6 maj 2011

torsdag 5 maj 2011

Markus Eskola lägger handskarna på hyllan

Efter tjugotvå år i klubben och hela sju träningar de tre senaste åren väljer Markus Eskola att lägga handskarna på hyllan. Jobb är anledningen den här gången.

Han avslutar sin karriär i DSK genom den mycket fina matchen borta mot Marieberg på Stadshagen 2009 (eller var det 2010?) där han fick den stora äran att bära lagkaptensbindeln, för dagen tilldelad av Hasse Ball som var coach. Dessvärre torskade DSK matchen och Eskola kunde ses stå och ta en cigg i halvtid när resten av gruppen samlade sina krafter inför andra halvlek.

Jag vet att Eskola vill ha en hyllningsartikel, det är det han har tjatat om i snart fyra år, samtidigt har det gått så långt att jag inte längre kan skilja på vad som är comeback och ”tack för mig”.

Men, för att avsluta detta snyggt så ska vi tillägga att det faktiskt är en mycket, mycket bra målvakt som slutar i DSK, kanske en av klubbens bästa genom tiderna.
I vår hyllningsartikel om Bergstaca tog vi bl.a. upp matchen mot Kungsängen 2006 där vi vann med 1-0. Eskola hade tillsammans med Bergstaca stor del i vinsten och gjorde ett par riktigt kalasräddningar den matchen. Vi vet att Eskola trivdes bäst på grus, var det månne konstgräset som fick bägaren att rinna över?
Året därpå var han inblandad i en spelskandal, bröt handen och spelade vidare, året efter det sträckte han arslet i comebacken och har därefter enbart synts till på Stureplan på fredagarna.

Vi har tjatat om en avslutningsmatch, gärna på lördag mot Huvudsta IS på Danderydsvallen. Kvasten är borta under helgen och vi behöver en målvakt.

Så ta dina äckliga och smutsiga brallor och kom ned precis som du vill.



Pazza DSK

tisdag 3 maj 2011

2006 – en frälsare var född. 2011 – the king is dead

Aldrig tidigare har så få spelare berört oss som Stefan Bergstaca Bergsten. Trifon Ivanov som han även kallades, har valt att tills vidare lägga skorna på hyllan.

En frälsare var född 2006, the king is dead 2011.

Året är 2006 och Danderyds SK har genomlidit en av de värsta säsongerna i klubbens historia. Säsongen var 2005 och DSK klarade kontraktet med nöd och näppe på höstsäsongen. Laget var i spillror, gamla stjärnspelare tackade för sig efter säsongen och Björne Pettersson valde att inte förlänga sitt kontrakt som tränare för DSK.
I slutet av februari presenterade DSK en ny tränare, Christer Carlson.
Med nya metoder och en taktik likt the special one Mourinho förändrade han hela synen på fotboll för DSK. En ramstark defensiv med snabba kontringar. Vi hade Tolga Duran på topp, förmodligen en av de snabbaste spelarna jag har lirat med, vi hade Mats Wistedt som lagkapten och härföraren i mittförsvaret, vi hade bröderna Frost, vi hade Micke Olsson som vänsterback. Det enda som saknades var just den där kompletterande spelaren på topp tillsammans med Tolga.
Då kom han , frälsaren. Upp emot två meter lång, långsam som en åsna men teknisk som en mungo. Artisten och stjärnan Bergstaca var född.

Samarbetet mellan Tolga och Bergstaca blev en omedelbar succé. När samtliga experter förväntade sig en utskåpning i premiärmatchen hemma mot Kungsängen, stod vi som segrare när domaren blåste av visselpipan på Vallens grus.
Målskytt? Trifon Ivanov såklart.
Efter en av Gigantens vassa frisparkar dök han upp i röran i straffområdet och gjorde ett magiskt nickmål, ett mål som Christer Carlson än idag nämner det vackraste målet han fick beskåda under hans tid i DSK (det fanns ju så många).

Vårsäsongen löpte på, och vi löpte på som aldrig förr. Den ende som förmodligen inte löpte alls var Bergstaca. Han gled fram. Gav man honom bollen så kunde man alltid förvänta sig det lilla extra. Fint åt höger, fint åt vänster, fint åt höger igen, motståndaren hängde tvätt och Bergstaca la den retligt enkelt upp i nättaket.
Hans målgest var alltid lika klassisk, händerna högt upp i midjan, ungefär som när Kneten förberedde sin målgest i VM 94. Men inte Bergstaca, han tog en löpning i en halvmåne, kaxigheten lyste igenom.

