måndag 25 oktober 2010

Vägen tillbaka: Inför Stockholm Cup, Omgång 2

Marknadschefens ord om Vägen tillbaka:

Visst är det lockande att sträva efter målet, division 4. Det roliga är dock att alla lag är sig likadana. Och vi är inget undantag. Turkiska anser sig exempelvis höra hemma i division 4, dom har aldrig lirat i division 4 (det har jag ingen aning om, en vild gissning) tidigare och säsongen har inte börjat än, men ändå är man ett stabilt division 4 lag. IFK Täby är det totala jo-jo laget som gjorde en insats värd bragdmedaljen. Mot alla odds stannade man kvar i division 4. Därmed säger man att man hör hemma i Division 4.
När väl vi slår oss för bröstet för något mirakel, då är det antingen tur, eller så gjorde motståndarna sin sämsta match för året. Vi kommer aldrig vara stabila.

Vi tillhör numera Division 5 i seriesystemet. Vi ska åka på charmiga bortamatcher mot Rydbo, vi ska slåss mot Berget i 180 minuter och se domare komma 5 minuter innan avspark.
Ta då tillfället i akt att stoltsera som en division 4 klubb fortfarande, för det är vi i Stockholm Cup. Vi är faktiskt så duktiga och farliga att StFF ansåg att vi fick stå över första omgången. Respekt!

Nu ska vi möta Lokomotiv Blackeberg. Jag antar att dom är från Blackeberg. Det är andra omgången av Sthlm Cup och Stora Mossen är spelplanen.
20.00, härligt! Det är sån charm med denna cup. Varför ens ha helger? Det vore ju bra onödigt att placera en match på en lördag inom rimlig tid. Nä, vi kör en måndag kl 20.00.

Fråga mig inte vad motståndarna kan och inte kan, men vi får hoppas på att dom antingen inte kan slå straffar, eller att Kvasten slänger sig i blindo och får bollen i magen. 2 straffar ska dom i alla fall ha innan matchen startar, så fungerar det i dagens fotboll. Tillhör man en lägre division skall man kompenseras.

Redaktörens ord om Vägen tillbaka:

Ja, vägen tillbaka börjar idag och det mot ännu ett påhittat lag. Lokomotiv Blackeberg, bildat 1997. Kalla mig bakåtsträvare, men allvarligt var dyker alla dessa lag upp ifrån? Finns det inga som helst krav från Stff:s sida när man anmäler ett seniorlag till seriesystemet? T.ex. en fungerande ungdomsverksamhet. Hur många år kommer lag som Vasasällskapet, Vasastans BK, Atlas… ja, listan kan göras oändligt lång… att existera?

Antagligen när kompiskretsen och telefonboken har blivit för gammal.

Det var ett bittert uppvaknande i morse. Två grader kallt, grått och dystert ute. Man insåg snabbt att 25 grader, solsken och gröna fina gräsplaner är väldigt avlägset. En titt senare på Viggan.com och den här dagen var förstörd. Viggan är klara för Division 3.

Det är inte så att jag inte unnar Viggan avancemanget, men visst är det bittert. Förra året håller vi oss kvar, men förlorar med sammanlagt 2-14 mot Viggan och i år åker vi ur, Viggan går upp, men vi spelar 1-1 mot Viggan över två matcher. Norrfyran är bra PAZZA ibland.

Och norrfyran säger jag, det är fina, glamorösa norrfemman vi tillhör nu.

DC skrev ännu en rolig kommentar på avsparkstockholm.

"Med tanke på att DSK & Djursan åkte så kommer naturligtvis lägstanivån att höjas i H4N!"

Jo, för ni får Kulla och Turkiska istället. Djursholms IP och Danderydsvallen byts mot Lötvallen (En timme från stan) och Spånga IP (ingen aning). Turkiska har jag ingen som helst koll på, men poängleverantörerna Kulla kommer garanterat att höja lägstanivån.
Nej, jag är mest bitter över att vi alltid ska dras ner tillsammans med Djursan i all skit. Kommentarer som ”Oseriösa lag som DSK och Djursholm hör inte hemma i Division 4”. ”Jag hoppas att Djursholm och DSK åker ut i år.”

Oseriösa lag? Kom igen! 1934 bildades DSK, 1934! Ha det i åtanke nästa gång ni använder orden oseriöst och DSK i samma mening.

Nej, seger idag och vi går en ljusare vinter och vår tillmötes. Vi kommer att kunna se fram emot att möta ännu ett Division 6 eller 7-lag i februari.

Pazza DSK

2 kommentarer:

  1. En lagom bitter artikel;)

    /Pinky

    SvaraRadera
  2. Det är inför det som komma skall, nämligen chatten med Bitterheten själv klockan 15.

    /Redaktören

    SvaraRadera