tisdag 26 oktober 2010

DSK vidare till 3e omgången av Stockholm Cup

En kortare sammanfattning av gårdagens match mot Lokomotiv Blackeberg: Pärlans första match som huvudtränare för DSK slutar med vinst. Stort grattis! Skönt att du inte gick på lockbetet från pinsamheten Hatten att byta ut Pinky efter 5 minuter, du stod upp och följde din spelplan.

Sam E gjorde tre mål. När hände det senast?

Kvasten bommade igen, förutom straffarna då. Han lär vara så sjukt bitter idag ändå vad jag har hört.
Vi spelade i ärlighetens namn inte bra, men planen var helt bedrövlig, det gynnar ju inte ett lag som vill spela vacker fotboll. Men det känns skönt att vi har ett ess i rockärmen om det skiter sig. Vi går tillbaka till träskfotbollen. Nya DSK är oberäkneliga.

Här följer spelarbetyg från gårdagens match. Vägen tillbaka startades med en vinst.

Martin Persson (Bitterheten) 3
Gör det han ska, d.v.s. lyckas inte rädda någon av motståndarnas två divisionsskillnadsstraffar, men stänger därefter matchen i målet. Han blev av med bindeln och frös rätt duktigt kan man tänka sig. Något vi säkerligen får höra i nästa vecka av Kvastens Bittra Hörna.

Matthias Frost (Lojaliteten) 3
Ringrostig efter en veckas träningsfrånvaro. Tankarna låg säkert mer på hur Sam E får till sin otroliga frisyr. Där har Frosten en hel del att lära. Godkänd.

Niclas Rysjö (Arrogansen) 3
Lagkaptenen spelade hela matchen. Gör sina patenterade Lucíolöpningar ibland och kan ställa till med allmänt kaos. Men, inget spelmål bakåt visar på *host* klass i defensiven.

Benji Frost (Ödmjukheten) 4
Och så var han mittback. Han styrde backlinjen, eller inte alls, med järnhand. Tog ansvar, föll, stod upp, chansbröt, kladdade, Cruyff-fintade, gick tillbaka till träskfotbollen. Gigant!

Kennie Johnsson (Mentaliteten) 3+
Mental, precis som vi vill ha honom. Skönspel finns inte, det är dobbar och långa bollar. Men så fick han för sig att slå ett inlägg i den 20:e minuten. Han blundade och skrek, och bollen hamnade på Sam E:s panna, 1-2 var därmed ett faktum.

Daniel Niklasson (Snällheten) 2+
Hade ungefär 2% rätt i sitt passningsspel i första halvlek. Handen ”sorry”, kom upp titt som tätt. Men, han kämpar ju, och förmodligen finns det ingen annan som gör det i DSK. Alla vill ha boll, alla står med ryggen mot motståndarna. Pinky springer ärevarv runt planen.

Marcus Paananen (Hippieheten) 2+
Vilken gris han är! Pingislungor efter 20 minuter och förstör motståndarnas lagkapten fullständigt. Men, det ska tilläggas att Blackebergs lagkapten var en gris han med, och båda spelare går schysst in i duellen. Hippieheten spelar på one-touch, han kanske ska låta bli det. Gjorde innebandybyten i slutet, men med sitt krigande är han faktiskt värdefull.

Sam Ekbatani (Skörheten) 5
Matchens klassespieler! Han gör tre mål och kaxigheten lyste i hans ögon efter matchen. När Hippieheten och motståndarnas lagkapten låg skadade passade Skörheten på att göra 2-2. Han jublade som aldrig förr. Och som sig bör när DSK till slut har fått fram en klassiespieler, då ska han naturligtvis dra iväg utomlands.

Hannes Hegmar (Blygheten) 3+
Inga pingislungor här inte. Blygheten visar att han har DSK:s största lungor och han gör ett gediget grisjobb. Vad finns det mer att säga?

Henrik Thelin (Föräldraheten) 2+
Han springer, tjuter, försöker, agerar, men får inga bollar. Mentaliteten väljer det långa istället för det korta. Klart Föräldraheten blir lack! Men han fick sina minuter, så jag tror han är rätt nöjd ändå.

Jonas Pasthy (Ilojaliteten) 3-
Blir du Årets Spelare i DSK blir du automatiskt tre nivåer sämre därefter. Fråga bara Ödmjukheten. Ensam på topp och bollarna ven förbi honom. Hade några farliga lägen. När sen Pinsamheten kom in fick han inga bollar alls. Farlig frispark i slutet och matchens största suck följde därefter.