Alla som kan sin DSK historia kommer ihåg att vi säkrade avancemanget till division 4 det året, och Bergstaca avslutade sin fantastiska säsong på 13 mål och en drös med framspelningar.

2011, DSK är tillbaka i Division 5. Visst har snacket gått om att Bergstaca har blivit några år äldre och kanske ännu långsammare. Men ändå fanns det en gnutta hopp och förväntan hos alla att Division 5s genom tiderna bästa spelare återigen skulle leverera för DSK.
Då, under en tisdagsträning kom beskedet. Bergstaca lägger av med fotbollen på obestämd tid.
För min egen del var det ett hårt slag. Under 2006 utgjorde undertecknad, Frosten och Bergstaca det som kom att kallas ”Den gyllene triangeln”.
Några år senare har den blivit rostig. Tråkigt och väldigt ledsamt.

Bergstaca kommer alltid vara DSKs stora stjärna. Brassen som blev bulgar.

Tack för åren och välkommen åter Trifon.

Pazza DSK/ M

Rissne IF – Danderyds SK 2-1 (0-0)

Första förlusten kom i DSKs andra bortamatch mot en av förhandsfavoriterna.

Veckomatch har aldrig varit någon hit för DSK och dessvärre inte den här gången heller. Rissne IP, en kopia av ÖIP stod denna dag som värd för ytterligare ett toppmöte i Division 5 Norra. I de två första matcherna har DSK tidigt hamnat under press för att komma in i matchen efter ca 20 minuter. Denna gång var inget undantag, förutom att det tog 10 minuter längre, samt att det spelades en andra halvlek där Rissne var starkare än DSKs två tidigare motståndare.

DSKs startelva:

Kvasten

Tobbe Paani BK Wise

Oliver Pinky Jonas Phille

Samuel Hatten

Startelvan förändrades återigen något från senaste matchen. Tobbe, tillbaka från Skåne med en massa kladd i ansiktet ersatte Benji på högerbacken. Oliver klev in istället för Frosten och Dominanten bytte plats med Samuel.

Matchen började som sagt som de två tidigare matcherna med ett aggressivt motståndarlag som satte hög press och därigenom vann boll högt upp i plan. Förutom en riktigt farlig frispark som Kvasten gjorde en briljant räddning på kunde Rissne dock inte komma till de riktiga farligheterna. Rissnes nummer 10 var väl den spelaren som utmärkte sig mest under matchen tillsammans med Jeffrey som kom in efter ca 20 minuter.
Efter ca 30 minuter kom DSK mer in i matchen och kunde flytta upp positionerna. Bl.a. kunde man träffa virket två gånger på en och samma hörna och avslutningsvis hade Oliver ett avslut som Rissnes målvakt gjorde en fin räddning på.

Andra halvlek skulle bli bättre sades det och aggressiviteten fanns där, även löpviljan, men många bolltapp av DSK i farliga lägen, samt (måste man även nämna) Rissnes bollskicklighet och aggressivitet gjorde denna dag till en av de sämre ur DSK-synvinkel. Slutligen kunde en av Rissnes innermittfältare ta sig fram och friställa Jeffrey på topp. Efter en fantastisk räddning av Kvasten studsar bollen något oturligt mot Wise mage och fram till Jeffrey igen. Jeffrey som hade öppet mål blir fasthållen av Wise och domaren blåser straff. Trots en klassisk Kvasten-psykning gör Rissne inget misstag. 1-0 Rissne.

2-0 kommer någon minut senare och föranleds återigen av ett bolltapp högt upp på plan. Ungefär samma sekvens utspelar sig fram till mål, varpå Rissnes vänsterytter gör mål.
DSK viker dock inte ner sig utan kan med 20 minuter kvar kvittera genom ett snyggt anfall på högerkanten. Frosten visar att han håller för Division 5.
Efter målet blir det som det brukar bli när ett lag jagar en kvittering. Ett visst tryck av DSK, varvas med farliga kontringar för Rissne. Kvasten gör en två, tre jätteräddningar på slutet under DSKs jakt på kvittering. Dessvärre vill det sig inte denna dag utan Rissne går segrandes ur striden. Nya tag mot Huvudsta på lördag!

Pazza DSK

måndag 2 maj 2011

Spionage på Enebybergs IF, samt inför Rissnematchen

Efter en helg på Dominantens landställe åkte fyra spelare från DSK till Enebybergs IP på söndagskvällen för lite toppfotboll a´la Barca-style, mellan hemmalaget Enebybergs IF och Värtan.
Väl på plats, med två filtar och lite mys med coach som också han var på plats, startade matchen med ett stort bollövertag för Enebyberg. Värtan låg dock väldigt bra med backlinjen hela matchen och trots att EIF hotade med löpningar på både vänster och högerkanten blev det aldrig riktigt farligt.
Var det verkligen samma Värtan vi mötte för någon vecka sedan? Dom spelade med ett lugn och finess vi inte märkte av i vårat möte. Men, möter du Barca så har du inte tid att vara nonchalant, det här är bra fotbollsgrabbar asså.

Svedberg på topp är en klassespieler. Benji hade innan matchen, och inför säsongen, förutspått att Svedberg & Gröning var Division 5 bästa anfallspar. Han skulle tillslut få rätt, även om det såg en aningen tungt ut när det gamle Djurgårdsspelaren Gröning äntrade planen.
Wise stod och mös av Svedbergs fotbollskonst. Han spelade väldigt italienskt, missade rätt mycket målchanser, gjorde saker med boll han egentligen inte borde göra, och var naturligtvis bäst på planen.

Så kom tillslut chansen för Värtan när en framstormande spelare i EIFs straffområde blev neddragen av en EIF-spelare. Solklar frilägesutvisning följt av straff. Maximal utdelning i och med att Svedberg sköt bollen i mål till 1-0.

Notis:
Varför är det så enkelt att skriva matchrapporter om alla andra lag förutom oss själva?

Efter utvisningen höll EIF på att få sin högerback också utvisad efter munspel, sura miner och ett j-vla tjongande med bollen efter domarsignalen. EIF flyttade dock upp positionerna efter utvisningen och började hota i djupled, men Värtan välväxta backlinje hade trots allt inga större problem med anfallen.
EIF bygger det mesta av spelet via kanterna till 5000-kronorsmannen och Krille Johansson, vad man gör med bollen sen är rätt oklart men det känns som att EIF saknar en spets längst fram. Nu har jag säkerligen sagt alldeles för mycket inför derbyt och kommer således få käka upp det i vanlig ordning.

Efter några turer på högerkanten och en rätt ihålig lila backlinje kunde Värtan rinna igenom och göra 2-0.
EIF svarade rätt omgående med att 5000-kronorsmannen gjorde en ride på högerkanten och fick in inspelet perfekt till K.Johansson som kunde rulla in 2-1.

I paus var alla DSKare mycket frusna, Calle åkte hem och Rune pallade inte mer. Vi var förstås kvar och fick i andra halvlek se Gröning göra entré på planen. Han har gått upp några kilon, rycket får han jobba med, men han skulle senare visa sin klass.
Halvleken bjöd på extremt mycket kladd. EIFs nr 12 var väldigt bollkär och gjorde det o andra sidan väldigt bra, men EIF kan inte göra mål.
Svedberg visade klass och fintade bort tre spelare på en minimal yta och fick sånär göra sitt andra mål.
Gröning kom in i 75 minuten och hade några halvtaffliga ingripanden. Han fick också chansen på en omställning, men går det inte snabbare än när Wise sätter fart blir det svårt att hinna fram till mål.

Men i slutet, när EIF har legat på för ett 2-2 mål, kommer så chansen för Gröning. Till höger i straffområdet höll han undan två försvarare likt små myror, drog ned till kortlinjen och när alla väntade sig ett lyft mot bortre stolpen drog han den kallt snett inåt bakåt. Skolboken! 3-1 till ett överlyckligt Värtan och kort därpå blåste domaren av matchen.

EIF är säkert duktiga, men Kladdjan förutstpådde att Värtan skulle vinna, och så blev fallet.

Ikväll spelar DSK mot Rissne borta 20.00.

Pazza DSK